Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)
Raspunsuri - Pagina 10
mediterana spune:
Eu am 8 saptamani, sper ca totul sa fie ok in continuare, desi sunt un pic stresata, fiindca anul trecut in decembrie am pierdut o sarcina la 6 saptamani. mi se pare ca timpul trece foarte, foarte greu. datele mele 04.09.1974, ar trebui sa nasc pe 7 februarie 2007.
dar eu abia astept sa fac trei luni, pt. a depasi perioada de risc. Sunt exagerata?
mediterana
ingeras26a spune:
quote:
Originally posted by sraluca
Singura umbra e ca mi-a iesit toxoplasma pozitiv la anticorpi, adica cica as fi avut-o cand va sau este si nu iese prezent. Trebui sa mai fac odata analize peste vreo 2 saptamani. Ce stiti de toxoplasmoza asta?
Daca IgM-ul este negativ si IgG-ul este pozitiv este excelent rezultatul, inseamna ca ai avut mai demult boala si nu o sa o mai faci. Ai dezvoltat anticorpi, ceea ce este bine. Sa nu cumva sa faci vreun tratament pt asta daca-ti da vreun dr care nici nu stie ce-i aia, mai intreaba inca 20 :) stai linistita, ca totul este bine! sarcina usoara!
Pupicei, Ingeras
17+
Maya
gio spune:
Buna,
Ce active sunteti, de luni. In weekend nu scria niciuna
...
Catalina, monu, dolphin bafta la eco!!!!
Bun venit Terbitza, Cristiana70 si mediterana (sunteti pe lista)!!! sarcina usoara!!
Raluca, si eu am avut toxo, acum anticorpi. dr mi-a zis ca e bine ca nu mai fac. intr-adevar, am dat si peste destepti care ziceau "vai, e titru de anticorpi prea mare, nu e bine". nu se da tratament daca ai avut candva boala.
moni, nu cred ca te incalzeste cu ceva, dar si eu ma simteam groaznic la 9 sapt. eram leguma. acum (12 sapt) vars "doar" de 2-3 ori pe zi, nu stiu daca ma simt mai bine sau doar m-am obisnuit sa vars. deci trec, incet-incet, sau ne mai obisnuim noi cu ele.
ce ma deranjeaza e ca multa lume nu intelege cum vine asta. adica versi, doar esti gravida. de ce trebuie sa stai in pat si sa bolesti? de ce nu poti intra in bucatarie si versi doar la mirosul unei mancari?
in afara de bona (fara ea cred ca ma suiam pe pereti), care a trecut printr-o sarcina toxica, in rest mi s-a spus ca sunt : prefacuta, ipohondra. nu stiu ce m-a deranjat mai tare. ca mi-a fost rau sau ca nu m-au inteles cei din jur? intr-adevar la serviciu n-au comentat ca mi-am luat medical ca ma vazusera cu 6 luni in urma cum ma "scurgeam" pe acolo...
dureri de burta am mai avut si eu, si de spate, si de cap, vad ca ne inscriem in club
...chiar ma gandeam, ce-o fi cu durerile astea de cap? dar vad ca aveti majoritatea.
va pup
...I want a permanent vacation...
pako spune:
Messa, ti-am vazut minunea...sa-ti traiasca!
Daconst,eu am nascut-o pe andreea in de. si tati m-a mosit(daca pot sa zic asa)....cred ca el mi-a facut sarcina asa de usoara...faptul ca l-am avut langa mine,ca l-am tinut de mana in tot acel timp,mi-a dat mai mult curaj si dorinta de a vedea puiutul cat mai repede.Si sa stii ca si al meu e tare sperios la cea mai mica picatura de sange dar atunci a fost alceva...a simtit ca tr. sa fie mai tare ca mine, sa ma sustina, sa ma incurajeze....e un moment pe care nu-l uiti o viata....merita sa fiti impreuna atunci.
Eu sunt bine....astept cu nerabdare vizita la medic....asta cam peste o saptamana
va pupic pe toate
oana_bucur spune:
Terbitza...bine ai venit printre noi. Ai acelasi DPN ca si mine. Sper sa ajungem exact atunci sa si nastem.
Ralu...doctorelul mi-a zis ca durerile, junghiurile in zona burtii sunt normale in perioada de sarcina caci se maresc uterul si ligamentele. Doar sa nu fie chiar centrale jos (in zona uterului) si de lunga durata...atunci tre sa il sun...in rest...stai linistita!
Ptr fetele cu dureri de cap...si astea pot fi un simptom al perioadei de sarcina. Doctorelul mi-a zis ca e bine sa fie suportate cu stoicism...dar in cazul in care simti ca iti crapa poti lua o jumate de algocalmin , maxim o pastila (zicea ca nu face algocalminul asa de rau pe cat se spune)...insa cel mai bine e sa suporti. Ce mai puteti incerca este o ceasca de cafea cu niste zeama de lamaie stoarsa in ea (in cazul in care este din cauza tensiunii scazute scapati cam intr-un sfert de ora daca nu mai repede).
Eu azi m-am trezit tare ametita si ptr ca starea de ameteala continua m-am pus in pat si am motait pana acum...parca e ceva mai bine.
Ieri am rupt sirul constant...am vomitat ptr prima oara...sper sa fie si ultima...cred ca nu i-a picat bine niste prajiturica pe care am hapait-o cu pofta dupa ce ma umplusem cu 3 farfurioaie de supa de rosii. Eh...
Eu si Noi
13+
tzuchi spune:
Fetelor va rog mult vreau si eu pe pm parola de la contul comun, please vreau si eu pe listuta
! Eu acu am terminat de citit din urma si plec acasa, nu mai pot suporta caldura asta, era mai bine acasa! Ma duc sa-mi fac cumparaturile ca sufla vantul in frigider si maine la ora 15.00 ma duc la moasa pentru prima vizita! Din cauza caldurii asteia nu am pofta de mincare deloc, abia am baut un pahar de suc de portocale. De maine cred ma duc la inot, ca daca greturi nu am deloc, m-am ingrasat 2 kg, enorm de mult, si am o burta mare parca as fi in 5 luni! 
8+
maria_irina spune:
buna mamici! ce mai faceti? eu azi am intrat in saptamana a 16 a. ma simt foarte bine.vineri am fost programata pentru triplutest iar acum sunt in asteptare. numai in cazul in care ceva nu e bine ma va suna medicul meu . voi stiti in cat timp se dar rezultatele de la triplutest? mai am o intrebare:cam cand incepe beb sa miste, sa l pot simti? uneori am impresia ca simt ceva prin burticuta dra nu stiu daca e bebe sau e numai inchipuirea mea..ca numai la asta ma gandesc.
va pup dulce si sarcini usoare paan la final!
Messa spune:
cum, gio, te-au facut prefacuta si ipohondra? trebuia sa le explici ca gravidele sunt si ale dracu' si sa le indici directia catre propriile lor mamicutze... cum sa indrazneasca cineva sa te faca prefacuta daca tie iti este rau? ii mancam cu fulgi cu tot sa fi fost in locul tau.
pako, mercic de urari :)
maria_irina, termenul de aflare a rezultatelor la orice analiza difera de la o clinica la alta, deci depinde unde te duci. Cel mai bine e sa-i intrebi chiar pe cei de la clinica unde ai fost.
crisotexa spune:
Fete dragi,
Vad ca incepe alta saptamana animata. S-o tineti tot asa. Pentru mine, care stau mai mult in pat, e mana cereasca forumul asta.
Gio, referitor la certificatul medical: eu apartin de policlinica Elias si acolo au o altfel de organizare (nu stiu de ce). Merg la doctorul ginecolog care imi da medicalul - de 2 ori pe luna. Incepand cu sarcina asta vad ca certificatul trebuie vizat si de medicul de familie (care la Elias este orice medic de la urgenta - nu sunt arondata la unul anume). Noroc ca am o cunostinta acolo, ii las certificatul si il iau ulterior vizat. Altfel stateam pe la cozi. Cand o sa fac 90 de zile de medical, o sa-mi bage dosarul la comisie.
Fata de sarcinile trecute vad ca am: dureri de cap, stari de ameteala, dureri de spate... Tineretea
, bat-o vina.
O sa scriu mesaje mai scurte, sa nu mai pierd unul lung, ca 
Pupa Crisa 12+
crisotexa spune:
Partea a 2-a ...
Gio, mie nu mi-a spus lumea in fata ca ce ma protejej atat, insa simt uneori ca li se pare ca sunt exagerata. Dupa patania cu pierderea celei de a 2-a sarcini, tu stii bine, nu mai fac nici un rabat. Ce mi-a zis doctorul aia fac.
M-a enervat una acum cateva zile, ca zicea ca are niste gravidutze la servici care "se dau asa gravide". Parca daca ei i-a fost bine in timpul sarcinii, toata lumea e la fel? Din partea unor femei, chiar mi se pare rautate. Crede cineva ca e o placere sa stai numai in pat (eu care de fel, nu pot sa nu ies o zi din casa, fie cat de ger sau cald) sau sa vomiti intr-una? Lume dusa....
Aelita, cred ca de vina pentru ce ni se intampla cand scriem mesaje este modul de asezare a tastelor. La servici nu pateam asta nicioadata.
Referitor la asistarea la nastere a sotului, chiar nu am avut o astfel de dorinta. Cred ca sunt cam independenta de felul meu
. Chiar ne povestea un doctor cum lesina tatii la nasteri. Ei cred ca la cezariana e mai simplu dar cica atunci cand "iti desface burta", cad ca mustele.
Sotului meu cred ca i-ar place, insa mie nu.
Revin