Bebelusi de iulie-august 2005 (123) -La multi ani!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
Incerc sa va scriu despre frumosul nostru concediu, dar nu stiu daca voi gasi cuvintele potrivite sa-mi exprim admiratia pentru locurile in care am fost. Croatia e o tara asa de frumoasa, curata, ordonata, ca parca esti intr-o alta lume. De fapt de cand treci granita in Ungaria, deja esti in alta lume. Sa nu ma intelegeti gresit. Eu sunt o patrioata convinsa si cred ca Romania e o tara foarte frumoasa, dar parca e in paragina, comparativ cu ce vezi pe dincolo. E prafuita, jefuita si nu i se pune in valoare absolut nimic. Dar sa revin...
Drumul pana in Croatia l-am facut in 2 zile, am umblat doar pe autostrazi si nu a fost prea placut pentru Sara-lucru de care ma temeam. Desi ne opream des, ea vroia sa se miste, sa umble, n-a prea mancat pe drum, asa ca la intoarcere am venit noaptea, sa n-o mai chinuim inca o zi degeaba.
Dar ajunsi acolo si-a intrat in elementul ei, a fost in mare forma. Dimineata mergeam la piscina exterioara a hotelului -era cu apa din mare-si faceam plaja cam 2 h(in timpul asta noi mergeam la masa cu randul), apoi Sara papa si se culca 2h. Dupa ce se trezea mergeam la piscina interioara si ne balaceam 1-2h, inclusiv in jacuzzi am bagat-o si a fost tare incantata. Apoi iar papa, ne mai jucam prin camera sau exploram hotelul si somnic. Dupa ce se trezea ii dadeam sa manance si porneam la plimbare, mai mult pe jos pentru ca nu mai vrea cu nici un chip sa stea in carucior. Noi iar mergeam la masa cu randul(n-a fost chip sa o luam cu noi pentru ca nu sta locului o clipa, e in continua explorare si vroiam sa ne odihnim si noi cat timp mancam). Apoi ea isi bea lapticul si nani pana dimineata.
Trebuie sa va spun ca am fost impresionata de serviciile oferite de croati. Camera era mare, cu toate dotarile(inclusiv seif aveam), faceau curatenie non-stop, asternuturile se schimbau zilnic, la fel prosoapele... Mancarea excelenta si din belsug, ce mai, totul impecabil. Si Adriatica e o mare asa de curata, dar n-are pic de plaja. De fapt e munte si apoi incepe marea, dar ei au facut pontoane si au valorificat fiecare stanca, astfel incat sa fie totul accesibil. Si e plin de flori, casele, vilele si hotelurile sunt efectiv tapetate cu flori, e o atmosfera incredibila.
Mai revin cu amanunte, ma duc acum ca aud fata ca s-a trezit.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

emaaimee,
eu peritol i-am dat o data 10 zile, alta data 14 zile. parca cate 2.5ml seara nu mai stiu exact dar parca depinde de greutatea copilului. ma uit diseara in caiet daca nu uit. eu lunile 10-11 i-am dat sirop cu multivitamine si ca. acum l-am terminat si vad ca e relativ ok cu mancarea. aidca fructe mananca de sparge dar nu-i mai place piureul de fructe i le fac mai mari sau ii dau direct in mana si se face pe toata fata si e cam nasol in parc. mananca bine carnita cu legume. in schimb iaurt nu mai vrea. ieri i-am facut papanasi si a mancat relativ bine. nici apa nu mai vrea sa-i dau eu. vrea sa tina ea bibe in mana. si tre sa fiu atenta ca dupa ce se satura arunca cu el.

eu pantofi inca nu i-am luat pt ca nu merge. prin casa o tin in balerini de piele, iar in parc in picioarele goale.

dar am gasit corespondenta asta intre masuri si centimetri daca va e de folos. eu stiu ca incaltamintea la bebei se ia cam cu 0.25-0.5 cm mai mare decat talpa bine intinsa. ii masurati talpa cand sta in picioare pe o coala de hartie.

Inch US Europa Cm (~)
----- --- ------ -----
4 1/3 4 19 11
4 1/2 4.5 20 11.43
4 2/3 5 20 11.83
4 5/6 5.5 21 12.27
5 6 21 12.7
5 1/6 6.5 22 13.1
5 1/3 7 23 13.53
5 1/2 7.5 24 13.97

mamica de maria, 11 luni si 10 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

tot de incaltari:
a mea are talpa mare. dupa masuratori ar trebui sa poarte 22. dar i-am luat unii 22 fara sa-i probez si ca lungime ii vin bine insa ii sunt mari la glezna si-i ies din picior. are gleznele f subtiri cred ca seamana cu mine. ii ies din picior chiar cu breteaua stransa la maxim ca are scai.

asa ca de-acuma am zis ca nu-i mai iau neprobate ca sa vad cum ii vin si la glezna.
voi ce stiti de talonet? eu am citit multe pareri contrare insa n-o sa-i iau incaltari cu talonet cum se lua pe vremuri. ca am citit ca e o prostie sa diagnostichezi bebe sub 2-3 ani cu platfus la talpa cum fac majoritatea doctorilor.

