Mamici de iulie - august 2006 (73)
Raspunsuri - Pagina 16
larissa_79 spune:
assa, da mai ce sa facem ne luam de mana si asteptam...ce sa facem..mai ales ca avenm si acelasi DPN...adica MAINE. Mie nu mi-a zis cand imi face provocare daca nu vine singura bebelina insa sincer nici nu am mai vrut sa stiu. Dr mea a zis ca e mai bine sa lasi copilul sa vina singur...cat despre ce intrebai tu...daca e mai grea nasterea provocata eu am auzit ca ar fi mai dureroasa decat nasterea normala. Acum ce sa zic...habar nu am..banuiesc ca is dureroase ambele intr-un fel sau altul.
map, da mai uleiul ala...si ce de sperante imi facui io legat de el. Sotul...cica fata lui nu se lasa pacalita de 2 linguri de ulei.
avmaria, asa se spune ca baietii sunt mai "caposi" dar nu e o regula. Si a mea avea la 38 de sapt cap de 39. Iese mai greu daca are capul mai mare...Cat despre hainute eu am luat si mai mici si mai mari. Si la spital am pus din fiecare...si mai mic si mai marisor...din tot ce am luat tre' sa se potriveasca ceva. Eu am luat mai mult dupa ochi si firme diferite si de asta cred ca din 6 body nu seamana unul cu altul la marime. La costumase intregi eu zic ca ii vin ce am luat. Dar om vedea.
Muuh, lasa...nu te mai gandi la nastere naturala. Travaliul e greu si pentru bebe si n-are sens sa il chinui si pe el daca ai bazinul mic. La fel ziceau dr ca daca intri in cezariana dupa ce ai facut o parte din travaliu e mai grea refacerea. Intreaba si tu pe medic si luati cea mai buna decizie si pentru bebelush. Mie imi tot repeta dr cand o intreb daca nu e caz de cezariana...ca am bazin bun...ce inseamna bazin bun...nu stiu.
Eu am dormit ceva ore...si acum ma simt mai bine...tare ma oboseste pe mine spitalul numai cand il vad.
Crissa cred ca e deja cu bebe in brate...
Cornelia_Laura...facem galerie la fata pe maine dimineata! Sa fie totul bine! 

Poze cu noi2, burticuta si lucruri bebe
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia 39+
Muuh spune:
larissa_79 multumesc de incurajari dar eu nu tanjesc dupa nastere naturala. Sunt perfect impacata cu cezariana atata tot ca inca nu am fixat data, lucru care il vom face la ultimul control joia viitoare. Nu am nici o problema cu cezariana si nu imi doresc cu orice chip nastere naturala. Spuneam ca ma lasa sa incerc natural daca mi se declanseaza nasterea cumva pana joi pentru ca asta inseamna ca are de fapt loc sa treaca cu capul si ca Vlada nu e calat cu orice chip pe cezariana. Atat, astea sunt motivele pentru care mai astept si faptul ca nu sunt in 40 de saptamani sa ma grabesc. De refacere nu cred sa fie mai grea dupa ce ai incercat normal pentru ca de exemplu pumpkin era bine merci la doua zile dupa operatie, desi incercase si ea natural si a ajuns la cezariana de urgenta. Oricum iti tin pumnii sa nu te mai amane mult printesica ta si sa vina la mami cat mai usor cu putinta.
avmaria eu am luat lucruri pe care scrie 0-3 month dar si cateva pe care scrie 3-6 month dar mi se par mie la fel de mari ca cele de 0-3. Am mai si primit cateva de nou nascut, chiar de prematur, asa ca ceva ceva o sa am sa ii pun pe el sa nu stea la bustu gol complet.
stefania sa iti traiasca fetita si sa va bucurati de ea. Bafta multa sa te refaci rapid si sa ai putere pentru doi acum.
cornelia iti tin pumnii pentru maine sa decurga totul perfect, si sa revii optimista si plina de viata cum te stiu.
Miruna
37+
larissa_79 spune:
Fetele, stiti ceva bune sau rele de dr Elena Voiculescu de la Spital Elias? Intreb pentru cineva nu pentru mine.
Larisa si Alexia 39+
Alexia27 spune:
larissa, Elena Voiculescu mi-a fost mie medic vreo 2 ani, dupa ce m-am operat de endometrioza. Cu mine a fost OK, mergeam la ea la cabinet (poate atunci nu era la Elias), dar mai mult de eco sa vedem eventuale chisturi de endometrioza si de antiinflamatorii nu am facut nimic. Stia de faptul ca vreau bebe si ca e greu sa raman si m-a trimis ea la un medic endocrinolog. Am plecat de la ea ca m-am hotarat sa fac laparo (si bine am facut, ca mi-au gasit iar endometrioza) si dupa aia ISA, iar cand i-am avansat ei ipoteza de isa a considerat ca nu e cazul si sa continui sa incerc natural. Si pe sora-mea tot la ea am trimis-o. Din punctul meu de vedere e OK.
Bafta multa1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png
larissa_79 spune:
cristina_ioana, la multi ani ptr bebe Luca ce face azi 3 saptamani. La o luna sa ii faci tortulet...si sa il sarbatoresti 
Larisa si Alexia 39+
avmaria spune:
Ioioio fetelor, spuneti-mi: asa-i ca daca ma doare jos de ieri alaltaieri nu-i neaparat semn rau?! Toata sarcina am stat cu morcovul ca nasc mai repede, si in sfarsit am inceput sa cred ca am sanse sa-l duc la termen (ma rog , la 37) si au inceput durerile astea jos de nu am aer.
larissa_79 spune:
avmaria, descrie putin durerea,locatia ca se ne puteam da si noi cu parerea cat mai obiectiv.
Larisa si Alexia 39+
avmaria spune:
Io am chef de vorbe ca nu-mi iese nimic din ce am intreprins mai "intelectual". Azi pt prima data in viata mea am avut o femeie la curatenie. Mare mare boierie ! E o doamna bolivianca care mi-a fost recomandata de niste prieteni buni (ruda cu ei) pt ingrijirea viitoare a copilului din cand in cand daca am nevoie, mi-a facut o impresie buna, simt ca l-as lasa cu incredere pe puiut cu dsa. Nu cred ca e foarte buna la curatenie (cum nu am avut, ma am doar pe mine mijloc de comparatie, de ex a stat muult in baie, vreo ora jumate, baia e micuta de tot si dupa vana era plina de stropi de calcar, nu lucea cum luceste cand o spal eu). N-a terminat azi dar a trebuit sa plece si a zis ca vine maine sa termine. N-a vrut sa zica cat s-o platesc, a zis ca imi zice maine. Ma gandesc totusi ca am facut bine caci e draguta, si asa pot s-o cunosc mai bine si plus ca vorbeste numai spaniola si ma face sa exersez ca uitasem ce-am invatat prin Am de Sud. Da tot am asa o vaga remuscare ca n-am luat o osanca ... aici in Paris e plin de romance care fac curatenie la negru, chiar ieri imi spusese moasa cand o intrebam care e pretul la ora ca ea are o romanca care-i cere 6 euros pe ora si pretul pe piata e mai degraba 10 ! Acuma a facut doar curatenie normala, dar io as vrea si-un spalat de geamuri, usi, mocheta inainte sa vina bebe acasa sa fie totul proaspat, si io nu mai pot face nimic.
Voi fetele v-ati facut casa luna bec sau nu ati apucat?
Dupa ce se termina concediul postnatal de cateva luni prelungiti sau mergeti la servici? Aveti cu cine lasa pe bebe daca mergeti la servici?
avmaria spune:
Larissa, saru'mana (am impresia ca doar noi 2 am ramas pe net sa frecam timpul cu menta). Am 2 feluri de durere : gen in zona ovarelor ca la ciclu cumva, si azi mai ales mai jos, as zice chiar in vagin, aceasta a 2a durere io ma gandesc ca de la oasele pelviene de "jos" vine, nici nu stiu cum s-o exprim mai bine
larissa_79 spune:
avmaria, a doua durere e sigur de oase pelviene...se pregateste organismul de nastere si e absolut normala. Si eu o tot am...de prin sapt 32 chiar...si ace in vagin ...si dureri. Prima insa...pare a fi contractie dureroasa...le-am experimentat si eu aseara. Pe mine ma doare si spatele insa....si crampe mari ca la ciclu. Deci pentru prima poate poti intreba medicul...ele apar in ultima luna ...totul e sa nu devina regulate...( adika exact cum nu sunt la mine si ar trebui sa fie). Tu in ce sapt esti....ca nu vad.
Eu de lene stau in pat si butonez la laptop...atat m-am stresat ca nasc azi..ca nu am pic de energie sa fac nik. Poate o sa fac ceva de papa ca vine sotul mai acusi..
Larisa si Alexia 39+