Copiluti de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 9
andutzy spune:
Buna seara fetele!Multumim de incurajari! Am trecut cu bine peste momentul sangerarii nazale, nu ne-am mai panicat insa pentru faza cu giardia sunt FIARTA!!!
Fran, el a avut febra mare noapte dinaintea diagnosticarii si toata dimineata. De aia a venit nenea doctoru si ne-a dat diagnosticu'...saracu cred ca l-am sunat de pe putin 5-6 ori in ziua respectiva si inca de cateva ori zilele urmatoare....asta este insa unul din marile avantaje, ne sta la dispozitie la orice ora si nu il deranjeaza ca il suni....
Loreen, greu de crezut sa fi luat giardia din magazin deoarece fiind micutz lumea nu prea intra cu animalutzele in el, mai mult le lasa in fatza magazinului...oricum eu stau f putin in el, mai degraba nu stau. Cel mai posibil am luat eu de la DRagoselu(lui inca nu i-am facut analiza dar bag mana in foc ca este purtator),care umbla cu mainile peste tot si dupa aia hop cu ele in gura, isi suge talpile de la sandale si de-astea....sau daca nu, poate o am de ani multi de pe parcurs, laboranta zicea ca mai bine de 60%din oameni sunt purtatori si habar nu au si cei care ajung la analize in general ajung pentru ca au probleme cu alergiile, trimisi de alergologi asa ca mine sau copiii...Oricum, maine merg si cu proba lui Dragoselu. Ma ingrozeste insa ideea de un alt tratament, oricum voi insista pentru variantele naturiste nu de alta dar nu vreau sa incarc ficatul copilului si mai ales eu, care acum lupt sa raman gravida nu imi permit un tratament toxic. Si doctorita de la lab.a zis ca pot face tratamentele naturiste chiar si pe timpul sarcinii...OFFF!!!!!
Androix, imi pare rau si pentru belelele tale, mama ei de tara de rahat...
Gabitza, LA MULTI ANI, sa fiti mereu fericiti cum erati acum 2 ani pe vremea asta! Cat despre Taverna Sarbului, e restaurantul lui Tuca, cel de langa Casa Presei, stiu ca mai mancau colegii nostri acolo. Stiu insa ca preturile sunt cam mari, macar insa sa va simtiti bine si sa veniti deconectati acasa!!!!
M-am intins cat o zi de post, va pupam,
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
simona_filipas spune:
Despre program...in general cam respectam ceea ce zicea Nelia, singura diferenta fiind orele de masa pe care vad ca le sare in continuare.
Ioana si Dragos baga doua somnuri pe zi in jur de 1,30 max 2( in zilele bune)iar seara baga cu porcii de la 9,30 pina a doua zi dimineata la 8-8,30-9 fara sa ciripeasca (cu exceptia perioadelor ciufute din cauza de dinti)
Androix imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intamplat. Noua ne-au furat casetofonul din masina...din curte
iar masina era chiar langa geamul din camera. Ca-n filmele cu prosti.....
Mstroie multi ani fericiti pina la adanci batraneti
OlgaT, Dragos bea laptele, sucul si ceaiul din biberon iar apa din cana/pahar ce apuc. Canita cu supapa a ajuns pe post de jucarie. Iar despre cantitati: lapte aprox 600 ml, suc -300 ml, ceai-150 ml si apa cred ca vreo 500 ml ca mai nou bea apa in nestire de fericire ca poate sa bea din pahar. Nu-ti mai spun si numarul pampersilor![]()
Vad ca tot discutati de suflul sistolic. Si la Dragos ne-a zis pediatra pe la 7 luni ca aude un suflu sistolic. Am fost la EKG si eco la inimioara si nu-i nimic suspect.Adica e totul in regula. Insa de fiecare data cand vine pediatra la control ne tot spune. Inca se mai aude ceva.....
