FIV 80

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

succes fetelor care fac FIV; nu va mai framantati ca daca vrea Dumnezeu, va e deajuns si numai un ovocit bun; vorbeau pe la TV ca perioada este extrem de benefica fertilizarii

MUSETTE, ce valori ale estradiolului ai avut si mai ales, masurat in a cata zi a CM???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Musete, din cate stiu eu rezerva ovariana are legatura cu valoare FSH-ului si nu a estradiolului.

Oana, marimea foliculilor trebuie sa fie > 18 mm sa se poata induce faza finala de maturare. Citeste aici: http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4479&

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Fetelor am citit pe undeva ca estradiolul ar trebui sa fie intre 300-600 ca sa fie sanse.La mine daca e numai 160 ce inseamna?
Oana-Dana tu cit il ai?

Mergi la inceput

Adelia, eu stiu ca estradiolul, atunci cand se incepe stimularea, trebuie sa fie in niste valori (din pacate nu le cunosc). Pe parcursul tratamentului se modifica valoarea estradiolul. Dar aceasta nu trebuie sa se dubleze de pe o zi pe alta. La sfarsitul stimularii exista din nou niste valori dupa care unii medici se ghideaza. Daca se incadreaza se da ok la pregnyl. Nu toti medicii urmaresc valoarea estradiolului in timpul tratamentului. Citeste linkul postat de mine mai sus.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

Monica, te rog frumos sa imi explici si mie cum dovedeste Dr ca valoarea estradiolului nu s-a dublat de la o zi la alta, pentru a nu continua tratamentul???? Cere dozajul hormonal zilnic???? A facut cineva asa ceva????

multumesc tare mult ptr ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna seara fete dragi!
Eu am avut un we plin de munca cu exceptia zilei de ieri cand am fost intr-o super vizita de pe la ora 14 pana la 22 seara si ne-am simtit foarte bine. Maine ma duc sa scot rez. analizelor sotului si poimaine ma duc la prof.
MOana, maine o sa te sun in cursul diminetii sa stabilim pentru poimaine...poate poti sa vii cu mine...sa ma mai ponderezi, ca tare mi-e frica sa nu fac ca prima oara
Ma asteapta o saptamana grea si eu deja sunt obosita!
Fetelor care sunt acum in focuri le doresc mult noroc si sa auzim doar vesti bune!

Cat despre A. Marin, ce sa spun? eu cred ca va fi o pacienta ca oricare dintre noi. Ii doresc si ei multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Mariee,doctorita mea cere ca dozajul progesteronului si estradiolului
sa se faca din 3 in 3 zile.Eu l-am facut de 3 ori pina acum(sau 4) si miine dimineata il fac din nou.Deci ea se ghideaza si dupa asta.A afirmat ultima data ca si-ar fi dorit,in ceea ce ma priveste o valoare mai mare(eu aveam 160),dar nu e rau nici asa.Am vazut pe lista ei valori de 500 si ceva,de 200 si ceva,de 160 ca la mine ,dar si de 40 si ceva,unde a zis ca nu e in regula deloc.
De-aia ziceam si intrebam daca stie cineva din experienta proprie ceva amanunte.Ca de citit am citit eu,dar sint grea de cap.Si de fapt as vrea sa stiu despre chestii concrete,nu statistice.
Va pup si va multumesc pentru imbarbatare!

Mergi la inceput

Mariee, eu am facut primul FIV in dec 2005 si din cauza estradiolului foarte ridicat am intrerupt tratamentul. In iunie 2006 am facut al 2-lea fIV si in timpul stimularii mergeam din 2 in 2 zile la controlul ecografic. Dar inainte imi facea estradiolul si in fuctie de valoarea estradiolului si a ceea ce vedea la eco imi zicea ce doza de puregon sa iau. De ex. la inceput am avut estradiolul de 93 pgr/ml, dupa doua zile 263 pg/ml. Daca s-ar fi dublat trebuia sa fie 372, deci era ok. Dupa alte 2 zile a fost 686 pg/ml. ( dublu in doua zile ar fi fost 1052). Mai trec 2 zile si am ajuns la valoarea de 2680 pg/ml (dublu 2744 eram cam pe la limita superioara) La ultima analiza valoarea estradiolului a ajuns la 3122 pg/ml sau 11458 pmol/L.

Adelia, eu zic ca e foarte bine ca cere si dozajul hormonal. Asa e mai sigura in ceea ce priveste doza de stimulare pe care ti-o da. Se zice ca daca se ajunge cu estradiolul la o valoare mai ridicata, cat mai aproape de limita superioara fara insa a o depasi sansele ar fi mai mari. Daca insa se trece de aceea limita se poate ajunge la hiperstimulare ovariana.

Mult succes fetelor!
Monica

Mergi la inceput

Adelia, Monica, merci tare mult pentru mesajele voastre!!!
Fetelor mie mi s-a masurat numai in Z11 si eventual Z14 daca foliculii erau prea mici!!! Dr mea ii vroia peste 18 intr adevar, cum sp in prospectul Puregonului! Din pacate eu nu am vrut FIV la inceput si IAC nu a vrut ea sa faca ptr ca aveam peste 5 foliculi.
In schimb Monica, eu stiu ca la val. estradiol inainte de ovulatie de peste 1000-1500 pg/mL Dr nu mai are voie sa continue in nici un caz tratamentul ptr ca ai deja Hiperstimulare ovariana. Eu dupa 7 luni de stimulari aveam val astea peste 2000 si era disperata ptr nu mai avea voie sa continue nimic. Nu am auzit in sch nimic de pb asta cu dublajul de p o zi p alta, de asta va intrebam p voi!!!

Va multumesc inca odata, va doresc multe succese, va tin pumnii stransi tare, tare!!!!!!!!
pupicei

Mergi la inceput

adelia, si eu stiu ca ptr o stimulare corecta estradiolul in faza max tb sa aiba in jur de 600 pg/ml. Tb sa fii atenta si la unitatile de masura cum scrie Monica in mesajul ei! Daca e mai mic estradiolul se continua stimularea, dar tb se urmareasca si foliculii la eco. neap. si sa fie si ei cum sp. Monica, peste 18!!!!!

va pup din nou

Mergi la inceput