voi folositi indulcitori

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

Oi fi avand dreptate cu indicele glicemic... Doar ca in Wikipedia (limba germana) scrie ca fructoza nu este indicata celor care vor sa slabeasca, pentru ca inhiba senzatia de satietate. Ca atare omul se indoapa si efectul este invers: in loc sa slabeasca, mai degraba se ingrasa. Si este explicat si mecanismul.
Probabil ca tine si de cantitate...

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by Cori-Cori

Oi fi avand dreptate cu indicele glicemic... Doar ca in Wikipedia (limba germana) scrie ca fructoza nu este indicata celor care vor sa slabeasca, pentru ca inhiba senzatia de satietate. Ca atare omul se indoapa si efectul este invers: in loc sa slabeasca, mai degraba se ingrasa. Si este explicat si mecanismul.
Probabil ca tine si de cantitate...

Am modificat mesajul anterior, ca scrisesem ceva gresit...

Probabil ca au dreptate cei de la Wikipedia, ca mi s-au parut seriosi, dar eu am slabit f. bine cu fructoza in loc de zahar. Dar eu am pus fructoza doar in cafeluta si daca mi-a fost pofta de dulce am mai papat cite o ciocolatica tot cu fructoza. Dar asta rar...
Dar, mai mult ca sigur ca e mai sanatoasa ca zaharul, ca sa nu mai vorbim de indulciutori .

Si inca ceva, referitor la articolul mentionat mai sus. Se mentioaneaza de siropul de porumb, ca ar contine fructoza. Pai normal ca americanii se ingrasa, daca folosesc sirop de porumb. Porumbul face parte din categoria glucidelor rele cu un indice glicemic de 70. Pina in 1929, in SUA porumbul era folosit doar la ingrasatul animalelor.

<Dar seceta din acel an a decimat turmele si i-a ruinat pe fermierii din Middle-West. A urmat o perioada de adevaratata foamete si pentru ca nu se mai puteau minca vitele, care murisera, populatia înfometata a mancat hrana acestora sau ceea ce mai ramasese din ea.
Astfel, America a început sa consume porumb, obisnuinta care a fost adusa si în Europa, o data cu ocupatia americana de dupa razboi.
Cum sa te mai miri, astazi, ca porumbul are un indice glicemic ridicat ceea ce-l clasifica printre glucidele rele – de vreme ce a folosit secole întregi la îngrasatul vitelor? Dar mai interesant de stiut este faptul ca prelucrarea industriala a porumbului îi mareste considerabil indicele glicemic, ceea ce face ca pop-corn-ul si corn-flakes-urile sa aiba o putere hiperglicemica, altfel spus, de "supraîngrasare”.> (din cartea lui Montignac "Ma hranesc si slabesc")


Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine



Karina + Bogdanel

Imnul lui Irinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankutzika spune:

Cori (si celelalte), uite, aici am gasit o informatie buna la Montignac:
http://www.montignac.com/en/questions_reponses.php
Cred ca zice cel mai clar care e treaba cu fructoza europeana si cea americana (apropo si de multe articole)si cu indicele glicemic (20!!! respectiv 90-100!!!) şi cu cantitatea maxim admisibila zilnic...
Parerea mea este ca ar fi cel mai autorizat sa se pronunte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankutzika spune:

Vin cu detalierile (situl metionat, pag.6, intrebarea 28:
Q: "recently read an on-line article (on a US website) regarding fructose. I am worried since it said that this product is as harmful as sugar and I have been following the Montignac Method for the past 4 years and have become accustomed to systematically substituting white sugar with fructose (when necessary.)"
Answer
There is some confusion regarding the use of the term fructose.
In Europe, fructose is derived from sugar beets or sugar cane and it has in fact a 20 Glycemic Index.
In North America, fructose is a totally different thing. It is in effect derived from cornstarch that is, chemically speaking, isoglucose which has a 90-100 GI. Seventy-five percent of the sugar consumed in the States is this pseudo fructose which produces a good number of negative effects on peoples’ health. Some articles (generally not scientific) do not distinguish between the different “sugars” and the comments which they reproduce in a mixed-up manner are not always referring to the same thing.

In any case, daily fructose intake should not exceed 20g. What’s more, we should avoid the habit of sweetening our food just because it’s with a low GI “sugar”.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

Multumesc mult pentru informatiile suplimentare!
Ideea era ca fructoza, desi are un indice glicemic mic, nu ajuta (luata in cantitati mari, desigur) celor care vor sa slabeasca, dimpotriva. Si informatiile mele erau luate din surse europene , nu americane.
Oricum, eu tot la miere raman . (Karina, eu am gasit un alt indice glicemic pentru miere: 58, si nu 90, cum ziceai tu.) Cafeaua nu o indulcesc, ci o beau cu lapte, iar dulciurile nu ma pasioneaza decat sambata si duminica, si-atunci prefer sa mananc ciocolata amaruie (care contine muuult mai putine zaharuri decat ciocolata cu lapte). Cu zahar, nu cu fructoza .
Si de cand am renuntat la dulciuri in cursul saptamanii, m-am mentinut la aceeasi greutate: 52 kg la 1,64 m.
Cat despre siropul de porumb... ideea e ca printre materiile prime din care se poate obtine fructoza figureaza si porumbul (se foloseste si din acela modificat genetic, asa ca apar si alte probleme). Scrie la procedee de obtinere a fructozei (traiasca gogu' ).

Cam asta ar fi...

Ca sa nu uit: cica zaharina nu se recomanda femeilor care alapteaza.

Corina

Mergi la inceput