cand ma duc la controlul de 1 an o sa intreb si eu pediatra de incaltari si va zic si voua. ce-as rade sa-mi recomande talonet :D
ca bineinteles ca soacra-mea sustine ca are copilul platfus.

ieri am avut o revelatie: mi-am dat seama de ce a mea nu merge inca in picioare. pt ca ea nu stie sa-ti tina picioarele un pic cracanate ca sa aiba echilibru. cand o tin de subtiori ea paseste tantosa cu picioarele super tepene si drepte. chiar paseste cu unul in fata altuia ca fotomodelele. si-atunci e clar ca nu poate sa-ti tina echilibrul. deocamdata o las in legea ei nu vreau s-o fortez.

in schimb a inceput sa se ridice singura in picioare daca o pun in pat in fund si se ridica spijinindu-se de bara de la pat.

mamica de maria, 11 luni si 10 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Monai, ma bucur ca v-ati simtit bine si ...bine ati revenit !

Imi imaginez ce a fost pe drum, ca Ana nu a avut rabdare 3 ore pana la mare....! S-a foit dupa prima juma de ora de nu mai puteam. Nu statea in scaunel....facea scandal tot timpul....greu !

Eu sincer nici nu prea m-am gandit sa plec cu ea departe din cauza drumului . Acum 3 ani Ela mea avea 5 ani si abea abea am tinut-o pana in Turcia la Bodrum (tot asa , 2 zile de drum cu o noapte pauza ). Se plictisesc foarte repede !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”


POZE FETE CUCUIETE


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Buna fetelor!
Cryna77, Diana, Ella - multumim ca v-ati uitat la pozutele noastre si pentru complimente! Am incercat sa facem poze mai mult in situatii sugubete.

Hristina - am vazut pozutele, tare dulcica domnisorica ta!

Briana, Mona - bine ati venit din concediu! Sper ca v-ati odihnit, sa ne aratati poze!
Cryna - ce bine ca exista un bunic pentru smecherasul tau, al meu sta calare pe mine si pe ta-su (cand e acasa) toata ziua. Nu ca ma plang, imi face mare placere, dar cateodata ma oboseste si mai am si treaba.

Sa va zic de noua noastra problema: de catva timp Aris nu mai vrea sa stea in carut cand iesim la plimbare. Sta 5 min si incepe sa se foiasca, sa se rasuceasca atat cat il lasa centura caruciorului, vrea sa se ridice in picioare, etc, si pana la urma ramane intepenit intr-o pozitie caraghiosa si deloc confortabila din care nu poate iesi. Il punem noi la loc, imediat incepe iar. Numai plimbare nu e asta! De mers nu merge inca asa ca nu-l pot lasa pe jos ca ar lua-o la goana in 4 labe. Daca-i dau un obiect sau o jucarie nu-l tine ocupat decat putin, dupa aceea o arunca pe jos. Se mai confrunta cineva cu problema asta?
Sotul meu zice ca are tepi caruciorul.



Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
poze filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Hristina, asteptam atunci un filmulet, cred ca e tare haioasa ...

Brianamica, multumesc. Ma bucur ca v-ati intors cu bine si ca, per ansamblu, a fost bine si v-ati distrat . Pupam cucuietele!


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:



AM PUS CATEVA POZE DE LA MARE !


Va invitam sa le vedeti !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”


POZE FETE CUCUIETE


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Uitat...albumul este "prima iesire la mare..." !

Scuze !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”


POZE FETE CUCUIETE


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Mai intru si eu din cand in cand.

Am vazut poze cu Iulia, Andrei si Aris.
Sunt tare scumpi si se schimba copiii astia de la o zi la alta.

Monai, bine ai venit din concediu. Ma bucur ca v-ati simtit bine. Asteptam poze.

Briana ma bucur ca v-ati simtit bine si voi la mare.
Nici nu are rost sa va faceti probleme ca aproape toti copilasii, si mai mari, mananca destul de rau la mare. Important e sa se hidrateze bine, ca restul recuperaza ei dupa.

Emaimee pai venim la mare, tocmai de aceea ne-am grabit sa il operam.

Fetelor, pe viitor, daca o sa ajungeti sa vi se recomande sa le scoateti polipii la bebei sa nu va faceti probleme decat sa fie un ORL-ist si un anestezist foarte bun. Eu mi-am facut multe ganduri aiurea inainte de operatie si a trecut totul foarte, foarte usor.
Adi a tras un pui de somn si habar nu are ce a patit si nu l-a durut nimic dupa operatie. S-a trezit foarte linistit dupa 20 de minute, dupa cam o ora deja a mancat o banana, dupa inca o ora ma plimba prin toata clinica si prin curte, mi-a mancat seara sandviciul meu si cerea ceapa, desi mi s-a spus sa nu-i dau decat macare pasata si necondimentata.
Azi mergem la control.

Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete


dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Medeea poarta sandale nr 18 si eu nu i-am luat din piele ca i le dau foarte putin in picioare cam 10-15 minute cat o plimb pe afara, in rest in carucior sta fara ca le da mereu jos.
La varsta asta le creste piciorul cu un numar la 2-3 luni.
Pantofiori o sa ii iau bine-nteles din piele ca o sa ii poarte mai mult.

Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete


dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput