Prichindei martie-aprilie 2005 (103)
Raspunsuri - Pagina 28
dariaevelin spune:
anafelicitari pentru carnet!(
Brien doarme de la 10-10, apoi, peste zi 1-1,30 h
fetelor...io-s in ceata totala. Asa un talmes-balmes e in capul mieu,sarmanu',de nu va puteti imagina.
Is in ceatza totala cu medicamentele astea
. Am inceput sa-mi fac notite,care pt ce si ce recomandari si cu ce efecte si ui' asa.
Ce vreau sa va intreb in mod special...care-s saruri de rehidratare(pt enterocolite) si care-s sulfamide(si ce exact fac astea) ?
of Doamne! Ce ce nu mi-a spus nimeni ca ar fi trebuit sa fac medicina sau,cel putin,curs de farmacologie inainte de-a face copilul??
Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
dariaevelin spune:
va mai intreb ceva,poate aveti idee. Atasez ce-am scris la Lectii si know how on line, sport ca nu am vreme sa rescriu.va multumesc anticipat
Baietelul meu,de 1,4 ani,s-a gandit sa-si incerce talentul,desenand cu pixul, pe husele fotoliilor din camera mare. Husele sunt din piele ecologica, de culoare crem.
V-as ruga,daca stiti,sa ma sfatuiti cum pot scoate pixul de pe ele. Am incercat cu tix si spirt. Degeaba![]()
Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
crangutalil spune:
Roxx, slipul nu e absorbant, e un slip obisnuit, ca si de adulti numai ca e foarte mic.M-am gandit ca va fi cald, si ca o fi satula de pampers, doar in loc de slip le-am putea pune pampers chilotel, nu?Si e destul de maricica, chiar daca il uda pe plaja nu cred ca va fi o problema, i-am luat piscinuta pt. ea si parca nu-mi vine s-o pun in fundul gol pe nisip, uda, sa-i intre nisip.Hai ca sunt cam incoerenta, dar cred ca pricepi tu ce-am vrut sa spun.L-am luat din Cora pantelimon.Plecam sambata acum , pe 15, sincer nu prea astept ca cu 2 copii nu va fi prea odihnitor, mai ales ca de fapt vor fi 3 copii, ca plecam cu finii nostri cu baietelul de 3 ani.Deci un copil 7 ani jumate, unul 3 si Thea de un an si 3 luni, cred ca va fi circ.
Imi iau si eu ceva medicamente, ca de , e bine sa ai de toate, dar cu mancarea de pranz ma gandesc ce sa fac, parca mi-e cam frica sa cumpar de la restaurante, ca nu stii cat de proaspete sunt si ce pun in ele.
Va doresc vacanta placuta celor care pleaca,cele care nu le doresc totusi zile bune, si pupici la toti bb-ei si mamicile lor, mai ales la cei bolnaviori, dragii de ei...
Pisicuta, ce face matei?Ce greutate mai are?Stiu ca si el era parca mai slabut ca Thea mea....si vroiam sa compar un pic...
Mamacita, computerul ala n-are de gand sa ne lase sa te auzim?Ne e dor de tine si de sfaturile tale...Pupici samuraiului.
Si pupici inca odata la toata lumea.
raresionut spune:
Dariaevelin sper sa te pot ajuta in lisa mamacitei. Asadar, sarurile de rehidtratre orala sunt produse care contin glucoza, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorura de potasiu) si sunt flosite pentru a substitui pierderea de apa si saruri , satbilizeaza deshidtatrea si dezechilibru electrolitic ce pot aprea ca urmare a unei diaree acute, stari de voma si chiar febra. De aceea se recomanda folosirea acestor saruri. In lipsa lor se poate folosi la o cana ceai de menta 2 lingurite zahar si un varf cutit sare de bucatarie.
Sulfamidele apartin unei clase de antiinfectioase intestinale si au in componenta lor ca substanta activa sulfasalazinum. Se gasesc produse ca urmatoarele: gastropyrin, sulfasalazin, salazopyrin, etc, iar ca saruri de rehitratare orala: Pulberi de saruri de reh orala de Antibiotice iasi, Gesol, Elektolyt Humana.
Sper ca nu te-am zapacit mai tare de cap, dar eu iti fac o recomandare: pentru orice nelamurire cere sfatul medicului sau al farmacistului.Pupici.
Ana , felicitari si de la noi pentru carnet.
rrox3 spune:
Daria, Danuta hai mai, nu va inspaimantati cu listele astea de medicamente! Nu-i dracul chiar asa de negru!
.
Va dau un sfat foarte important: nu luati cu voi si nu administrati copilului (sau oricui altcuiva) medicamente pe care nu le cunoasteti suficient. Exista medici si farmacisti peste tot, ca doar nu mergeti in varful muntelui sau in jungla cu prichindeii! Si ca sa va ridic moralul: noi plecam cu Mariuca in vacante deja de 7 ani si nu am avut nevoie niciodata decat de remedii pentru muscaturi de insecte (cel mai des tantari) si foarte rar nurofen. Medicamente iau cu mine pentru orice eventualitate. Important nu e sa ai o valiza de medicamente cu tine, ci sa previi eventualele probleme de sanatate. Asa ca atentie mare la ce mananca si bea si la soare, ca asta e muuult mai important! 
Raresionut Multumim pentru sfaturi! Ma bucur ca avem o mamica farmacista printre noi, si inca una care-si face timp sa ne ajute 
Ligia cum ti se pare slipul de la bebelusul? Zi-mi si mie impresii te rog! 
Ana Ioana doarme de obicei de la 23 la 8 si ziua 2-3 ore.
Laura Multa sanatate! Sper sa scapati din prima de streptococ! Pacat ca primul medic nu si-a dat seama despre ce e vorba si v-a dat antibioticul ala doar asa ca sa fie. Daca si-ar fi dat seama atacati streptococul din prima cum trebuie...
multi!
Ellinia Multa sanatate si lui Stefanut! Si pofta mare de mancare! I-a disparut din cauza medicatiei, asa se intampla mereu. Vitaminele sunt foarte bune, dar ar fi bun si un Biotics. Si iaurtul e foarte bun. Tinem pumnii si asteptam vesti! 
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
laura72 spune:
RARESIONUT,ALINAiti multumesc pentru raspuns si mai ales pt. rapiditate,mai ales ca aveai si treburi.am citit de dimineata raspunsul dar n-am apucat sa-ti multumesc ca se trezise George si pe la 10 a cazut tot net,telefon,tv.sa remediat abia pe la 19.Eu plecasem deja sa-i fac tratamentul si apoi in parc.Asa imi spusese farmacista de la Sensiblu ca una din ele ar durea mai putin dar drept sa-ti spun nu mi s-a parut prea sigura de explicatie,nu era nici ea convinsa de ce imi spunea.ai patit-o si tu cu ei.ce ai facut cu carutul pana la urma? sa stii ca mie OPC -ul mi-a rezolvat rapid o problema acum 3 ani.sunt de parere sa faci o reclamatie insotita de bonul de casa ,sa soliciti despagubirea.mie mi-au dat banii a doua zi.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
laura72 spune:
DARIAEVELIN cu LOC de la firma Amway am obtinut rezultate bune la tot felul de pete. e vreo 300000 dar merita ca e f concentrat.pe instructiuni scrie si de piele sau inlocuitori.si-a curatat sefa mea o haina de pile alba care nu se facuse la curatatoria chimica.si George mi-a scris azi un perete.asta e avem copii talentati,nu?
concediu placut fara prea multe peripetii.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
teodora racz spune:
Fetelor n-am mai intrat de doua zile pt.ca din pacate n-am vesti bune!
Secretia nazala in loc sa scada s-a marit in volum si a inceput sa-si schimba culoarea in verde!
Ca sa nu va mai spun ca am avut tot felul de peripetii si de pareri contradictorii!Am sunat dr.pediatru nr.1 si ne-a spus sa continuam cu Eurespal chiar daca eu am insistat ca nu-si face efectul si ca nu vad nici o ameliorare!Iau legatura cu dr.nr.2 si ne da ser efedrinic cu concentratie 1%preparat la farmacie;dupa o noapte de agitatie am dus-o la dr.nr.2 si a consultat-o;am primit alt tratament:Tylenol,Lorabid si inca un sirop preparat la farmacie!
Nu mai stiu ce sa fac!

Antonia nu se simte bine,vrea tot timpul in brate,plange din senin si chiar daca ii curat nasul in cateva minute este infundat si plin;dr.nr.2 a spus ca i s-au inflamat polipii si mi-a dat o denumire pt.treaba asta pe care n-am mai retinut-o!

Imi este mila de ea cand o aud cum plange mai ales cand o curat si imi spun ca oricum n-are rost din moment ce in cateva min.ne intoarcem de unde am plecat!
Tot timpul visez ca exista un remediu minune pt.treba asta dar ca nu-l stiu eu;voi ce ziceti?
ligia13 spune:
eu iar is pe fuga , asha ca raspund pe scurt!
rrox, impresia despre slip : scuuump![]()
Deci este dintr-un nailon fin, care nu fosneste, deci nu mushama , se vede ca-i de calitate.
Pe diauntru e f subtire, nici pe departe ca un pampers. Are o plasa la fund si la burta, si intre picioare are o bucata flaushata, dar nu f groasa. Parerea mea ca nu tine mai mult de un pipi
.
Are elastice pe parti ca si pampersul, are arici si se poate frinde.
Concluzia: eu zic ca e ok, pt ce la-m luat eu, adica pt piscina, avand in vedere ca acolo nu pot sa-l bag in putza goala. La unele plaje nici la mare nu e voie. Caca nu cred ca da pe alaturi, ca are elastice, un pipi nu cred ca scapa, ca sa ne facem de ras la piscina in caz ca au substante din alea sa se faca rosu in jurul tau![]()
teodora, eu cu Radu cand am avut probleme, dupa 2 saptamani am inceput sa mai caut alte remedii ca eram cu nervii intinsi.
Nu am apucat sa-i dau dar am citit de med homeopat CORYZALIA , il lauda si fetele pe forum si am citit si pe alte situri si am mai gasit ca ar fi bun uleiul de catina, sa-i pui picaturi in nas.
REPET: nu am incercat nici una din ele!Doar am citit!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
connie1974 spune:
Buna seara sau noapte buna,dupa voia fiecarui copilas, ca doar de ei depinde si somnul nostru. Pentru ca tot se vorbea de orele de somn, sa va spun si eu de Calin care de vreo saptamana si-a facut nedoritul obicei de a se trezi pe la 7 si 15 min. sau 8 fara ceva, dar trezit de-a binelea. Nu mai vrea sa stea nici cu mine in pat, pleaca prin casa cu jucarele sau sa-si caute sandalele. El e gata de plimbare de dimineata.
. Iar eu sunt cam chioara de somn, ca seara adoarme pe la 10.30 in cel mai bun caz, sau 11 fara. Ziua doarme de pe la 10 la 11.30, iar la amiaza cam 2 ore daca stau langa el.
Astea fiind zise, sa va zic c-am mai vizionat pozici, frumosul de Cezarica, e tare haios in halatelul de baie, Andrada cea cucuiata si sociabila, tare s-a jucat frumos cu Daria, dupa cum se vede in poze.
Ligia, de ce nu mai pui linkul cu poze ca eu nu l-am mai vazut de mult timp pe Raducu.
Nu m-am laudat, am uitat
. Am luat si eu permisul de conducere.
.
Felicitari, Ana.
Eu o consider o mare realizare, pentru ca mi s-a parut si cred in continuare ca e foarte greu sa conduci, mai ales cu circulatia de la noi.
Rrox, Daria, Simonela, Pisicuta, Gegea, multumim pentru aprecieri
Tare bune listutele voastre pentru mare. Eu m-am apucat sa fac bagajul, dar ca in anii trecuti, am scos pe pat ce am considerat necesar in prima faza, ca pana plecam sa mai las acasa ca sigur o sa se adune de nu incap.
Laura, Ellinia, Nino, Teo, multa sanatate la copilasi si voua tarie sa aveti grija de ei.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos