Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (21)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Fetelor, ia uitati ce chestie draguta am gasit la mamicile de iulie-august.

"Cercetătorii canadieni au descoperit că bărbatii rămîn si ei "gravizi" o dată cu sotiile!

Bărbatii suferă modificări hormonale asemănătoare partenerelor lor în perioada de nouă luni cînd acestea sînt gravide, amplitudinea variatiilor hormonale la masculi fiind similară pînă aproape de identitate cu cea a femeilor, au descoperit cîtiva cercetători canadieni de la Universitatea Memorial, din Newfoundland.

În timpul perioadei de sarcina, nivelurile cîtorva hormoni cresc semnificativ în organismul femeii gravide - prolactina care declansează lactatia; cortizonul, care tine de legătura mamă-copil, si principalul hormon feminin, estradiolul. Imediat după nastere, acesti hormoni revin rapid la nivelul initial. Studiile făcute pe 68 de subiecti (34 de cupluri) au arătat că si în organismul bărbatilor se întîmplă acelasi lucru.

Tatilor în devenire le-au crescut nivelurile următorilor hormoni: cortizon, prolactină si testosteron. Nivelul testosteronului a scăzut cu 33 de procente după nastere, adică sub nivelul normal, ceea ce determină comportamentul tipic parental, adică "înmoaie" comportamentul "dur" al masculilor.

Cercetătorii canadieni sînt de părere că această evolutie este determinată de o combinatie între comportament si feromoni a gravidei, care provoacă un răspuns în organismul tatălui, pregătindu-l pentru nasterea copilului. Fenomenul este vizibil la foarte multi bărbati, care acuză simptome similare cu cele ale partenerei gravide, cum ar fi stări de oboseală, de vomă, cresterea apetitului si chiar dureri la nastere"

Asa ca fiti ingaduitoare, sunt si ei dati peste cap din cauza hormonilor!
Hi, hi, voi ati observat ceva modificari la tatici?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Lorym imi pare rau pt bunicul tau. La mine a fost putin diferita experienta dar are multe in comun cu a ta. Eu am ramas exact cand a murit bunica mea, care la fel m-a crescut pana am mers la liceu, numai ca nu stiam ca sunt gravida, am facut testul la 8 saptamani. Mi-a parut rau ca nu a apucat si ea sa afle ca o sa am un bebe, era cea mai mare dorinta a ei. Chiar inainte sa moara ii tot ziceam sa mai traiasca si ea ca or sa vina si bebeii si replica ei"pai daca o sa faci si tu copil ca Adriana Iliescu cat sa mai traiesc maica". Saraca a glumit pana a murit. Asa ca nici eu nu-mi explic cum s-a prins bebita la cata suferinta am indurat si nopti agitate cu multa cafea si tigari si lacrimi. Si eu cred ca a pus o vorba buna pt mine acolo sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by almo
Ruxandra-sb de ce ai tu palpitatii?? Parca asa am vazut int-un mesaj. Sa stii ca si eu am avut o repriza de palpitatii ieri dimineata si m-au tinut cam 20 min. Nu am mai avut de o luna. Eu sunt cam obisnuita cu ele si daca ai probleme mari te invat cateva trucuri sa-ti treaca mai repede.

Almo (Moni) sincera sa fiu nu stiu exact.
F putine palpitatii cred ca am avut si cu Matei dar atunci n-a fost caz de hipertensiune, ca acum.

Cardiologul sustinea ceva de un cerc vicios (palpitatii, tahicardie si hipertensiune). Cauza ar putea fi si sarcina, dar mai ales c-am fost foarte stresata in acea perioada. Acum incerc sa fiu cat mai calma si nepasatoare si parca e mai bine.

Dupa-masa merg iarasi la el (ca data trecuta n-am reusit sa-l prind) si am emotii la ce va mai gasi. Mai ales c-am fost fetita cuminte si am urmat tratamentul.

Oricum, astept cu nerabdare trucuri si tertipuri pt ele!

Ieri am obtinut rezultatul la TT. Riscurile at fi:

Trisomie 21 1:2436 (below the cut off wich represents a low risc)
Trisomie 18 1:1002 (low risc)
Neural tube defects 1:251 (low risc)
Age risc 1:533

Interpretarea ar fi cam asa, pt 1:2436 => din 2436 de femei cu aceleasi rezultate, una va avea un bebe cu probleme, iar restul de 2435 femei nu.

Asta e ce scria pe hartie. Sa vedem ce va zice si nenea gineco.

18+

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata,

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Iar m-ati facut sa incep ziua cu lacrimi in ochi de la povetsile voastre.Foarte frumoase.
Dolores, am rescanat testul- sper ca acum e bine, si mai sper ca valorile de referinta nu difera dupa varsta mamei- ca tare rau m-as simti sa stiu ca te-am indus in eroare.
Si eu am probleme cu inimoioara.La mine e invers , sunt hipotesniva si fac extrasistole frecvente, adica o data la 2-3 minute.Nu stie nimeni ce e,sper sa nu am probleme la nastere.
Mi-am mai luat analize la sange si am vreo 3 valori inrosite,eritrocite, hematocrit si hemoglobina sub limita, iar leucocitele cu putin peste limita.Acum o luna au fost perfecte..o fi de la sarcina?

O zi frumoasa!
Lavinia 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna dimineatza fetelor,
am mai spus si ma repet ... toate povestile m-au induiosat. Mi-au dat lacrimile la mai multe si am plans la cea a lui madalutza si la cea a lui Lorym. Si eu ii spuneam bunicii mele sa mai stea sa-mi vada si copilul meu (pe al sora-mii il vazu-se doar)... dar ea nu a mai putut ramane ... s-a stins in iulie 2004. Of of ... cata tristetze ... cata durere totusi.

Ma bucur mult ca au aparut si fetele din umbra. la toate toate.

Aseara am fost la medic. La dr. mea si incercam amandoi sa ne stapanim sa nu spunem ceva la feminin ... sa nu-si dea seama ca noi stim deja sex-ul micutzei.
A fost frumos ... multe explicatii, mult prea zbenguita mea nu o lasa sa-si faca ccc calculele de rigoare, ba nici sex-ul nu o lasat-o sa-l vada ... mi-a spus doar atat ... eu nu am vazut nimic sa-i atarne ... deci cred ca e fetitza ... o trec ai ci un un semn de intrebare si poate ne lasa data viitoare sa vedem.
Am facut si cateva filmuletze ... dar nu sunt atat de reusite ca cel de la semnatura, plus ca bebe e mai mare acum si nu mai incape tot in cadru.
Am revenit asupra tratamentului ... adica am de luat si eu ELEVIT - dar cu recomandarea ea de a mai uita 2-3 zile. Abia in sapt. 28 vom face o mica ccc cura cu elevit.
Deci iau elevit si magne B6. Sumarul de urina i-a aratat ca nu beau destule lichide ... deci pe cai ca se filmeaza ... de azi tre sa ma incadrez la minim 3L.

Am pus intrebarile ce le aveam de pus, printre care si cele ce va intereseaza si pe voi:
Lichidul spermatic face rau bebelului?
DA. dar numai in finalul sarcinii, deci de la 8 luni jumatate.

DECI FETELOR - cele care nu aveti restrictie de la medic, iminenta de avort ... datii bataie si calariti-va partenerii ca nu e bai.

Cat de lung trebuie sa fie un col - pentru a fi declarat fara probleme?
Un col de 25 mm este considerat OK.

Am discutat cu ea despre cazul uneia dintre noi, care sta in pat si are iminenta de avort (sorry ca nu-mi aduc acum aminte nick-ul fetei) - dar are colul scurt si deschis si iminenta de avort.

Ea ar face cerclaj CLAR. Pana la 26 de saptamani poate sa-i faca cerclaj si atunci e sigur ca pastreaza sarcina. Stiam ca e mai mica in burtok decat mine ... dar nu mai stiu exact 19 sau 20 s.
La fiecare control trebuie avut in vedere lungimea colului, deschis - inchis ... iar de pe la 28 mm doctorul incepe sa-si faca probleme ... poate da si un tratament ... iar daca nu se remediaza -> cerclaj.

alexandra_25 trimit Pm cu detalii despre poze.
Cleomoni te-ai descurcat cu albumul?
Dia din Timisoara ti-am trimis Pm-ul cerut.

Ei ... cam atat fetele mele.
Va pup si mai revin.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Era sa uit:

LA MULTI ANI RAMONA (Rammsan),sa ai aprte de sanatate, fericire, bani si copii frumosi!
Pe unde umbli ,esti bine?

La multi ani deasemeni pentru toate sarbatoritele si sarbatoritii din dotare ai acestei zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

si eu si eu era sa uit:

pentru Ramona (ramsan) si sa mai intrii pe la noi.
Sarcina usoara in continuare, bebel sanatos si papacios iti doresc.
La multi ani!!!

Fug sa dau si eu un telefon - azi e ziua mamei mele si acum 2 ani i-am facut un cadou meserias - m-am lasat de fumat.
Deci tot azi serbez si 2 ani fara tigari.

YUPIIIIII.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Of. of, ce am mai plans si eu azi asa de dimineata....cred k am devenit de o mie de ori mai sensibile acum, de cand suntem .Ar trebui sa stocam undeva povestile astea si sa le completam dupa ce nastem si sa le postam la "aspirante" k sa le dam incredere k intr-o zi vor reusi si ele.Cand eram aspiranta fiecare poveste de reusita imi dadea un motiv de a trai si de a continua...
dolores: multumesc pt PM, dar in c-ta nu am auzit de acest lant de farmacii.voi cauta insa cu siguranta, caci arat groaznic nevopsita.
Mirona:m-am apucat de "tema" data, dar mai am.Am gasit multe situri care contin toate accesoriile necesare lui bb , dar nu stiu dc sa le detaliez pe fiecare produs si sa copiez fiecare pagina la produsul respectiv, sau sa le postez sub denumirea de "accesorii bb".

Madalina 15+
http://pg.photos.yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Sunt distrusa...rezulatul la TT este CU RISC CRESCUT pt sindrom Down.
Nu stiu ce sa fac...
ma duc diseara la dr mea gineco, sper sa nu ma trmita la amniocenteza
Nici nu stiu ce sa le zic alor mei...

ruxmax azi 16 fix

Mergi la inceput