care dintre soti poate vinde masina

care dintre soti poate vinde masina | Autor: nella

Link direct la acest mesaj

Am cumparat in timpul casatoriei un autoturism ,actele au fost intocmite pe numele meu .Sotul meu il poate vinde fara consimtamatul meu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Din cate stiu eu, NU poate vinde doar unul dintre soti...trebuie consimtamantul ambilor soti la vanzare, fiind bun comun din timpul casatoriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Nu poate vinde, daca tu nu esti de acord.

Proaspat casatorita !

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Asa stiam si eu ca nu se poate dar am constatat ca in ziua de azi orice este posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Haideti mai...eu am cumparat in viata asta de 2 ori masina, prima data nu pot sa jur ca tipul era casatorit, dar a doua oara stiu sigur ca cea care ne-a vandut-o era casatorita si contractul de vanzare cumparare e facut numai intre cumparator si vanzator (adica ala de e pe actele masinii), n-a venit si sotul "vanzatoarei" sa semneze.
Edit: si de fapt si cand am vandut prima masina, pe numele sotului fiind, nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord.
Cred ca se considera un fel de acord tacit....nu stiu.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

In cazul instrainarii bunurilor mobile opereaza prezumtia de mandat tacit reciproc, adica se presupune ca ai acordul sotului ca sa instrainezi un bun, pana la proba contrarie.

Bibi cu no. 2 si David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Initial creeata de nella

Am cumparat in timpul casatoriei un autoturism ,actele au fost intocmite pe numele meu .Sotul meu il poate vinde fara consimtamatul meu?

Nella

daca actele sunt pe numele tau, deci tu esti proprietarul masinii... logic mi s'ar parea ca numa tu sa ai dreptul sa o vinzi...

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Multumesc tuturor pt.raspunsuri ,din care am inteles ca se poate orice la noi cu legislatia noastra.

Mergi la inceput