Prichindei martie-aprilie 2005 (103)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

sa va spun cum a fost facea febra de aprox 30 ore 39.2 si sacadea pana la 37.7.m-am speriat sa nu faca convulsii si am mers la urgenta duminica pe la 18.de garda dr. nostru de fam. cand ne-a vz. cei cu febra asta,terminasem miercuri trat. cu amoxicilina.ne-a dat intrenare.prima data am refuzat dar apoi m-am gandit la ce-i mai bine ptr. George.am ramas la spital si Razvan s-a dus acasa si ne-a facut bagajul cum s-a priceput,adica mi-a adus si body scurte pe care i le pun in casa cu sau fara pantalonas.mai rau ca luni dimineata a plecat in delegatie si se intoarce maine.
in pediatrie ne-a internat o dna dr. tanara si draguta care l-a consultat cu mare atentie si a zis tot amigdalita,probabil cu streptococ si care e recidiva la cea de cu 2 sapt in urma care a fost insuficient tratata.6 zile in loc de 10,asa ca faceti exudat la copii si trat. de lunga durata sa nu patiti ca noi.ne-a dat injectii cu penicilina si gentamicina in total 8 zile.a recomandat flexura sau branula pe care au pus-o imediat dar pe mine m-au scos din cabinet pe motiv ca nu poate sa aiba grija de copil si mama sa nu lesine.degeaba am protestat si am stat la usa si lam auzit plangand de mama focului si mi s-a parut ca dureaza o vesnicie s normal ca boceam si eu.apoi in sfarsit m-au chemat lam luat in brate si s-a linistit imediat.am observat ca e rezistent la durere.am mesr la salon unde am dormit amandoi n acelasi patut de copil.dormit la figurat caci a fost f. agitata adormit abia la 23.45 si la 0015 a venit injectia.in 24 de ore am fost o singura data la toaleta,nu statea singur deloc cum il puneam in patut urla,nu plangea,dar trebuia sa ii clatesc biberonul sau sai pun apa etc,iar chiuveta era in antreul salonului la 5 m.el sta singur fara probleme de obicei.era speriat saracutul.cald,tantari,si ganduri negre si timpul care nu mai trecea am atipit cam 1.5 ore spre dim. la 5.30 trezirea a venit sa mature,injectia,termometrul,vizita.si apoi analizele,de data asta alta tura m-au lasat sa-l tin a plans dar nu asa de rau,cum iau scos acul si l-am luat in brate s-a linistit.dar in continuare 37,7.nu vroia sa manance de cateva sapt tot mai putin dar duminica mai nimicnici sucul de porto ,pref. lui lua 2 guri si nu mai voia,probabil il ustura in gat.si la mancarea de spita ce sa alegi a papat totosi cam 30 g oerz cu 'carne''adica urme.mia adus o prietena salau fiert nici o gurita,seara un iaurt. noroc ca ina alaptez ca altfel murea de foame si sete,ca nici apa nu voia.a mancat bine mucilagiu pt prima data era dulce si a supt cam 150ml.am intrebat de rezultatul analizelor mi sa spus bune.ieri la vizita iam spus dnei dr ca nu mai vrem la spital ca ne facem singuri trat acasa ,daca nu mai avem alte analize de facut sa ne dea externare.si n-ea dat.dupa ce ternin injectiile ii dau eritromicina inca 6 zile parca si dupa 7 zile o sa faca exudat.in functie de ezultaturmeaza alta cura de penicilina si apoi moldamin.peste 3 luni trebuie sa faca ASLO.ma ia groaza daca apare streptocoul cate injectii mai urmeaza.am uitat sa spun ca luni seara iau sos flexura ca se infundase si acum face la fundulet.si deja cand vede seringa incepe sa planga.la fiecare inj imi reprosez ca nu sunt o mama buna si mai imi dau si lacrimile,dar trebuie.nu a mai facut febra .va mai spun ca pic de somn si la 6 alta inj.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

am uitat RARESIONUT,ALINA am vz ca esti farmacista lamurestema si pe mine.azi la 12 am avut impresia ca am uitat trat acasa asa ca m-am oprit la farm sa iau un fl de penicilina g pe asata scria penicilina G Na iar pe cele de acasa penicilina G K carei diferenta? am intrebat si a zis ca una e mai dureroasa si alta mai putin.asa este? si care e mai putin ca ma duc sa o shimb.mi sa parut ca cea cu NA a plans mai putin .sau e o impresie te rog sa raspunsi repede.

