Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (21)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Buna, fetelor, am reaparut si eu! Sunt mai mult de 6 saptamani de cand nu am mai putut intra aici. Dumnezeu ne-a pus la mare incercare pe 18 mai, cand eu si sotul meu am fost victimele unei explozii de gaze care ne-a lasat fara casa, dar cu multa credinta si speranta in suflet. Bebele meu a fost pazit de ingeras, si am reusit sa trecem cu totii peste perioada de spitalizare si peste necazurile pe care le avem de infruntat.

Raluca, stiu ca am vazut, la un moment dat la Tv,o stire legata de o explozie la o casa in Bucuresti, in care a fost distrusa si masina. M-a impresionat atunci ca au zis ca doamna era gravida in 3 luni si ca bebe e o.k.

De voi era vorba ????

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Nu sunati la politie, ca-s prin zona...ma fac ca muncesc din greu .Is ocupata mai fetelor cu numaratul miscarilor lui bb. Ieri capatash un piciorush in stomac de am ramas de piatra.A fost prima data cand am simtzit clar ca in stomacu meu ceva-i miscaretz ! Nu-i mai falfaire de fluturash, e piciorush, sau mana, cot..ce-o fii dar este !Ne radeam cu sefa mea, eu credeam ca prima miscare puternica e ceva foarte agradabil...dar n-aa fost...am crezut ca mi s-a blocat stomacul . Mancal-ar mama de fotbalist...ca nu sta locului nici o clipita.
Ruxmax...gandeste-te ca n-are cum sa fie sindromul cela la voi ! Are cineva la tine in family ? esti trecuta de 35 ? Nu inteleg deloc cum apare sindromul ala si de ce ? Acu 10 ani in Romania nimeni nu stia ce-i aia si cu ce se mananca...dar acu doctorilor le place sa bage sperietzii in noi ! Offf ! Noi ne rugam pt tine in orice caz .
Cer iertare cui trebe cerut ca ieri mi-am postat si eu povestea celor 2 liniutze, s-a blocat calculatorul, si pana s-a trimis mesajul voi ati deschis deja alta pagina...asa ca..din cauza mea sunt 21 pagini pe ultima ! Si banuiesc ca nimeni n-a vazut povestea mea...si nici ca visez in ultimul timp ca flacaul meu e fetitza !
Nu mai am rabdare pana la urmatoarea eco !
Va pupez pe toate si va urez o zi buna !
Dbunny19+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Off Ralumat Bine ca sunteti bine. Daca putem face ceva pt voi spuneti.
Am uitat sa felicit pe Ramsan. Sa ai parte numai de bucurii alaturi de familia ta draga si bb .
Dbunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Florentina, nu mi-a venit sa cred ce am vazut: bb tau si Steven Segal??????? Vorbesti serios?????? Sau e trucaj?

Oana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Offf!!!, eu am facut Ttestul la IOMC exact cind implineam 15 saptamini...( am citit ca erecomandat intre 14 si 18 sapt).

Valorile si textul de pe fisa sunt asa:
valori absolute MoM
BHCB 23,31 1,253
E3 2,32 0,881
AFP 15,23 0,577

Risc calculat dupa virsta mamei: 1:392 nasteri
Risc calculat dupa testarea serologica 1:276 nasteri

Interpretare; RISC CRESCUT
Riscul pt sindrom Down este mai mare dupa recalculare decit riscul riscul specific virstei mamei.Riscul final calculat este cuprins intre 1:200 si 1:400 si sugereaza necesitatea continuarii investigatiilor fetale, inclusiv a amniocentezei. Nu este calucat risc pentru defectele de tub neural.Valorea AFP< 2MoM nu prezinta risc pentru defectele de tub neural. Va rugam sa contactati medicul dvs obstetrician pentru explicatii suplimentare si continuarea investigatiilor.[/i]Decizia aprtine medicului obstetrician care urmareste gravida
NB.: Triplul test nu este un test diagnostic , are valoare orientativa

Mi-am sunat dr mea care mi-a zis cam asa la telefon "Ce naiba, iar dau astia rezultate pozitive, cred ca li-sau stricat reactivii"

Diseara trebuie insa sa ma lamuresccu ea.
Tineti-mi pumnii!!!
Leyla: tu ce ai aflat , ca tot la IOMC la o zi dupa mine ai facut testul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Ruxmax, ti-a corelat informatiile de la TT cu datele si masuratorile din sapt.13-14? caci altfel nu au nici o valoare... riscul de sindrom down se stabileste numai dupa corelarea TT cu masuratorile din sapt.13-14... in ro asta e marea problema, ca nu se face corelarea si atuncu dau risc crescut fara sa fie de fapt. Am citit undeva ca rezultatele ce se dau in ro la TT sunt in procent de 65% cu risc crescut fals... adica din toate rezultatele pe care le dau ei cu risc crescut, 65% sunt aiurea date.....asa ca relax..... eu stiu cel putin 3 pers. care au primit asa un rez. si bb sunt bine mersi
Ruxandra sb, si la mine, in urma masuratorilor pliului nucal (care a iesit bine) nu mi-a mai dat sa-mi fac TT, ci doar AFP-ul ... eu initial m-am ingrijorat, ca vroiam sa-l fac si mi-a zis ca nu are sens, ca la TT se trimit numai gravidele care au masuratorile cu semne de intrebare... m-am mai linistit
Dia 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Eu nu aveam masuratori, respectiv echo in 13-14, ca un facut era aglomerat la echo si n-am mai stat, adica dr f ocupata si trebuia sa ma ramin inca 3-4 ore, asa ca..nici o corelare.
Poate doar cu echo de la 8 sapt ca doar asta aveam la mine cind am mers la TT.
rux max 16 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna dimineata,la toate fetele cu burtici!
Nu mi-a venit sa cred ca v-ati amintit si de mine, ca nu m-ati mai vazut pe aici de cateva zile. Of,Of,mai,mai,muncesc ,fetelor,ca mai am 11 zile si plecam si muuuuuuuuuuulte treburi de terminat.
pentru Ramona,multa sanatate si bucurii si sa-i dea Dzeu un bebe cumintel, frumusel, papanel.
Ruxmax,eu ti-as spune sa te linistesti in primul rand,apoi sa repeti testul. Aici ,daca esti in saptamana 15, nici nu-ti recolteaza sange pentru test, ca e prea devreme. Deci, e posibil sa fie o eroare legata de varsta sarcinii. Repeta-l,iar daca ai acelasi rezultat,vorbeste cu tati, si fa si o amniocenteza. Eu am facut asta la Iasmina, chiar daca nu aveam 28 de ani impliniti,si sa stii ca rezultatul a fost foarte clar, ceea ce m-a linistit pe deplin,iar acum, uite, am o motzata super sanatoasa.
Ralumat, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Bina, macar ca tu si bebita sunteti bine,asta e cel mai important, ca doar nu o sa ramaneti voi fara casa.Multi pupici.
Mai, fetelor, v-as spune si eu povestea mea cu doua liniute,dar sunt intr-o criza cumplita de timp,si oricum, nu-i asa de impresionanta ca a voastra. Oricum, poate revin mai tarziu si va zic.
Ieri am aflat o veste super buna. V-am spus mai demult ca noi pe 10 iulie plecam. Ieri m-a sunat mama si mi-a zis ca ne vedem in Dubai, ca vin si ei,pentru doua saptamani,asa ca nu mai pot de bucurie ca o sa-i vad si pe ai mei, chiar daca o sa se intample asa departe.
In rest, eu sunt bine, bebele la fel, Iasmina este foarte atenta cu mine, Kaveh, si el, saracul, face cat mai mult si cade mort seara, cand ne intoarcem acasa..... In burtica la mine este o adevarata revolutie, mai ales pe dupa-amiaza si seara. La fel era si cu Iasmina,si acum este innebunita dupa dansuri.Aa,si am inceput sa am iar sentimentul ,din ce in ce mai puternic, ca bebe este fetita. Om vedea la ecograf, in Dubai ,asta, ca am zis ca-mi fac ecografie de cum ajung acolo.
Acum va pup pe toate si va urez o zi frumoasa.Sper sa pot intra mai tarziu iar.

19 saptamani fix, azi

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

scuze, mai intru si eu din cand in cand pe aici.......

RUXMAX, dr care ti-a facut triplu test in conditiile astea este pur si simplu inconstient!

pt triplu test iti trebuia o ecografie ff recenta ( chiar din aceeasi zi) asa ca testul tau nu are nici o valoare, e absolut aberant daca ti l-a corelat cu ecografia de la 8 saptamani. Era normal sa nu iasa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by RUXMAX

Eu nu aveam masuratori, respectiv echo in 13-14, ca un facut era aglomerat la echo si n-am mai stat, adica dr f ocupata si trebuia sa ma ramin inca 3-4 ore, asa ca..nici o corelare.
Poate doar cu echo de la 8 sapt ca doar asta aveam la mine cind am mers la TT.
rux max 16 fix

in cazul asta, dupa cate am citit eu, rezultatul tau la TT e egal cu zero... eu zic sa nu te stresezi aiurea... am citit undeva ca se pot lua in calcul masuratorile din sapt.13-14 dar si din sapt. 18... intreaba si tu dr-ul tau poate iti face in s.18 masuratorile si nu mai e nevoie de amniocenteza, care oricum e invaziva si un picut riscanta...
in timisoara, nici nu-ti recolteaza pt. TT daca nu ai fisa completata de ginecolog cu datele de la masuratori
nu te mai stresa, ca nu e bine pt. bb,

Dia 17+ cu

Mergi la inceput