Mamici de iulie - august 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

mikiion, am o intrebare pt tine, pe ca am alt pitic pe creier. Ti-am zis ca el a avut icter in spital si ii cam trecuse, dar totusi tot e galben la fata, mai ales nasucul si putin pe obraji, adica de pe nas se intinge galbejeala putin pe obraji, si mai e putin galben si pe barbita. Ieri asistenta care a venit acasa a zis ca e ok, si sa-l tinem la lumina la fereastra cam 3 ore pe zi, dar eu as vrea sa repet undeva testul pt icter si nu stiu unde. Tu ce stii de asta ? Oare o fi revenit icterul ? Ce sa fac ???

,
miti, mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Marc-Adrian a fost azi la pediatru si are 3625, deci un kg mai mult decat la iesirea din spital. A avut la nastere 2990 dar se calculeaza aici incepand de la greutatea de la iesire.Are 1 luna si 2 zile.
Si mananca toata ziua. Cu mutatul nostru i-am dereglat rau de tot programul, si mananca ba la 1 ora , ba la 3 , chiar si la 5. Ce e nasol e ca nu e de loc previzibil. Daca nu l-ar fi cantarit si nu as fi vazut ca a luat cam 45 de grame pe zi, mi-as fi facut probleme ca nu e bun laptele. .( recomandat e 30 gr, daca nu stiati).Dar creste f. repede( doar trebuie sa recupereze...).S-a lungit si cu 3 cm aproape...... In sfarsit o sa-i stea si pe el hainele cum trebuie. Ca plutea in toate.
Insa eu, apuc sa pun un lucru in dulap, ca el incepe sa planga. si sotul incearca sa-l potoleasca, dar ii lipseste «ceva» din dotare. Eu il pun la san si s-a oprit. Insa nu pot sa fac mai nimic altceva. A trebuit saracul sotior sa spele toata casa singur, toate dulapurile din bucatarie......... ca imi era mila de el.

MitiMarc a fost galben tare pana acum vreo saptamana, deci mai mult de 3 saptamani de la declansarea icterului. Mi s-a explicat, si am gasit si in carti ca cei hraniti la san au tendinta sa ramana mai galbeni chiar daca icterul a trecut deja. Scrie in cartea dr. Spook parca. Deci nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Un alt criteriu e ca devine somnolent atunci cand are icter. Deci iar nu cred ca e cazul. Si culoarea pielii nu e foarte relevanta. Testul de sange e relevant. Si daca a iesit bun, nu mai conteaza. Marc e inca galbui prin anumite zone. Mai ales cele acoperite de haine, ca noi cu toata nebunia mutatului nu am mai avut timp sa-l expun in scutec la lumina. ( vezi sa nu-l bata soarele direct ca e prea sensibil, si nici nu-l tine prea mult asa , ca al tau e prea mic sa-si poata regla singur temperatura corpului.)Dar important e ca ochii nu mai sunt galbeni, erau acum o saptamana.

Mihaela Si Marc-Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Fetele ne vedem aici:

cap.72

35+ my little treasure
Bebelica

Mergi la inceput