Endometru,ovulatie,monitorizari si gravidute-131

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Amely, nu prea mai stiu ce strategii sa adopt. Sunt la a 4-a luna de stimulare. Toate bune si frumoase si de laudat (evolutie foliculi, endom....doar stiti cam ce valori am) dar....finalitate nu exista. Sau ACEA finalitate nu exista.
Luna viitoare, cred ca voi lua o pauza, ca imi pleaca DR in concediu.
Si asa ma bate gandul unei HSG...

Cand te intalnesti cu Mishu sa-i dai un pup si din partea mea.
Mishu, cand te intalnesti cu Amely sa-i dai un pup si din partea mea.

Oana, DOAMNE AJUTA!! Tin pumnii stransi ca perspectivele arata tare bine de aici de la mine de la Moldova.
Te-am intrebat cu batutul pe umar, ca am crezut ca e legat de dezvoltare foliculi pe ambele ovare. Lucru care mie mi se intampla de cand fac stimulare. Si am crezut ca e cazul sa ma ingrijorez, sau sa simt bataia si eu pe umarul meu.

va pup

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Ali hai sa-ti spun o mica poveste reala 100%.
Dupa 6 ani de iubire dezlantuita si neprotejata cu sotul meu m-am dus la doctor sa-l intreb de ce nu raman insarcinata. Pe vremea aceea, in anul 2000, la ecograf nu ajungeai decat daca era vorba de sarcina, nicidecum, asa, ca moft, sa-ti masori dimensiunile din pragul ovulatiei.
Doctorul mi-a pus in mana un grafic tipizat si m-a trimis acasa sa-mi iau temperatura. La el urma sa ma intorc peste 3 luni cu graficul completat, asta in cazul in care nu ramaneam. Mi-a explicat cand anume trebuie sa prestez si asta a fost tot consultul impotriva infertilitatii.
Am completat grafice si am prestat dupa grafice cam 2 ani fara nici un rezultat si fara sa stiu ceva despre endometru, LH, FSH etc etc
Regula spune ca atunci cand creste brusc si apoi scade cam cu un grad, inseamna ca s-a produs ovulatia. Dar temperatura nu va spune nimic despre dimensiunea folicului, despre endometru, despre progesteron etc....... Incepand cu anul 2005 cand doctorii (si am trecut prin 8 somitati) vedeau graficele mele cu temperaturi se amuzau teribil, refuzand sa ia in calcul aceasta metoda. In anii '70-'80 era ceva revolutionar, acum insa.........
O monitorizare ecografica completa (zilele 10-18) e sfanta, dar scumpa, desigur. Cum insa infertilitatea este o problema din ce in ce mai serioasa, tre' sa ne luptam cu finante "grele" impotriva ei.
La mine in ziua 14 luna aceasta tocmai imi disparea un folicul si aparea unul mai micut pe partea opusa, care si-a facut datoria in ziua 17. Daca endometrul tau a fost de 4 mm in ziua 14, in zilele 17-18 putea ajunge la dimensiuni de 7-8 mm. Dar nu vei sti exact, decat atunci cand te vei monitoriza ecografic.
Sunt curioasa cum ar fi inregistrat graficul de temperatura faptul ca un folicul a disparut subit in ziua 14 (desi in ziua 10 era de 15 mm) si a aparut altul care s-a spart in ziua 17?
Iepurica la stimulari, ovulatia pe ambele ovare e normala. La mine, la stimulare cu ova-mit, insa, n-au vrut sub nici o forma sa apara mai multi foliculi. De fapt, in 2 ani de zile, de cand ma monitorizez, n-am avut niciodata 2 foliculi, iar luna asta am comis-o, fara sa apelez la niciun medicament. Singura stimulare, cu ova-mit, a fost in martie, asa ca mi-e greu sa cred ca de la acea stimulare am inceput sa produc outze aiurea..... Era randul partii stangi sa produca, dar a produs un fasait, asa ca a intervenit partea dreapta si a spalat rusinea. De fapt, la mine pe partea dreapta ovulatia e ca-n povesti, iar pe stanga am parte numa' de surprize........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Merci, Oana pt raspuns.
Stiu ca ar fi trebuit sa mai merg la ecograf, dar n-am mai facut-o.
Lunar fac naveta de 2 -3 ori intr-un oras mai mare unde este eco vaginal, si acum am luat-o de buna ca nu am ovulatie si gata.Ti-am zis ca surpriza a fost mare ieri ...
Oricum luna viitoare dr meu este in concediu asa ca va fi luna de la liber dar in care o sa incep si eu un tratament naturist de stimulare.
Dr zicea sa nu mai fac stimulare cu pastilute decat daca o sa fac inseminare.Asa ca am hotarat in septembrie sau octombrie stiu ce voi face.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Se pare ca toate endometrioasele mai vechi au fetitze...

Monica_b, bravo! felicitari! sarcina usoara si bb sanatos! ai grija de voi:)

MOana, ce revenire in fosrta, pai asteptam testul pozitiv vineri, ca sigur vine! prea ai venit exact acum :) sa dea Domnul sa am gura aurita!

Pupicei, Ingeras 15+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Melu meu: te inteleg foarte bine cum in prima zi de rushi parca nu-ti vine a crede si inca te simti OK, insa in Z2 incepi sa realizezi cu toate "fortele" fizice si psihice ca nici luna asta nu s-a intamplat si simti ca o iei razna, vorba lu' iepu eu cateodata incep sa ma conving ca oricum n-ar fi fost momentul de bebe, ca de fapt nici nu-mi doresc asa de mult: in psihologie aceasta atitudine se numeste disonanta cognitiva, adica te ascunzi in spatele unor contra argumente pentru ca nu faci fata realitatii dar observ cu multa admiratie ca tu nu esti asa ci cazi direct cu capul in butoi, adica dai piept cu realitatea, te scufunzi bine de tot dupa care te readuni cu forte proaspete si sperante nemarginite stiu ca o sa-ti revina speranta in 2-3 zile si vei fi iar optimista mai ales ca ai alaturi de tine un sot minunat si fete care te iubesc si-ti sunt alaturi si nu conteaza cum ramai gravidutza: natural, sau IA, sau FIV important e ca-ti vei tine puiul in brate, sunt sigura de asta si las' ca stiu io: doar ce il vei face pe primul ca apoi nu va mai opreste nimeni parca te vad cu 2-3 puiutzi peste cativa ani si insarcinata cu altul ai grija de tine, scufunda-te bine in butoi dar nu sta mult acolo si revino optimista alaturi de noi

MOana: sper ca vineri sa ne dai o veste buna, te admir pentru cum rezisti in fata "betigasului" - eu n-am fost niciodata in stare de-o asemenea performanta

fetelor, la mine azi, Z17, e ovulatia, asa ca azi noapte am facut IN (adica inseminare naturala ) dupa ce l-am tinut "la distanta" pe scumpul meu sotior vreo 3 zile sa se coaca bine cred ca la mine luna asta va fi THE ONE sunt foarte optimista

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Monica felicitari si sarcina usoara

MOana u're back Ai vazut cum iti duceau lipsa fetele?
PS Si eu astept vesti bune de la si despre tine

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

MOana, am ramas cu gura cascata cind am citit de 20IA. Pai mai bine faceau fiv (daca ar fi stiut) ca le ajungea de 2 si biata de ea nu mai trecea in fiecare luna prin cosmarul Z1!
Parca vad ca le calc pe urme. Dar eu m-am gindit: la 10 ma opresc si trec la fiv.
Bubuleano, bravo fetita, da-i inainte cu IN, poate ai noroc. Tu de obicei in a cita zi ovulezi? Ca mi se pare mult Z17. Ori sint eu cu capul, ori luna asta multe fete au ovulat ciudat (mai tirziu, > foliculi, endo <, etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

nucutza: pai io mereu ovulez mai tarziu din cauza ovarelor micropolichistice: la mine, de obicei, ovulatia are loc in Z17, Z18 la un CM de 27-30 zile deci faza luteala e mai scurtuta dar nu ingrijorator de scurta, nu crezi?

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

MOana, bine ai revenit!
Fetelor, ma bucur asa de mult cand vad ca dupa atata vreme subiectul asta a capatat viata si vechile aspirante au revenit!
Va pup pe toate si va doresc din suflet sa treceti la mamici cat mai curand!

Bubulina 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Nu, bubule io zic ca nu-i prea scurta. Sa vedem daca de tura asta tinteste sotul tau si se lasa cu bbu

Mergi la inceput