Informatii utile Constanta

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Oooooomamacita, inseamna k o sa avem "pile"cand vom veni sa nastem daca tu esti anestezist acolo....Poate vorbim mai mult si pe tema asta caci eu sunt interesata de subiectul "anestezie generala sau rahie -in cezariana sau epidurala in nasterea normala".Dc mi-ai putea da niste sfaturi poate imi trimiti un PM k sa nu fim off topic...

Madalina 28+

poze recente,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Fetelor, am repetat greseala de a merge la dr. Dascalu Georgeta. Este o nulitate in materie si va sfatuiesc s-o ocoliti. In primul rand nu a vazut ca aveam mai multi saci gestationali. Aveam 5 din care 2 viabili. Ea a vazut unul singur si pe acela oprit din evolutie. Mi-a spus ca am uter bicorn si niste ovare cat casa. Am iesit plangand de acolo. In urma cu 3 ani am mai fost la ea si mi-a gasit niste chiste pe ovare cu care n-as fi putut ramane niciodata insarcinata. Sorei mele i-a "gasit" un fibrom foarte mare, i-a spus si dimensiunea dar nu o mai stiu si bineinteles ca nu era adevarat. Fetelor, nu mai pierdeti vremea si banii pe la usile unor astfel de "doctori" gen, dr. Dascalu care nu fac altceva decat sa ghiceasca.
Bineinteles ca apoi am fost la alti 3 medici printre care si Dr POP ADRIAN MIRCEA , probabil ca stiti ca e unul din cei mai buni medici radiologi din tara, si mi-a spus ca am uter normal si bebelul se dezvolta bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Multumesc mult pt. incurajari si pt. urari....

Stati linistite ca o sa va povestesc in amanunt cum a decurs consultatia... discutii etc.... (am o colega care luna asta a facut a III a IA, dar e f. multumita de dr. Lutescu).

Va pupic si ne mai auzim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Fetelor, ajutati-ma, sunt terminata, disperata, nu stiu ce sa va mai spun. Am luat azi rezultatele la spermograma (le-am facut la Sinevo)si e un dezastru total, nu ma steptam la asa ceva. Spune acolo ca doar 10% au aspect normal si doar 30% sunt mobili, in vreme ce 90% au forme aberante (cap balonizat, microcefali, cap piriform, filiform, eetc)

Ce ma fac? Nu ajungea ca am eu problemele pe care le am, mai imi trebuia si asa ceva. Problema e ca despre multe domenii mai stiu cate ceva dar despre chestia asta nu stiu nimic, nimic. Se poate face ceva, e remediabil, sau asta este, ne luam gandul... Ce sa fac, spuneti? Stiti cumva fumatul, oboseala si tratamentul cu antibiotic influenteaza chestiile astea? Va rog ajutati-ma

Pupici,
Angelique

pozele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48808&whichpage=7" target="_blank">povestea nuntii
luna de miere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by madaluta

Oooooomamacita, inseamna k o sa avem "pile"cand vom veni sa nastem daca tu esti anestezist acolo....Poate vorbim mai mult si pe tema asta caci eu sunt interesata de subiectul "anestezie generala sau rahie -in cezariana sau epidurala in nasterea normala".Dc mi-ai putea da niste sfaturi poate imi trimiti un PM k sa nu fim off topic...

Madalina 28+

poze recente,

madaluta,pile nu va trebuie,ca toate anestezistele sunt amabile acolo,dar oricum voi fi si eu,caci ma intorc la program de 6 ore de la 1 octombrie.Info,cand voi putea,voi da aici,nu pe pm,pentru ca nu suntem deloc offtopic,sunt"informatii utilitare"[cum suna,mi-aminteste de avioanele utilitare care imprastie ingrasamant si insecticide].Din pacate chiar acum nu pot sa detaliez,dar pe scurt iti pot spune ca ordinea preferentiala la cezariana este epidurala[nu se face numai la nasterea naturala,vezi inclusiv subsemnata]-rahianestezie si,in ultimul rand si deloc de dorit nici ptr.bb ,nici ptr.mama,este generala,care se practica de obicei in urgentele obstetricale,cand deja se urmareste salvarea mamei cu orice pret.Vom mai vorbi,iar daca nu ajungem,te astept la obstetrica[tuturor pacientelor le explic ce urmeaza sa le fac si de ce este mai bine asa]

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Angelique,iti postez aici un articol si un link,asa la repezeala,sunt in criza de timp,dar ca sa-ti faci o idee.Poate te clarifica putin,daca nu,aici sunt.Si da,atat fumatul si stressul,cat si consumul de medicamente determina modificari de forma si mobilitate a spermatozoizilor,din cauza asta,in afara de sanatate,care e primordiala,aveti nevoie de...un concediu romantic in doi,fara telefoane.Nu dispera,aproape totul are o solutie pe lumea asta,chiar daca nu cea mai simpla!

Explorarea infertilitatii masculine
25 August 2004

Dr. Liliana Lup
Medic primar laborator
Laboratorul Synevo Satu Mare

Infertilitatea se definește ca incapacitatea unui subiect sau unui cuplu de a avea descendenți la doi ani de raporturi sexuale regulate, neprotejate.

Se admite ca 10-15% din cupluri sunt infertile (nu pot avea copii). Responsabilitatea pentru infertilitate revine femeii în 40% din cazuri, bărbatului în 40% din cazuri; în 20% din cazuri fiind implicați ambii parteneri. Depistarea implicării factorului masculin în etiologia infertilității de cuplu se poate face foarte rapid prin efectuarea spermogramei, motiv pentru care explorarea infertilității într-un cuplu este de preferat să înceapă cu aceasta testare, după o anamneză și un examen clinic amănunțit.

Spermograma

Spermograma este o examinare simplă și extrem de utilă pentru explorarea funcției testiculului. Spermograma reprezintă examinarea macroscopică și microscopică a spermei eliberată în urma unei ejaculări.

Recoltarea spermei se poate face prin două metode:

masturbarea - cea mai recomandată. Se efectuează după o perioadă de abstinență sexuală de 3-4 zile (dar nu mai mult de 7 zile pentru a evita moartea spermatozoizilor). Se recoltează într-un recipient steril. Recoltarea în prezervativ nu este recomandată deoarece prezervativele obișnuite conțin substanțe spermicide care imobilizează sau chiar dezintegrează spermatozoizii.
contactul sexual întrerupt se recomandă la cei ce refuză, din motive religioase sau psihologice masturbarea. Dezavantajele constau în contaminarea cu celule vaginale, floră vaginală și leucocite care modifică mobilitatea spermatozoizilor.
Există situații care pot modifica temporar spermograma: sindrom febril prelungit (> 38 grade Celsius), stres fizic sau psihic, stări carențiale, administrare cronică sau intensivă de medicamente. Aceste situații trebuie aduse la cunoștința medicului curant sau medicului de laborator care efectuează această analiză.

Numărul de spermatozoizi considerat compatibil cu fecunditatea a variat de la 80 de milioane/ml (Moeneh, 1930) la 20 de milioane/ml (articolele actuale). În funcție de perioada de abstinență la un singur subiect pot exista variații de 15-80 milioane/ml.

În afara numărului de spermatozoizi se mai urmărește mobilitatea și morfologia acestora. Mobilitatea spermatozoizilor se urmărește la 30 minute, 60 minute și 180 minute după recoltare. Există situații în care numărul spermatozoizilor este normal, dar mobilitatea acestora este prea scăzută sau absentă, situații care fac improbabilă înaintarea spermatozoizilor spre ovul pentru a fi posibilă fecundarea. În unele cazuri se urmărește mobilitatea spermatozoizilor și la 24 ore după recoltare (păstrarea spermei se face la termostat la 37 grade Celsius). Morfologia spermatozoizilor este și ea importantă deoarece unele cazuri de infertilitate sunt date de anomalii ale spermatozoizilor (cap prea mic sau prea mare, coadă dublă, cap dublu, spermatozoizi imaturi) care astfel nu sunt apți pentru a fecunda ovulul chiar dacă numărul spermatozoizilor este normal.

În funcție de necesități se mai pot face analize biochimice, imunologice și bacteriologice ale spermei.

Rezultatele spermogramei ne vor aduce informații referitoare la fertilitatea masculină.

