Endometru,ovulatie,monitorizari si gravidute-131

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

AMELY stiu ce zici.mie cel mai greu imi este atunci cand
mama mea imi spune,,nu.s ce te agiti atat,ce.ti trebuie copii,ce ai
nevoie,las ca daca o fi sa vina,o sa vina la un moment dat,,.
nici macar nu a venit la spital sa ma vada cand am pierdut sarcina.

si prietenii mei,care stiu de cand ma chinui,ma privesc ,asa compatimitor,,tot de la dr. vii?tot in stadiul ala esti?,,

DA,TOT IN STADIUL ALA,DA TOT DE LA DR. DA DA ,SI?
IMI PARE RAU CA NU SUNTEM TOTI PERFECTI SI NU FACEM COPII LA COMANDA,
IMI CER SCUZE,IERTATI.MA CA NU AM SI IO 2,3 CA VOI,SUNT O MARE PROASTA,NU STIU SA FAC COPII,TU UNDE AI URMAT SPECIALIZARILE?POATE MERG SI EU!

scuze,m.a luat si pe mine valu,ia sa.i dau cu niste tincturi sa dreg putin moralu..niste coada soricelului

Mergi la inceput

NUCUTZA utrogestanul se zice ca e progesteron natural si ca ar fi mai bun decat duphastonul.eu am luat de amandoua in timp...

acu am trecut la naturiste...si e mult mai bine.dar totusi daca e sa iei una din ele,mergi pe utrogestan.diferenta de pret nu o mai stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Nucutza, iti spun ce stiu. Ca si utrogestanul si duphastonul sunt progesteron. Doar ca unul e natural (utrogestanul) iar celalalt e de sinteza (chimic). Fetele corectati-ma daca gresesc.
Stiu ca cei mai multi recomanda utrogestanul.
Cat despre diferenta de pret..... chiar nu stiu

OanaBBB esti mortala. Ce bine zici. Tre sa invat si eu replicile astea.

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

a si vezi la link.uri catre subiecte fierbinti.
sunt acolo tone de discutii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

iata ce spune un dc .minunat!!
Utrogestanul este de fapt progesteron. Este cu generozitate prescris, imi place sa cred ca doar dintr-o inertie inexplicabila, pentru cazurile de sarcina cu amenintare de avort (mai precis cand se deceleaza o activitate contractila crescuta a uterului), fara vreo baza fiziopatologica sau experimentala solida. Numeroasele studii internationale efectuate (si publicate!) nu au reusit sa puna in evidenta nici cel mai mic deficit de progesteron in aceste circumstante (adica in activitate uterina contractila ridicata) si nici nu au relevat vreo eficacitate vizibila a suplimentarii cu progesteron oral in combaterea avortului spontan. Deci Utrogestanul nu are nici o indicatie oficiala in aceasta patologie!

El poate fi dat in sarcina, dar numai pana in saptamana a 12-a, doar in cazurile documentate (dovedite) de deficit luteal ce pot duce la avort spontan recurent (peste trei sarcini pierdute spontan). In consecinta eu (si numai eu) consider ca el nu este decat ceea ce americanii numesc "appointment drug", adica un medicament inofensiv, lipsit de eficacitate (deci un fel de placebo), prescris la vizita periodica prenatala facuta doctorului care va are in grija doar din simplu motiv de a va prescrie ceva, sau mai pe romaneste spus, ca sa nu plecati cu mana goala din cabinetul sau. Mai mult, se pare ca poate declansa in mod frecvent o colestaza hepatica la mama, teoretic suportata greu de catre fat.

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Nasica
"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Offf...offf, ca nici nu stii ce sa mai iei, ca sa fie bine... Pana la urma afli ca te agatai de un firicel de pai, si ala "placebo". Sunt curioasa daca tot asa sta treaba si cu crema cu progesteron natural, care se da pe burtica (nu numai la gravide), si care cica diminueaza PMS si multe alte simptome neplacute, inclusiv de menopauza. O fi tot efect placebo? Ca io ma gandeam cum sa fac mai repede rost de el...

Inseamna ca in sarcina e mai bun duphastonul, care e progesteron sintetic si muult mai puternic?

Mmda...ma pun cu burta pe carte!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

IEPURILA
LIANA foarte buna explicatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Iepurico, tu ce mai faci scumpa mea? ce strategie "bb" ai pentru vara asta? ca io una nu mai stiu incotro s-o apuc... Abia astept sa pun "tara la cale" cu Mishu!

Cam peste vreo ora jumate o sa fiu (iar) auditata... deocamdata auditorii sunt pe teren, asa ca mai profit putin Slava domnului ca e ultima zi de maine... scrie pe mine!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Amely iti dedic cateva arme albe impotriva infertilitatii sau, mai bine zis, impotriva celor care vorbesc usor, fara a-si gandi cuvintele inainte de a le rosti:
"Multi nu-si pot desface propriile lor lanturi si totusi, pentru prietenii lor, posteaza in mantuitori."
"Delicatetea e calitatea suprema si cea mai rara a sufletului omenesc. Cum ar fi oamenii, daca si-ar gasi timp, sa-si cultive aceasta calitate!"
"Toti va vor binele! Nu vi-l lasati luat!"
"Mai bine sa te bata un intelept, decat sa te compatimeasca un prost."
"Orice prost e ferm convins!"
"Cea mai nobila intrebare din lume e aceasta: Aici, ce bine pot face?"
In ceea ce priveste testul de sarcina, il aman deocamdata, deoarece sunt in ziua 16 a fazei luteale, ceea ce e, inca, normal. Cand voi depasi aceasta "normalitate" voi trece la teste.....
Melule stiu cum doare ziua 1, doare ziua 2 si ziua 3, dar din ziua 4 deja incepe o noua speranta, noi dimensiuni de masurat, noi scheme de tratament, de care TREBUIE sa ne legam, pentru a reusi.
Mishule ca-s activa, ca-s pasiva, voi fi mereu pe baricada!
Iepurica cei 12 ani de casnicie in care nu ne-am protejat si ovulatia din ce in ce mai ciudata (cel putin luna asta am ramas socata de evolutie) , ma cam bulverseaza pe mine, de simt cum bate FIV-uletul pe umar. Vineri ori ma duc sa fac test de sange (daca va fi cazul), ori ma duc sa aflu cat costa la Giulesti analizele din ziua 3 necesare pentru FIV. Sunt pregatita pentru ambele variante, acum soarta decide.
Nucutza draga n-am glumit cu inseminarea aceea speciala, exista fete care au ajuns la acel scor. Dar sa-ti mai dau o veste! Tot la Moisica a existat un cuplu care a reusit la inseminarea cu numarul douazeci.
Sheritra sa stii ca te-am citit din umbra si am tot respectul pentru calitatile-ti literare si sufletesti. Stiu ca ai multe fane, uite ca te-ai mai ales cu una.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Dupa ziua de ieri sunt complet in ceata.
Dupa 3 luni de stimulari , in care am avut ovulatie, am zis cae momentul sa fac o pauza.Am inceput sa iau Maca si din pacate am fost nevoita sa iau si antibiotice si antiinflamatoare.
In ziua a 14 a am fost la eco si se pare ca nu era nici un semn de ovulatie.Endometrul era de 4 mm.
M-am consolat, am zis asta e.Eu am continuat sa-mi urmaresc temperatura si a fost destul de normala cu crestere cum ar trebui sa fie.Daca inainte de ziua 14 era 36.6 dupa aceea a fost 36.9 si chiar 37. Chestia e ca in ziua 21(ieri) mi-a scazut de la 36.9 la 36.6 si azi a crescut din nou la 36.9.Se poate sa fie o ovulatie tarzie si sa nu se vada foliculul la eco in ziua 14, sau pur si simplu temperatura imi indica lipsa ovulatiei?

ali

Mergi la inceput