. Iara eu incep sa iau campii.Chiar data trecuta am intrebat-o daca sa mai repet eco sau ce sa-i dau suplimente de fier. Ne-a zis ca se dezvolta normal si sa-l las in pace. Apoi eu numai asta nu pot face.Acum chiar nu stiu ce investigatii as mai putea face.
Asa si daca tot am inceput sa ma plang sa va zic ca numai ce-i trecusera partial bubitele de la caldura si acum vad ca dau semne sa reapara.Imi vine sa mor de nervi.
Simona si
Dragos Octavian
simona_filipas spune:
Tot eu...dar m-am sclerozat
Cuscra multumim de intrebare
. Buza e din ce in ce mai bine. Se pare ca-si face efectul crema de galbenele.
Simona si Dragos Octavian
anky spune:
GABITZA,LA MULTI ANI! ,multa fericire si tot binele din lume alaturi de cei dragi.Pozele de la mare sint superbe,se vede ca v-ati distrat grozav.Andrei e un scump,unele poze sint demne de coverul revistei MAMI.
Andutzy,vad ca vorbesti de paraziti,nici nu vreau sa aud,am vazut pe Discovery un reportaj despre viermi intestinali,brrrr..sincer nu m-am putut uita pina la capat si m-am decis sa deparazitez si copiii si ne deparazitam si noi de doua ori pe an asa cum deparazitez si ciinele.E nasol de tot,se pare ca poti sa ii ai fara sa iti dai seama,fara a avea nici un simptom.Viermii migreaza cu timpul si se instaleaza pe tot felul de organe ex:(chist hidatic).
FlorentinaG,parca voi locuiati in State,sau mi s-a parut mie?
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
omustata spune:
Am terminat si eu de calcat un morman de rufe si m-am asezat la scris.
Gabitza-La multi ani de ziua casatoriei. Sa fiti fericiti si sa va iubiti in continuare ca la inceput.
OlgaT-iti trimit reteta maine pentru ca este intr-o carte de bucate care se afla in camera la Maya si ea doarme acum. Cand te duci exact la eco? Sau este numai EKG?
Maya bea foarte bine din canita cu cioc, dar nici vorba de cantitatile industriale de care vorbesti tu acolo. Insa eu vreau sa o invat sa bea din cana cu pai.Voi cum i-ati facut sa bea din cana cu pai?Maya se joaca cu el dar nu stie ce sa faca, desi i-am aratat.
Androix-imi pare tare rau de ce ai patit.
monu-cred ca eram pe afara cand mi-ai scris. Am trecut chiar pe la blocul tau (acolo unde cred eu ca stai). Din pacate eu nu pot veni la intlanire pentru ca duminica foarte de dimineata plecam in Grecia si sambata seara voi face bagaje, ceea ce urasc.
fran-unde stai tu?
Andutzy-nu mai repet si eu ce au zis fetele legate de sangele din nas. Bine ca te-ai linistit. Cat priveste giardia, voi bagati sperietii in mine. Sper sa-ti treaca cat mai repede si sa nu aiba si Dragos.
Nelia-m-a impresionat foarte tare ce povesteai despre parerile Agatei legate de Tudora. Este asa de inteleapta!
Tdi-imi pare bine la Alyssa se simte mai bine.
Gusta-multa sanatate si curaj
.
Va las acum ca imi este tare somn. Noapte buna!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
loreen spune:
Buna dimineatza...
Si uite asa revin la vremurile nu de mult apuse si va scriu la cafeaua de dimineatza...Copilul bietu doarme,dar ma-sa n-ai sa vezi ca din cauza eternei dureri de cap ma trezesc...Aseara am adormit langa fata ca nu mai puteam efectiv,imi venea sa vomit de durere...
In schimb Delia a fost de-o veselie cum rar vezi la ea,numai o joaca,figuranta si pupacioasa.La baie,exceptand urletele la spalarea parului,rade si face ca toate alea de ma strict de ras...acuma trag nadejde sa o si tina perioada...
