chist mamar

chist mamar | Autor: roxivan

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! De cateva zile sunt tare abatuta.Sora mea in varsta de 20 de ani are un chist mamar (diagnosticul i s-a stabilit in urma unui consult, fara ecografie, mamografie sau orice alta analiza) si care trebuie scos. Oare cu tratament nu se poate rezolva?Eu am dat o cautare pe forum si am gasit un subiect dar este mai vechi.
Problema e ca il avea de ceva timp dar nu o deranja , dar in ultima perioada s-a marit si s-a inrosit.Saptamana viitoare e programata la Medsana la Bucuresti la dr.Parau.A auzit cineva de ea? A mai patit cineva asa ceva?
Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Prietena mea a descoperit acel nodul si din pacate nu a fost alta solutie decat operatia, dar din fericire s-a refacut foarte repede si fara urmari. Si ea a fost tot la Medsana la consultatii, si la Giulesti (Panait Sarbu parca ii zice acum) a avut loc operatia. Am sa o sun si intreb de doctori, zile de spitalizare si revin cu amanunte.... a dr de la medsana i-a zis prietenei mele sa evite sutienele- pe cat se poate bustiere lejere. Revin.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Vaaiiii, am uitat sa ii urez multa multa sanatate surioarei tale! Va trece cu bine peste probleme. Curaj

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Curaj....am trecut acum o saptamina prin infernul acesta! S-a dovedit a fi un fibroadenom ce trebuie tinut sub observatie..si atit!
Trebuie facuta ecografie si eventual mamografie..zic eventual deoarece la 20 de ani sinul este foarte dens si nu mereu este posibila vizualizarea. Exista si alte tumori benigne..ca de ex chistul, lipomul..deci nu va ginditi numai ce ce-i mai rau...Tumorile maligne la 20 de ani sint ff rare!
Recomand la Medsana pe dr. Blidaru.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Anca, astept sa imi scrii la ce medic a fost prietena ta! Eu am incercat sa o programez la Prof Marinescu, dar e f ocupat atat la spital cat si la cabinetul particular unde programarile incep pe 1 august si noi ne grabit pt ca s-a marit, s-a inrosit si a devenit dureros, abia mai suporta o bluza pe ea.
Kimm222 initial la dr, Blidaru am vrut sa mergem, dar si dumnealui e ocupat pana in octombrie.Cei la care am fost aici vor sa i-l scoata fara sa fac vreo ecografie la san,vreo analiza la sange, fara nici o alta analiza si pe mine ma apuca groaza!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

roxivan incearca sa mergi la spital la fundeni la dr. Blidaru si sa intri la asistenta lui (Pamela o cheama) si sa incerci sa ii faci loc surorii tale cat mai repede. Ii dai asistentei ceva si o rogi sa faca ceva pt ca e urgent. Vezi ca e cam zapacita si te cam ia la rost dar in cele din urma s-ar putea sa va rezolve. Cel putin noi asa am rezolvat cu mama. Era tot urgenta si dr. era super ocupat, practic nu avea nici un loc liber. sora mea a insistat cat a putut, a dat cate ceva si au primit-o.

Sanatate surioarei tale si sa stea linistita ca la varsta asta se rezolva. Am o prietena care la 38 de ani a faut o astfel de interventie, acum vreo 3 ani si a fost super usor, a doua zi era acasa. Tot la dr Blidaru.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Crinutz, ai cumva nr de tel de la cabinetul dr de la Fundeni? Acum nu se pune problema dam oricat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Din pacate nu il am dar nici nu prea iti trebuie. Mergi personal acolo si stai dupa asistenta. Cred ca e in fiecare zi. Parca marti e zi de operatii si cred ca pe ea o gasesti mai libera (nu cred ca intra cu el in opertaii). Nu mai stiu exact programul. Dar sa te pregatesti sa stai ceva pe la usa ei si, ti-am zis, sa fi luata si la rost. Dar sa nu te lasi, induri si tu si gata. Prin telefon nu rezolvi mare lucru. Poate sa afli programul. Suna la spital si de acolo probabil ca iti fac legatura.

bafta! sa ne spui ce ai rezolvat.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

Doamnelor, nu faceti confuzie intre un chist mamar si un fibroadenom. Chistul este o formatiune lichida, elastica si mobila la palpare. Adenoamele sunt multiplicari celulare anormale necanceroase ale tesutului glandular mamar.
Roxivan, atata timp cat nu s-a facut o mamografie sau ecografie, care sa spuna ca e altceva decat chist, nu aveti absolut niciun motiv sa va ingrijorati. Nu exista nicio relatie intre chisturi mamare si o boala grava a sanului.
Sanatate multa surorii tale si stati linistite, totul va fi ok!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna!
Si eu te sfatuiesc sa mergi la Fundeni,la cab. Dr. Blidaru si sa vorbesti cu Pamela.Desi e mai recalcitranta la inceput,daca ii dai destul (cam 500 mii),imdiat iti face loc.Mama asa e rezolvat.Dr. Blidaru este cel mai bun,de aceea este atat de ocupat!
Ii explici Pamelei ca este urgenta,ca a devenit dureros si cu siguranta iti face loc pt consultatie in maxim o saptamana.Pe Pamela o gasesti in fiecare dimineata la cabinet (cand are dr. operatii,mai intra si ea uneori,in rest e pe baricade).
Te pup si multa sanatate !

Claudia si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput

Va multumesc de raspunsuri.Problema e ca noi acum suntem in provincie, abia marti mama si sora mea vin in bucuresti,eu trebuie sa stau cu bebelusul meu de trei luni.O sa mearga mama sa incerce sa faca o programare la Dr Blidaru.
Fausta_ro, "fetele luminate" de aici si-au dat cu parerea ca e chist la simpla vedere, fara analize.
Kimm222, din ce cauza ti s-a spus ca a aparut, ca noua nu ni s-a dat nici o explicatie.
Azi a fost la un endocrinolog si i-a zis sa nu se opereze decat la Bucuresti si sa i se faca o biopsie.Va tin la curent.

Mergi la inceput