Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Oana ca si aventura..si eu le-as repeta...da in alta parte.Si asa e , analizele se mai repeta pe timpul sarcinii.cele mai multe in sapt 36.

AniS
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurak spune:

Anis- daca ti se confirma chlamidya pozitiv sa stii ca ar trebui sa urmezi un tratament cu antibiotic si tu si partenerul tau pentru ca, imi permit sa te contrazic, are urmari asupra sarcinii. Si anume, poate duce la nastere prematura si poate provoca probleme respiratorii si ale plamanilor la copil. Eu am avut chlamidya inainte de a ramane insarcinata cu vreo trei luni si-ti spun ce mi-a zis doctora. Pe mine m-a sfatuit sa-mi fac analiza la Institutul Cantacuzino ca acolo nu pot iesi valori eronate.
Da cautare pe net si o sa gasesti multe site-uri despre aceasta problema.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

puf puf puf...cred ca o sa ma duc sa le refac...doar pe cele de sange...urina si toxoplasma le las asa...sper ca sunt bune.
Ma duc sa ma pun in pat la un nani. Mi se cam inchid ochii...azi noapte am dormit numai vreo 2 ore caci m-am tot fatait...mi-am amintit ca am baut o cafea pe la 4 dupa masa si cred ca a avut efect lung...de inteles ca beau cam una pe saptamana.
Ruxi...asta e burtica ta de 9 saptamani?...nu-mi vine sa cred....dementiala...si a mea e maricica dar imi pare a fi doar balonata...imi vine greu sa cred ca poate fi de la sarcina caci eu sunt la prima nastere.

Va pupacesc

Eu si Noi
9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Salut!

Anis, UM 17.05, DNP 26.02.2007. Si mai sigur o sa zic saptamana viitoare, dupa ce vin de la dr.

Referitor la mare, sa vad ce imi zice dr, ca avem noi programare sa mergem in august 10 zile.

Am si eu o intrebare: mai sunt mamici care inca alapteaza? Daca sunt, voi ati avut dureri la alaptat? Ca eu pana saptamana asta am avut durere ca la inceput, dar acuma nu mai ma dor. Poate m-am obisnuit.

In rest, am arsuri in gat de la pranz pana seara, si rau asa in general. Robert ma calareste mult. Si suntem fericiti.

Ah, am vazut ca si Amaya e gravida. Am fost impreuna la mamici acuma 2 ani.

Va pupam,

mamica lui Robert(22.01.2005)

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Mergi la inceput

Laurak , asa e...am citit si eu pe net.Dr meu a zis sa ma duc mai intai sa repet analiza si daca e tot pozitiva, desi nu vad (inainte ca sa am primul bb am facut 15000 de analize si astea erau frecvente)o sa tin tratament dupa trimestrul intai.
Oricum chlamidia e problema mai mult inainte de sarcina pt ca te impiedica sa ramai, da infertilitate.Acum eu cred ca analiza e aiurea, tinand cont ca analiza secretie e f buna.E f simplu sa atinga ei in laborator lamelele cu diverse culturi microbiene.
Am zis sa-mi fac timp si ma duc la Cantacuzino s-o fac.

Altceva sarcina trecuta am avut listeria 60/120, mereu a fost asa si n-au fost probleme.Acum astept rezulatul asta.

Acum ce sa zic , eu merg pe mana dr meu.Sarcina trecuta am fost tot cu el.Sarcina FIv,cerclaj etc...si a fost bine.

AniS
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Galaxy eu am alaptat pana in sapt a 8-a, acum a 11-a sunt.Si simteam mai mult furnicaturi.Ingrid s-a intarcat singura dupa..ca refuza sanul tare de tot.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Bine v-am regasit,

Am reusit sa citesc tot ce ati scris de ieri pana azi, dar nu mai am acces la arhiva. Asa ca nu stiu exact cine a lansat o anume intrebare. Sunt si dupa 2 examene, iar maine am din nou! Pako, merci de urari!

Duphaston-ul este un derivat de progesteron, obtinut prin sinteza. Utrogestan-l este un progesteron natural. Se administreaza atat oral, cat si intravaginal. Constatarea mea este ca pe cale vaginala nu are efecte secundare: ameteli, pigmentarea pielii. Din cate imi aduc aminte, progestative de sinteza se iau mai mult in afara sarcinii, iar in timpul sarcinii - sursa naturala. Cred insa ca fiecare medic are alta opinie, dupa cum fiecare medicament are argumente pro si contra. Dar sunt bune ambele.

La Rh e mai usor de gresit decat la alte analize - stiu de cand am facut practica la hematologie. Si mie imi iesea Rh negativ, desi toata viata am stiut ca-i pozitiv. Cand e anemie se greseste mai usor. Se interpreteaza vizual, nu la un aparat. Poti repeta doar analizele care te intereseaza in mod deosebit si la care ai suspiciuni.

Cu ureaplasma si alte bacterii de acest tip (chlamidia, micoplasma) nu m-as juca, dar am inteles ca ureaplasma indeosebi poate inflama membranele si se poate pierde sarcina. Antibiotice nici eu nu as lua fara sa am neaparata nevoie, dar garantat exista unele specifice bacteriei incriminate si sigure in sarcina. Eu personal m-as trata, dar vorbesc din punctul meu de vedere - care nu stiu daca as mai ramane vreodata insarcinata in situatia in care as pierde aceasta sarcina.

Anis, ti-am vazut burtica si ma minunez. Ai doar putin mai mult ca mine (parca 2 saptamani).
Dana, frumoase poze - cred ca ai petrecut minunat in Ibiza. Si ce burtica frumoasa ai! Eu sunt in saptamana a 11-a, dar arat mai degraba ca m-am ingrasat. Cred ca asa si este, in prima perioada am baut lichide in prostie si am simtit nevoia sa mananc din cauza aciditatii gastrice si a pirozisului. Acum nu mai intra nici apa! PLus renuntarea la fitness, stat numai in casa la invatat.

Ce va invidiez pe cele care mergeti la piscina, poate si la gimnastica... Sunt sanatoasa tun, dar nu-mi permit nici un risc - din pacate. Oricum, din saptamana a 7-a mi-e rau incontinuu, cu precadere seara, prin urmare orice intentie de sport ar fi fost... s-a pierdut. Mai rau e ca nu pot manca si analizele nici initial nu mi-au iesit grozav - acum o fi jale pe la Hb, Ht si Ca.
Uitam o chestie: un pont primit de la o doctorita, sper sa fie adevarat. Inainte de a merge la piscina, pentru siguranta, va puteti spala local cu septovag. Pontul sustinea ca te pazeste o zi intreaga de tot felul de prostii de la toalete publice formand ca o pelicula protectoare. Daca tot sunteti hotarate sa mergeti la piscina, nu are cum sa strice o masura in plus. Eu oricum folosesc cand consider ca ajung in locuri mai putin safe si nu m-am mai ales cu nimic.

Adinush, sper sa fie bine in final.

Le urez si eu "bun venit" celor care ni s-au alaturat. Sa aveti o sarcina usoara si sa nasteti BB-i sanatosi. Aveti grija cu caldura si cu statul in soare.

Va pup,
Cristina 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Anis

datele mele sunt :

DN 07.06.1974
UM 11.04.2006 -asta nu stiu cat e de relevant ca am ramas insarcinata inainte de mentruatia asta cu cateva zile
DNP 17.01.2007

Merci
Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

in sfarsit, ma inscriu si eu in club..si sper sa raman pana in februarie.
am aflat acum 3 saptamani ca sunt, facand testul de saricna dar am asteptat prima ecografie la care sa vad embrion cu activitate cardiaca...nu de alta dar in octombrie am pierdut o saricna care s-a oprit in evolutie..nu se formase embrion deloc..si am zis ca e mai intelept sa ma inscriu mai tarziu decat sa parasesc odiseea prea repede.asadar, azi am vazut pentru prima data embrionul..are 0.49 cm si activitate cardiaca..numai bine pentru 6+ sapt ...
oricum, va urmaresc de la primul capitol, stiu cam toate povestile..
sunt foarte emotionata deocamdata , asa ca probabil mesajul nu e chiar coerent, dar ma straduiesc..

datele mele sunt: DN: 22.02.1982***UM=14.05.2006***DPN=18.02.2007

vreau sa le salut deocamdata pe fostele colege de la "asteptand un ingeras: oana_bucur, bubulina1, catalina, cristinna, kateryna...si sigur mi-a mai scapat cineva dar verific lista si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Megbeng...ai venit!!! te asteptam de ceva vreme!
Bravo! O sa fie cu noroc de data asta...pana in sf lui ianuarie(cat am eu) ai sa stai pe aici cat sa te tot bat la cap ...si apoi inca putin.
M-ai facut sa zambesc....ma bucur.

Criss...partea cu folositul SEPTOVAG-ului e valabila in sarcina??? Sigur??? Mie doctorelul mi-a zis primele 3 chestii...nu baie, nu lavaj intravaginal de orice fel si evitat soarele.
Eu tot salivez dupa o piscina sau un lac...mi-as pune ob (asta e tot de la doctor) dar m-as simti putin trisoare...ca si cum nu pot rezista poftelor mele ptr un bun mai presus...
In fine...eu recunosc ca nu sunt paranoia...stiu ca sunt insarcinata nu bolnava dar am facut candva o infectie serioasa de la apa si nu una vaginala...nu mai stiu ce a fost dar am mancat injectii pe paine 3 saptamani.
Parca nu mi-as suna doctorelul ca sa-l intreb doar de SEPTOVAG...
Megbeng...tu ce zici?

Eu si Noi
9+

Mergi la inceput