Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 19
maria_irina spune:
buna mamici! multumesc pt incurajari. stiu ca imi va fi greu dar la fel de bine stiu ca atunci cand imi voi tine copilasul in barte voi fi cea ami fericita mama. chiar nu pot sa renunt la el. o sa l aduc pe lume orice ar fi. il iubesc prea mult si mi am dorit dintotdeauna un bebe. in ceea ce l priveste pe prietenul meu relatai noastra dureaza de putin timp, din februarie. insa nu i pot intelege comportamentul pt ca mereu mi a spus ca am va ajuta iar acum, asa dintr o data nu mi mai raspunde la telefon.in fine......dumnezeu are grija de toti si aas cum am ami spus sper din tot sufletul sa am puterea sa l iert si sa nu l privez de bucuria de a si tine copilasul in brate. el are 35 de ani...deci nu e la varsat la care sa se ascunda.ar trebui sa mi spuna in fata daca nu mai vrea sa ma ajute si nu sa se ascunda sau sa i puna pe altii sa i raspunda al tellefon. l am sunat si azi si surpriza:mi a raspuns alt tip la tel, nu acelasi de ieri...a cam dat o in balbaiala cand am intrebat unde e el........dar gata.nu mai insist...dumnezeu mi e martor ca nu vreau acest bebe ca "sa pun mana pe el" ci il vreau pentru ca l iubesc . si el stie lucrul acesta pt ca am vb despre asat.i am spus ca nu e obligat sa stea cu mine daca nu simte nimic pentru mine, doar sa ma ajute pana voi naste si voi putea sa muncesc eu.adica 7 sau 8 luni, pt ca de indata ce nasc si ma simt bine vreau sa vina mama mea aici ssi sa stea cu puiutul iar eu sa merg la munca...dar el imi zicea ca nu i nevoie ca ma va ajuta el, ca mi va da bani pt bebe in fiecare luna.....nu stiu ce sa mai cred.......ori e un mare prefacut , ori chiar nu are telefonul cu el......dar mai repede cred ca i un prefacut........va pup dulce si va doresc sarcini usoare si bebelusi sanatosi
bubulina1 spune:
criss68, Tutunaru da tratament de sustinere cu pregnyl fie pentru fetele care au mai pierdut sarcini in trecut, fie pentru iminenta de avort. Nu are legatura cu analiza bHCG si cred ca nici cu modul de obitinere al sarcinii.
Maria, am citit povestea ta si m-a impresionat foarte tare. Te felicit pentru puterea si taria de care dai dovada si sa-ti ajute Dumnezeu sa duci cu bine sarcina la termen si sa te descurci fara "tati"!
Meg, din pacate la mine lucrurile nu sunt inca asa cum ar trebui sa fie. Ieri dimineata m-am suparat foarte tare iar seara am vazut cam rosu pe chilot. Noroc ca am facut pregnylul (era ziua lui) si azi vad ca sunt bine. Maine merg la cabinet ca nu mai tine, vreau sa vad de unde vine problema. In plus, am inceput sa iau utrogestanul oral si nu pot sa va spun ce ametita sunt 
Bubulina
6+
megbeng spune:
bubule, te inteleg cu utrogestanul..si eu am luat oral anul trecut..si nu numai ca ameteam, dar la maxim o ora dupa ce il luam, adormeam! mai tare ca orice somnifer! dormeam cate 4 ore, nu ma puteam trezi cu nici un chip...acum il pun intravaginal si e mai bine..dar tot imi face greata si ametesc de la el, dar oricum, nu foarte suparator! iti tin pumnii pentru maine la cabinet, dar sunt sigura ca nu e nimic grav!
azi am intrat si eu in 7 saptamani..inca 5 saptamani daa merge bine, pot rasufla mai usurata
vine bebe!
aelita spune:
Maria, ,imi pare rau ca treci prin durerea asta exact acum ,
dar sper ca totul sa iasa bine ,ma bucur ca ai decis sa pastrezi copilul.
Messa faci foarte bine ca nu dai pisicii .Mie mi-au spus la spital ca nu e problema cu pisicii pe care ii ai in casa ,pt ca se presupune ca sunt vaccinati si controlati.
Problema e cu alti pisici.Cu alte animale,nu e problema,la fel sunt vaccinati .
Bineinteles ca e destul de rar sa iei boala,tu faci cum vrei,ca doar nici eu nu cred ca daca tu mananci gata iei ceva,sunt convinsa ca nu o sa ti se intample nimic.
Doar ca eu nu vreau sa risc absolut deloc,pt ca nu e ceva ce pot trata apoi si sa scap.
E destul de rar sa iei ,intra-adevar,dovada ca nu am avut niciodata toxoplasmoza desi toata viata am pus mana pe pisici vagabonzi.
Desi..uite ca Anis scria ca a avut boala ,si noroc ca nu era gravida atunci .Si acum,mai bine ca nu mai are probleme,poate sa manance orice.
Dar boala poate exista in mezeluri ! Nu in carnatii de tara .Mai ales ca la carnati nu e problema,ca se prajesc bine .
Mezelurile nu le fac taranii .
Toxoplasmoza nu tine de igiena fabricii .
Si nu trebuie ca pisica sa isi faca nevoile in ieslea animalelor. Animalele mananca iarba,iar iarba a fost in contact posibil cu fecale de pisica .Nu trebuie sa manance ,deci ,fecale .
Testul de toxoplasmoza se face,la fel ca cel de rujeola , la inceputul sarcinii.Deci nu e deloc rar,altfel nu s-ar face .
Peste tot am citit ca femeile gravide trebuie sa verifice ceea ce mananca,din cauza asta.Deci nu poate fi atat de rar !Ba se spune ca e destul de frecvent.
Nu e vorba de mancarea de la tarani,pt ca in celelalte tari nu exista carnati de la tarani pe piata ,asta mai e permis doar in Romania ,
si cu toate astea testul de toxoplasmoza se face si se anunta gravidele despre riscul ei si despre interdictia la carne cruda .
Atat timp cat parazitul asta nu e sters de pe fatza pamantului,riscul exista,indiferent de ferma,de fabricare...
Galaxy ai un copilas tare dragut !
Bits ,despre acidul folic
mie cand imi era rau,luam pastila abia seara ,nu o mai luam dimineata .La farmacie mi-au spus ca primele trei luni sunt importante,iar apoi nu mai e nevoie.
MIrela ti-am admirat filmuletele cu bebelusul,si eu si sotul.Asa ca multumim ca "te-a chinuti talentul " cum zici tu,dar asa i-am putut arata cam cum era al meu la ecografia pe care a pierdut-o ...
Bubulina , nu te mai supara ! Nu mai baga nimic in seama,acum sarcina ta e mai presus de orice ! Stai cumintica in pat!
bits spune:
bubulina stai linistita si nu te panica.stresul nu e bun in sarcina.uite mie mi-au aparut pt a 2-a oara petele.am stat in pat si acum sper sa fie bine.pt linistea ta sufleteasca e bine sa mergi la doctor.
maria nu-l mai cauta.poate are nevoie de timp sa se obisnuiasca cu ideea ca va fi tatic.ofera-i ragazul asta pt a lua o decizie.unii barbati asa sunt.cu siguranta te va cauta el pt ca un copil nu e un lucru usor de ignorat.
galaxy oricum vb fff bine romaneste,imi dau seama dupa cum scrii.nu ne-ai spus din ce tara esti?multi ani inainte alaturi de sot si de cele 2 sufletele pe care le aveti.oricum te admir pt felul in care te-ai adaptat intr-o tara straina si mai ales ca scii pe un forum romanesc
octy
11,KENZO(1nov 2004)
bits spune:
danni stai mama linistita ca nu au legatura starile de greata cu sufletelul din burtic.fiecare organism se comporta in felul lui la aparitia unei sarcini.am o prietena care are un baietel si o fetitza iar ambele sarcini au fost identice,nu tu greturi ,nu tu pofte!asa cum nu au legatura greturile cu sexul copilului nu au legatura nici cu starea micutului.
octy
11,KENZO(1nov 2004)
andre_ea spune:
Intru si eu pe la gravidute din nostalgie si ce vad
Meg e insarcinata! Felicitari!
O sarcina usoara si fara probleme si un bebe sanatos!
Andreea, mami de
Tudor - 10.08.2005 Raspunsul la MA-MA este TA-TI
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE
criss68 spune:
BUna seara,
Bubulina, merci de raspuns!
Ideea e ca sarcina mea nu pare sa ridice probleme, nici nu am pierdut vreo sarcina, ci doar am facut ani de tratament fara nici un rezultat. Din cate stiu si pregnyl si gravibinon contin gonadotrofina corionica umana, adica hCG. Mie dr mi-a zis ca e intr-o mare dilema daca sa-mi dea tratament de sustinere, in final a hotarat sa nu-mi dea, intrucat hCG am in cantitate suficienta, la fel si progesteron. De asta intrebam, ma gandeam cum se ia totusi aceasta decizie. Daca sarcina mea rezulta cu tratament mi-a zis ca-mi dadea si ulterior pt mentinere. Probabil e bine asa, si eu ma bucur - sunt pe principiul lucrurilor cat mai naturale posibil.
Cum ati petrecut weekendul? Vad ca nu prea ati fost multe "pe aici". De acum la unele din voi cred ca v-au trecut greturile si incepeti sa va bucurati de aceasta perioada. La mine vad ca mai dureaza. De-abia astept sa treaca sa pot pleca si eu undeva. Ca sunt plina de nervi, ma deranjeaza vecinii care fac mancare sau dau cu vopsea, am iesit in oras si-mi era rau de la gazele de esapament etc.
pupici
criss
10+
criss68 spune:
Bubulina, ai grija cu stress-ul. Acum ai vazut clar ce nociv este, de fapt toate ar trebui sa luam aminte. Iti spun si eu ce ti s-a mai spus deja, dar... ai grija de tine, BB e cel mai important.
Apropos de toxoplasma. Sunt o fericita, sunt pozitiva, deci nu mai am risc de infectie - e f veche si nu necesita tratament, cum mi s-a spus acum vreo 2 ani. Dar ciudatenia este ca eu nu suport nici un fel de animal, de cand eram foarte mica - imi era realmente frica. Actualmente nu pot spune asta, dar imi e greata si cand vad cum mananca o pisica. Cu toate acestea am luat-o!! Aaaa, nici cu carnea nu ma prea impac, cand eram mica vreo 6 ani nu am putut manca aproape deloc, iar cand totusi mancam, preferam bucata cea mai arsa. Deci... mare atentie, cred ca se ia usor, dar nici eu nu stiu de ce sa va feriti. Sa speram ca depasiti, cum a depasit atata lume si sa aveti cei mai scumpi bb-i din lume.
ada1976 spune:
Catalina draguta, nu te ingrijora. Eu am aproape 12 saptamani si saptamana trecuta inainte de a merge la eco, m-am trezit intr-o dimineata fara dureri de sani si cu sentimentul puternica ca sarcina mea a incetat din evolutie. Nu mai aveam nici un simptom (nu ca as fi avut prea multe inainte, in afara de usoare greturi si dureri de sani). M-am dus la eco cu inima cat un purice ferm convinsa ca vestile vor fi rele. Si cand colo, bebe era bine mersi, e cu 5 zile mai mare decat ar trebui dupa masuratori si se misca intr-una. M-am mai linsitit iti dai seama. Si te rog sa ma crezi ca nu putine sunt zilele in care am senzatia ca nu mai am burta, ca acu'-acu' ma pocnesc sangerarile etc. Dar te asigur ca nu e altceva decat "paranoia" sarcinii. Avand in vedere ca am o sarcina pierduta la activ si cea de acum obtinuta cu greutate, banuiesc ca e normal sa am asemenea temeri. Asa ca trebuie sa fim optimiste ca sa ne fie si noua si la bebici bine. Te pup si stai linistita ca bebe e bine mersi.