Mstroie faine poze...am incercat sa-mi dau seama unde ati fost dupa geografia din poze,apoi numele hotelului dar nu mi-a iesit...si oricum sigur nu-mi iesea ca eu inafara de Mamaia alte statiuni nu cunosc...dar scopul a fost atins
Gabitza mai misti de la atata romantism?!Cum ati petrecut?!
Olguta din Canada eu am capatat atrofia de la repetatele amigdalite din copilarie...ca asta n-a venit singura ci insotita si de alte belele la oase...acuma la ei care ar fi cauza sau urmarile numa un dr stie, ca la noi ai vazut si tu ca nema problema,deocamdata![]()
Olguta din America Delia bea din cana cu pai dar nu a fost nevoie de prea mare invatatura ca singura a baut...pur si simplu...i-am pus paiul in gura si a inceput sa traga...si asa trage cate un litru de apa pe zi ...din cana cu cioc nu a vrut deloc,prefera direct din pahar...
Tdi cu Aulin ma lasa capul intr-o vreme,Quarellinul este apa de ploaie la mine,algocalminu si cu fasconalul la fel,am incercat si piafen si paduden si tot la fel,la saridon cat de cat mai cedeaza dar nesemnificativ...incep sa ma cam sperii stiindu-ma cu musca pe caciula...am avut un traumatism nasol la cap in 97 si ma gandesc numai la prostii,ceea ce spui tu cu spondiloza pare logic ca doar avem si detin si asa ceva...cel mai normal ar fi sa-mi car hoitu' la dr...dar cand?!
Cu stomatita am uitat sa-ti spun...finutul meu cand facea febra mare gen Alyssa dupa cate o perioada din asta facea stomatita de nu putea saracutu nici buzele sa si le apropie de durere...se pare ca este o complicatie a febrei...
Cuscra zi-le mama ca le zici bine de hoti...eu nu am avut masina sa scape de mana lor...iar acuma in loc sa mi-o sparga sa stiu si eu o treaba,imi sparg cate-o retrovizoare,mai trag cate-o cheie pe vocsea,mai stramba un flaps...adica numa mizerii de trei lei...daca esti hot de cariera si te respecti pai fa frate o treaba ca lumea sa pot sa te chem si cand am eu nevoie...asa cu strambat de incuietori isi fac antireclama...
A...iar eu la toate masinile am avut alarma gen "alarma antiaeriana" si ce folos?!In schimb politaiu de-ntreaba"da alarma de ce nu v-ati pus duamna?!" ...ca sa nu sperii vecinii ...ca hotii slabe sanse...
Andutzy tocmai din cauza asta am vrut si eu sa-i fac Deliei analizele ca linge efectiv tot de pe jos,plus ca am lighioanele in casa,si i-a iesit testul la antigenii giardia negativ...vezi si tu ce-ti iese la Dragoselu si daca are intreaba medicul daca poti sa-i dai si Liv 52 sirop,fiind hepato protector si merge la copii fara probleme...
Ioana si fii-mea mai baga soamne dimineatza,cand vrea...dar intr-un fel are si bona dreptate...ei trebuie sa treaca peste somnul asta si sa ajunga doar la cel de pranz...cu trezitul nici eu nu sunt de-acord...decat in cazuri extreme...la varsta asta le trebuie cam 14 ore de somn pe zi...
Dar ce te faci cu Mogaldea cand vii la mare daca ea doarme pana tarziu?!
Elisor tu sigur faci curatenia de dupa saniter si pregatiri de betivaneala de nu ai mai trecut pe-aici...
Uau ce de-am mai scris...gata ma duc sa ma aranzej zulufii ca ma duc la bal ...o zi buna va doresc si astept azi numa vesti de bine...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Mercedes spune:
Salutare fetele
Multumesc pentru raspunsurile voastre referitor la mers.
Bia mi a facut ieri surpriza de fapt bonei am fost si fericita si un pic ,,furioasa". Dupa ce ca, m am chinuit cu ea 3 sapt acasa in concediu ea face primi pasi cu bona . A fost o dulce mi a aratat si mie ce stie cand am ajuns dupa masa acasa- deci in primul rand sta singura si rade iar mai apoi isi face avant si face maxim 2-3 pasi si se pune jos. Normal inca nu merge se clatina dar totusi e un inceput.
