voi folositi indulcitori
Raspunsuri - Pagina 2
Hildegard spune:
eu folosesc susli, zaharina. Asta numai in cafea
.
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 7 luni
capra cu trei iezi spune:
fetelor, eu folosesc sucrazit, dar pe termen scurt, pentru ca dupa aceea voi folosi zahar brun si miere, dar cu moderatie sa nu ajung iar
.
cait spune:
Eu una folosesc doar miere si asta din an in paste pentru ca nu beau cafea iar in rest nu folosesc ca nu prea am la ce.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Luna75 spune:
Din pacate si eu am citit numai lucruri negative despre indulcitorii artificiali,au in compozitie elemente cangerigene,distrug stomacul,rinichii ,duc la dependenta si totusi eu le folosesc,deoarece cu toate efectele lor negative,cel putin nu ingrasa.
La o analiza mai amanuntita a consumului zilnic de alimente vom constata ca orice are in compozitie ceva nefast,posibil daunator ,cancerigen etc.
Dintre indulcitorii naturali as opta mai degraba pentru fructoza decat pe miere,deoarece mierea "naturala"de la magazine e de fapt miere indoita cu muuuuult zahar.
Iar ca raspuns la intrebarea caprei cu trei iezi,eu am folosit indulcitori artificiali si pe perioada sarcinii si in timpul alaptatului- si nu am observat efecte secundare.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Mona_B spune:
Nu folosesc decat zahar brun sau sirop de artar, miere ecologica.
N-as folosi niciodata indulcitori artificiali, am citit o groaza despre ei, adevarate bombe toxice.
tlaura spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Originally posted by tlaura
Nici zaharul, dar nici indulcitorii indutriali nu sunt de preferat!
Eu folosesc de o bucata de timp fructoza, care este un indulcitor natural obtinut din fructe, e f. bun, poate fi folosit in cure de slabire dar si de diabetici!
Laura, mama lui Andrei
Laura, a murit un drac
Si inca ceca: cine nu renunta la zahar, ar fi de preferabil sa foloseasca zahar brun, ca e mai putin nociv.
Asa sa fie!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
Luna75 spune:
Am inteles ca fructoza e indicata diabeticilor si celor care vor sa slabeasca.
Eu inca nu am folosit fructoza deoarece ma gandeam ca are multe calorii fiind o varianta "sanatoasa" a zaharului tos.
Stie cineva cate calorii contine o lingurita de fructoza si daca se poate si ce putere de indulcire are,daca se poate folosi la prajituri,inghetate etc.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Karina spune:
quote:
Originally posted by Luna75
Am inteles ca fructoza e indicata diabeticilor si celor care vor sa slabeasca.
Eu inca nu am folosit fructoza deoarece ma gandeam ca are multe calorii fiind o varianta "sanatoasa" a zaharului tos.
Stie cineva cate calorii contine o lingurita de fructoza si daca se poate si ce putere de indulcire are,daca se poate folosi la prajituri,inghetate etc.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Cica indulceste de 2 ori mai mult decit zaharul, dar eu folosesc tot atita fructoza cit zahar la cafeluta.
Se poate folosi la fel ca si zaharul, la orice, chiar se poate si carameliza.
Uite ce scrie pe cutie:
Continut la 100g:
Energetic 1606 kj (394,2 kcal)
Carbohidrati 99% din care fructoza 99%
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina
+ Bogdanel 
Imnul lui Irinel
Cori-Cori spune:
Uite ce am gasit despre fructoza:
http://news.softpedia.com/news/Fructoza-unul-dintre-compusii-ce-duce-la-cresterea-numarului-de-persoane-obeze-ro-14321.shtml
Si-am mai gasit si-alte site-uri care zic acelasi lucru, in limba germana.
Mierea, in comparatie cu fructoza, are doar 285 kcal/100 g, cu unele mici variatii in functie de sortiment. Continutul de zaharuri este de doar 66%, restul sunt vitamine, minerale, aminoacizi s.a.m.d.
Eu sunt pro miere
.
Si da, mierea nu se recomanda sugarilor, pentru ca poate contine oarece bacterii. Dar mama o poate consuma.
Inca o data spun: eu sunt pentru produse naturale, care pot fi mult mai bine asimilate de catre corpul uman. Si-asa chimicalele sunt peste tot, macar indulcitori sintetici sa nu folosim. Ca veni vorba: fructoza se obtine industrial...
Corina
Karina spune:
quote:
Originally posted by Cori-Cori
Uite ce am gasit despre fructoza:
http://news.softpedia.com/news/Fructoza-unul-dintre-compusii-ce-duce-la-cresterea-numarului-de-persoane-obeze-ro-14321.shtml
Si-am mai gasit si-alte site-uri care zic acelasi lucru, in limba germana.
Mierea, in comparatie cu fructoza, are doar 285 kcal/100 g, cu unele mici variatii in functie de sortiment. Continutul de zaharuri este de doar 66%, restul sunt vitamine, minerale, aminoacizi s.a.m.d.
Eu sunt pro miere.
Si da, mierea nu se recomanda sugarilor, pentru ca poate contine oarece bacterii. Dar mama o poate consuma.
Inca o data spun: eu sunt pentru produse naturale, care pot fi mult mai bine asimilate de catre corpul uman. Si-asa chimicalele sunt peste tot, macar indulcitori sintetici sa nu folosim. Ca veni vorba: fructoza se obtine industrial...
Corina, toate aceste articole se refera la consumul in exces. Bineinteles ca americanii devin obezi, daca ei consuma in exces sucuri, dulciuri, etc.
Dar, daca inlocuiesti zaharul cu fructoza in cafea, maninci din cind in cind dulciuri cu fructoza in loc de zahar, te asigur ca nu devii obez.
E drept ca acelasi lucru poti sa spui si despre miere, dar daca ai sub un an nu ai voie miere, daca esti diabetic nu ai voie miere, iar daca vrei sa slabesti trebuie de asemenea sa renunti la miere. Degeaba zici tu ca are calorii mai putine, dar indicele lui glicemic este 90, deci clar te ingrasi de la el.
Bineinteles ca fiecare face cum crede, eu nu incerc sa te conving sa folosesti fructoza, din contra. Daca n-ai probleme cu greutatea, mierea este un aliment f. sanatos si are multe efecte benefice asupra organismului. si eu, chiar daca ma lupt cu kg-le, tot mai dau buzna in borcanul cu miere.
Edit: mai sus, vroiam sa scriu zahar si am scris miere. Acum am inlocuit si am scri cu italic si subliniat ca sa se vada unde am modificat.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina
+ Bogdanel 
Imnul lui Irinel
