Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna, fetelor!

felicitari celor care au aflat sexul bebeilor si bine ati venit cele noi!

Eu plec azi in concediu, asa ca nu o sa va scriu un timp. Nici eu nu l-am simtit inca, desi am mai mult de 16 saptamani. Sper sa fie totul bine si sa aflu si eu cat de curand ce e bebe...

Bafta la toata lumea, pupici ca burticute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada1976 spune:

fetelor mi-am facut programare pentru 4D, pentru morfologie fetala de fapt. Ecografia o sa mi-o faca la 14 saptamani+. Stiu ca morfologia fetala se face la 13-14 saptamani. Oare n-o fac prea tarziu? Ecografia o fac ca vreau eu, nu ca mi-a recomandat medicul meu gineocolog. Hai va rog poate ma lamuriti si pe mine. Zile usaore la burticute, felicitari pentru mamicile care au aflat sexul bebelului. Ser sa-mi poate spune si mie sexul saptamana viitoare...Doamne, abia astept...am niste emotii....Oana_bucur daca ziceai ca esti decalata cu 2 saptamani inseamna ca aveam cam acelasi DPN? De fapt m-am uitat pe listuta si parca aveai DPN-ul 29.01.Acum mi-am dat seama ca esti putin mai micuta...Aaaa si inca o intrebare....Oare e posibil sa-l simt pe bebe asa devreme, avand in vedere ca e prima sarcina, sau ma rog prima sarcina viabila? Pup toate fetele

Ada, 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

ada, eco asta se face intre 11-14 sapt si e de fapt un screening pt diverse anomalii. se masoara pliul nucal, se vede coloana, daca s-a format bine, si diverse alte lucruri. cea de morfo fetala se face intre 18 si 24 de sapt, din acte stiu eu. atunci ii masoara toate organele, femurul, perimetrul cranian.

sper ca te-am lamurit

va pup

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada1976 spune:

Vai m-ai bagat in ceata...Ca cea care a facut programarea mi-a spus ca morfologia fetala se face la 13-14 saptamani. Eu sunasem la clinica doar ca sa ma interesez, si pt ca mi-a spus asta mi-am facut imediat programare. Si credeti ca e suficienta morfo fetala asa incat sa nu mai fac triplu test etc.? Acum chiar nu mai stiu ce sa cred, iar ginecologul meu zice ca nu e nevoie de asa ceva pt ca bebe e in parametri. dar eu m-am incapatanat sa-mi fac morfo fetala ca sa am constiinta impacata.

Ada 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Uite aici de pe un site lamuriri:
- a doua ecografie se practica la 12-14 saptamani de amenoree – pentru masurarea translucentei nucale si evaluarea osului nazal, in cadrul screening-ului pentru depistarea sindromului Down;

-a treia examinare ecografica se practica la 18-22 saptamani de
gestatie – asa-numita ecografie de morfologie fetala, care urmareste prezenta sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza cresterea si dimensiunile fatului, prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale, stabileste sexul fatului

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Mie dr mi-a zis clar prima eco morfologica se faca cand ai 14 sapt implinite.Si la Ingrid la fel am facut.

AniS 13+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

cu mare regret va cer sa ma scoateti de pe lista, ptr ca am pierdut copilul! aveam 12 saptamini, si la prima ecografie bebe era mort de citeva zile, duminica m-au chiuretat cu anestezie generala. nu pot sa descriu prin ce trec, acum citeva luni mi-am pierdut catelul, acuma imi pierd bebelusul, singurul lucru care ma tine in viata este copilul meu Dominic, de 2 ani.
nu am avut probleme cu prima mea sarcina, cu al doilea am ramas repede fara probleme, nu stiu inca de ce s-a intimplat, trebuie sa mai iau un rv la medic sa-mi spuna ......
va doresc succes si sanatate la toata trupa, si nasteri usoare!!!

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

V-am citit dar mi-a fost nu stiu cum sa intru sa nu va sperii cu problemele mele.Nici n-as vrea sa ma pling desi stiu ca aici gasesc intotdeauna sprinjin la bine si la greu.

Foarte pe scurt am fost la ecografie sa-mi aprecieze translucenta nucala a bebelui si a fost okay, adica 1,6.(sub 3 e bine).Bebe pare sa fie foarte bine, activ, bataile inimii in regula, lungimea corespunde virstei.

Partea foarte proasta este ca s-a descoperit ca am placenta inserata in peretele anterior( in mod normal e in cel posterior al uterului)si mai este si destul de jos pozitionata.Fetele de la medicina stiu ce ghinion e sa ai asa ceva rar.Sper sa se ridice pina in saptamina a-20-a si ceva altfel chiar si operatia cezariana e complicata din cauza inserarii in peretele anterior.

Terbitza bine ai venit! Avem acelsi DPN!

Anis,in Finlanda eco morfologica se face intre 18-22 saptamini cind toate organele sunt dezvoltate spun finlandezii.La cerere sau daca e nevoie, se poate face si in ultimele 2 saptamini pentru a se stabili modalitatea nasterii.
Despre listuta nu stiu ce sa zic,ma cam incurc printre rinduri, sper sa se gaseasca o solutie multumitoare pentru majoritate ca de unanimitate nici nu se pune problema.

Gio observ ca ceea ce ai gasit tu pe site despre translucenta nucala si ecografie morfologica este exact cun se face si aici.

Octavia imi pare asa de bine ca l-ai simtit deja pe bebelus.

Sabina 12+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Flavia vestea ta m-a cutremurat si nu nu cred ca in momentele acestea voi gasi cuvintele potrivite sa exprim ceea ce as dori sa-ti spun.
Ma rog sa ai putere si curaj sa treci peste aceasta intimplare tragica si sa-i dea Dumnezeu lui Dominic un fratior sau o surioara in curind.
Este o incercare deosebit de grea si va doresc sa va sustineti si sa aveti incredere ca veti deveni din nou parinti.

Sabina 12+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Pepsi, imi pare foarte, foarte rau... sper sa fii ok si sa treci peste asta.

Aiska, poate cu trecerea lunilor se aseaza lucrurile in burtica ta. Fii optimista, o sa faci un bebe sanatos si tu ai sa fii bine, chiar si daca operatia va fi ma grea. O sa vezi ca o sa fie bine :)

Mergi la inceput