Mamici de sept-oct 2006 (45)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

aramona !

stiu, stiu, stiu!
avetzi mare dreptate!
dar nu tine de mineeeeee! imi impun, ma imbarbatez....dar mintea mea o ia razna....aiurea! nu mai zic ca sotzul meu e exact pe dos fata de mine! si mama ce ma mai enerveaza ca nu se ingrijoreaza si el! pai el chiar nu vede cat e de grav? chiar nu-i pasa de mine? si uite asa!
si avetzi dreptate di nou: n-am avut o sarcina cu probleme. n-am avut greturi, n-am vomitat nici macar o data, nu dureri insuportabile, nu mai zic de placenta care a fost perfecta de la inceput. analizele de sange mi-au iesit f bine de fiecare data, mai putin o anemie acum...dar nu cine stie ce. sumarul de urina perfect, eco morfologica fara probleme, col lung si inchis de fiecare data...ce sa mai spun? singura probl a fost cu tensiunea! pe care slava domnului o tinem in frau cu tratament f bine! pana si cu nasterea "am rezolvat-o" cumva! sunt constienta de avantajele nasterii naturale, dar totusi pt mine alegerea e cezariana! era alegerea mea, ca acum oricum nu mai tine de mine, am indicatie clara pt cezariana din cauza tensiunii....

hai ca v-am facut capul calendar dar am vrut sa vedeti ca am invatat lectia si am bagat la cap tot ce mi-ati zis! promit sa nu ma mai plang...decat daca e ceva serios....



raluca 29+
cu alexia-maria
album yahoo
album webshots
...vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Mirabelac te rog nu te supara pe mine... nu vreau sa te descurajez sau altceva... dar eu una am niste rezerve legate de maternitatea Elena Doamna. Si daca tu spui ca te-ai contaminat cu germeni de 3 ori dupa controale... Stiu ca dr Pavaleanu e o dragutza si o buna profesionista si probabil ea e motivul pt care mergi acolo, dar... Nu mai tin minte, nu la Elena Doamna s-a intamplat mai demult beleaua aceea cu copilasii prematuri? (am uitat, din contra, e posibil sa fi fost la Cuza...)Pe de alta parte e adevarat ca la noi in tara cel putin, nu exista spital fara balaurii si crocodilii lui... am auzit si la Cuza de bebelushi cu infectii cutanate luate de la scutecele lor. Totusi, parca nu-i a buna daca tu de 3 ori ai fost infectata dupa consultatii. Scuza-ma ca am intervenit!
Tiona eu si bebe suntem bine, multumim, mai am mici motive de stres dupa cum poti citi aici pe forum, dar eu sper sa nu fie deloc serioase. Chiar azi merg sa repet morfologica la un echografist renumit din oras.


Eloise 24+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

SALUTARE BURTICOASE!

GEOROX!

PT TOTI PAVELII SI PETRII!

SOTULUI MARTHEI!

RALU, eu inca de la inceputul sarcinii am avut si scaun moale, ceea ce m-a bucurat, nu ingrijorat(scap de hemoroizi), si s-a mentinut la fel, desi am luat fier. Iar in privinta durerii aleia, eu m-am plans de mult de ea, apare si dispare , mi-am intrebat dr. ce e si mi-a zis ca probabil de la sarcina care se mareste si apasa pe apendice, ca eu nu-l am scos. Eu de altfel am scris treaba asta, dar se pare ca nu prea citeste lumea ce zic eu.

ARAMONA, mi-a placut postarea ta, esti dulce rau. Deci asta ne asteapa la al doilea bebe? looooooooool

Azi am fost si eu la control, si bebe e bine merci, s-a asezat cu capul in jos, col inchis, etc, lichid cat trebuie, ce mai, e totul bine. Am vorbit de nastere si e pe aceeasi lungime de unda cu mine, peridurala, nastere normala, ceea ce ma bucura. Mey, fetelor eu am crize de dor de bebe, ma tot uit la poza lui de la echo morfo si mi se pare ca e asa frumooooooooosssss, si tare l-as mai iubi, voi patiti asta? Sotul meu il viseaza si el intr-una, cum doarme in patut si el se uita plin de admiratie cat de frumos e. Voi patiti la fel?

Raportez 11 kile, la 29 sapt implinite azi.

Mi-era pofta de cateva zile de fasole cu coasta la cuptor, dar pofta ca visam numai conserve de-alea de fasole, asa ca azi, cu toata caldura, m-am apucat de fasolica.

Va pup si revin.


28+RADU ANDREI

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Eloise..Smecta...tot asa iti spun si eu. De ce nu incerci si cu orez fiert sau un ceai de menta...?

Aramona ..pai am rezistat cat am rezistat..pana n-am mai putut.


Poze
Poze tort si pizza

Inni 30+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Buna fetelor

Da scrieti intr-un ritm de nu se poate omul tine dupa voi, lipsesc o zi si a doua stau toata ziua sa citesc postarile voastre ca tare imi sunteti dragi
MamiLili Ce tare si eu sunt jumi-juma basarabeanca si ucraineanca. Copilaria mi-am petrecut-o si eu la Chisinau cu verii mei, frumoase vremuri...
Si ca tot vorbeati de retete o sa postez cate ceva din ce stiu sa fac si nu am vazut pe aici. O sa va dau o reteta de prune cu nuci, e un desert delicios pe care toti cei de aici l-au laudat si le-a placut.
Ingrediente: prune uscate, nuci, vin rosu, smantana,zahar, ciocolata neagra. Mod de preparare: Se scot cu grija samburii din prune, in prunele curatate se baga bucati de nuca. Se pune intr-o cratita prunele umplute cu miez de nuca, desupra se toarna vinul si se pune pe aragaz la foc mic, dupa ce vinul a dat in clocot se mai tin 10-15 min. Se scurge vinul si se lasala prunele la racit. Dupa ce sau racit se pun intr-un vas frumos se torna peste prune crema din smantana batuta cu zahar iar peste tot se da prin razatoare putin ciocolata. Pofta buna Sper ca ati inteles, eu nu le am cu explicatul mai ales a retetelor,daca va tentat incercati-l ca sigur o sa va placa, eu chiar zilele astea o sa fac desertul, e super bun
Acuma ma duc sa mai fac tocanita si vin mai tarziu sa va citesc. Tocanita mea e cu vinete, dovlecei, ardei, morcov si multe rosii, asa stiu eu sa o fac.




26 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Vad ca am cele mai multe kg luate pana acum... aproape 17 in sapt 28. Is de groaza, nu alta. Si va jur ca nu prea calc stramb la capitolul mancare, mananc normal, fara excese, nu mai mananc dupa 7-8 seara, etc. Cred ca inainte de a fi gravida mancam mai aiurea.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Gripo, subscriu la uitatul la poza lui bebe, si ce fruuuuuumos e si ce dor mi-e!!!!

Floricika 29+ cu
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

hai sa va zic reteta de care zicea sandra, cred ca-i aceeasi. deci:

TORT DE MERE

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
6 linguri de apa (minerala)
1 praf de copt (sau nu, pufy zice ca-i creste pandispanul si fara, eu n-am incercat ca mi-e frica)
coaja rasa de la o lamaie
4-5 mere
vreo 7-8 linguri de zahar pt caramelizat
scortisoara

intr-o cratita ce se poate baga la cuptor se pune zaharul (cele 7-8 lg) si se caramelizeaza pe foc dupa care se intinde prin rotirea cratitei, pe peretii si pe fundul acesteia
merele se curata de coaja si se taie in felii
dupa ce s-a racit caramelul se unge cu putin unt sau margarina si se aseaza merele peste
se presara scortisoara
intre timp:
se bat albusurile spuma si se adauga faina treptat
se bat separat galbenusurile cu zaharul
se amesteca cele doua compozitii, se adauga apa, praful de copt si coaja de lamaie
se toarna compozitia in cratita cu caramelul, merele...etc, se baga la cuptor vreo 30 min (incercati cu o scobitoare cand e gata), si se rastoarna imediat dupa ce se scoate din cuptor asa incat merele vor fi deasupra cu glazura de caramel....

cam asta ar fi! mie imi place tare mult, si se face usor!
sandra daca mai ai completari...




raluca 29+
cu alexia-maria
album yahoo
album webshots
...vine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Eloise,
Eu is mama ghinioanelor. Am fost la Cuza Voda la dr. Onofriescu si am sfirsit prin pierderea primei sarcini si chiuretata de 2 ori intr-o sapt. pt. ca au ramas resturi. Si la inceputul acestei sarcini aveam dureri si am fost tot la el si stii ce mi-a spus? Ca te doare doar esti gravida... dar asa mi-a facut si prima data... asa ca mi-am cautat alt medic care sa-si dea interesul, dar vezi ca si spitalul conteaza... dar nu mai vreau sa vb. de lucruri negative...
De data asta o sa fie bine. Doamne ajuta!
Pupici
Mirabela 26+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mcond2001/album?.dir=/20dbre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Dragi viitoare mamici...

Pentru ca v-am spus ca-mi place sa gatesc si fiindca s-a cerut o retzeta(Pufy), ma risc sa postez cea pe care o fac eu de ani buni, o scriu din memorie insa pentru ca o fac de fiecare data de Pasti si Craciun, o stiu pe de rost...SI IMI IESE MEREU!!! Sincer!
Sunt f. gustosi, mie nu-mi place cozonacul-paine, cel postat de mine iese ca o "prajitura"!

Retzeta cozonac:

- 1kg faina
- 6 oua (doar galbenusurile), eu pun uneori si 7, insa atunci scad cant. de lapte!
- 200g unt (150 g unt si 2 linguri smantana)
- 1 cub drojdie mic (50g??)
- 350 - 400 g zahar (soacra-mea pune 400, iese super dulce)
- 400 ml lapte
- arome (eu pun doar vanilie la coca, coaja de lamaie si de portocale)

Se pune laptele la incalzit, se dizolva in el zaharul, se pune si untul sa se topeasca in el, se adauga aromele...si se lasa sa se raceasca (nu de tot)
Separat se pregateste faina, se cerne...se separa ouale, se pun peste faina, cu un praf de sare peste ele (cine vrea le poate bate si turna peste faina, insa preferabil nu si albusurile...inaspresc coca!)
Separat se prepara maiaua din drojdie...care se sfarama cu furculitza, se pune cca o linguritza zahar, se freaca pentru a se lichefia, se pune si o linguritza faina si putina apa(lapte), cat sa fie ca o smantana dezlegata...Se lasa acoperita la cald, sa creasca!

Peste faina se adauga ushor compozitia de lapte calduta...se incorporeaza toata faina...putem pune acum si smantana (daca am pus mai putin unt),se adauga maiaua crescuta...la final zeama de la 1/2 lamaie...si ushor, ushor incepem sa o framantam...

Este gata cand se desprinde de pe maini, de pe vas...si face basici mari (eu framant cca 45 minute)...La sfarsit eu iau cca 2-3 linguri ulei si le amestec cu aluatul, prin framantare...se desprinde mult mai ushor...

Se presara faina peste...se pune un prosop curat peste lighean (eu pun si un bat mai lung pe lighean, peste el prosopul...sa nu se lase peste aluat), si se lasa la cald!
De regula eu cand incep framantatul, dau si drumul la cuport, sa fie cald in bucatarie (acum nu e cazul)...si nu las geamul deschis, sa nu fie curent!

Peste cca 3 ore aluatul poate fi portionat pentru a fi pus in tavi...De principiu ies doi cozonaci mari...sau 3 cum ii fac eu...intind foaia mai subtire si pun muuuula umplutura...iese ca o prajitura, insa nu va creste asha spectaculos!!! Eu nu mai framant coca, doar o intind cu sucitorul!

Umplutura: Eu fac de nuca...multa (sa fie 300g nuca???,eu fac ochiometric...nu masor)...Bat albusurile spuma (din 6 cate au ramas, intra 4 in compozitie, lejer), pun zahar sa fie dulce bine de tot(nuca mai taie din zahar), si 2-3 linguri ness (in loc de cacao, nou asha ne place, iese mult mai fin gustul; la fel, ness-ul taie dulceata!!!)

Intind aluatul cat mai mult...sa fie foaia mai subtire (cca 5-7mm), sa iasa cozonacul rulat frumos...nu doar o spira...si ung umplutura, apoi rulez. Asha rulat, trebuie sa fie cca 1/2 din inaltimea tavii.
Las cozonacii la crescut, in tava...Cand s-au inaltzat, ii ung deasupra cu galbenus de ou...pun jumatati de nuca si presar zahar tos, mai mare...

II dau la cuptorul incins, la foc potrivit spre iute, nu deschid cuptorul decat dupa 20-25 minute, cand intorc tavile...Sunt gata cam dupa 45-60 minute (depinde de cuptor), spre final las focul spre meediu, sa nu se arda...Ii incerc cu paiul, daca iese curat, sunt gata! Atentie sa nu-i tzineti prea mult...se ard si in plus in interior devin mai maroniu!!!)

In completare: de obicei fac din 2 kg de faina, din care-mi ies 4 cozonaci in tavi normale (din acelea nemtzesti, satinate), cu nuca...
Si mai ies doi cozonaci ce la mine in familie (Tg. Mures) se faceau mereu, cu MAC, ca niste rulade...(mai scunzi)...in tavi de chec!
Umplutura la mac pentru 1 rulada (adica daca faceti din 1 kg faina, din care mai faceti si doi cu nuca, cum fac eu): 100g mac rasnit (in rasnitza de cafea...deh...se strica dar mie nu mi s-a intamplat), fiert putin in cca 150 ml lapte, zahar dupa gust (sa fie dulce bine de tot!!!)+ 50g stafide. Cand se ia de pe foc compozitia, trebuie sa fie ca o mamaliga moale, la racit se intareste si se intinde greu!!!
Ca sa nu fie prea subtire...puneti mai putin lapte la inceput (si zaharul devine lichid...)...si completati cu lapte daca nu ajunge!!!

Inca un sfat pentru cozonac: Daca vi se pare prea moale coca si n-o puteti deloc framanta...adaugati putina faina...dar cate putin...sa nu vi se para...ca apoi se invartoseaza prea rau!
Daca e prea tare...adaugati putin lapte caldut!

Mi-e greu sa dau sfaturi...eu "Simt" coca...

Curaj, va invit sa-l faceti, daca nu va iese din prima nu-i bai, mai e si a doua, si a treia oara...
MIE MI-A IESIT MEREU, DIN PRIMA...chiar daca soacra-mii, care mi-a dat retzeta, uneori nu-i iese.
Si inca ceva: eu folosesc faina Dobrogea (cea pentru cozonaci) si drojdie Budafok (are ambalaj galben, se gaseste mai rar...)

Cred insa ca va iese oricum...dorintza sa fie!!!

Va pup!

RAmona (sapt. 25, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"



Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput