toxo si cmv
Raspunsuri - Pagina 4
georgi_ana25 spune:
buna ziua!
si eu sunt graviduta in 14 saptamani si mie mi s-a recomandat de catre doctorul meu ginecolog sa fac complexul torch, dar nu mi s-a spus ca ar cuprinde si toxoplasmoza...sunt ingrijorata putin deoarece am acasa o pisicuta si din cate am citit despre toxoplasmoza, excrementele de pisicuta sunt cel mai comun mod de infestare...
vreau sa stiu si eu daca vi s-a recomandat sa faceti aceste analize sau le-ati facut din proprie initiativa sau daca este tarziu sa le fac acum la 14 saptamani...
witchy_witch spune:
Toxoplasmoza este intr-adevar destul de urata daca o faci in timpul sarcinii, dar NU SE FACE USOR deloc... multa lume nu stie dar si pisica o transmite in fecale O SINGURA DATA IN VIATA. Nu de 2 ori, nu de mai multe ori... o singura data. Si asta doar cand a intrat si ea pentru prima oara in contact cu virusul. Deci daca e pisica micuta, si nu prea a stat pe afara si in perioada in care esti tu gravida sta pe afara, ar putea face. Dar ar fi culmea sa pui mana EXACT pe fecalele contaminate si apoi sa duci si mana la gura....Daca pisica e adulta si fie nu iese deloc din casa, fie iese tot timpul de cand era mica, sansele sa faca EA toxoplasmoza cat esti gravida sunt aproape nule.
Am citit pe undeva ca de cele mai multe ori toxoplasmoza se face de catre oameni NELUATA de la propriile pisici...asta e culmea! De pe alimente (fructe, legume) care nu sunt bine spalate, etc. Aviz celor care mananca cruditati prin restaurante, unde aia nu au rabdare sa spele salata/ridichiile asa cum trebuie....
sapt. 17 cu maricel in burtica
georgi_ana25 spune:
multumesc mult pentru raspuns witchy_witch...in sfarsit am primit sieu un raspuns ca de cand postez nimeni nu s-a chinuit sa ma bage in seama...poate ca sunt o mica intrusa care inca nu va cunoaste si nu ma confrunt cu probleme asa de serioase ca ale dumneavoastra...
multumesc mult...mi-ai dat un pic de liniste sufleteasca!!
gattasalvaje spune:
Nu stiu cum se face , dar eu am luat f. usor toxoplasma , e adevarat , slava domnului , nu in timpul sarcinii. Am un caine ciobanesc german care a fost f. bolnav anul trecut si la analiz i-a iesit toxoplasma . Era sa-l pierdem , saracutu' ...l-am tinut aproape o luna pe perfuzii cu antibiotice. La scurt timp dupa asta mi-am facut si eu analizele TORCH pentru ca voiam sa raman insarcinata si mi-a iesit o valoare uriasa la anticorpii de toxo , ceea ce indica clar ca avusesem de curand si eu aceasta boala. Nu vreau sa spun valoarea pt ca n-am buletinul de analize in fata si nu vreau sa scriu prostii din amintiri.
Dupa 2 luni de la aceste analize am ramas insarcinata si nu am mai repetat aceste analize.Din cate am inteles , posibilitatea de recurenta este f. mica . Sper ca nu am gresit...
12+
http://bd.lilypie.com/SaRtp3.png