Spermograma modificată

O spermogramă care prezintă diferite modificări ne va orienta spre alte analize care să elucideze cauzele și gradul infertilității masculine. În continuare se pot face determinări hormonale:

dozare de hormoni testiculari (testosteron, testoteron liber), DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat), SHBG (proteina care leagă hormonii sexuali).
dozare de FSH (hormon foliculostimulant) și LH (hormon luteinizant). Ambii hormoni sunt produși de hipofiză și stimulează activitatea celulelor testiculare și producția de spermatozoizi.
dozarea de Prolactină (tot un hormon hipofizar) a cărui producție în exces (hiperprolactinemiile) determină o scădere a hormonilor testiculari și a producției de spermatozoizi, iar în cazurile mai avansate pot apare și tulburări de dinamică sexuală, până la impotență.
Dacă valorile hormonale sunt normale se pot face în continuare determinări imunologice, în special dozarea anticorpilor antispermatozoizi. Există cazuri în care organismul poate produce anticorpi împotriva propriilor spermatozoizi ceea ce poate determina distrugerea sau imobilizarea spermatozoizilor.

O spermogramă normală ne va îndrepta atenția asupra analizelor pentru fertilitatea feminină care sunt mai numeroase și mai complexe.

http://www.iubire.md/ro/plan/infertilitatea2.shtml

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelianeli spune:

offffffff cristina imi pare rau ca ati primit o asemenea veste,insa este foarte important sa ramai optimista
noi stam mult mai rau,nu putem face IA dar cred ca la voi se poate
sotului meu urologul i-a dat tratament cu zynat pentru o posibila infectie si vitamina E insa rezultatul a fost acelasi,se pare ca in cazul nostru prea multe nu se pot face...
acum ia BU cat e plecat poate poate dar oricum mai exista si FIV deci o sansa cat de mica ar fi ea exista
nu dispera,fa-i o programare la urolog si mergeti inainte
si pentru restul fetelor

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Angelique: imi pare tare rau de rezultat...Si imi pare sau k nici nu te pot ajuta cu nimic, pt k noi nu ne-am cnfruntat cu astfel de probleme. ASm avut eu destule k sa ii mai dea D-zeu si sotului meu... Totusi eu cred k atata timp cat are spermatozoizi, mai sunt sanse... Mulat bafta si ajutor din partea lui D-zeu.
sa stii k am auzit si ei k Branca Ursului (BU) face minuni...
mamacita: multumesc mult pt raspuns. Eu spuneam k suntem "of topic"pt k aici sunt aspirante si eu deja sunt graviduta...Dar la Odisee nu ni s-a permis sa avem un subiect al gravidutelor din C-ta....si asa k mai pun si eu intrebari pe unde pot. Sper sa nu ii suparam din nou pe moderatori si sa ne inchida subiectul , caci am mai patit-o.Abia astept sa ne dai mai mult detalii, caci sunt in mare dilema...Oricum am taiat de pe lista anestezia generala, despre care mai auzisem lucruri rele, dar am crezut k nu au reactionat bine acele persone la ea, nicidecum k nu ar fi buna....
Yannia:felicitari !!!! sa fii sanatoasa si tu si bb!!!
Cati bebici ai la purtator pana la urma? Ai facut FIV de aveai 5 saci gestationali? povesteste-ne si noua....
Multa sanatate si ma bucur enorm cand vad k mai apr gravidute.Hai sa incurajam fetele de aici mai mult.....

Am mai pus ceva pozici cu noi si cu viitoarea camera a lui bb.De-acum tb sa ne apucam de cumparaturi....
pupici si celorlalte constantence.
Andicu: sper k iti este bine si te vei intoarce cu vesti super.Tinem pumnii si ne rugam

Madalina 28+

poze recente,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelianeli spune:

madaluta cred ca poti discuta linistita si despre nastere aici nu esti off-topic iar pentru noi chiar ca este dovada faptului ca se poate
o fata de la FIV ungaria este insarcinata,va dati seama ca fiecare reusita de acolo imi da sperante si multa incredere ca voi reusi si eu
tu vrei sa nasti natural? sau prin cezariana?

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

Ajutati-o pe Barbye!!!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Madaluta, nu am facut FIV, ci pe cale naturala. Se mai intampla si minuni, se pare. Nu stiu daca are vreo importanta dar in familia mea exista multe perechi de gemeni, inclusiv mama si bunica. Eu, din pacate, am ramas cu unul singur. Sa dea Dumneazeu sa fie sanatos si sa reziste pana la capat! Am facut tot posibilul sa mentin sarcina dar ... asa a fost sa fie...

Mergi la inceput