chist mamar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Roxi, dupa cate am inteles eu, formatiunile maligne nu dor!

Pana o vede vreun medic, spunei surorii tale sa nu mai foloseasca nici un antiperspirant(important,mai ales pe caldura asta!), sa poarte numai imbracaminte din fibre naturale, sa nu se expuna prea mult la soare (sau cel putin sanii)....

Si eu am cate un nodul la fiecare san de vreo 7 ani.Dupa sarcina s-au mai micsorat, se presupune ca s-au format datorita unor dereglari hormonale.Uneori, mai ales la ciclu, ma ustura. Pana la 30 ani mi-am facut deja 3 mamografii, desi nu se recomanda. Mi le-am facut pe toate la Medsana Eroilor, se lauda ca au un aparat cu iradiere mai mica; desi stiau cati ani am, nu mi-au zis nimic ( la fiecare "runda" de consultatii am trecut cam pe la toate specialitatile implicate: ginecologie, oncologie,eco "instalatie de jos",analize sange,etc.) .
Daca te duci intai la chirurgi, marea majoritate iti recomanda operatia..fara prea multe analize premergatoare (sau chiar daca le fac nu asteapta rezultatele...).
Inainte de operatie se poate face punctie sa se scoata o mostra de tesut-nu doare (cel putin mama,care a facut si ea, a spus ca nu a durut-o).Si daca tot am amintit de mama, ea a fot operata anul trecut de 2 ori DEGEABA (uff,ma apuca nervii cand imi amintesc!)!!! Cele doua au fost efectuate una dupa alta (nu-mi mai amintesc exact, dar cam la 2-3 saptamani distanta), pentru ca dupa 2-3 zile de la operatie "crestea" incredibil de repede alt nodul. Dupa cele doua operatii.... s-a constatat ca de fapt a avut toxoplasmoza care ducea la inflamarea ganglionilor limfatici din san .
Ti-am spus toate astea ca sa nu te mai gandesti doar la ce poate fi mai rau, pot fi mult mai multe cauze. Stiu ce inseamna stresul la acest gand...

Multa sanatate si sa scape de aceasta problema cat mai bine si repede!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Nu a afirmat nimeni exact ce poate fi pt ca astfel de consultatii nu se dau pe internet.
Eu am exemplificat doar citeva tipuri de tumori benigne.
Roxana nu se cunoaste cauza acestor tumori. In cazul meu nu este vorba de nici o dereglare hormonala. Sint multe necunoscute si multe controverse in ceea ce priveste modul de abordare a afectiunilor sinului.
Dar tinind cont de virsta sorei tale, eu as incepe cu un eco si poi in caz de suspiciune mamografie. Chistul eeste foarte usor ..poate cel mai usor de diagnosticat ecografic.
Tine-ne la curent...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

quote:
Originally posted by anacami

Buna!
Roxi, dupa cate am inteles eu, formatiunile maligne nu dor!

Pana o vede vreun medic, spunei surorii tale sa nu mai foloseasca nici un antiperspirant(important,mai ales pe caldura asta!), sa poarte numai imbracaminte din fibre naturale, sa nu se expuna prea mult la soare (sau cel putin sanii)....

Inainte de operatie se poate face punctie sa se scoata o mostra de tesut-nu doare (cel putin mama,care a facut si ea, a spus ca nu a durut-o).
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Anacami, ai dreptate, formatiunile maligne nu dor decat in faze foarte avansate.
Poate nu este de prisos sa subliniez ca nici inainte de mamografie nu trebuie folosit deodorant, care poate da imagini fals pozitive pe film sau imagimi de microcalcifieri.

Si eu cred ca, daca mamografia nu este concludenta, este bine sa se faca punctie aspirativa inainte de a se purcede la operatie.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariah spune:

Daca ajungi la Fundeni, las-o pe Pamela....du-te direct la cabinetul Prof Blidaru, et. 1, langa cabinetul directorului. Acolo are o secretara Lidia, f draguta, care iti va face programare. Zilele de consultatii sunt martea si joia. De preferabil sa vii in zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Servus fetelor!Imi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata, dar pur si simplu nu am mai avut timp de nimic si am fost tare dezamagita.Sora mea a facut inteventia ieri deoarece chistul ala nenorocit se inflamase si mai tare, iar durerea devenise insuportabila.A fost la medic si i-a spus ca o doare, ca s-a marit si mai mult si acesta o hotarat sa o incizeze pentru ca problema devenise mai serioasa.Cand a fost intebat pt a nu stiu cata oara de maica-mea ca nu trbuie analize, macar o ecografie a zis ca el stie mai bine ce are de facut.Asa ca a facut inteventia fara nici o analiza a chistului, fara nimic.A zis doctoru ca dc venea mai devreme se putea trata si nu se mai recurgea la bisturiu, dar ca oricum o sa-i mai apara si acum stim ce avem de facut:vom merge la dr. Blidaru.Ce ma deranjeaza pe mine e ca nu s-au facut analize sa vada de ce natura e chistul....ca nu s-au dat mai multe explicatii...dar ce sa mai acum faptul e consumat.Va multumesc penru sfaturile date, acum cel putin vom actiona din timp si vom stii cui sa ne adresam.

Mergi la inceput