Mamici de sept-oct 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 13
Sephora spune:
Aramona sa stii ca m-am gandit la chestia asta,pe mine si acum m-a enerveaza daca vine lume multa in casa,noi suntem cam singuratici si nu ne place zarva,mai ales ca locul nostru de munca e ful de asa ceva.Suport putine persoane langa mine (sormea nu m-a mai satur,mama daca sta prea mult m-a enerveaza ca e prea saritoare si vrea sa le faca pe toate,in rest vizitele scurte imi sunt cele mai placute.)Cei din Italia nu-ti imagina ca o sa stea mai mult de o saptamana,iar cred ca singura care m-a va ajuta ptr primele saptamani va fii mama,dar si ea e plina de treburi cu afacerea ei asa ca s-ar putea sa fiu singura.Ste e un super sot,nu se pricepe dar cred ca va face fata.Eu cred ca primele doua spatamani va fii cel mai greu pana se pune mamica pe picioare.
La Chitescu nu m-a mai duc mi-a zis ca ea ce a avut de vazut a vazut,de acum ramane sa m-a duc la controalele lunare la Dr Puiu care m-a urmareste.Nu stiu daca o sa ramana lunare sau o sa-mi zica sa vin de doua ori,astept sa m-a duc sa vad ce-mi spune.
Eu am facut doar setul de analize de la inceput si triplul test,acum am inteles de la voi ca se mai fac alte analize?
Try vezi tu depinde totul de la mama la mama,nu suntem egale,si eu mi-as dori sa-mi alaptez copilul cat mai mult timp,dar cine stie ce o sa fie asa ca m-am asigurat din timp.Eu stiu ca,copilul trebuie sa bea si un ceiut de colici,o apita si mai tarziu sucuri de fructe etc.Plus ca eu il am pe Igor si cred ca e mai bine asa,(o sa scape biberoanele,suzetele si etc pe jos des),iar bebe Matteo o sa aiba imunitate crescand alaturi de el.Deci nu fac parte din mamele care cocolosesc copilul (altfel renuntam la Igor)si eu una urasc persoanele care fac asta,iertati-ma daca faceti parte din aceste persoane dar eu una asa gandesc si nu as renunta la el pentru nimic in lume (nu pot trece peste cei 3 ani de bucurii pe care mi i-a oferit acest catel)
Io
26+
Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
tiona spune:
Eu nu stiu mai fetelor dar de vreo 3 zile incoace mai ales noaptea am niste sagetaturi subbratul drept sub san si deasupra sanului , si ma doare asa cum cineva mi-ar baga un cutit.Oare de la ce poate fii? Sunt putin speriata.
http://photos.yahoo.com/maria28
+24
Sephora spune:
Pufymic multumesc frumos ca m-ai ajutat cu pozele.Draguta si disponibila ca-ntotedeauna
.
Io
26+
Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
floricika spune:
buna burtici
abia am apucat sa citesc tot si ca si tine Katia nu mai stiu ce si cui trebuie sa spun
Drum bun, si odihna placuta la mama!
am retinut ca Cri va avea baietel
, sa va traiasca si sa va bucurati de el, se pare ca pana la umra au avut dreptate prietenii vostrii ca la cat de zvapaiati sunteti este imposibil sa nu faceti baiat!![]()
si eu am picaturi de mult, cred ca de la 5 luni, dar doar din sanul stang, dreptul doarme![]()
In rest suportam f greu caldura si pana vineri cand vin aia sa monteze aerul simt ca mai este o vesnicie.
Mexxa ma bucur ca te simti mai bine, cum te intelegi cu gynipralul? ca mie mi-a fost un rau azi-nopate de la el, aveam niste tremurici si o stare de moleseala de am zis ca mor....
va pup fetelor, aveti grija de voi si de burtici
Floricika
29+ cu 
Poze
Monique_new spune:
lullabayDe ce vrei sa-ti iei doar 42 de zile ca ai dreptul la 162???? Oricum am inteles ca daca nu iti iei concediul de odihna inainte sa nasti ti-l da cind te intorci la munca.
Asta am inteles eu.
putzurucaSincer nu stiu cine ti da dar daca vrei intreb miine. Tu unde lucrezi?![]()
katia spune:
Tiona, si eu am intepaturi sub sanul drept. Sincer tind sa cred ca vine de la vreun organ inghesuit la colt
pentru ca am mai auzit gravidute plangandu-se de aceeasi durere! Eu o sa-l intreb pe doctor dar ajung la el abia la mmijlocul lui iulie, dar nu ma stresez prea tare. Daca afli ceva legat de asta da-mi de stire!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
aramona spune:
Sephora, este bine sa ai o mamica sa te ajute, cineva foarte apropiat care sa-ti suporte eventualele "crize" de dupa nastere... Zic "crize" pentru ca poate sunt ushoare iesiri sau doar insinuari...sau chiar isterii! Eu una am trecut ushor peste lauzie, am fost nesperat de calma...insa ma si abtineam!!! Noroc ca nu mi-au calcat multi pragul!!!![]()
Chitescu nu mi-a spus sa vin la ea! Am intrebat-o dc pana la sfarsitul sarcinii imi recomanda si alta ecografie...mi-a raspuns ca GATA cu morfologia fetala...de acum doar pentru volumetrie, pentru cantitatea de lichid, pentru pozitia fatului, cordonului, etc...
Si daca chiar vreau, pe la 32 pot sa-mi fac o echo normala...Am intrebat-o daca dansa face si mi-a zis ca da, dar sa-mi fac programare din timp!
DE principiu, si aici trag concluzie personala, inainte de nastere e bine totusi o echo...se vede clar pozitia fatului, cum e pozitionat cordonul ombilical, etc...Sunt atatea cazuri de cordon infasurat in jurul gatului...nu strica o echo inainte...
Medicul care-mi urmareste sarcina nu era saptamana trecuta cand am facut ultima echo, voi merge probabil cat de curand si mai vad ce-mi spune...Din ce-mi amintesc de la Maysa...am facut o echo cu cca 1 luna inainte de nastere!
Katia...asta a fost si ideea...sa iesiti la suprafata!!!![]()
![]()
![]()
Te asteptam cu retzete...Si...am si eu ceva coaste moldovenesti, sau bucovinene??...(Bunici din Cernauti!!!)
Si nu-ti face griji ca nu intreaba lumea de tine...Daca eu nu mai scriu la capitolul asta...in viitorul nimeni nu-si aminteste de mine...
Care-i problema???
Si da...uitasem sa te intreb...."Ce-i cu starea asta"??????????????![]()
Fugi... si chiar daca nu intreaba lumea de tine, fii sigura ca in adancul sufletului fiecare se gandeste la fiecare...Aiurea...incep sa cred si eu...
Tiona, nu-ti face griji inutile...poti discuta cu medicul tau despre asta!!! Eu nu am avut asha ceva...doar dureri difuze in mamelon, la atingere...dar asta poate si pentru ca sanii deja incep sa secrete...iar cum la mine nu s-au ivit acele mult asteptate si laudate si minunate picaturi...ma resemnez...asha functionez eu...probabil sunt canalele infundate...si de aici o oarecare tensiune in sani! Sau ma gandesc sa nu fi dormit tu intr-o pozitie mai incomoda...si sa ai un junghi intercostal...care sa iradieze in zona respectiva...Alte explicatii nu am, insa medicul te va lamuri...
Jos panica!!!
Ramona (25 sapt., pentru a doua oara mamica!!!)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
try spune:
Lullabay, inaltimea fundului uterului trebuie sa corespunda nr. de sapt. de sarcina: 24 sapt=24 cm si tot asa. Dar nu uita ca aceste masuratori sunt facute de un om si e foarte important de unde pune capatul bandei metrale. Ea trebuie sa fie pus ape osul pubian, exact de unde se termina acesta. Si pe de alta parte trebuie ca medicul sa localizeze exact terminatia fundului uterului. Pot fi si erori in aceste masuratori, asa ca o diferenta de 1 cm poate fi foarte usor pus ape seama unor erori de masurare. Nu e o informatie precisa cum ca tu ai uterul mai mic decat nr. de sapt. de sarcina. Plus ca trebuei sat ii cont de faptul ca bebelusii de mutle ori se dezvolta in salturi, deci tot ce-I posibil ca, daca masuratoarea sa fi fost totusi exacta, bebe sa fi avut o perioada de stagnare si tu ai fost la control taman atunci.
La mine ultima data uterul parea mai mare cu-o saptamana, dar stiu ca aceste masuratori sunt doar orientative astfel incat daca medicul observa o diferenta mare sa sties a te trimita unde trebuie pt. analize/masuratori exacte.
Hazul, urmareste si tu sale-urile de pe la Thyme Maternity. Si-apoi mai e si Walmart, Winners, OldNavy, Zellers, The Bay… toate au hainute de gravida. Urmareste sale-urile si prinzi si preturi mai bune. E drept ca trebuie sa colinzi mai mult.
quote:
Fetelor sunt foarte bucuroasa cu ce mi-ati zis..ca la 28sap intru in 7 luni...am citit mult ca dupa 7 luni bb'ii au foarte multe sanse de supravietuire....
Pupici si merg sa fac un dush ca deja simt ca nu mai rezist!
Stiai ca dupa 33 de sapt. au si mai mari sanse de supravietuire?
Aramona, eu imi spun doar parerea chit ca place sau nu. Nu iau astfel de dispute personal decat daca se trece dincolo de o anumita limita (limita care imi este trasata de catre mine insami si care te sigur ca e fooooarte departe) si intr-un fel asta e ceea ce astept si de la ceilalti: sa nu cada in capcana disputelor personale doar pt. ca cineva are o parere diferita.
Sephora, exact asta am vrut sa subliniez ca eu nu prea am avut nevoie de biberoane. Normal ca fetele care dau lapte din bibe trebuie sa aiba alte masuri de precautie decat am luat eu la alex (caci folosind bibe de 20 de ori pe zi ai sanse mai mari sa transmiti ceva neplacut lui bebe cand bibe nu e sterilizat cum trebuie). Cand e sa sterilizezi 5 bucati de bibe de 2 ori pe zi, banuiesc ca-i mai comod sa folosesti un sterilizator decat metoda clasica (fiertul intr-o oala pe aragaz). Vedeti ca exista si sterilizatoare la rece (adica nu folosesc apa fierbinte, ci doar o solutie speciala care se adauga in apa rece in care bagati biberoanele si care are rolul de a steriliza).
Dar, dincolo de cazul meu punctual cu biberoanele, eu am o conceptie mai putin stricta legat de sterilizare. La 9 luni mi-aduc aminte ca lui alex ii cadea suzeta pe jos prin casa (avem mocheta peste tot) si eu ma uitam doar sa vad daca e vreo problema cu ea, dupa care i-o dadeam si asa I-o spalam de cateva ori pe zi, dar nu la fiecare cazatura. Nu mai stiu cand anume am renuntat sa-i mai spal suzeta la fiecare cazut pe jos prin casa, dar mi-aduc aminte ca era soacra-mea in vizita la noi atunci si era tare socata de gestul meu. Ii explicasem care-i punctul meu de vedere si faptul ca la varsta aia organismul lui alex trebuie sa fie suficient de puternic cat sa faca fatza unei suzete cazute pe jos, dar ... inutil. Cert e ca as fi petrecut toata ziua numai la chiuveta daca era sa stau sa-i spal suzi de fiecare data. Oricum ii cadea de atatea ori si el si-o lua singur fara sa mai am timp sa reactionez cumva. Stiu ca sunt putine femei care sunt de acord cu asta, insa mie mi s-a parut inutil sa fac operatiunea spalarea suzetei dupa o anumita perioada. Lasand la o parte faptul ca dupa o anumita varsta, ei pun mana pe toate cele si apoi cu degetelele direct in gurita. Am urat mai tare ideea de politai langa bebe care ii interzice tot timpul "nu face asta, socate degetele din gura, nu baga etc" - cand el nu intelege originea acestor interdictii - decat ideea de a-i da suzeta doar stearsa un pic. Consider ca bebe are mai multe de suferit pe latura afectiva/emotionala prin aceste interdictii adresate la fiecare 5 minute, decat are de suferit fizic in urma unei suzete scapate pe jos sau a unor degetele bagate in gura. Stiam ca va veni si o vreme cand va renunta si la bagatul degetelelor in gura.
.......in 25+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
katia spune:
Aramona, de cateva luni bune de cand bantui forumul asta si ami ales subiectul acesta nu am fost niciodata frustrata sau suparata ca nu a intrebat lumea de mine....si mi se pare normal oarecum. Nici eu nu-mi amintesc mereu de toate fetele care nu scriu o vreme si cand le vad postand ma bucur ca ne dau vesti, le citesc cu placere! Cat despre "in adancul sufletului fiecare se gandeste la fiecare" sa stii ca pe undeva ai dreptate, adica mi s-a intamplat sa stau acasa si sa-mi amintesc ca am zis sa raspund nu-stiu-cui si am uitat, sau fata aia a tot intrebat nu-stiu-ce si nu i-a raspuns nimeni.....nu cred ca numai eu sunt asa!
pupici!
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
katia spune:
Ai dreptate Try cand sustii exemplu cu suzeta. Nu cred ca e foarte sanatos sa tii copilul ca in eprubeta, totusi cred ca esti deacord si cu faptul ca toate astea au o limita. Eu ma gandesc ca o sa-mi fie greu sa-mi dau seama ce se poate si ce nu. Adica mi-e frica sa nu cad fara sa vreau in extrema cu eprubeta...da' s-ajungem pana atunci ca ma descurc eu ![]()
![]()
![]()