Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Aiska , eu pe unde am citit,am gasit ca in Romania nu exista o statistica nici pt Down,nici pt autism si altele...
Si asta e foarte grav!
Bineinteles ca sunt cazuri de down cu pariniti foarte tineri,cat despre antecedente in familie...cam nimeni nu a avut...
amniocenteza e cea mai sigura .
triplul test poate iesi normal,cand nu e.si nu pt ca e gresit,ci pt ca nu depisteaza mereu.
problema e ca la 16 saptamani,cand se face,mi se pare cam tarziu...
dar se pare ca mai devreme nu se observa nimic.

Adinush
nu merita sa risti ! Stai cumintica pana cand iti ies actele in tegula si apoi o sa traiti fericiti pana la adanci batraneti !:)

Ineamna ca maine ne spui ce eeeeeeee ,fetita sau baietel !! sigur.

Gio sa-ti traiasca fetita si sa nasti un alt bebe sanatos !!
lasa ca iti iei tu revansa la mancare !
mai multe,dar RAR.si cam putine...

Dacosnt nu poate fi real ,nu ? Nu pot sa creed !!!! hahahha ce haios !sigur e trucaj.
fetelor,voi ati vazut ???

Adinush si fetele care mergeti maine la acelasi doctor,
o sa va incurcati in descrieri.
Mai bine sa aveti toate ceva,un ceva in piept , o hartie cu DC,
ca altceva..paote avea si alta fata.
ceva ce sa aveti toate ,doar voi.
sau alegeti-va toate un tic ciudat.sa se uite restul la voi si voi sa faceti ticul ala.ceva din degete .
bine ca nu va intalniti cu mine,ca va promiteam ceva din mister bean.
radeau si bebelusii in burta,si sigur le vedeati putulicile !
Uite,idee:prindeti-va o esarfa la mana,gen bratara ! ca la gat,e cald,iar la mana nu isi va prinde nimeni altcineva !

Ba nu te injuram deloc pt ficatei.Ca doar nu ai mancat tone !

Ram eu am citit ca nu exista studii care sa demonstreze ca ecografiile afecteaza sarcina.
Dar ca nici alte studi,care sa arate ca nu face nimic,nu au,asa ca,in lipsa lor,recomandau echo mai rare.

Romaria, nu stiu remedii pt cosmaruri...poate sa te gandesti tu la ceva frumosinainte si sa nu iti mai fie frica de diverse cu sarcina..
vezi cu mamaliga sa nu mananci multa,ca e posibil sa te doara burtica si sa iti apese pe toate organele pe acolo..
nu face nimic,trece pana maine,dar sa nu te sperii.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

BITS scuze daca ti-am facut pofta cu struguri , dar ce sa faci cand dai peste amintiri!!
SIO bine ai venit si sarcina usoara
SIM o sa venim cu toti la anul in Romania am sa stau 3 luni si-am sa fac si botezul lui bebe, chiar mi-ar placea sa ne facem o vizita
AISKA pe yulia am nascut-o la 36 de sapt fara probleme , am nascut-o in 2 ore jumate nici nu mai tin minte cum a fost ( a fost prea repede) acum la bb doi sper sa fie tot asa de usor

Fetele ma inebuniti cu slanina ( bine ca mie una nu-mi place) si mi-a mai trecut si poftele ca daca NU veneam peste voi

MAMI12+cu YULIA ( 2002)si BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Megbeng abia acum am reusit sa termin "intamplari haioase cu noi" (ai pus tu ) .
am ras de nu mai puteam sa mai respir !
merci,eu una m-am distrat bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Carmen eu am facut prima eco la dr Hamid la 6 saptamani de se si mira bietul om ce m-o fi apucat sa vin asa devreme. Asa ca eu i-am spus imediat ca vroiam confirmare ecografica a sarcinii. Doamne ce s-a mai trudit sa vada ce si cum, ca bebe era asa de mic! Atunci am vazut inimioara si inca un puncticel alb despre care l-am tot intrebat ce este. Ma apucase pe mine o idee ca ...daca or fi doi! Si mi-a facut omul eco si pe burtica si vaginal, numa sa-mi scoata ideile din cap. A fost super-dragut! De atunci am hotarat ca raman la el. A doua eco am facut-o la 10 saptamani cand am avut si noi parte de show, ca bebe nazdravan se agita de ne minunam si eu si tati. Atunci mi-a zis sa vin la urmatoarea pe la 13-14 saptamani. Din pacate n-am avut CD la mine (nu stiam ca pot primi inregistrare) insa data viitoare sigur nu uit. Voi merge sambata, pe 22 iulie. Iti dai seama ca abia astept!
Sa nu uit: suntem 3 mamici la dr Hamid - tu, Amaya si eu.
Amaya a mai nascut o data cu dumnealui si este foarte multumita. Eu sa stii ca i-am cerut numarul de telefon inca de la primul consult, insa mi-a spus ca poate fi gasit aproape in fiecare zi in clinca.N-am insistat, dar sunt sigura ca pe masura ce va trece timpul si va avea siguranta ca sunt o persoana ok o sa mi-l dea. In orice caz, catre sfarsitul sarcinii trebuie sa-l avem ca sa putem tine legatura.

Dolphin mi-ar face o mare placere sa ne vedem. Iti dai seama ca amandoi copilasii nostri sunt (domnisoarele) si vor fi (bebitzii) nascuti la distante foarte mici de timp unii de altii. Mi se pare o coincidenta grozava! Sotul meu a fost de vreo 5-6 ori in Tokyo (eu doar o singura data) si consideram de-o potriva acel colt de lume ca are cu adevarat ceva special. Acum 2 zile chiar am decoperit un fel de restaurant in Bucuresti de unde poti sa-ti cumperi sushi la pachet. Am mancat si eu, dar fara peste crud ca am tot auzit ca e mai bine sa ma feresc. Dar abia astept ca dupa nastere sa merg sa mananc un meniu asa cum se cade la un restaurant bun japonez.

O zi linistita va doresc!

Simona 11+ si Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada1976 spune:

Fetelor stie cineva ceva de faptul ca n-ai avea voie sa botezi cand esti insarcinata? Eu maine botez un baietel si m-au bagat niste babe in sperieti ca nu e bine sa botezi, si mi-au dat tot felul de exemple cu copii morti si nebunii d-astea. Oare asa o fi sau sunt doar babisme care nu trebuie bagate in seama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Bits,ce mi-ai taiat elanul cu poza...chiar e trucata?Ma gindeam si eu ca nu poate fi asa real...dar nu mai vazusem si mi-a placut.

Pako,frumusica foc fetita ta,sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!

Adinush,sa-ti fie de bine cu ficateii si va spu si eu ca am mancat un pate de ficat mic cu rosii...nu mai mancasem de vreun an de cind am fost in Ro si daca-l aveam in camara l-am halit...mi-a picat tare bine.

Aiska,bine ai revenit si ma bucur ac sunteti bine...am tot intrebat de tine ca uitasem ca ai plecat in Ro.Si eu plec luna viitoare si abia astept sa-mi fac toate poftele ciudate pe care aici si sa vreau n-am cum sa mi le fac.

Am ras de faza cu slanina cu ceapa la nunta...parca-mi imaginam si eu ce fete ar fi facut lumea...dar era tare.

Dana 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna mamici!!!!

Cris, pe mine m-a intrebat dr daca vreau sa iau antiemetice dar am spus clar ca nu..vroia sa imi dea ceva f puternic - Zofran, mi-am amintit. Eu am incercat cu remedii homeopatice (Nux Vomica) si pt cca 10 zile mi-a fost mai bine - am fost si la mare in perioada asta si mi-a prins tare bine schimbarea de aer. Ultima solutie ar fi tot perfuziile, dar tot sper sa se termine de la sine, mai ales ca la fetita la 12 saptamani nu mai aveam nimic. Bafta!! Bb nu prea are ce sa pateasca, atata timp cat nu slabesti mai mult de 10 % din greutate (cel putin asa mi-a zis un dr).

Ram, eco nu afecteaza sarcina; sunt cazuri in care se fac saptamanal sau chiar mai des..iti dai seama ca nu s-ar face daca ar fi riscante. Sunt medici care consulta o gravida numai ecografic, toata sarcina. Eu prima eco am facut-o la 4 sapt, s-a vazut sacul embrionar (trebuia sa stiu sigur daca sunt si ca nu e extrauterina pt a face tratament de sustinere). A doua la 5 sapt, a treia la 6 cand i s-a vazut inimioara, a patra la 7, a cincea la 8 si jumatate si acum la 10. Deci 6 eco in total. Singurul lucru pe care l-am auzit e ca nu ar fi indicat sa se foloseasca doppler in primul trim (ca ar fi studii ca ar afecat nu stiu ce) - dar nu bag mana in foc.

Aelita, e adevarat ca nu exista studii clare cati copii cu Down/autism sunt in Ro. Si din experienta va spun ca nu v-ar ajuta cu nimic. Daca Down se detecteaza prenatal, autismul e mult mai raspandit si nu ai cum sa afli pana ce nu ai bb. Riscuri sunt peste tot. Lucrez cu copilasi cu Down si-ti pot spune ca am avut inclusiv un caz cu TT, amnio si eco facute si cu toate astea bb avea Down. Asa ca nu-i nimic sigur, din punctul meu de vedere. Nici macar varsta "frageda" sau "inaintata" a mamei. Asa ca...eu m-am hotarat clar sa nu fac analiza asta. Cum spuneam, un stres inutil.

Le asteptam pe fete sa ne spuna ce mai fac bblusii la eco.

Pupici

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna fetelor,

Megbeng, vad ca avem aceleasi preferinte muzicale. Si pe mine m-a trezit sotul sa vad inregistrarea concertului, ca adormisem. Iar la concertul propriuzis nu am reusit sa ajung, ca aveam examen a doua zi; in plus m-am gandit ca zgomotul prea puternic din boxe ar putea afecta. Dar stiu ca a fost super, nu gluma!

Scuze pentru interventia off-topic.
Bafta in continuare la toate gravidutzele

Adriana 26+
Pozici

Varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

aelita, e o adevarata delectare sa citesc mesajele tale..te admir pentru rabdarea pe care o ai, sa raspunzi atat de detaliat fiecareia...ziceai sa aiba fetele un tic diseara la dr. T? mi le si imaginez stramband din nasuc intr-un fel anume sau tropaind usor in ritmul stabilit pe forum!! daca ti-a placut linkul mai postez azi unul, similar, dar cu povesti mai vechi, insa cel putin la fel de savuroase! si eu am ras ieri de uan singura de ma intrebam ce parere are bebe!
daconst, chiar daca e trucata, e bazata, oricum, pe fapte reale..eu am vazut un piciorus de bebe prin burtica unei mamici si cam asa arata , doar ca nu la fel de pronuntat..ideea conteaza..si la cat de impresionabile sunt gravidutele sunt sigura ca poza respectiva a starnit furori..la fel, mai era o poza cu un bebe care-l prindea de mana pe chirurg in timpul unei operatii, cat bebe era inca in uter, o stiti?
oana, dupa ce m-ai starnit ieri cu slanina, si am mancat am fost foarte deceptionata ca nu am reusit sa finalizez civilizat digestia, si am eliminat din pacate bunatate de slanina pe fix aceeasi parte pe care am si bagat-o! daca organismul meu nu prea stie ce-s grasimile, zic si eu ca s-a speriat..acum stau insa si ma gandesc la pateul de ficat de care zicea adinush..mmm..din asta am mai mancat si inainte de sarcina..cu paine prajita..si imi aminteste de un concediu la mare, cand am mers cu cortul si mancam dimineata pate de ficat cu paine..ce frumos, abia astept sa mai merg cu cortul, dar dupa ce soseste bebe!o sa mergem in 3!!!
ram, deocamdata se zice ca eco nu afecteaza sarcina, dar in primul rand nu a trecut suficient timp de la introducerea metodei pe scara larga sa studieze efectele (adica sa urmareasca evolutia copiilor pana ajung adulti de 40-60 de ani, sa vada daca in timp sunt predispusi la ceva fata de cei care nu au fost "scanati" in burtica mamei) si in al doilea rand ar fi o mega-lovitura pentru atatia ecografisti si ginecologi, asa ca nu cred ca o sa se inghesuie sa recunoasca prea curand daca descopera vreun efect nociv.

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

asa..uite ca intre timp am gasit linkul de la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=1" target="_blank">"situatii caraghioase"

adriana mica, si eu m-am intrebat daca nu o sa-l afecteze pe bebe, asa ca am stat in spate, departe de boxe si m-am zbenguit mult mai putin decat am simtit nevoia..oricum, bebele meu trebuie sa se obisnuiasca, pentru ca eu sunt, in primul rand, un mare, mare fac IRIS (merg la macar 2-3 concerte/an) si intentionez sa il iau si pe bebe..dar la inceput la concerte in spatii deshise, sa putem sta mai in spate sa nu ne dauneze basii..cat sunt sotul insa nu-mi da voie la concert IRIS

ada, sunt doar "babisme"..uite, imi pare rau ca nu am salvat un link pe care-l gasisem acum cateva zile, despre ortodoxie si femeia gravida, in care un preot desfiinta multe mituri de astea populare..am sa mai caut, daca nu cel mai bine e ori sa intrebi direct un preot, ori sa pui intrebarea la "casa credintei", unde sigur te ajuta fetele cu o informatie ceva

m-am lungit atat pentru ca am o droaie de lucruri de facut si, evident, nici un chef..dimineata la 4 plecam in vacanta..trebuie sa-mi fac bagajul (sotul a fost mai harnic, sau probabil mai nerabdator), am de facut si ceva curatenie,sa nu las in urma crocodili, de dezghetat frigiderul, de calcat niste rufe..si la viteza pe care o am, si la somnul care ma apuca la pranz, mi se pare ca nu o sa-mi ajunga ziua!
va pup provizoriu si revin cand imi iau o pauza!

vine bebe!

Mergi la inceput