Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 27
criss68 spune:
Daconst, esti sigura ca greturile sunt datorate sarcinii? Parca prea tarziu au venit. La mine s-au intensificat de o saptamana, dar am avut si inainte. Varice mi se pare prea devreme sa ai, nu cred ca ai luat in greutate intr-atat. Poate fi doar o ectazie venoasa, ceea ce am si eu de la vreo 20 de ani. Pentru a preveni adevaratele varice am muncit si muncesc in continuare mult. Iti sugerez mers pe jos, bicicleta - ca tot iti place, inot si masaj in zonele predispuse cu un gel/crema speciala. Eu folosesc Lioton, dar mai alternez.
Criss
11+
megbeng spune:
ada, pana sa calculez eu ce si cum am ajuns la dr care a calculat cu cerculetul ala..de ex priam data cand am merg la ginecolog eram in 4s si 4 zile..mi-a zis sa ne vedem cand sunt"in 7 sapt"..s-a uitat pe calendar si mi-a zis sa vin sapt asta, 3-8 iulie; ieri aveam 7sapt si 1 zi..mi-a zis ca-s in sapt 7..si tot asa..de aceea m-a dbusolat postarea bubulinei..bine, nu ca ar conta prea tare..eu credeam ca sapt 12 de sarcina, de ex tine de la 12 fix pana la 12+6..dar nu mai insist, gata..
adica sa va anunt ca sunt in sapt 8 acum? pai cu cat mai mare cu ata mai bine
carmencyta, multumesc!! mai, da ce m-ati gasit cu toatele aici
.. mai vino pe la noi, in clubul de suceava!!!
anis, criss,carcel, multumesc pentru lamuriri cu durerile
ce bine ca avem printre noi si mamici care sunt la a 2a sarcina!am luat no-spa de cateva ori, dar nu ca m-ar fi durut rau, ci mai mult preventiv.
adinush, acum de ce esti suparata? sper ca sarcina e ok!
edit: stati asa ca am gasit o comparatie: daca am implinit 24 de ani, de ex..si acum am 24 de ani si 5 luni, se zice ca "merg pe 25", nu? asa zic mereu bunicii mei si eu ii cert ca se dau mai bartrani decat sunt
gata, cu asta am terminat filosofeala pe tema varstei..va multumesc pentru rabdare

vine bebe!
Daconst spune:
Mersi,Criss,asa ma gindeam si eu sa incerc cu ceva creme pentru vene.Nu sunt chiar varice,ci doar asa doua care se vad mai pronuntat.Una o aveam mai de multa vreme,dar una e noua.Nu am luat in greutate,decit vreo 2kg,dar si alea cred ca s-au cam dus ca erau din concediu si acolo am exagerat.
Inca nu stiu daca starea de dimineata e de la sarcina...va spun maine ca acum e ok.![]()
Dana 13+
megbeng spune:
daconst, acum m-am uitat si eu la pozele tale..mamaaa, ce frumoasa esti!!! frumoasa-frumoasa,
!!
vine bebe!
mcbeal spune:
Am fost azi la ecograf si mi-am puiul. 
Ii bate inimioara, dragul de el (sau de ea).
E chiar o minune, sunt tare fericita!
Si in rest a zis dr. ca e absolut normal (ca dimensiuni).
Sa bat in lemn, pana acum totul merge bine.
Va pup si astept vesti bune si de la voi
7+
Daconst spune:
quote:
Originally posted by megbeng
daconst, acum m-am uitat si eu la pozele tale..mamaaa, ce frumoasa esti!!! frumoasa-frumoasa,!!
vine bebe!
Vai ma faci sa rosesc...nu sunt eu frumoasa,dar aerul de graviduta ma schimba mult si imi lumineaza fata.
Saru mana si astept sa vad si eu poze cu tine si fetele de aici sa ne cunoastem mai bine.

Dana 13+
adinush spune:
Nimic important megbeng doar ca sa fie cireasa de pe tort...am pierdut ieri 68.000 euro(a fost in spargere in firma) din care numai vreo 20-30.000 erau asigurati...restul tre sa-i punem de la noi..si erau banii pt camera copilului si o masina noua(vrem una cu 4 usi ca asta e coupe ca sa pot pune copilul in spate).
Acum cred ca o s-o vindem si pe asta pe care o avem ca sa acoperim datoriile

Adinush
13+
megbeng spune:
ooof, adinush! si nu sunt sanse sa-i prinda politia pe vinovati? nu era supravegheata video firma? bine ca e ok sarcina, sau ca nu erati voi acolo cand a fost spargerea!
vine bebe!
aelita spune:
Monica_Elena sa-ti traiasca voinicul Mihnea !
Deci bag liber la pateu .
Asta pt ca ziceti ca e vorba de surplus de vitamina A,deci conteaza si daca mananci mult.
Despre pofte,nu stiu ce sa zic...ma mai apuca tot felul ed tampenii noaptea.
Acum,doar nu-mi trezesc omul in miez de noapte sa il trimit dupa tampenii.
Si culmea,a doua zi nu mai am pofta, cand as putea sa ma duc eu singura sa imi cumpar.
Deci avea moasa de la spital dreptate cand spunea ca poftele sunt psihologice si sunt o razbunare pe barbati.
Ca,adevarul e ca il cam trimit de colo colo ...
Incerc sa ma abtin sa profit de el cu poftele .
Bineinteles ca iau si eu usor chestia cu mancarea,adica nu ma stresez.
Cu mezelurile nu ma stresez deloc,efectiv nu vreau sa le vad.
La pateu mi-ati facut pofta aseara cand ati scris,dar nu asa rau .
Mai era treaba cu salata verde sa o spalam f f f bine,de trei luni nu am gustat,ca nu ma atrage .
Branza din aia moale am mancat in prima luna cu sare si cu ceapa ! Ca la tara!Si eu nu mananc branza de nici un fel .
In rest,eu nu mai stiu ce sa mai mananc,fetelor,nu imi e rau,dar nici foame.
Pofte am doar la tampenii,nuci , miere pe paine ,ardei iute,..
Carnea nu pot sa o mai vad decat ascunsa bine prin mancare,si marunta .
Nu mai stiu ce sa fac de mancare !!!!
Eu gatesc cu placere,si imi plac mancarurile gatite..dar parca nu mai am idei.
Sper sa nu iasa si copchilu asta asa mofturos ca mine .
Da,criss , asa e cu carentele !si poftele .eu aveam si inainte de a ramane gravida,pofte din astea .
in primele zile de sarcina am mancat rosie cu sare si ulei pe ea ,zilnic,mai ales cum ma trezeam.Eu care sa nu fi vazut rosiile in fatza ochilor de fel .M-a tinut o saptamana,si gata ,din nou sa nu le mai vad .
Salina ,din cate am inteles ,in pateu nu e toxoplasmoza.E fiert ,nu ?
Bineinteles ca trebuie sa te bucuri de sarcina ! Si sa nu te stresezi!
Nici eu nu am cumparat inca nimic pt copil,dar asta pt ca nici nu stiu daca e fetita sau baiat .
I-am zugravit camera(ca si toata casa,dealtfel ),am aruncat tot ce era in ea,si acum e goala.
Cum le faceti camerele ?Ce culori?Eu i-am facuto pe a bebelusului verde,indiferent de sexul bebelusului .
Carcarel durerile suportabile sunt normale,asa se spune .
Eu la inceput aveam dureri ,mie mi se pareau mari,dar se pare ca nu erau asa mari,
nu am luat nici un fel de medicament,am zis ca ce-o vrea Dzeu,desi eram tare stresata..
Si durerile au trecut de la sine,deci au fost NORMALE.
Atat timp cat nu am avut sangerari,am zis ca mai bine nu iau nimic,si suport si dureri si orice ,ca fata de ce ne asteapta ..nu se compara .
Am vazut ca in momentul in care nu m-am mai stresat au incetat durerile si au inceput greturile,o perioada.
Apoi de pe la 10 saptamani cred ,sau mai devreme ,nu am mai avut nimic .I
ar ma speriam si ma gandeamca nu e bine sa nu mai vomit,ca e ceva in neregula.
Si la ecografie am vazut cum zburda copilul pe batatura lui acolo :))
De acum ,ce-o vrea Dumnezeu.Nu am greturi,nu am dureri,nu am arsuri,
ma mai ia cateodata o ameteala,dar imi trece repede .
Cu mancarea stau cam prost...
Fac o salata de orez..dar nu ma incanta prea tare.
Cred ca ii fac mai repede poftele taticului,edcat ale mele ..
Adinush vaaai ,atatia bani !!
Incearca sa nu te mai stresezi,faptul e consumat acum !
Nu mai ai ce face,nu te mai agita ,ai grija de bebe !
14+ (daca nu gresesc socoteala)