CAXTO eu am avut cezariana cu anestezie totala si am alaptat dupa 25 de ore,ca mai repede nu m-am dat jos din pat.anestezistul sau de la nou nascuti nu a zis nimemi nimic.cred ca poti alapta ca anestezia s-a dus si prob. s-a referit ca o sa se oreasca laptele cat esti in spital.insanatosire grabnica si dane vesti.
scuze pentru gersrli dar mor de oboseala si nu mai corectez intelegeti voi ca sunteti fete destepte.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Laura 72, iti raspund repede, dar voi reveni cu amanunte dupa amiaza pr ca acum ma grabesc sa plec de-acasa. Diferenta este de compozitie: pencilina G K sau potasica(Kalium) si penicilina G Na sodica (natricum). Se prefera penicilina G K in caz de retentie hidrosalina, in rest nici o diferenta. Sunt elemente chimice care apartin aceleiasi grupe chimice, doar cu singura problema enumerata mai sus. Cat despre durere, probabil ca reactioneaza mai urat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Scuza-ma Laura dar azi dimineata nu am terminat, ma si grabeam, Rares s-a trezit mai tarziu, iar eu neatenta am apasta gresit pe" trimite raspuns". Vroiam sa-ti spun ca este normal sa planga ptr ca sunt f. dureroase injectiile( si noi adultii reactionam urat). In schimb e bine ca faci o schema alternanta de antibiotice(sunt de acord cu ele in acest caz) deoarece netratata corespunzator boala poate da complicatii sau poate recidiva.....si tare nu e bine. Aveti grija de voi, multa sanatate lui George.
A, uitasem ceva important, daca medicul ti-a recomandat penicilina G potasica ar fi bine sa continui doar cu ea si atentie la concentratie. Ti-am spus si mai sus ca cea sodica produce retentie hidrosalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna fetelor!

Foarte interesante listele voastre pentru mare.M-am inspirat/copiat pentru cand am sa pregatesc bagajele.
Noi nu suntem chiar asa de bine, din pacate...Acum doua zile a facut febra mare, 39,2 si i-a scazut cu novocalmin. Facem tratament cu antibiotic pentru ca facea febra in continuare. Dar nu asta e problema cea mai mare ci faptul ca nu mananca. De o saptamana nu a mancat mai nimic si a slabit 2 kg. De abia pentru maine am reusit sa fac o programare la un doctor foarte bun, ca doctorita noastra tot zice ca nu are nimic ca e de la o masea care trebuie sa-i iasa. E intr-adevar foarte tare si umflat dar nu justifica febra asa de mare si greva foamei de o saptamana. Am fost asa de disperata sa manance ca spre rusinea mea l-am si pocnit sa manance si tot eu am plans dupa aceea...Inchipuiti-va ca intr-o zi intreaga mananca jumate de banana, jumate de iaurt, vreo doua felii de paine si trei biberoane de lapte...Cum sa nu slabeasca? Si acum mai ia si antibiotic...ne-a dat Picovit dar trebuie sa i-l bag cu forta in gura, la fel si antibioticul, dupa ce urla bine reusesc sa-i pun siringa in gura...Sunt de-a dreptul disperata! Cel mai atre mi-e frica ca o sa-mi zica maine doctorul ca am stat prea mult cu el nealimentat si o sa-l puna in perfuzii si mi-e groaza.
Azi am reusit sa-l fac sa pape o banana cu trei biscuiti, la pranz nu stiu ce-o mai fi, pot doar sa sper ca o sa manance macar jumatate de farfurie. In rest se simte bine, exceptand cele doua zile de febra, se joaca, doarme bine, de abia astept sa merg maine la doctor, poate ma lumineaza el ca nu mai stiu ce sa-i fac.
Va pup si poate data viitoare cand intru va spun lucruri mai bune despre noi!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Ellinia va dorim multa sanatate si sa nu fie nimic grav.

Laura si voua la fel, sanatate multa si sa treaca cat mai repede.

Mamacita ma bucur ca ne mai dai cate o veste cat de mica despre voi din cand in cand.

constat ca avem mai multi copilasi bolnaviori decat in perioada mai rece. si noi care asteptam caldura sa scapam de grija asta.... si noi inca mai tusim dupa episodul de febra si antibiotic.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

ellinia, multa sanatate! Inteleg din mesajul tau ca mananca totusi cate ceva zilnic, ceea ce e foarte bine. Nu-l forta sa manance ca poate fi mai rau. Doctorita respectiva l-a vazut, l-a consultat? Poate are rosu in gat si e posibil ca asta sa fie cauza refuzului. Imi aduc aminte ca mamacita spunea ca atunci cand este administrat antibiotic este recomandat consumul de iaurt. O sa te lamuresti maine ce se intampla, sper sa nu fie nimic grav!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Buna, fetelor!
ellinia, imi pare foarte rau sa aud asa vesti de la voi. Sanatate multa si pe langa iaurtul de care a amintit andruzza, adaug Biotics/Ecoflorina. Noi nu am fost pusi in garda cand am facut tratament cu antibiotic si imediat au aparut scaunele diareice. Nu e obligatoriu, dar daca se poate preveni, de ce sa nu aplicam?
Pupici multi si revenirea poftei de papica! Te asteptam cu vesti de la medic si iti uram multa rabdare sa treci peste perioada asta!

danuta, raresionut, rrox, ellinia, teodora, connie, simonela, multumim pentru urari/laude!

connie, tare dragalas Calin ochelaristul , iar pozitia din prima pozica imi e asa cunoscuta!!! Oare de unde?

teo, nu mai dai nici un semn? Cum sunteti?

mamacita, sper ca nu ne vei uita daca intri asa rar! si asteptam vesti!

rp, wellcome back! I=au trecut bubitele Marei?

ana, ce mamoasa si indragostita pare Eva din descriere!
Daria se culca seara pe la 22-22,30 (mai sunt si exceptii, precum aseara cand era 12 si ea se foia ca titirezul) si dimineata se trezeste pe la 8,30/9/9,30, depinde. La amiaza, doarme si 3 ore jumate, chiar si 4 daca o las. De cand am intarcat-o, si-a schimbat total programul de somnic si e fooooarte adevarat ca doarme mult.
Aaaaa... si felicitari pentru permis!

laura, multa sanatate si imi pare rau ca treceti prin asa ceva! Saracutul, ce are de indurat!

Pisicuto, cum e Matei? si spor la invatat!

Eu sunt un pic in criza de timp, asa ca nu ma mai lungesc. Va pup si va urez numai bine!

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata dragalasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ana71, felicitari ca ti-ai luat (in sfarsit ) permisul! Mai mai copii astia, auzi la el Victor- in sfarsit.
Distractie placuta la Albena si te rog arunca un ochi si pe la Oasis, acolo mergem noi, daca au parcare si cum ti se pare altfel.Radu doarme de la 9, 9-30 seara , pana la 7 de dim cand il trezesc eu sa-l ducem la bunici. Mi-e cam ciuda ca-l trezesc , dar ce sa fac! Recupereaza ziua: de pe la 10:30 la 12 doarme iar. Si de la 3 la 5 sau chiar 6 doarme iarasi.
Sunt zile cand doarme si numai o data, si atunci doarme minim 3 ore.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

laura,elliniamulta,multa sanatate! Dumnezeule ce de probleme! va doresc sa rezistati pe baricade,sa fiti tari si sa-i ajutati cat puteti pe puiuti

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput