Mamici de sept-oct 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 22
Nokia spune:
La multi ani! tuturora care sarbatoresc astazi ceva
Noroc ca mi-am bagat nasul aici si am descoperit ca-i sarbatoare....ma rog, prea tarziu, calcasem deja o gramada![]()
Fetelor, va multumesc mult ptr mesaje, m-am bucurat ca nu m-ati uitat si v-ati gandit la mine
Cate o
ptr fiecare.
Bebelusa mea ma ingrijoreaza. Sa fie atat de lenesa?? Sau ceva nu e in regula? Se misca destul de rar si miscarile le simt cu greu (comparand cu primele 2 sarcini). Ufff, peste o saptamana ajung la spital, nu mai am rabdare. Mai repede nu ma pot duce, ca nu ma primesc
Cand vad ca unele fete sunt deja in sapt 30........ah, ce mi-ar placea si mie. I-am cumparat ceva hainute la bebelina, tare dulci, noroc cu reducerile astea
De abia o astept!!!
Eu ma laud cu 50 kg la 23 de sapt, dar sunt sigura ca sar de 60 pana in octombrie. Nu-i bai, sanatoase sa fim![]()
Azi am o zi tareeeeeee proasta, n-am dormit nici bine, nici suficient iar acum nu ma pot intinde ca am in casa 2 instalatori, care si-au propus sa imi darame casa
Imi vine sa ii zbor pe usa afara![]()
O zi frumoasa va doresc si SANATATE MAXIMA!
Alina, 23 sapt
Un sut in fund, un pas inainte!
mini_me spune:
Buna, fetelor!
La multi ani tuturor sarbatoritelor noastre si sotilor lor!
Adameasca eu la 26 de saptamani am 10 kg in plus distribuite astfel:1,61/64 kg: 100 cm solduri, 94 talie (de ce talie vorbesc eu aici?!), 98 bust.
BB_ralukutza cine n-are probleme de regula isi face ![]()
![]()
Aici la 50 de grade eu mananc fructe, legume, lactate, ceva carne de pui sau peste la gratar si incerc sa beau mai multa apa (plata sau minerala)decat beam inainte sa raman insarcinata.
26+ 
poze
amarantina spune:
Buna fetelor.
Raluca, la fel sunt si eu: sarcina fara probleme si ma agit pentru niste chestii imaginare. Sunt oricum mai rau ca tine: de ex. o problema de-a mea e ca o sa nasc un bb cu nasul mare. Toata lumea imi zice: "Vai, nu conteaza nimic - sanatos sa fie!" Dar eu tot ma gandesc la nas pentru ca ta-su are nasul mare si daca se respecta aia ca fetele seamana cu tatii? (fi-miu de ex. seamana cu mine foarte mult - daca ma uit la poze de-ale mele cand eram mica zic ca-i el acolo) Pana la urma de-asta sriem pe forum: sa ne povestim problemele (reale sau nu), sa ne incurajam unele pe celelalte. Problemele pe care le au unele fete trebuie intelese, chiar daca par minore poate ca pentru ele sunt majore. Oricum am parte in viata de destula ostilitate si vorbe rautacioase, macar pe forumul DC speram sa scap de asta.
eloise spune:
Mirabela
sigur ca va fi bine! Din pacate despre Onofriescu am auzit si eu multe rele in ultima vreme (si iar nu vreau sa supar pe nimeni...mi se pare ca una dintre noi e urmarita de el). Se pare ca nu-si prea mai da interesul. Sa speram ca nu va fi cazul si daca e vorba de mamica de pe lista noastra.
Nokia bine ai revenit! Toate ne intrebam ce-o mai fi cu tine. Nu te ingrijora in legatura cu miscarile lui bebe si n-o compara cu sarcinile precedente, atata timp cat medicul zice ca totul e in regula! Si WOW, 50 kg la 23 de saptamani!
Eloise
24+ cu 
EU
Virsta bebe
mini_me spune:
Nokia, scuza-ma dar nu am inteles: tu cantaresti 50 de kg la 23 de saptamani? ... sau ai pus 50 de kg?...
Iti doresc multa sanatate si sper sa fie totul in regula pana saptamana viitoare.
26+ 
poze
martha78 spune:
Merci Inni (numai ca nu e rac, ci sagetator, azi e ziua de sfant ![]()
), pufymic si ralukutza 
Apropo de kg, eu am luat 6 pana acum, da avand in vedere ca am plecat de la 56 imi ajung, deocamdata... sper sa nu i-au prea multe
Vaaai ce de retete..as incerca si eu, da' nu poooot cu caldura asta, eu sincer de cateva zile nu mai gatesc nimic, am trecut pe hrana rece, salate, inghetata, lactate si lichide 

Martha 30 sapt 
aramona spune:
quote:
Originally posted by gripo
[
ARAMONA, mi-a placut postarea ta, esti dulce rau. Deci asta ne asteapa la al doilea bebe? looooooooool
...Nu chiar, se poate si mai rau!!!

Eeeeeeeeeeee...acum nu luati in seama tot...eu am vrut doar sa-i spun Ralucai ca exista si lucruri mai neplacute...iar noi ca mamici trebuie sa fim lucide si sa gasim solutii...Si sa nu ne speriem din orice...
Ca idee, mie mi s-a intamplat...dar va repet: CU SIGURANTA IN MOMENTE GRELE ORICE MAMA ESTE SUFIECIENT DE TARE...
Eu una imi amintesc un moment in care am plans langa copilul meu...asta dupa ce cazuse de la cca 70cm inaltime...direct cu capul pe gresie...Am incremenit...eu vorbeam la tel, in hol...fi-mea se suise langa mine si a alunecat (avea cca 1,5 ani)...
Intai am fugit sa iau o lama de cutzit lata (poate fi si lingura, asta in loc de gheata), i-am pus-o pe frunte, unde se invinetzise instantaneu,...pe o portiune cat cat o moneda de 50 bani...si apoi iute am uns-o cu Lioton...Astea au fost primele mele reactii...
Ea a plans putin, insa in rest nu dadea semne de altceva...voma, inconstienta, etc...
Apoi am plans eu zdravan...abia atunci a fost "shocul"...si remuscarile pentru vina pe care o aveam ca n-am supravegheat-o suficient...Asta 5 minute...
Apoi pus mana pe telefon, sunat medic...Mi-a recomandat radiografie...pe care in final n-am mai facut-o...Oricum m-a speriat...
Aaaaaaaaaaa....sa va povestesc cum a fost dupa ce ne-am intors de la mare cu enterocolita acuta...cu deshidratare puternica, perfuzii 3 zile, stat pe calduri ca acum in Matei Bals?...Nuuuuuuu, nu va povestesc!!!
Aici am fost nitzel sadica...in primul rand cu mine...ca am "dezgropat" niste chestii mai putin placute!
Nu e obligatoriu sa se intample nimic rau...copii sunt fiintze puternice...noi avem menirea sa-i ajutam sa creasca...FRUMOS SI SANATOS!!!
PLus ca-ti vine sa-i mananci...din zi ce trece eu o iubesc pe Maysa din ce in ce mai mult...De unde atata dragoste???
VA pup!
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)Poze cu Maysa-"Duracell"
ramomar spune:
In primul rand, Georox
LA MULTI ANI CU SANATATE SI NUMAI IMPLINIRI!!!
LA MULTI ANI! pentru sotul tau Martha! Sa fie santos si sa aveti o viata minunata impreuna!
pufy felicitari pentru nr. mare de borcane cu dulceata! ![]()
fetele care ne-au dat retete buneee...doar ca pe caldura asta eu pap doar fructe si cate o supa la amiaza! si totusi am 15 kg luate de la inceputul sarcinii. Fetelor eu nu inteleg cum de cresc asa de mult, caci nu pap mult....
, deci adameasca stai linistita ca te ajung ![]()
pupici multi......
27 
mai avem un pic...
inni spune:
Nokia eu am calcat pana acum..pt. ca nu tin cont de asta la sarbatoare, dar sa-ti spun ce am facut de dimin....imediat ce a plecat sotul meu...am si bagat o masina de rufe la spalat in conditiile cand stiam de ieri ca azi e sarbatoare...dar am uitat.
Si dupa vreo 1/2 ora am vz la tv..ca au anuntat..![]()
Asa ca Doamne-Doamne
...fara sa vreau...ce sa fac, daca sunt gravida...
Poze
Poze tort si pizza
Inni
30+ cu
....
aramona spune:
Hai sa vorbim despre greutate...
Eu am plecat la Maysa de la 63kg (am 1,73m), si in final am ajuns la 88!!! Dupa nastere am dat imediat 10kg jos (Maysa a avut doar 4100g..nascuta normal...)...apoi ushor ushor am mai scapat de cateva kile (3-4)...apoi dieta de schimbare a metabolismului...inca 5kg...apoi aerobic constant 6 luni, de 3 ori pe saptamana...ca in final dupa un an sa ajung aproape de greutatea initziala (65 kg)...Se poate da jos, e greu insa cu vointa se poate!
Acum am cca 13-14 kg in plus fata de greutatea cu care am plecat...La fel se intampla ca si la Maysa!!!
Sunt inalta si lumea ma intreaba unde le-am pus...Va zic eu...pe fund, coapse...sani, umeri...SI BURTA!!! Insa nu ma simt dizgratioasa, port si acum niste blugi ushor elastici de dinainte, pe care nu-i mai inchi de tot...si bluze mulate...si tocuri de 5cm...
O hipopotamitza sexi, asta scrie pe mine!!!
Si acum ca sa raspund intrucatva la intrebarea lui Ramomar...imi dau si eu cu parerea:
In primul rand in sarcina metabolismul este incetinit...arderile sunt mai lente...glucidele, lipidele ingerate sunt transformate in depozite de grasime ce vor servi in perioada lactatiei...
Apoi creste si volumul de sange...fluxul sanguin deserveste doua entitati: mama si fatul...
Apoi mai e placenta care creste si ea in volum si greutate...
Copilul care si el creste...
Cantitatea de lichid amniotic...Deloc neglijabila, spre final...(Eu care am ajuns in maternitate pt. ca s-au rupt membranele acasa...stiu cat a curs din mine...NU SE MAI TERMINAAAA!!!!)
Si nu in ultimul rand...retentia de lichide...Iar pentru cele ce au luat hormoni (Progesteron...sub diverse forme)...cateva kile in plus sunt normale...
Chiar daca aveti senzatia ca mancati normal...organismul tinde sa stocheze...
Si nu toate reactionam la fel: unele pun kile normal...cca 9-14kk...altele mai mult...(ca mine)...Plus ca este ff. important si pe cine se pun kilogramele: Una e sa ai 1,50m si sa pui 30kg...si alta e 1,73...si sa pui 25...In primul caz vorbim despre un balon...in al doilea de o iapa (asha ca mine) hranita bine de tot...ROBUUUUUUUUUUUUSTAAAAAAAAA!!!
Important e sa nu cadeti in patima dulciurilor (de aceea v-am dat retzeta de cozonac...acu vara...ma astept sa no faceti...
), cum am cazut eu...si cred ca cateva kile le-am pus si datorita lor...
Mai bine fructe, lactate...carnita la gratar...Calitativ si nu f. mult cantitativ!!! Si lichide suficiente!!!
Iar dupa...ne intalnim sa discutam despre diete!!!![]()
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"