Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Buna dimineata fete cucuiete!

Aici s-au anuntat azi 35 de grade, e numai 8 si un tar si deja transpir ca un bivol pe scaun. Cand ma gandesc ca ma plangeam prin mai si pe la inceputul lui iunie ca e frig, imi vine sa ..desi probabil si acu m-as plange. Nemultumita nemultumitelor.

CristinaLa Multi Ani cu sanatate si armonie!! Ma bag si eu ca musca-n lapte, dar zau si pe cuvant ca nu e bine sa te cateri pe camile acu!!! Sunt nabadaioase tare, si te mai si zdruncina de vezi stele verzi cand umbla, nu cred ca bebelului tau i-ar prinde bine... Propun hamac intre palmieri, cu carte buna sub nas, zemuri sanatoase de fructe si relaxare cat cuprinde

Dia1609 m-am gandit eu ca in partea ceea bate vantul, tocmai din asta cauza nu am incercat inca sa ma epilez cu crema. Dar rasul ma dispera!!! Nu stiu cum unele fete se rad o viata intreaga si n-au nimic, nici o bubulita, nici un cosulet, nimic. Eu arat ca un porc mistret, si cand trece iritatia n-am decat sa ma rad din nou. Plus ca din cauza burtii nu prea mai vad ce manevrez pi colo, si uite, eu sunt dintre cele mai mici burti pe aici.
Ktrinel nici eu nu stiu ce o sa ma fac cand imi creste odorul in pantece de nu-mi mai vad destele de la picioare. Nici mie nu-mi vine sa ii incredintez sotului meu aceasta delicata operatiune,chiar e prea prea...poate sa ne dotam cu oglinzi. Multe.

Miro am asteptat ieri cat am asteptat dupa raspuns (cred ca intrebarea era pe pagina anterioara, in ritmul in care tricotam aici...)dar pana la urma tot asteptand am adormit. Eram si inca sunt de fapt nelamurita..e normal sa se miste bebe cat e ziua de lunga??? Nu doarme?? Si e normal sa ii simt primele miscari asa de mult? In caz ca gandacul care dadea din picioruse in burta mea, jos, jos, a fost bebe, atunci a dat bebele meu din toate cele toata ziua. Cum imi asezam fundul pe scaun, da-i..scart, scart..

Dandusa ma asteptam ca primele miscari sa fie ..hm, nu stiu..puc si pac...si gata!!! Nu da-i si gadila 8 ore la mine in burta!! Mai incolo, cand om fi mai mari, inteleg, dar micul meu bebe e mic!!!

Vergeturi, dungi color pe burta nu avem. Avem in schimb celulita cat pentru toata populatia feminina a globului. Sanatos sa fie bebe...Daca insa vergeturile sunt mostenire genetica, o sa fiu o mare vergea. Vergica. Vergetura..? Astept sa vad.

Asiza si eu am carcei gramada, si nu reusesc sa inteleg de ce numai noaptea. Ce, imi lipseste Ca, Fe sau Mg (ca nu am priceput io nici exact care din astea sunt vinovatele)numai noaptea?? Ziua ba?? Si de intins ma intind si ziua, statul pe scaun imi da dureri de spate.

Gata, ma duc sa muncesc, e deja 8.45 si io nu am prestat nimic.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Salutare fetelor!
La multi ani! Cristina1974 Multa sanatate si fericire si un bb asa cum iti doresti alaturi de comoara pe care o ai deja. Vacanta placuta in continuare si petrecere frumoasa .
Fetelor sunteti niste dragute si va multumesc mult de tot celor care mi-ati raspuns : Cleomoni, Mirona, Dandusa, Ktrinel, Bamboletta, Dolores, Ingeras26, Asiza . Scuze dc am uitat pe cineva.
M-am mai linistit si eu sufleteste.
Mirona eu zic ca dc nu esti multumita de dr de familie sa-l schimbi. Conteaza mult sa ai pe cineva pe care sa te poti baza. Nici eu nu sunt multumita 100% dar am ales varianta cea mai acceptabila pt Diana.
Apropo de dr de familie, fetelor ar trebui sa stiti ca in mod normal au obligatia sa aiba o asistenta care sa faca vizite saptamanale la domiciliu cat timp bb e mic-mic. La Diana asa s-a intamplat si m-a ajutat f. mult acest lucru. De fapt m-a ajutat doar asistenta ca dr. nu prea s-a sinchisit de mine sau de bb si sincera sa fiu nici nu puteam sa-mi pun mare baza in ea sau cunostiintele ei medicale.
Cand avea insa Diana aprox. 6 luni ne-am mutat (cu locuinta) si evident asistenta n-a mai venit. Am profitat de ocazie si ne-am schimbat si dr de familie. Dr. actuala e f draguta, mi-a dat nr de tel si de acasa si de mobil si oricand am solicitat-o (zi, noapte, week-end) m-a ajutat. Dar (pt ca tb sa existe si un "dar") are cabinetul destul de departe si nici nu are o asistenta care sa faca vizite la domiciliu, dar stiu sigur ca o sa vina ea de cate ori am nevoie.
Deci fetelor eu va recomand sa va gasiti un dr de familie bun pt ca o sa aveti totusi nevoie de el dupa ce vine bb.

la burtici

Luly 20s si Diana (04.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

chinico asta era intrebaea??? Pai daca si bebele e ca mama ... nici nu ma mir.

Stai tu calma ca nu a fost numai bebe - sigur ca mai doarme si el.
Cand in corpul tau se petrec schimbari si organele se modifica luand alte forme pentru a face loc bebelui ... percepem miscarile la fel ca si miscarile bebelui ... deci sunt usor de confundat.

Putea avea si bebe o zi mai agitata ... poate te si simte pe tine cat te agiti ... ia vezi ca te luam la urecheat ... ia treci tu la o relaxare ...

Te pupic si nu-ti mai fa atatea griji. Ai un bebe miscaretz. Sa-ti traiasca.

Miro24+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

"linia neagra se numeste " dunga aia ? parca purta numele cuiva,sau am visat eu ??
la unele fete e atat de fina incat abia se vede.la altele se pigmenteaza pielea,la altele creste doar o dunguta de par ,mai mica,mai mare,dupa caz.

eu m_am epilat cu ceara acum cateva saptamani,si deocamdata mai pot inca o data,sa vedem mai incolo cum va fi .
daca nu am sa mai pot,o sa folosesc aparatul de tuns,care e aplicat la aparatul de epilat electric, tunde zero,si nu are efect ca lama si nici nu irita.va recomand tunsul ,are un capat care tunde scurt scurt si apoi un alt capat care ia zero .

camera lui bebe,e zugravita proaspat si atat.mai astept un pic si incepem sa amenajam si sa cumparam una cate una.e cam devreme.

azi i-am ascultat inima pt prima data !!
am intrebat de intarirea burticii,si a zis ca sunt contractii,dar ca e normal sa fie asa pt ca uterul se dezvolta ,ca numai daca se intampla periodic,spre exemplu din 15 in 15 minute,sa fug la urgenta .daca se intampla de cateva ori pe zi,si tine putin,e normal.
asa ca m-am, linistit si cu asta.

cristina eu zica ca se merita sa stai 2 ani epilata ! bravo !
poate ma anim si eu si fac dupa nastere .
cat mai stai in Dubai ?LA MULTI ANI !

miraco , SA-TI TRAIASCA PASARICA !!!

DOLORES acum am vazut si eu buritca pictata !!! super!sa-ti traiasca si nepotica scumpa !

dandusa

amalia
,cand vine tati,se emotioneaza fetita asa tare ca nu se misca din coltul ei :))

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_t spune:

Salutare burticute!

La multi ani ,Cristina_1974! Sa aveti un bebic sanatos si frumos! Si o vacanta de vis in continuare !

Fetelor, am vazut ca va plangeti de carcei. La mine au aparut chiar de la inceputul sarcinii (aveam predispozitie dinainte) si se manifesta mai ales la nivelul degetelor de la picioare. Cateodata nu le mai pot misca deloc.De durere nu mai vorbesc.
Rezolv cat de cat problema cu masaj si rotirea talpii spre stanga si dreapta. De asemenea, incerc sa tin piciorul cat mai relaxat. Si cand ma gandesc ca doctorita zicea ca o sa se acutizeze pe masura ce avansez... :(( .

si pe curand!

alexia_t+ 22,1 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Salut fetele!
Cristina LA MULTI ANI, sa fii sanatoasa si cel mic de asemenea, sa ai parte numai de fericire si bucurii.
Dolores cred ca tu ai spus ca ai inceput sa iei calciu. Din cate stiu eu calciu nu se ia decat din lunea a saptea, mie mi-au iesit chiar prost analizele si nu mi s-a dat calciu. Mi s-a spus atat de doctorita de familie cat si de catre cea ginecolog ca nu mi se va da calciu pana in luna a saptea pentru ca se osifica prea repede bebelusul. Mi s-a recomandat lapte, branza, iaurt etc, dar NU calciu.
Carcei am si eu, si cum are toata lumea doar noaptea. Dar trecem noi si peste asta, nu?
Acum va pupic pe burtic ca ma duc la eco. Sa vedem ce face bebe, nu?

Laura si bebe strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata, gagici!

Cristinuta, si-ti doresc tot ce e mai bun pe lume: sanatate multa si tie, si familiei, fericire si o afacere prospera in continuare!!!

Miro, iar ti-au promis aia ca-ti ridica statuie in fata firmei????? Ce-i cu bagatul asta ca MIG-ul? Ia las-o mai usor si relaxeaza-te mai mult! Stii ce-am observat zilele trecute uitandu-ma la poze?!? Burtile noastre seamana destul de mult, mai ales la profil...Oi fi avand si eu fetita...Azi mergem la eco si sper sa ne spuna, dar tati nici nu pune problema de baiat, asa e de sigur ca-i fetita...

Miraco, felicitari pentru ! Sa se faca mare, frumoasa si sanatoasa!

Dandusa, cine te-a suparat asa de tare? Da, imi amintesc ca m-ai lasat sa astept...rochita e tare frumusica si pe burtica ta de graviduta frumoasa sta foarte bine...ai fost chiar sexy, as adauga !

Ktrinel, sunt de acord cu tine: e prea mult analize lunare...adica o data/trimestru e super suficient...pe mine ma si enerveaza sa ma duc de n ori sa-mi ia sange...

Almo, o fi ceva lipsa in organism de ceva, insa nu stiu de ce...spuneam ca ieri am scos rezultatele analizelor si sunt"beton" toate...adica nicio carenta si totusi...ieri noapte carcei...Haioasa intamplarea de la magazin cu bebelina ta!

Chinico, ce face gandacelul tau azi...tot asa zbenguit ca ieri????? Sau s-a mai potolit?

Pupici muuulti la toate cele care mi-ati raspuns la mesaje !!!!!!

Oana 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Desiree, hai la apel! By the way...dozarea de anticorpi...rezultat negativ, adica nu dezvolt anticorpi...mai merg o data prin saptamana 25,26 cred!

Oana 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Cristinica sa ai un bebe sanatos, frumos si pacacios si sa te bucuri de cea mai frumoasa zi de nastere impreuna cu Kaveh, Iasmina si bebe mic.
Miro ce m-as face eu fara tine? dulce pentru ajutorul tau.. ai grija sa nu faci prea mult efort.
Miraco felicitari pentru bebelina si sa-ti fie sanatoasa.
M_monique e clar ca ziua... sa-ti fie sanatos flacaul.
Cleomoni tinem pumnii la echo... sa ne spui si noua ce mai face bebele tau
Chinico nu stiu ce sa-ti spun daca e normal sa-l simti pe bebe zbenguit o zi intreaga. Simti lovituri sau doar fluturari de aripi? Bebe Rares mai face si pauze cand face nani
Saryta mami ce ai facut ieri la amniocenteza? Sa dea DD sa fie bine cu bebele tau... eu tin pumnii

Si eu ma trezesc noaptea zvarcolindu-ma de durerea carceilor.. ca nesuferiti mai sunt. Cred ca mine se explica de ce ii am pentru ca rezultatele la analize sunt cam proaste. Ca si Fe sunt la limita inferioara chiar daca iau Elevit de trei luni juma si mananc cat pot de sanatos si rational. Dr. mi-a spus sa iau Ferogradumet cel putin pana nasc iar Mg incerc sa tin o cura de 10 zile poate trec asa ...despre Ca stiu si eu ca este riscant sa-l iei pentru ca genereaza spasme musculare, deci fetelor care aveti sarcini cu risc, aveti grija cu Ca.
Despre vergeturi va spun ca pot aparea chiar daca sunteti slabe (este o chestiune legata de elasticitatea pielii). Eu incerc marea cu degetul folosind lotiuni de corp pentru hidratare, emoliere.. sa vedem daca imi reuseste faza cu preventia. Pana acum constat ca nu au aparut, si poate asa va fi si pana la nastere.

Va pupacesc pe toate si va urez sa aveti o zi perfecta.

Ramona 23+ Rares

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Asiza de abea astept sa te intorci de la eco sa ne spui de-i albastru sau e roz caruciorul!!! Azi gandacul face nana. Nica pana amu. Daca a facut tumbe ieri!!!!

ramsan pai eu ce spun..m-am asteptat la lovituri, ghionturi, fluturari..si cand colo..senzatia a fost identica cu cea pe care o ai cand inchizi pumnul cu un gandacel inauntru, si il simti cum te gadila cu piciorusele. In acelasi loc, cate 5 minute la rand.. gadi gadi gandacul...Cata vreme ma concentram pe altceva,era liniste,sau daca am stat in picioare, dar cum ma asezam pe scaun sau ma intindeam, nu treceau 10 minute si da-i bataie..

Am gastit eu doua explicatii care ma multumesc, Miro.
1. Bebe seamana cu mama si atunci vai si amar de fundul meu va fii cand il apuca nelinistile..

2.Duminica seara am dat porunca imparateasca sotzului meu sa ii tina o prelegere bebelului, cum ca e momentul sa dea din 2 maini si 2 picioare sa simta mama ca e bine. Si bebe, iubindu-l pe tata mai ult decat pe mama (ca eu ma rog de el deja de o saptamana) i-a facut hatarul si a dat cat l-au tinut puterile, sa ma sature.

Si uite cum iar in loc sa muncesc tricotez cu voi. Gata, pana diseara ioc..

Va tin insa la curent, daca da semne de zbenghuiala gandacul.

De Fatima mai stiti ceva, cum ii mai merge ei si mamei ei?

16+

Mergi la inceput