prea slab?
Raspunsuri - Pagina 5
alexuta2005 spune:
Probabil ca va imaginati ca eu nu am avut probleme cu Alexia si nu va inteleg.Nu e chiar asa.
Alexia avea la nastere 3,600 Kg.Am dorit sa o alaptez exclusiv dar din pacate nu am avut lapte suficient.La o luna nu numai ca nu a luat nimic in greutate dar a slabit o jumatate de kilogram. Imaginati-va cum m-am simtit eu cand ea era mai slaba decat se nascuse.Era toata numai piele si os.
Asa ca stiu ce inseamna sa-ti slabeasca copilul.
Eu am spus cum am procedat eu in speranta ca pot sa ajut pe cineva.In fine daca v-a deranjat nu asta a fost intentia mea.
Da, fiecare isi cunoaste cel mai bine copilul si face asa cum crede mai bine de cuviinta.Eu am preferat sa o las sa manance mai putin dar sa manance corect,asa cum trebuie sa manance un copil la varsta ei.De cand mananca fructe nepasate Alexia mananca mai putine, e adevarat,dar prefer sa manance mai putin dar singura decat sa manance mult dar pasat.Dar asta e alegerea mea.
Lalilu chiar nu a putut nimeni sa-ti spuna de ce a refuzat bebele tau sa manance?Eu nu m-am referit la cazuri de genul acesta.Te inteleg, ma bucur insa ca ati scapat de problema aceasta.Lasa ca incet, incet o sa vrea sa mestece si singur.
Guguluff Alexia a recuperat destul de bine greutatea pierduta cand avea o luna.Recunosc ca am fost un pic stresata cu greutatea,in sensul ca incepuse sa ia un kg. pe luna si chiar m-am speriat.Imi era teama ca o sa fie prea grasa,doar pana la 9 luni avea greutatea maxima dar apoi nu a mai luat foarte mult in greutate.Eu nu o las sa manance paine dulciuri si alte fainoase in exces caci nu suport sa o vad prea grasa.Decat grasa mai bine mai slabuta.Este,repet, opinia mea.Acum are un an si jumatate si 11.5 kg.Mie mi se pare o greutate normala.
Alexia avea o luna si a dormit chiar o noapte fara sa manance nimic.Si acum daca ii este somn sare peste masa.Si nu ma sperie de loc.E drept ca nu sta cu zilele nemancata.Dar ea daca nu manca la pranz pana la 5-6 seara i se facea foame sigur.De regula refuza 2-3 zile doar masa de pranz caci aici facea ea multe mofturi.
Lady in rednici eu nu-i dau Alexiei sa manance de cat atunci cand cere.De fapt asa am obisnuit-o de cand s-a nascut:alaptat la cerere,apoi lapticul cand plangea de foame si tot asa si mancarea.Acum se duce singura in bucatarie, la masa si incepe sa planga, are un plans specific atunci cand ii este foame.E drept ca si-a format singura un anumit program si stiu cam cand i se face foame si ii pregatesc masa din timp dar astept sa ceara ea.
Asa am crezut eu de cuviinta ca trebuie sa ma port cu copilul meu si asa am facut.Asta nu inseamna ca acum astept ca toata lumea sa-mi dea dreptate.
lalilu spune:
Alexuta, nu m am suparat, mi se pare corect si normal modul cum vezi tu lucrurile. Dar la unii copii nu se poate aplica.
Nu, nimeni nu a reusit (si te asigur ca am consultat medici buni)sa ma lamureasca de ce copilul meu a refuzat mancarea aproape 6 luni. Total!!! Doar in somn manca.
Se presupune urmatorul scenariu. Cam pe la 2 luni a fost diagnosticat cu RGE (reflux). Se pare ca din cauza asta, atunci cand manca avea arsuri, deci a asociat ora de masa cu durerea. Si in mod special biberonul cu durerea. In somn, inconstient si nevazand biberonul, sugea.De atunci, s a terminat cu bibi. Nici acum nu trage din bib. Totul cu ling, inclusiv laptele, pe care il ingros ca sa mi fie mai usor sa il dau.Dar asta e o supozitie, nu se stie cu siguranta daca avea dureri sau nu, pt ca refluxul da dureri doar daca in urma lui se face esofagita, adica esofagul se raneste din cauza sucului gastric care vine inapoi odata cu mancarea. El a fost diagnosticat repede si tratat imediat nu cred ca a facut esofagita. Dar asta a fost singura explicatie. Dar nu e o certitudine. Nu i normal ca un copil sa nu vrea mancare constient timp de 6 luni.Ni ci o alta cauza organica nu s a descoperit, era perfect sanatos.
Bine ca am scapat....
Guguluff spune:
Alexuta, tu ai dreptate, am citit si in Dr. Spock ca problema cu copii care refuza mancarea este agravata de parintii care insista si ii forteaza sa manance. Si eu fac la fel dar nu ma pot abtine. Ieri am lasat-o sa manance cat vrea si i-am dat cele 4 mese intinse in vreo 6 reprize dar cantitativ tot mai putin de 4 mese a 250g, a mancat. Vreau sa ma calmez dar mi-e greu cand ii numar costele si o vad ca intoarce capul de la prima lingurita... Am zis sa incerc si sa nu-i dau decat cand cere dar ea nu prea cere decat la peste 6 ore, deci n-ar avea cand sa manance 4 mese. Asta e, vreau sa uite ca am fortat-o sa manance si chiar daca-mi slabeste, o las asa. Mai e problema ca mananca numai cu mine si este super stresanta perioada mesei pt amandoua. Eu imi musc buzele, "o manca, n-o manca" si ea se uita suspicios la mine si refuza din start mancarea. Ce pot sa fac sa ma calmez cu stresul asta?
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)