Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anca, sper sa reusesti in lupta asta cu acarienii. E drept ca revin rapid...

Cristina, si pentru noi micul dejun era cel mai mare chin cind am scos lactatele. Gemurile de la Bunica sint mai bune. Doua din trei variante (cite am gasit eu) erau ok. Celalalt tip avea si acid citric. Nu mai stiu care, vezi pe eticheta. Parca mai era un produs bulgaresc fara chimicale dar nu se gaseste peste tot si era si mai scump. Noi ne-am descurcat ok cu astea de la Bunica. Nu uita sa pui borcanul la frigider dupa ce il deschizi, ca nu are conservant.

Gama e incredibil prin cite ati trecut... Nici noi nu am fi ajuns la tratamentele oribile daca ar fi fost diagnosticat corect copilul. Intr-o vreme eram la medic tot la citeva zile.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Simona, valorile normale ale IgE sint in general stabilite de fiecare laborator.
Avind in vedere predispozitia genetica s-ar putea sa ii iasa marit.
Aerius il poti opri dupa ce dispar simptomele acute.
Si noi am luat Singulair ceva vreme. Nu mi-am dat seama daca ajuta sau nu.
La noi a IgE total a fost marit (cam de 2-3 ori peste limita maxima) si a mai iesit la lapte. Dar de cind am aflat asta am incercat sa eliminam orice alergen din viata copilului. Oricum s-a produs un fel de reactie in lant. Devenise sensibil la orice.
Am eliminat pe cit posibil praful, am dat alimente fara coloranti, pe cit posibil organice si am suplimentat cu vitamine, plante... Am stat pe internet nopti la rind si am citit cit am putut de mult. Imi amintesc ca era chiar un studiu italian care arata ca unii copii au primit vaccin BCG si la vreo trei luni le scazuse semnificativ IgE. Aici nu se vaccineaza BCG, dar cind am fost in Romania i l-am facut si pe asta...
La ultimul test IgE total era marit in continuare, dar am scapat de alergia la lapte.
Probabil ca voi fi mereu ingrijorata si cu ochii in patru la tot ce maninca, tresar la orice stranut...
Asta e nebunia mea, dar macar sint fericita ca e mult, mult mai bine.
Copiii vostri sint inca mai mici si mai sensibili, se mai pun si ei pe picioare o data cu virsta.
Vad ca sinteti in general mamici de baieti alergici. Citisem si ca baietii au mai multe probleme la virste mici, dar rata de succes e mai mare decit la fetite. O fi ceva hormonal, nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Gama[flo], nu am vrut sa fiu agresiva cu povestea cu Novocalmin-ul, si eu am aplicat tratamente date de medici aiurea. Eu cu medicii aveam ceva nu cu tine. Ah, si mai am si cu farmacistele "de ultima generatie" care nu stiu decat sa citeasca prospectele. Adica, ma duc la farmacie cu reteta si ele citesc prospectul ca sa imi de cateva informatii...stiu si eu sa citesc. Cum se mai simte puiul?

Cat despre pediatrii sunt la al 5-lea, da macar asta e ok. Sa speram ca nu dispare, ca am mai avut unul si s-a lasat de profesat...

Sa o ajutam pe BARBYE

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

~Neata!
Ramona,era sa te trimit la Metro sa iei gem!Dar pentru celelalte fete sa stiti ca am gasit in metro un gem fabricat in Germ., din pacate nu am deloc lipici la limba germana si nu am retinut cum se numeste, dar pot sa va zic ca este 69 000lei borcanul,are 325 grme, se vinde la buc.si sunt mai multe feluri, eu l-am incercat pe cel din caise, e mai natural,f bun, il mananca copilu`cu paine prajita!MAi, daca nu spun iar prostii, este un gem hipocaloric????Parca asa se "prezenta"pe eticheta, si nu e f dulce asa cum sunt cele de la noi, am luat si varianta ro de "la bunica", si nu se compara.Anca, n-ai fost deloc agresiva, din contra, esti f diplomata!Cat despre farmaciste, ai dreptate, si mie mi s-a intamplat ultima data sa nu-mi dea vigantolette fara reteta,!!!
Sunt in continuare in cautare de pediatru, eventual si mai aproape de casa, macar un avantaj sa am
Aseara am fost la spital, Doamne cati copii erau, te duci cu una si vii cu trei!!!Toti behaiau de mama focului, noi eram chiar modesti, dar dupa o asteptare care te lasa cu nervii la limita de explozie, am reusit sa aflam ca are gatul rosu(eu si aici am dubii, Matei in gat e putin mai colorat),dar, dupa cum banuiti am primit antibiotic, Amoxiklav si antitermicele pe care le administram deja la 4 ore.Asa ca a mai trecut o noapte cu program/medicatie, si suntem toti zombi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Merci de rapuns Ramona..adevarul e ca in ultima vreme am fost cam neatenta cu alimentatia lui, sau ma rog am considerat si eu de cuviinta sa-i dau sa guste din toate, i-am dat si ciocolatele si pufuleti, suc Capy...oare e posibil ca introducerea acestor produse in alimentatie sa-i fi indus aceasta alergie? sau o patea oricum, si daca nu i le dadeam? Recunosc ca nu ma pricep foarte tare la subiectul asta.
cert este ca acum ii voi interzice toate aceste alimente...si sper sa inteleaga (acuma, cind i s-a dat voie sa le manice o data va fi mai greu sa i le scot), dar trebuie

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Simona,piticul meu are 2,1 ani si la inceputul verii a facut acea alergie la caldura, s-a umplut de bubite mici/rosii pe gat/umeri, drept urmare a primit Aerius 15 zile!!!Asa mi s-a spus sa-i dau min 15 zile!Dar de fapt ce vroiam sa-ti spun este ca nepoata mea care are 9 ani si e diagnosticata cu alergii diverse respiratorii(praf, mucegai, pisica...) ia 1 lingurita/zi de la inceputul primaverii si din cate stiu ia de vreo 2 ani, de cand s-a diagnosticat(plus un tratam mai sofisticat), in urma unor pneumonii repetate care "nu se mai tratau"!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Gama, o sa mearga azi sotul meu sa-i ia rezultatul analizei de la Cantacuzino...O sa merg apoi si la un dr. cu el.Desigur, singulaire e parte din tratament, dar am sa intreb sa stiu sigur daca trebuie sa-i mai dau si altceva...Alergie la caldura n-am stiut ca poate fi, desi clar si al meu a avut si vara asta si vara trecuta. Insa eu ca am cam ignorat aspectul asta al bubitelor, nu prea le-am dat importanta...Nu m-am gindit vreodata ca David al meu ar putea fi alergic la ceva, eu n-am avut niciodata probleme d'astea...ce mentalitate gresita!

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

simona, nici eu nu aveam idee despre alergii, in fam mea si a sotului nu e nimeni cunoscut, pana s-a nascut Matei.Exista si alergie la caldura si la frig.
Apropo de alimente, iti pot spune ca ultimii 2 doctori au interzis urmatoarele:albus de ou, ciocolata/cacao,afumaturi,mezeluri,conserve,fructele gen capsuni,icre,maioneza,frisca,alune,nuci,sucuri din comert...(le poti introduce treptat, pe rand dar mie mi-au zis de ex.sa exclud total ciocolata pana dupa 3 ani)
Stai linistita ca nimeni de pe aici nu cred ca a fost constienta de la inceput ca propriul copil este alergic.Pentru noi a fost un soc ptr.ca am inceput f devreme, la 5 sapt, si chiar habar nu aveam ce are, cert este ca nu dormea decat 15 min si apoi urla, plangea in timp ce bea laptele, prima noapte in care nu m-am trezit 5 ore a fost la 1,1 ani!!!Au trecut, si vor trece!!Sanatate multa!

Mergi la inceput

Simona, sunt convinsa ca ai inceput demult sa te documentezi despre subiectul "alergii"dar iti trimit un articol care mie mi-a placut cand l-am citit mai demult, este usor si pe intelesul tuturor si e un bun inceput!!!Asta daca nu l-ai citit deja!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=65

Mergi la inceput

Gama esti o draguta! Vezi ca trebuie sa ma documentez cum e cu alimentele pe doua continente...
Eu am ales gemul de la Bunica pentru ca nu avea conservanti. Nu l-am vazut pe asta nemtesc. Majoritatea gemurilor au acid citric. Am preferat sa-i dau zahar decit alte chimicale. Nu sint nici pentru inlocuitorii de zahar.
Simona nu trebuie sa te simti vinovata. Am trecut si eu prin asta. Noi am diagnosticat greu alergia la lapte si pina in zi de astazi ma gindesc ca trebuia sa-mi dau seama mai repede. Important e sa te mobilizezi acum. Copilul meu era absolut dependent de lapte, consuma doi litri la 24 de ore, asta in conditiile in care minca si alimente solide. Cu toate astea l-am scos brusc si n-a mai primit lapte vreo doi ani dupa aia.
Cauta sa nu sperii copilul, explica-i despre chimicalele din sucuri sau bomboane si fii pregatita sa-i oferi ceva dulce facut in casa sau o varianta sanatoasa.
Nu cumparati nici pentru voi sucuri, sa nu le aveti in casa.
Daca a fost invitat la o zi de nastere si acolo era tort verde si suc albastru l-am lasat si pe el sa guste, sa nu se simta diferit. Asta e, te mai adaptezi in functie de situatie. Dar eliminati-le din viata de zi cu zi.
Se obisnuieste, sa vezi. Oricum nu sint sanatoase - deci ii faci un bine.
Chiar citisem la un moment dat ca astmaticii/alergicii traiesc poate peste medie datorita stilului de viata sanatos. Cei care se ingrijesc, desigur.
Nici eu si nici sotul meu nu avem alergii. El stranuta cind da de soare, dar atit. Eu am avut vara asta ochii inlacrimati de citeva ori cind am iesit in parc si presupun ca era de la vreo planta ca imi trecea cind eram in casa. Dar pina la virsta asta nu am avut probleme nici unul din noi. Totusi copilul e alergic.
Exista o predispozitie genetica dar in ultimii ani e o explozie a cazurilor de alergii in toata lumea.
Sanatate tuturor.

Mergi la inceput