Prietene vs. bebe
Raspunsuri - Pagina 9
Qamar spune:
Fla, inteleg ce spui, insa as prefera sa cred ca asa e normal si ca poate dupa ce o sa aiba si ele bebe, lucrurile vor intra din nou intr-un normal, decat sa cred ca nu a fost prietenie pe bune...
oricum, m-am hotarat sa nu le mai contactez o vreme, sa vad daca ele vor avea vreo initiativa...daca nu, asta e...mergem mai departe in formatie imbunatatita
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
BebeBlog-Cooking for my Baby
impreuna spune:
Exact ca si zicala "timpul le rezolva pe toate" dupa o pauza din partea ta foarte posibil sa isi revina si sa realizeze cum sta situatia. In caz ca nu, iti doesc sa iti gasesti prietene adevarate care sa te pretuiasca cu bb cu tot
Fla (sotie si mamica fericita)
Tino spune:
noe, mama, esti intr-o alta etapa.
prietenele tale nu pot sa inteleaga decat in momentul in care vor trece prin acelasi lucru.
poate ca in mintea lor sunt destul de tinere pt. a intretine relatii cu o persoana cu astfel de obligatii - familie, copil etc.
cam asta e adevarul in zilele noastre. nu prea se mai inghesuie lumea la casatorie, copii decat dupa o anumita varsta.
dar fiecare are momentul lui. nu trebuie sa iti faci ganduri. relatiile interumane, ca de altfel orice pe lumea asta se schimba. stiu ca ti-e greu sa accepti, dar asta e realitatea. nu mai aveti preocupari comune, drumurile voastre s-au despartit cumva.
ca sa mentii o relatie e nevoie de 2 parti si nu una. daca o sa continue asa, o sa se rupa si o sa ramaneti cu amintirea. e ciudata viata asta uneori, dar ia-o asa cum e.
socializeaza-te cu persoane care au aceleasi preocupari si asa te vei simti altfel. o sa vezi.
numai bine tuturor!
mamitza lui Papitza
bobi spune:
noe,
eu le-am pus nase pe toate cele 3 prietene ale mele, necasatorite si fara copii (deocamdata). nu am simtit niciodata invidie din partea lor si poate ar fi avut mai multe motive avand in vedere ca noi ne invartim in jurul varstei de 30 de ani...
cred ca majoritatea lucrurilor sunt in capul tau... sunt sigura ca se bucura pentru tine, pentru faptul ca ai o familie... de fapt nu stiu ce vrei tu: sa vina sa stea toata ziua pe capul tau la cafea, sau sa te cheme non-stop la terase? ele chiar iti sunt prietene in adevaratul sens al cuvantului: respecta faptul ca ai un bebe si o familie a ta. iti respecta intimitatea si linistea ta si a bebe-ului cat pot de mult.
iar tu pana una alta, ar trebui sa le consideri deadline-urile si problemele lor de servici ca pe niste bebei ai lor, si sa le respecti ca atare.
poate deocamdata nu stiu cum sa se comporte in preajma noii situatii sau poate tu inca nu te-ai acomodat cu functia de "mama" si ai vrea sa iti prelungesti starea de "fata de distractie" te-ai gandit vrodata la chestia asta?
- nu ma intelege gresit, in nici un caz nu o spun cu rautate...
sfatul meu este sa ai rabdare pana va acomodati toate cu noua situatie: 4 luni printre deadline-uri si biberoane e putin, si dupa cat de frumoasa si trainica ai povestit ca a fost prietenia voastra, sunt sigura ca lucrurile or a se aseze.
te pup,
bobi si andi
sunt confuza... sau poate nu?
lena spune:
annablue stai linistita ca te inteleg perfect, desi se pare ca nu le intelegi tu pe celelalte, care nicidecum nu e vorba de "alterarea" poftelor...desi ai spus-o tendentios!!( sper ca stii ce inseamna termenul)...afla ca exista oameni care si la 40 de ani au alte scopuri in viatza decat acela de a procrea, asta nu-i face mai putin buni, ba chiar deloc...si includerea asta in categoria cu "betiile" de la 22-28 de ani, de curiozitate, asa...de unde e statistica asta??...ce oamenii dupa ce trec automat de 28 nu se mai imbata sau cum, sau daca ai copil nu mai bei automat...interesant, deja ati "derapat" la greu...dar e si asta o atitudine, cand nu gasesti ceva mai bun de argumentat in favoarea ta, sa arunci cu noroi, in ceilalti...si by the way e foarte recomandat sa ai un copil cand ti-l doresti si la ce varsta ti-l doresti tu personal, nu restul lumii!!
se pare ca n-ati inteles nimic si continuati cu "variatiunile pe aceasi tema"...oricum restul poporului(a se vedea categoria numarul 2 din clasificarea anneiblue) nu au facut copii fiindca nu au vrut atunci unii, altii poate niciodata, si oricum nu asta e ideea, dar asa ma repet, ca "repetitia e mama invataturii" si multa lume nu pricepe de prima data.
Lena si t-rex Freya
Qamar spune:
bobi, raspund pe fuga ca am de invatat:
eu nu cred ca 'functia' de mama exclude 'functia' de persoana care se si distreaza; e mai greu, intr-adevar, dar exista si o cale de mijloc. In afara de relatia cu aceste 3 fete, eu nu simt ca m-am izolat de restul lumii (poate in prima luna de bebe) sau ca nu ma mai distrez.
Si daca ele intr-adevar se bucura pentru mine, as avea nevoie sa imi si arate acest lucru- de ce?pentru ca mi-s dragi si , cum am mai spus, vreau sa impartim in continuare bunele si relele...
cat despre deadline-uri si probleme de serviciu, sa nu crezi ca eu nu ma confrunt cu ele acum; nu numai ca lucrez pentru firma (fiind a sotului si a mea, nu pot sa neglijez), dar invat si pentru o afurisita de licenta si imi pregatesc si un proiect personal...Dar nu ma mai hazardez in a ma da de ceasul mortii ca nu am timp sau energie. Pentru ca stiu ca, daca vrei, poti
Ce mai citim noi
Qamar spune:
lena,
uite, eu am facut bebele exact cand am vrut eu, pentru ca daca era sa ma iau dupa ceilalti (si nu vorbesc aici numai de prieteni ci si de cei din familie), trebuia sa termin 3 facultati nu una, sa fac cinci mastere si doua doctorate, sa castig la loto 1 mil USD si sa implinesc si o ALTA varsta..abia atunci m-ar fi considerat ei pregatita...
Au avut insa o surpriza placuta...credeu si sotu' ne-am descurcat de la inceput singuri cu bebe, fara alte ajutoare, si am mai reusit sa ne ocupam si de alte cele...
De aceea eu cred ca parerile extremiste sunt un pic exagerate...(ma refer la cele cu o varsta anume de facut bebe, la ideea ca bebele iti impiedica dezvoltarea pe alte planuri, etc)
Oricum, am deviat mult de la subiect...Ca eu una nu doream confirmari ca asa e bine, sau nu (privind varsta, etc)...Singurele confirmari pe care mi le doresc si pe care le primesc in fiecare zi le gasesc in ochii sotului si in zambetul Biei
Ce mai citim noi
annablue spune:
quote:
Originally posted by lena
annablue stai linistita ca te inteleg perfect, desi se pare ca nu le intelegi tu pe celelalte, care nicidecum nu e vorba de "alterarea" poftelor...desi ai spus-o tendentios!!( sper ca stii ce inseamna termenul)...afla ca exista oameni care si la 40 de ani au alte scopuri in viatza decat acela de a procrea, asta nu-i face mai putin buni, ba chiar deloc...si includerea asta in categoria cu "betiile" de la 22-28 de ani, de curiozitate, asa...de unde e statistica asta??...ce oamenii dupa ce trec automat de 28 nu se mai imbata sau cum, sau daca ai copil nu mai bei automat...interesant, deja ati "derapat" la greu...dar e si asta o atitudine, cand nu gasesti ceva mai bun de argumentat in favoarea ta, sa arunci cu noroi, in ceilalti...si by the way e foarte recomandat sa ai un copil cand ti-l doresti si la ce varsta ti-l doresti tu personal, nu restul lumii!!
se pare ca n-ati inteles nimic si continuati cu "variatiunile pe aceasi tema"...oricum restul poporului(a se vedea categoria numarul 2 din clasificarea anneiblue) nu au facut copii fiindca nu au vrut atunci unii, altii poate niciodata, si oricum nu asta e ideea, dar asa ma repet, ca "repetitia e mama invataturii" si multa lume nu pricepe de prima data.
Lena si t-rex Freya
Lena,
Cred ca te-ai simtit vizata si de asta ai reactionat asa, considerand ca am spus-o tendentios (by, the way, cunosc termenul !).
Nu am spus-o deloc tendentios, ghilimele alea de asta erau puse, pt a arata (in lipsa tonului, care ar fi clarificat mesajul) ca nu le-am folosit in sensul propriu al cuvantului/cuvintelor.
Dar nu-i nimic, puteai sa vezi tonul meu pacificator DIN ULTIMELE FRAZE ALE MESAJULUI...
Ana
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by michelle7
Cum puteti spune ca cineva de 22 de ani poate fi invidioasa pt ca tu avand sot si copil te simti o femeie implinita. Aiurea.
Nu-i musai aiurea.
Sunt femei si femei.
Pe mine, nu la 22, ci pe la 24 ani m-au apucat pandaliile (ca sa nu zic invidia ) ca prietena mea are un copil, o familie.
Si ca NEAPARAT, da NEAPARAT vreau un copil.
Copii vroiam de cand ma stiu, dar atunci am simti ca-l VREAU ATUNCI si ca nu mai vreau sa astept.
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
enn spune:
Lena,
m-am recunoscut perfect - dar cu rolurile inversate - īn descrierea relatiilor tale cu sora ta, dupa ce aceasta a devenit mamica. Exact la fel s-a īntīmplat si la noi, sora mea nu venea pe la noi decīt "convocata" cu insistenta, iar eu eram foarte suparata ca-si neglijeaza nepotelul īn favoarea unor aiureli gen training-uri si deplasari īn n-spe parti. Mi-au trebuit cīteva luni bune pīna am realizat ca e putin exagerat, daca ma astept ca toata lumea sa considere copilul meu buricul pamīntului, chiar daca pentru mine totul se-nvīrte īn jurul lui.
Noe, nu esti tu mai cu "mot", si noua sosirea primului copil ne-a reorganizat viata sociala, ducīnd -inevitabil - si la destramarea unor prietenii. A fost o experienta destul de dureroasa, pentru ca ne-au "parasit" tocmai cei pe care-i desemnasem deja īn gīnd drept nasi ai baietelului, dar asta este. Te īnteleg ca-ti lipseste sa iesi cu fetele la o cafea si o bīrfa, dar ma tem ca va trebui sa accepti situatia. Cel putin la mine asa a fost.
E.