Probabil in 2-3 saptamani va merge normal cred ca atat dureaza oricum nu asta are importanta ci ca in sfarsit si a dat drumul
Elisorrrr pe unde umbli??? esti lipsa la apel cum au constatat si alte fete
loreen spune:
Felicitari mergaretelor
Bianca si Olivia 
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
nelia spune:
Ehehei, pui de lei... mai fetelor, adica Androix si Olga, sa nu sariti la mine, ca eu nu am decit vina ca am postat programul. Ale mele au cam acelasi program, cu diferenta de 1-3 ore de la masa la alta, de la o zi la alta.
Dar incerc sa le fiu pe plac alora de la revista, poate ca ma angajeaza sa le-o paginez. Si sa nu fim rai nici cu ei, programul seamana cu curele de slabire... depinde de organism.Si tinde spre ideal, cred ca de fapt asta si voiau sa spuna, ca ideal ar fi sa... Dar, totusi... si va rog sa nu dati cu rosii, ca am spus ca eu nu sint consecventa si fac eforturi mari sa respect un program, al meu, nu mai zic de cel al fetelor. Uitati-va la ce ora scriu... si ce ziceam acum citeva zile!?! Deci, obiectiv vorbind, persoanele de fata se exclud, poate ca au si ei acolo dreptatea lor. Sa va spun de ce cred asta, tot obiectiv vorbind. Am adunat si am tras linie si mi-a iesit cam asa: toti copilasii care au fost invatati cu un program riguros inca din prima luna de viata si au facut cum au vrut parintii si nu au facut parintii ce au vrut ei, au un program regulat si acum, dorm toata noaptea. Am si exemple: Danelutza, de exemplu, Monu si mai sint citeva mamici pe aici. Si astazi in parc, am mai „anchetat“ citiva parinti, de diferite natii, si sa stiti ca am ajuns cam la aceeasi concluzie. Cei care se plingeau de nopti nedormite etc. erau cei ca mine, inconsecventi in respectarea unui program si a unor reguli stricte, iar ceilalti, englezi in majoritate, erau din aia rigurosi. M-a distrat o mamica englezoaica, cu patru copii, intre 1 si 8 ani, merita sa povestesc pentru cine e interesat sa citeasca. Ei, aceasta mamica mi-a spus ca dimineata si seara, ea se ocupa de cel mic si de urmatorul (5 ani), ceilalti doi stiu foarte bine ce au de facut. Si ca are un fluier, la ora 20.30 suna stingerea, ca la armata, daca nu s-au spalat pe dinti, daca nu au facut ceva ce trebuia, asta e, e problema lor, se baga in pat asa. Bineinteles, ca asa cum sint cei de aici, totul e sub forma de joc si copiii participa cu mare placere la el si cel mare mi-a spus ca mama lui e „cool“. Dimineata la fel, au modul lor de a se trezi, la ora 8.30 trebuie sa iasa toti din casa, parintii incep serviciul la 9, copiii cei mari au autobuzul scolar la 8.45, iar cei mici sint lasati de cite un parinte la scoala si gradinita. Ce mi-a placut cel mai mult, este ca, avind norocul ca toate sint relativ aproape: servicii, scoli, gradinite, in pauza de masa fiecare parinte ia cite doi copii si maninca impreuna undeva... cam de trei ori pe saptamina. Seara, de la 6 la 7 au fiecare cite o activitate, cam de trei ori pe saptamina, in weekend la fel, masa de seara e la 7.30 poate sa ninga sau sa fulgere, toata familia „trebuie“ sa fie la masa, chiar daca nu maninca... Am ramas cu gura cascata! Pai, noi... noi nu am mincat niciodata la masa in timpul saptaminii: fetele maninca la masuta lor, ce-i drept in jur de 7 si amindoua, mami maninca pe linga ele ce apuca si apoi baga in ea dupa ce adorm printesele, iar tati maninca cind ii este foame si unde vrea muschiu' lui... as vrea sa vad cine ar putea sa faca nu copiilor mei program, ci sotului! Ha-ha! Dar mi s-a parut extrem de interesanta viata lor de familie, asa cum ti se pare ceva interesant atunci cind nu cunosti despre ce e vorba
si vrei sa afli amanunte. Si acum se pregateau de al cincilea copil! N-am inteles daca era deja in burtica sau in plan. Si ea avea 40 de ani! Hai, ca m-am intins... Dar pe aici sint multi oameni care au un program relativ fix si treptat, eu care sufar de lipsa lui, parca as vrea sa pot si eu sa-l am. Si acum inca ceva, cu care sigur imi dau foc la valiza... din proprie experienta pot sa spun ca atunci cind am cit de cit un program, ca la mine nu poate fi vorba de fix, lucrurile merg un pic mai bine in casa, iar eu, culmea, desi muncesc mai mult, sint mult mai odihnita, mai putin stresata si am timp mai mult pentru mine. Deci... sa ma lamureasca si pe mine cineva!!!
In alta ordine de idei, de parca ar fi vreo ordine, astazi am fost la doctor. Si eu care ma dusesem cu codita intre picioare, ca ar fi trebuit sa-i spun iar ca nu maninca Tudora si nu-i dadusem vitaminele prescrise... ce credeti ca s-a intimplat, pentru prima data in istoria noastra de parinti, pacienti... Cind a vazut-o doctorita, mi-a spus din prima secunda ca nu-i face vaccin inainte de a ne da sa-i facem niste analize: ca e palida si se pare ca un pic anemica! Ma credeti ca astazi arata bine!?! Ca e usor bronzata si nu se mai vede cit de galbejita e. Am ramas masca. Adica nu sint nici nebuna, nici paranoica. Oricum, astazi nu a mincat iar nimic fetita mea, nu stiu zau cu ce traieste. Asa ca, am alergat la spital, ca sa mai prindem deschis laboratorul si i-am facut din nou analizele, i-a dat o gramadaaaa. Imi venea sa pling in drum spre spital, ca ma gindeam ca iar o traumatizez pe micuta. Dar de data asta a intrat pe mina unor profesionisti, a urlat ea un picut, dar in 5 minute era cu totul gata si i-a luat ceva singe. Miine dimineata aflu daca are lipsa de fier si luni restul rezultatelor, ca ma duc la vaccin. Oricum, eu sint hotarita sa ma duc la un cabinet privat sa-i fac analizele, daca ea continua sa nu manince si sa arate asa, iar rezultatele sa-mi spuna ca e sanatoasa tun. Eu am asa o vaga banuiala ca e vorba de lipsa de fier si vitamina D, poate si un pic de Ca, ca ma simt cu musca pe caciula ca nu am reusit sa-i dau acel mililitru pe zi. Am asa senzatia ca nu se mai tine asa de bine pe picioare si ca incep sa se curbeze. Dar nu mai spun la nimeni, decit voua, ca astazi ma uitam si eu in apa la ea si erau din nou drepteee... desi ieri le vedeam strimbe.
Apoi am fost la un restaurant japonez, ca stiu ca data trecuta i-a placut mincarea, astazi nu, in schimb Agata a sa-vu-ra-t-o... nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste. Si de acolo im parc, la tisnitori, ca erau nu mai putin de 30 de grade afara. Am pus si doua poze aici. Tudora este cea in costum vernil, care se lungise de la apa si ii statea ca pe gard, iar cealalta fetita e cea mica a familiei descrisa mai sus. Si nu stiu de ce se burica Tudora asa... Eu, slaba!?!![]()
Gata, am scris, cine n-o avea ce face, sa citeasca, cine nu, mai bine doarme, cum ar trebui si eu sa fac acum. Va pup! Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

... si