Se poate intarzia venirea rushilor?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

eu am luat vitamina k sa imi intarzie; am luat o fiola seara si a doua zi nu am mai avut sangerari.....de ce ti-o fi zis tie ca trebuie 2???

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

FITOMENADION, fiole
Substanta activa: phitomenadionum Producator: Terapia
Indicatii:
Hipoprotrombinemia congenitala sau consecutiva admi-nistrarii unor preparate de tip cumarinic; carenta de Vitamina K din insuficienta hepatica si icterul obstructiv; tulburarile de absorbtie intestinala dupa tratament oral de lunga durata cu antibiotice, sulfamide sau salicilati; intoxicatiile cu warfarina; boala hemoragica a nou-nascutului.

Contraindicatii:
Intoleranta la fitomenadiona (atentie la simptomele de soc).

Precautii:
Hipoprotrombinemia din bolile hepatocelulare raspunde slab sau nu raspunde la tratament cu fitomenadiona; prudenta în administrarea la nou-nascuti si sugari. Sarcina si alaptare: Se poate administra în sarcina si alaptare, respectând dozajul de mai sus.

Reactii adverse:
Injectarea intravenoasa rapida poate provoca: sudoratie, congestia fetei, senzatie de constrictie toracica, dispnee, cianoza, tahicardie, colaps vascular periferic, sau chiar accidente letale; la nou-nascuti, în cazuri rare, tratamentul poate cauza hiper-bilirubinemie; la pacientii cu afectiuni hepatice, injectarea intra-musculara repetata poate duce la modificari locale cutanate si subcutanate.

Compozitie:
1ml solutie apoasa coloidala contine 10 mg fitome-nadiona (Vitamina K1).

Actiune:
Fitomenadiona este un antihemoragic cu actiune specific antagonista anticoagulantelor de tip cumarinic (Dicumarol, Trombostop etc.). Stimuleaza sinteza protrombinei si factorilor coagularii (VII, IX si X). Dupa 3-8 ore de la administrare, protrombina creste suficient pentru producerea hemostazei. Actiunea fitomenadionei este mai rapida, mai intensa si mai prelungita decât a celorlalte vitamine K.

Administrare:
Adulti: în urgente cu risc letal se administreaza intravenos, foarte lent, 2-10 mg/zi; în intoxicatia acuta cu cumarinice se pot injecta pâna la 40 mg/zi; curativ - intra-muscular, 5-40 mg/zi. Nou-nascuti si sugari cu boala hemoragica: profilactic, intramuscular 0,5-2 mg/zi sau oral 1-2 mg/zi; curativ, intramuscular 1-2 mg/zi.

FITOMENADION , solutie injectabila
phytomenadionum

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie apoasa coloidala injectabila continand fitomenadiona 10 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica: Vitamina K naturala, actioneaza antihemoragic prin perfectarea sintezei hepatice a protrombinei si a altor factori ai coagularii (VII, IX si X); efectul este relativ rapid - se instaleaza in 3-4 ore - intens si prelungit.

Indicatii: Intoxicatie acuta cu anticoagulante cumarinice; profilactic sau curativ in alte sangerari prin hipoprotrombinemie sau hipovitaminoza K; in boala hemoragica la nou-nascut, in cursul tratamentului cu salicilati, in icterul obstructiv, in bolile hepatice (eficacitatea este slaba) sau intestinale, in cazul folosirii indelungate de antibiotice administrate oral etc.

Mod de administrare: La adulti, obisnuit intramuscular 5-40 mg o data pe zi (in functie de gravitate); in urgente, intravenos, foarte lent, 2-10 mg/zi (in intoxicatia acuta cu cumarinice se pot injecta pana la 40 mg/zi), la nou-nascuti si sugari, curativ, intramuscular 1-2 mg/zi; profilactic, intramuscular 0,5-2 mg, oral 1-2 mg (in boala hemoragica). Dozarea poate fi controlata prin timpul Quick sau prin trombotest.

Reactii adverse: Injectarea intravenoasa rapida poate provoca congestia fetei, sudoratie, senzatie de constrictie toracica, dispnee, cianoza, tahicardie, colaps, chiar accidente letale; foarte rar intoleranta, cu fenomene de soc; la nou-nascuti fitomenadiona poate fi cauza de hiperbilirubinemie (rareori).

Contraindicatii: Intoleranta la fitomenadiona (atentie la simptomele de soc); prudenta la nou-nascuti si la sugari. Solutia injectabila de fitomenadiona nu trebuie amestecata cu alte solutii pentru injectare sau perfuzie.

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alya75 spune:

quote:
Originally posted by Crinutz

Dar o metoda de venit mai devreme stiti? ca sa scap de cosmarul: vine, ba nu vine, vine .... exact cand sa plec in concediu. dupa calculele mele si daca pastreaza ordinea de pana acum ar trebui sa imi vina ori cu o zi inainte de plecare ori chiar in ziua aia.

Aceeasi problema o am si eu. Ar trebui sa-mi vina musafirii pe 20 august (in 25 pecam in concediu, deci teoretic ar trebui sa fie gata), dar la cat de dereglata sunt eu (prolactina marita), in cel mai bun caz o sa fiu toata perioada concediului umflata si cu dureri de burta si de cap.
Asa a dati-mi un sfat ce sa fac sa-mi vina ciclul la timp? Nu iau AC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

Am avut acum ceva timp programare la gineco si exact in perioada aia trebuia sa-mi vina...am intrebat in stanga si in dreapta si am decis sa incerc cu Clorocalcin.Am luat doar 1 zi cate 10 picaturi dizolvate in suc(e oribil la gust)pe data de 4 dimineata,la pranz si seara si a doua zi am luat decat dimineata...astfel ca trebuia sa-mi vina pe 5 si mi-a venit pe 10....acum nush ce sa zic ma gandesc ca dc iei 3 zile la rand poate il intarzie mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty2007 spune:

Am luat luna asta anticonceptionale fara pauza ca sa nu-mi vina ciclul. (am plecat la mare)...si azi mi-a venit totusi ciclul (exact in ziua cand trb sa-mi vina de obicei).Ce fac?Iau pastile in continuare sau le opresc? (si daca le opresc..cand le mai iau dupa aia?)

Mergi la inceput