prea slab?
Raspunsuri - Pagina 4

laura72 spune:
Lalitu,depinde si cati dinti are bb.nu mesteca la fel un bb cu 6 dinti ca unul cu 2 la aceeasi varsta.pana pe la un an i-am pasat la blender apoi usor o parte pasate cu furculita,din ce in mai mare.pe la 1,4 ani ii dadeam si bucatele insa imi era teama sa-i dau mar sa nu se inece.acum la 2 ani mamanca bucati de 2cm,chiar si ficat de vita la gratar care e mai tare.prima data introduci alimentul pasat la furculita in cel de la blender astfel ca sa se obisnuiasca treptat.mie imi parea mancarea la blender mai gustoasa ca aceeasi mancare pasata la furculita.poate de asta scuipa,se ineaca.mult succes.
LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Guguluff spune:
"Metodele de dezvatare" de mancarea pasata, nu dau roade la un copil mai slabutz sau mofturos. Monalac, la fel face si fetita mea, isi face sila cand ii dau mancarea maruntita. Prefer sa i-o dau prin blender decat sa nu manance. Oricum nu cred ca am auzit de copil cu toti dintii care sa mananca pasat. Deci odata ce-i vor aparea mai multi dinti si chiar masele va mesteca pt ca mesteca si acum fructe sau biscuiti. Ii mai dau si carnita sau cascaval in bucata mare si roade din ele
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

lalilu spune:
Bebele meu are 9.5 luni si 9,5 Kg. Este adevarat ca el nu e un mancacios si pana acum vreo 2 luni nu manca decat in somn. Are 4 dinti sus si 2 jos. Nu ma astept sa manance bucatele de la 9 luni, dar ma gandeam ca macar pe la un an o sa reusim sa scapam de mancarea pasata. El nu roade nici macar un biscuitel sau vreo bucatica de mar, morcov daca i le pun in mana. Le linge, se scutura si arunca. Bine ca mananca si asa , este adevarat ca nu vedem nici un adult ca mananca pasat,, deci probabil ca vom scapa la un moment dat.

alexuta2005 spune:
Parerea mea e ca ar trebui sa mestece singur la varsta aceasta. Cred ca e un cerc vicios, daca ii putem spune asa,mamele nu vor sa renunte la mancarea pasata de teama ca nu o sa mai manance copilul si va slabi, iar copilul stie ca daca refuza mancarea obisnuita sigur ii da mama mancarea pasata.
Pe noi ne-au ajutat mult borcanasele.Cele de la 8 luni in sus au bucatele mici de cartof care ajuta copii sa invete sa mestece.
Alexia stie sa mestece inainte de ai iesi dintii.Ei i-au iesit primii dinti la 1 an si 2 luni.Dar ea stia sa mestece cam de la 9-10 luni.S-a obisnuit incet.Macarea la borcanas, un biscuite, un covrig si incet incet a reusit sa mestece fara dinti.Apoi dupa un an ii zdrobeam mancarea facuta in casa cu furculita, la inceput mai fin apoi treptat "uitam" bucatele mai mari.
De ex. Alexia nu a mancat niciodata banana pasata.Eu i-am dat banana dupa 8 luni si si-o tinea singurica in manuta.
Eu nu sunt de acord nici cu mancatul in somn nici cu alergatul prin casa cu lingura de mancare.Daca nu vrea nu-i dau si gata.Face o zi, doua, trei, foamea si apoi intelege ca trebuie sa manance.Poate vi
se pare dur modul asta dar sa stiti ca e cel mai eficient.
Plus ca eu stiu cel mai bine ce inseamna sa te forteze mama sa mananci. Mama mea avea tot timpul in minte ideea ca sunt prea slaba, ce-i drept eram cam slabuta, si ma forta tot timpul sa mananc, uneori chiar ma certa, trebuia domne' sa mananc tot.
Asa ca am devenit mofturoasa rau, mai sunt si acum si pentru unele feluri de mancare am chiar aversiune:de ex. nu mananc supa de pasare sau de galusti.
Eu nu am vrut ca Alexia sa devina mofturoasa nici sa aibe aversiune pt. mancare si sincer nici nu aveam timp sa stau cu lingurita dupa ea prin casa.Eu trebuia sa ma descurc singura, sotul lucreaza pana seara tarziu, bunicii lucreaza.

lalilu spune:
Ai mare dreptate in tot ce spui. Nici eu nu sunt de acord cu tot ce ai spus tu, dar cu bebele meu s a intamplat ceva la un moment dat, nu stiu ce, ca de la 2 luni, pur si simplu a refuzat sa manance. Imagineaza ti ca foamea a fost primul lucru pe care l am incercat, dupa ce am facut toate analizele, ecografiile, inclusiv tomografie, si dpdv medical nu avea nimic. Nu a mancat nimic 6 zile!!!! Nici macar apa, pe aia i o dadeam cu seringa. a scazut in greutate atunci 500 g. Numai cand vedea ca ma apropii cu biberonul de el incepea sa urle. Plangea pana adormea si apoi ii bagam bib in gura. Apoi, il culcam pur si simplu ca sa i pot da sa pape. Nici un dr nu a reusit sa mi spuna ce se intampla. Toata chestia asta a durat pana la 7 luni(acum are 9). Tot atunci am inceput si diversificarea, caci pana atunci mancase numai lapte cu faina de orez. A inceput sa manance brusc asa cum de altfel incepuse si sa nu mai manance. Practic de 2 luni incoace am reusit sa i dau legume, carne, ou, banana, biscuiti. In conditiile astea n am pretentia sa mestece, eu sunt fericita ca MANANCA, ca am scapat de cosmarul prin care am trect, ca nu stii cum e sa nu manance NIMIC NICIODATA. Mamica MONALAC a trecut si ea prin ceva similar, ea cred ca ma intelege.

monalac spune:
da,lalilu,te inteleg perfect.iar cine nu intelege n o face pt ca n a trecut prin asta....si nici nu doresc nimanui sa treaca....cand copilul are 2 luni si nu poti sa i dai altceva decat lapte si el refuza o masa,doua trei,ce faci?cum poti sa nu intri in panica?la fel si cu mancarea pasata/cris acum are toti dintii si 4 masele.si ce i place lui mananca nepasat.dar daca fructele nu i plac,ce fac?nu i dau deloc?asa ca prefer sa i le pasez si astfel mananca chiar si 2 fructe odata.iar faza cu lasatul nemancat la noi nu tine.eventual,mananca masa respectiva si apoi o luam de la inceput.din pacate,teoria nu prea se pupa cu practica...asa ca fiecare mama isi cunoaste cel m bine copilul si se adapteaza la nevoile lui.ca doar n o sa manance pana se insoara nepasat,nu?

Guguluff spune:
Alexuta, parerea mea este ca esti o norocoasa daca poti sa-ti permiti sa-ti lasi fetita nemancata. Poate nu slabeste repede sau poate recupereaza in 2 zile ce a pierdut in 2 saptamani. Fi-mea e invers, slabeste in 2 zile cateva sute de grame si dupa aia le recupereaza in 3 saptamani. Nu poti sa generalizezi, si fi-mea mananca biscuiti de la 6 luni, ma rog, ocazional doar, dar poate si stie sa mestece. Problema este ca nu simte foame. Cand ii e foame(foarte rar), mananca maxim 10 lingurite si dupa aia face nazuri. Ce sa fac? Sa nu insist? Si eu am mancat cu presiune din partea mamei mele si a fost groaznic dar acum mananc aproape orice si sunt un om normal dpdv al greutatii.
Am vazut o fetita care manca cu lingura de supa la 10-11 luni si a mea la un an si ceva mananca cu lingurita de bb si aia preferata este una ingusta ca sa pot sa o strecor, ca nu deschide gura.
Si eu o cresc singura si mai mult decat atat numai cu mine mananca, mama mea sau sotul meu dupa cateva lingurite, cedeaza nervos. Dar este singura ei "problema", in rest este "fetita perfecta" cum am scris la semnatura. De aia am rabdare cu ea la mancare ca altfel as lasa-o flamanda.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

lalilu spune:
Fetelor cu copilasi mofturosi, haideti sa va inveselesc putin. Sunt si copii care papa!!! Orice, oricat si oricand. Am o prietena care are o fetita de aproape 8 luni, care, de cand s a nascut nu a facut in viata ei vreo boala, diaree , raceala, nici macar 2 muci n a avut. Fata mananca orice si cand ii dai. Problema e maica sa. Mie mi se pare simpatica toata faza, acum, dar cand bb meu nu manca imi venea s o omor pe maica sa.
Ma duc la ea in vizita. O intreb: cand trebuie sa manance fata? Era 14. Zice , acum. Da'mai las o. Ce daca mananca la 3 ce are?! Noaptea fata se culca pe la 2, ca ma sa o culca seara la 8, se scoala la 10 (seara), normal ca se culca la 2. Dar maica sa doarme, de pe la 23, ca fata e cuminte si sta in patutul ei si nu plange. o intreb: fata cum poti sa dormi daca copilul e treaz? Zice: auzi, daca ea e nebuna si sta treaza noaptea eu nu pot, ca mie mi e somn.. Una peste alta, cred ca la un moment dat o atitudine ca asta e cea mai sanatoasa, copilul mananca, doarme cand vrea, maica sa nu se streseaza, iar o mama nestresata, inseamna si un copil fericit. Nici nu avea cand sa stea dupa e s o bibileasca, fiindca o creste singura, sotul e plecat in strainatate, nu are cine s o ajute. si fata e sanatoasa , are 9 kg la nici 8 luni.

GGina spune:
Fetita mea a avut 10 kg .la 1 an si mi se parea destul de bondoaca.Acum are 4 ani ,15kg ,pare slaba ,dar eu sint multumita asa.Nici nu mai maninca ca altadata ,dar eu zic ca e bine.
Nepotica mea are 4.600kg la 6 luni ,Nu amninca f mult ,poate doar putin fortat(nu e de ris ).A avut citeva probleme de sanatate ,i s-a pus pina si diagnosticul de subnutrita ,pentru ca e prea slaba pentru virsta ei,intre timp i s-a retras diagnosticul.Daca nu maninca ,e normal sa nu ia in greutate.

lady_in_red spune:
Stagnrarea greutatii nu are relevanta ;la el de mare cu scaderea, in special galopanta in greutate.Exista perioade in dezvoltarea copiilor in care asimilieaza strict cat au nevoie si consuma la fel.
Ideea pe care ti-a dat-o Inaioana mi se pare grozava pentru stimularea pe cale naturala a poftei de mancare.
Fetita mea la varstape care o avea baietelul tau avea cam la fel iar baietelul meu la 1 an si aproape 9 luni nu are 11 kg.In masura in care isi pastreaza ritmul de activitati la fel si nu da semne care ti s-ar parea ingrijoratoare eu zic sa nu il chinui cu analize.
Multa rabdare si mult calm iti urez si tie si piticului.
NU dati cu nik in mine, dar eu va zic ca m-am obisnuit sa le dau doar daca cer si sa le pun la indemana niste fructe in cazul in care au chef sa rontaie.Daca insist cand nu le e foame ii stresez, ii enervez si incep sa se razbune prin a nu mai manca
Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 6 luni-Laura Andreea si Daniel Florin