in camara, pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 11
adrianafedorca spune:
am si eu o reteta buna buna,
salata de gogosari
2 kg de gogosari 1 conopida mai mare 1/2 kg de morcovi 1 telina cu frunze cu tot, daca sunt prea putin mai cumperi separat 500 ml otet 1 cana ulei 250 gr zahar piper dupa gust, normal se pun boabe, dar mie nu-mi place sa stau sa pescuiesc boabel asa ca pun din ala pisat cateva foi de dafin 3 linguri de sare
Mod de preparare :
gogosariii se taie felii subtzirele conopida se desface in bucatele mici morcovul si telina se dau prin razatoarea mare frunzele de telina se toaca marunt otetul + uleiul + zaharul + sarea + piperul + foile de dafin - se pun la fiert pana dau in clocot si se toarna peste compozitia de legume ; se amesteca bine si se lasa in jur de 12-14 ore , eu o las peste noapte , a 2 a zi se pune in borcane cu zeama cat sa acopere , se poate consuma imediat sau dupa ce s-au murat legumele din 2 kilograme de gogosari ies 6 borcane de 800 gr, trebuie tinuta la rece altfel se acreste prea tare
pofta buna
roxanaz spune:
lbelciug
Trimis la - 04/09/2006 : 16:43:19
--------------------------------------------------------------------------------
Buna fetele,
vreau si eu o reteta buna (sau mai multe ) pt gogosari in otet. Cum se prepara astfel incat sa-i pot depozita in borcane mari (de 3kg) fara a necesita fierberea lor?
Multumesc.
bubu05
Trimise - 04/09/2006 : 22:39:36
--------------------------------------------------------------------------------
Fii antena:
-compozitia: 1 l otet, 2 l de apa, o lingura de sare de la litru, 2 linguri de zahar la litru, foi de dafin, boabe de piper si de mustar - toata chestia asta se da in clocot si se pune peste gogosarii din borcane. (depinde cati gogosari pui, poti face compozite mai multa)
- gogosarii ii asezi taiati jumatati sau sferturi pe frunze de telina, printre ei pui hrean, rondele de morcov si buchetele de conopida, iar in gura borcanului pui iar frunde de telina, cu tot cu tije
PS: Gogosarii tin mai mult si ies mai tari daca fierbi borcanele! Fara fierbere e la noroc! Borcanele alea de 3kg, daca sunt de sticla pot fi fierte la bain-marie!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
doinabita
Trimise - 05/09/2006 : 08:33:41
--------------------------------------------------------------------------------
Aceiasi reteta o fac si eu !e foarte buna si se tin bine pun si radacina de hrean!
bita doina
crissy77 spune:
Mirelaispir, uite o reteta supa care eu pun castraveti la otet. Nu stiu daca s-a mai postat...
Castraveți la oțet
- 1 litru oțet
- 5 litri apă
- zahăr sau miere de albine: 100 sau 200 grame după gust
- la 1 litru de lichid se pune o lingură de sare neiodată
- rondele de morcov, boabe de piper, ceapă, mărar, țelină (rădăcină), boabe de muștar (toate astea se pun printre castraveți; nu se pune prea multă ceapă!)
Oțetul cu apa, sarea, zahărul se pun un pic la foc să se dizolve apoi se toarnă călduță peste castraveți. Se capsează și se pun la sterilizat într-o oală mai mare până se îngălbenesc ușor castraveții.
OBS: 6 litri de lichid încape în 5 borcane de 3 kg și 10 kg de castraveți. Se aleg borcane mai mici (ălea de 3 litri sunt perfecte). De când fierbe apa în oală se mai lasă borcanele la sterilizat 10-15 minute.
Si acum o intrebare:
Cum pot pastra conopida pentru iarna? La congelator e OK? Doar curatata si asezata frumos in pungi?
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by nushulica
vreau si eu o reteta sau sa-mi ziceti daca se pot pune ardei copti la borcan intregi ceva cu ulei otet?
INGRID
Poti pune ardei copti la borcan in otet.
Ardei capia/grasi/gogosari, de obicei rosii la culoare, ii coci, ii cureti de coaja si seminte, si ii asezi soldatzeste in borcan peste care torni un sirop (alta denumire nu imi vine in minte) cu otet, apa, sare, sa iti placa la gust, pe care il torni in borcane si apoi le sterilizezi cateva minute.
Io de regula dupa ce clocoteste apa le mai tine 5-10 minute max ca sa ramana totusi tari.
Da de veste daca nu intelegi ceva.Reteta asta cred ca o gasesti si daca mergi cateva pagini in urma la acest subiect.
lbelciug spune:
Bubu, multumesc pt reteta de gogosari.
Eu ma gandeam ca nu o apela la reteta ta avand borcane asa mari... Imi e mai comod sa le folosesc pe cele de 3kg caci pe cele mici le-am umplut cu compot si gemuri. Imi explici te rog cum adica fierte la bain-marie?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August
Forum despre Flori Presate
nushulica spune:
quote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Originally posted by nushulica
vreau si eu o reteta sau sa-mi ziceti daca se pot pune ardei copti la borcan intregi ceva cu ulei otet?
INGRID
Poti pune ardei copti la borcan in otet.
Ardei capia/grasi/gogosari, de obicei rosii la culoare, ii coci, ii cureti de coaja si seminte, si ii asezi soldatzeste in borcan peste care torni un sirop (alta denumire nu imi vine in minte) cu otet, apa, sare, sa iti placa la gust, pe care il torni in borcane si apoi le sterilizezi cateva minute.
Io de regula dupa ce clocoteste apa le mai tine 5-10 minute max ca sa ramana totusi tari.
Da de veste daca nu intelegi ceva.Reteta asta cred ca o gasesti si daca mergi cateva pagini in urma la acest subiect.
sarumana sincer am citit tot de la inceput dar nu mi-a sarit in ochi...iti multumesc inca o data
INGRID
zfcristina spune:
quote:
Originally posted by AILUI
Mai intai:
pentru toate fetele care au pus retetele aici, le-am printat pe toate, deja am cateva pe lista mea de prioritati!
Acum, am o intrebare : stiti cumva cum se pune ardeiul iute la borcan ? Soacra mea il pune in otet cu zahar si atat, mama il pune in otet indoit cu apa, voi cum procedati?
ailuI
De obicei ii pun la fel ca pe gogosari.Chiar ieri am pus aproape 2 kg de ardei iuti,o parte i-am taiat felii rosii si verzi ,i-am pus in borcane peste care am turnat "saramura" o parte otet ,o parte apa(de obicei 1 litru din fiecare)la care adaug boabe de mustar ,piper boabe foi de dafin ,sare mare (1 lingura la litru)si zahar (2 linguri la litru)
Cealalta parte i-am pus intregi in borcane cu aceeasi "saramura".
1 ,2
3
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
mcm spune:
quote:
Originally posted by ange
Oana,pe bidonul meu de otet scrie 5 % acid acetic.Asta-i concentratia? oare e bun pt. conserve de iarna?!
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Din cate stiu eu pentru conservele de iarna e musai sa se foloseasca otet de 9 grade. Altfel este foarte posibil sa nu tina.
Cristina
ange spune:
Cristina,ai dreptate! otetul trebuie sa fie de 9 garde.
am sa pun in saramura toate muraturile pt. iarna...
Daca nu am hrean ,boabele de mustar au acelasi efect asupra muraturilor?
Proportia de sar-apa este de 40 gr. sare la 1 l. apa?
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
bubu05 spune:
Ange, cel mai bun otet e ala de 9 grade si cel de Topoloveni(azi am luat din Selgros un bidon de 5 kg).
Gogonele asortate:
-5 kg gogonele
-1 conopida mare, rupta buchetele mai mari
-1 varza rosie mare, taiata in 6-8 bucati
-cativa morcovi mari, taiati rondele
-1 telina taiata rondele
Le asez in borcane, pe frunze de telina, asortate, apoi torn saramura fiarta peste ele: la 1 l de apa, cateva linguri de otet, 1 lingura de sare, 1 lingurita de zahar, frunze de dafin, boabe de piper si mustar. Pe astea nu le fierb la bain-marie.
Conopida o poti pune si separat in borcane sau cu varza rosie, sa se coloreze si saramura este cea de la gogosarii in otet(1 l de otet-2 l apa).
Liviana, cu placere! Fiertul asta la bain-marie e de fapt fiertul borcanelor in apa. Adica eu pun intr-o oala mare si larga un prosopel, apoi borcanele fara sa se atinga intre ele, iar intre ele pun prosopele subtiri de bucatarie sau batiste, apoi pun apa calda pana aproape de capacul borcanelor si le las pe foc mic 1-2 ore. Apoi le scot pe o patura si le invelesc cu alta patura si le las asa pana se racesc, chiar o zi intreaga si gata.
Adrianafedorca, e super reteta ta, eu am facut-o acum 2 ani, e f. buna!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz