Mamici de sept-oct 2006 (45)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Buna dimineata!

Eli, cel mai usor de facut este tortul de mere. Daca vrei iti dau reteta. Alte prajituri nu prea fac, eu nu mananc dulce de cand m-am ingrasat si inainte faceam doar tort mere, negresa (o ador), praji cu visine (deja binecunoscuta) sau cu orice alte fructe, chec...CLATITE si COZONAC. Si ca sa vezi ce simplu s eface tortul asta: pandispan (ca la praji cu visine) si mere....

Monique, eu am intrebat ieri dr cand se intoarce "definitiv" bebe cu caputul jos si a zis la 32sapt. Deci mai sunt sanse sa se mai rasuceasca de cateva ori si la voi (mai ales ca a ta e o adevarata gimnasta ).

Sandra 25+ poze

varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

microbuPai ar avea cu cine sa semene ca bunica a facut sarituri in apa iar mami a facut si ea sport destul.Noroc ca nu seamana cu mami care i-a indoit o costa lu buni cit a stat in burticaDeci are cu cine semana.

Monica 30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli26 spune:

Wow ce fete matinale

Microbu mai intrebi daca vreau reteta te rog sami-o dai sa pot sa ma duc sa cumpar ingredientele ce o s-ami trebuiasca ! multumesc mult acum mai am si eu posibilitatea sa mai invat sa gatesc cate ceva(usor), ca dupa ce o sa nasc.... nici o sansa (aha deci si tu stiai sa gatesti si taceai chitic )
.
Si bb al meu ar trebui sa se intoarca deacum zice doc. dar dupa cat e de obraznic... cine stie ? nici nu stiu in ce pozitie e acum

Tina27+ POZE

Mergi la inceput

Monique, inseamna ca fata ta chiar va fi o super sportiva cu asa mamica si bunica.

Eli, eu nu pot spune ca stiu sa gatesc: dar nu murim de foame. Prajituri insa am facut de mica-mica de nevoie ca mama mea nu face praji deloc, iar clatite si cozonac am invatat (culmea!) de la tata sa fac. Pot sa ma laud cu ceva, fac un COZONAC...........minunat. Iti trimit reteta pe PM, da?

Sandra 25+ poze

varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli26 spune:

sautmana astept

Tina27+ POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Neata,
Azi sunt foarte matinala... Sambata plecam la mare si mai avem o gramada de lucruri de rezolvat! V-am scris ieri despre salariul premiu care ar trebui sa se dea tuturor mamicilor la nasterea unui copil. Va dau mai jos raspunsul primit pe forumul legislativa de la o alta mamica:
i eu am aflat de acesti banuti recent.Daca dai o cautare gasesti multe raspunsuri despre acest salariu bonus.
Ce am inteles eu e ca toti angajatii indiferent daca lucreaza la stat sau la privat au dreptul la acesti bani.
Momentan cererea mea este la firma la "puricat",dar am sperante ca la cat m-am documentatnu au ce comenta si o sa-mi plateasca...
Ii dau un copy mai jos ,eu pe cerere am trecut si textul legii ca sa vada ai mei sefi ca am lectia invatata

CERERE

Subsemnata ………..,angajata in cadrul firmei ………………….,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:

Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil”
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.

Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.

Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Data: Va multumesc,
………. ………………………..

Sa speram ca unele dintre noi vom avea succes!!!

MONIQUE, eu stiu ca e bine ca acea candida sa fie tratata inainte de nastere (chiar daca nu te deranjeaza prea tare) fiindca altfel bebe daca se naste pe cale naturala ar putea fi contaminat atunci cand trece prin vagin. Eu ma lupt cu candida asta de cateva luni (ca si la sarcina trecuta), acum trebuie sa incep a doua oara tratamentul (de altfel, inofensiv pentru beblina). Imi trece cate 3 saptamani si revine! Asta e in sarcina!

Altfe, ieri am indraznit sa il intreb pe dr de concediu medical...si a fost foarte dragut, a zis ca imi va da, dar ca trebuie sa vin pe 30 iunie pt a-mi putea da de pe 1 iulie (in plus, el pe 1 pleaca in concediu) Nu stiu exact nici cat imi va da si nici cu cat va fi platit (sper ca cu 100%), dar sunt incantata de orice!
Numai bine,
Marina 28+ si Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Eli, ti-am trimis povestea "microbului" pe PM .

Sandra 25+ poze

varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!
Mai Raluca, tu n-ai si altceva de facut decat sa stai cu gandul la diverse probleme? Te rog frumos, o sa albesti pana nasti.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Buna dimi burticutze,
Katia drum bun la mama, sigur o sa-ti simtit lipsa
acai, monique_new si microbu ma bucur tare mult ca v-ati intors de la medic cu vesti bune! sa fiti sanatoase in continuare atat voi cat si bebicii vostri !
ralu eu iau fier de vreo 2luni, dar niciodata nu m-am constipat de la el, dar nici diaree nu am facut. Poate ai papat tu ceva ieri ce nu i-a placut la stomac, deci stai linistita si nu te mai stresa ca-i faci rau la bebe
eli si spor la facut praji cu mere!
Hazul tare frumosi mirii, dar si Lucas! sa traiti fericiti pana la adanci batraneti
pupici si o zi racoroasa!

27

mai avem un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna dimineata, fetelor!
Azi e ultima zi de lucru si iau vacanta! Vacanta este impropriu spus pentru ca pana saptamana viitoare cand iau avionul spre Romania trebuie sa ne mutam toate catrafusele in apartamentul cel nou, sa termin cumparaturile (cadouri) si sa imi fac si bagajele.
Bebelina mea are preferinte: dimineata ma loveste in sus spre stomac, iar seara in jos sub buric. E ca o caracatita: o simt peste tot.
Try si celorlalte fete care mi-ati raspuns multumesc pentru lamuririle cu biberoanele si sterilizatul.
Aseara mi-am luat rochiile de la croitor si au iesit nemaipomenite, mai ales ca nu ma cheama niciodata la vreo proba. Le fac poze azi si vi le arat.
Voi cu vitaminele cum stati? Eu le-am luat o perioada in fiecare zi si cand am vazut cat a sarit acul cantarului le-am luat la 2 zile, iar acum de vreo saptamana nu le-am mai luat deloc. M-am gandit eu ca daca tot am o alimentatie sanatoasa si mananc de toate le mai pot amana pana la saptamana 30. Ma gandesc ca e importanta calitatea si nu cantitatea alimentatiei.

Mergi la inceput