mamici de sept-oct2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Mai am trecute doua valori pentru IRo si IRc, parca asa inteleg din scrisul doctoritei mele, dar nu stiu ce inseamna. Voi stiti? In schimb placentuta mea vrea sa se pastreze tanara, intrucat are tot gradul I de maturitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Mirabela, am 1,65 m. Mai mititica decat tine cu 3 cm.

Inni, sper sa vii cu poze de la zoo! Distractie faina!

Carmen(29+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cpetrut spune:

Intr-adevar, nu ma gindisem la asta...sa stea atitea saptamini cu capul in jos. Tot ce sper e ca natura stie ce face. Ma gindesc ca si noi am stat o vreme asa...poate asa se explica unele chestii

Cricri30+ cu Iulia Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Gety, bine ai revenit! Imi pare bine ca bb e bine si ca s-a intors deja cu capul in jos ; este intr-adevar nasol daca nu apare dilatatia la nastere ca tot la cezariana se ajunge..

Martha 32+weeks
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyana spune:

Cand se intoarce bebele definitiv, sau se intoarce de cateva ori si depinde cum il prinde "stramtarea" spatiului "locativ"
Bebela mea m-a disperat, "pedaleaza" numai in vezica mea si in ce mi-a mai ramas pe acolo jos, ca ovarele nu mai stiu pe unde le am.
Imi sta cu capul in stomac numai pe partea stanga (nu pot sa dorm deloc pe stanga, ca nu ma lasa) si ma bate toata noaptea
Cred ca am si vanatai pe interior....
Din cauza asta mi se intinde mai mult burta in partea stanga si ma doare pielea de mor, rezultatul e o burta stramba.
As vrea sa isi mai schimbe pozitia sa mai dorm si eu ca omul, toata lumea spune ca trebuie sa se intoarca si ea nimic.


26+ Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Gety bine ai revenit!Ma bucur ca e bine bebelina ta!

Cpetrut bune re-venit si tie!Poti sa-ti schimbi nick-ul numai daca iti faci un nou cont si atunci trebuie sa anunti moderatorii sa-l stearga pe acesta.

Amarantina si Alesio a stat cu funduletul catre "iesire"....relativ ca era asa mai in dunga....ceva intre prezentatie pelviana si transversala....si nici nu m-am dilatat....asa ca si eu ca tine tot la cezariana am ajuns!

Katia multa sanatate la tati de bb!Si ai grija de-i lasa lui toata raceala ca tie nu-ti trebuie acum asa ceva!

Inni unde-s pozele cu leii cei fiorosi?

Mey fetelor nu va mai vaicariti cu kg ca eu am acum 68 la 159 cm.......acusi voi fi mai buna de sarit decat de ocolit!

Ma duc sa fac si eu o prajitura ca mi-e dor....Dar am o stare de o vreme incoace ce ma dispera efectiv!Mor de oboseala si de somn tot timpul si nu mai am strop de energie....abia reusesc sa ma ocup de goanga....

Ah, uitam: a ajuns la mine picatura!!!!!Cine o mai vrea???????

Pupici!


Ioana(30+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:

Try ce bine de tine..inseamna ca poti sa te cam duci cu mainile in buzunare cand nasti.Stii cu ce valizoaie se pleaca aici catre spital ??!!! Parca te-ai duce in tabara. Daca Doamne fereste uiti ceva acasa..ai belit-o...astepti pana vine tati ...si apoi te rogi sa ai noroc sa-l lase portaru' sa intre, care se crede sefu clinicii.Daca se mai intalneste dupa aceea si cu femeia de servici alte discutii...ca aia e manageru' spitalului.


Asa-i sa stii, mereu m-a revoltat atitudinea oamenilor astia care sufera de lipsa de pozitie. Am facut multe vizite in spital (matusa mea lucra la bucatarie si ma duceam des la ea) si stiu ca era o adevarata arta sa treci de portar.
Pai aici bagajul meu o sa fie gentuta lui bebe plina cu maruntisuri (igiena personala) si o perna mare (pt. sprijin). Oricum aici te elibereaza din spital dupa 24-36h dupa nastere. Dar mancare, camasa de schimb, sapun, gel dus, schimburi bebe etc. toate ti se dau din spital. Nu arata schimburile ca noi, dar ai garantia ca-s curate si nu iei vreo minune cum am auzit de bebelusi care-au plecat din maternitate cu infectii din cauza hainutelor spitalului.

Inni, cand alaptezi isi revine corpul la forma initiala mai repede pt. ca alaptatul este o activitate foarte consumatoare pt. organism, chiar daca ea pare ceva foarte static. Nu degeaba se tot bate moneda pe alimentatie in timpul alaptarii, specialisti irecomanda o alimentatie mai bogata si mai atenta in timpul alaptarii decat in timpul sarcinii. Acest effort al organismului e atat de mare pe perioada alaptarii motiv pentru care nu se recomanda sportul in aceasta perioada (riscul e sa pierzi laptele mai devreme). Deci, daca aveti de gand sa alaptati, uitati un timp de exercitii si sport. Voi aveti apoi tot timpul inainte ca sa slabiti. Bebe nu mai are o a doua sansa sa suga si sa bea lapte matern. E unica lui sansa si uneori asta face o diferenta in robustetea si sanatatea lui.
Spre ex. uterul se retrage la forma initiala cam in 10 zile daca alaptezi – o sa vezi ca in timpul sedintelor de alaptare te iau durerile de burta, sunt crampe/contractii care practic strang uterul. Pe timpul alaptarii creierul elibereaza pe langa prolactina si oxitocina, necesara alaptarii, subst. care are rol de contractare a muschilor. Cum functioneaza asta? Fiecarei mica alveola in care se trange lapticul ce-o sa-l pape bebe (glandele mamare stimulate arata ca un ciorchine de strugure) este infasurata intr-o perdea fina de muschi. Cand bebe suge, oxitocina eliberata in sange ajunge la acesti muchiuleti si-i determina sa se contracte. Contractia acestor muchiuleti stoarce practic aceste mici bobite de laptic si uite-asa lapticul curge pe canale si ajunge la bebe. La baza mamelonului, in interior, exista un rezorvor mai mare unde se strange lapticul dintre mesele de supt ale lui bebe si practice ala e primul laptic care-l suge bebe cand il pui la san.
Tot oxitocina eliberata in momentul alaptarii duce si la contractarea uterului acesta facandu-se din ce in ce mai mic pana revine la forma initiala. Durerile contractarii uterului o sa le simtiti ca pe niste crampe/contractii (dar intr-o sapt. se diminueaza, dispar), dar nu o sa le simtiti in sani. O sa vedeti ca odata ce-l indepartati pe bebe de la san, dispar si aceste dureri de burta.

Oanacn, hai c-ai fost mortala, ai baut tu apa pt. sughitul lui bebe. Pai nu are efect. Nici schimbarea pozitiei nu are efect. Dar n utrebuei sa va chinuiti sa-l scapati pe bebe de sughit, e natural si normal sa o faca (sa vedeti ce mai sughit si in primele luni dupa ce se nasc). Sighitul este un antrenament al diafragmei, are si el rolul lui. Il pregateste pe bebe pentru actiunea de respiratie la care o sa fie supus dup ace scoate capul pe lumea asta, asa ca lasati-va bebelusii sa sughita, chiar daca uneori e deranjant pentru voi. Copiii nu sufera cand sughit, asa ca de ce sa le stopam sughitul. Senzatia de sicomfort la sughit apare la adulti, ca ne saturam san e tot zguduim asa, dar copiilor le place suhgitul, e fun. Mi-aduc aminte, ca si copil, ca mereu ma amuza cand incepeam sa sughit.
Ce-a spus credo acolo era nu ca sughitul in sine ar fi daunator, ci ca sughitul timp indelungat poate fi semn al unei eventuale circulare de cordon (sau ceva de genul asta). Sughitul in sine nu-l poti opri si nu-i face nici cel mai mic rau lui bebe, din contra are beneficiile lui.

Eiii, aramantina, si dr. tau! Cum sa-ti atarne burta pana la genunchi daca nu porti burtiera? Cate femei nascatoare ai vazut tu cu burta atarnand pana la genunchi? Tine un pic si de capacitatea de recuperare a fiecareia, tine si de configuratia si genetica fiecareia, mai tine si de cat de grasuta/slabuta esti din fire… dar io una nu cred ca burtiera face minuni, o ajuta si ea acolo un pic, dar dpmdv tot natura si exercitiile isi au cel mai mare rol. Sunt sigura ca fetele care au purtat ar fi ajuns la acelasi abdomen si fara burtiera, poate doar intr-un timp mai lungut.

Lexi, normal ca are dreptul la concediu, ca doar nu-i discriminare, insa de ce nu exista un alt dr. care sa preia pacientele pe perioadele cand concediul doctorului e foarte lung, la asta m-am referit, nu sa stea omu’ la datorie numai pt. ca-i medic. Daca lipseste o sapt. nu-i bai, amana cu o sapt. vizitele tuturor pacientelor din acea saptamana, dar nu mi se pare safe sa amani vizita unei paciente in 7 luni cu 5 sapt. Mai ales ca dupa 7 luni vizitele se dubleaza, ar trebui una la 2 sapt., iar dupa incheierea lunii a 8-a se fac saptamanal. Dar acum am citit ca esti "asigurata" cum s-ar spune.
Cu cosuletul, de ce nu alegi o culoare neutral? Un galben, un verde…Ca-i fetita sau baietel poate dormi linistit si pe galben sau verde. De fapt eu sunt mai permisiva la treburile-astea cu culorile, eu nu vad nici o restrictie in a purta cularea x la fetite sau baietei. Singura exceptie sa zicem o face rozul/siclamul. E aiurea sa-mbraci un baiat in roz. Dar albastrul, rosul, maro se pot purta de ambele sexe pe langa culorile consacrate.

.......in 27+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stef81ro spune:

Salutare burticute,
Nu am mai scris de mult dar intru in fiecare zi sa vad ce scrieti voi.Apropo de pozitia bb-ului si a mea e asezata aiurea adica pelviana, cel putin asa era acum 2 saptamani si dr a spus ca e mai bine ca avem indicatie clara de cezariana.(stia ca vreau eu).Ciudat este ca aprox cu 2 saptamani in urma era cu capul in jos dar probabil ca eu sunt vinovata pt ca am fost la mare, exact in perioada caldurilor alea mari si am agitat-o rau...Am avut si niste contractii cam ciudate la mare si cand i-am povestit dr.a zis sa ma potolesc si sa am grija de mine pt ca asta e perioada cea mai nasoala.Acum stam acasa, cumintele amandoua ne uitam la tv, ne mai plimbam si mancam.Apropo de mancat eu am oprit vitaminele Materna pt ca m-am ingrasat 16kg (de la 47-62).Am observat ca nu mai mananc asa ca sparta de cand le-am intrerupt.
pupici.
Stefy30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Try, apropo de bagajul de spital, si aici e la fel nu-ti trebuie mare lucru in afara de periuta de dinti, chitul de cord blood si alte chestii de igiena personala, chiloti, tampoane, am inteles ca si aici iti dau si sunt recomandabile celor din comert, sunt mai de "heavy duty". Stiu ca si pentru bebe iti dau din spital termometru, pompita de nas, pampers si alte chestii utile.
Intrebarea mea e: iti trebuie pompa la spital sau nu?


Oana 31+ cu Lisa Maria


Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Stefy bine ai revenit!Deci si bb a ta e cu funduletul in jos....ei ce banditi sunt!Ma tot gandesc si sunt f curioasa cum va sta bb meu la nastere....

Oanacn eu am avut nevoie de pompa in spital ....deci daca o ai e bine sa o iei cu tine sau s-o lasi la indemna acasa sa stie si tati de ea...just in case...

Pupici!


Ioana(30+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput