Ce mai fac bebeii!?!ptr prima data......
Raspunsuri - Pagina 13
Guguluff spune:
Fetita mea de pe la 5luni juma se ridica in 4 labe si se batzaie, sa zic asa. Deja se taraste dar pe coate, ca la armata. Azi si-a cantat muuult timp: la-laa-aa-la si diverse.
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta
mirelaispir spune:
nu se mai lauda nimeni? noi am stat in picioare fara ajutor! si ne bucuram foarte tare, de nu mai vrem deloc in fundulet.
alondra25.2006 spune:
Fetitza mea are acum 11 luni si o sapt.a reusit in sfarsit sa faca bravo,cei drept acum cateva luni stia,dar a uitat,dar azi dimineata a inceput sa bata din palme si se bcura enorm.
Merge deja,si nu mai vrea sa o tin de manutza,imi da mana la o parte,sa o las singurica sa mearga,ca e fetitza mare.
Acum stie unde-i nasucul jucariilor de plus,isi cunoaste jucariile si mi le aduce cand i le cer.
"i-am dat suzeta intr-una din zile unui ursulet de plus"i-am zis fetitzei" uite un bebe!" asa ca acum cand il i-a in mana zice"bebe"
E o dulce,si o neastamparata!
Medeea76 spune:
Noi, la 3 luni si aproape doua saptamani, stim sa spunem "mama", dar numai cand avem noi chef, in rest, doar "m", "ma" si "mam".
Medeea, mamica de bebe Tea
adar spune:
Medeea - ???
ESTI SIGURA ??? LA 3 LUNI ????
adar si MAIA(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari
Intinde-i o mana lui Andrei !!!
... ar putea fi copilul tau ...
Medeea76 spune:
Da, am deschis si un subiect pe tema asta, unde am explicat pe larg "cheia succsesului", dar mi s-a spus ca nu e tocmai indicat sa invat copilul atat de repede sa vorbeasca...
Uite ce scriam acum o saptamana:
<<Fetita mea spunea mama cand plangea, inca de cand avea doua luni. Nu m-a impresionat si nu am bagat in seama noul cuvant, pentru ca mi-am spus ca e inconstient.
De cand s-a nascut, eu vorbesc cu ea aproape tot timpul cand e treaza, uitandu-ne una in ochii alteia. Daca am vazut eu ca ma imita cand stramb din nas, pe la doua luni si jumatate am inceput sa ii arat cum se spune "m". Asa ca a inceput sa spuna "m", imitand perfect mimica mea. Exact cand a implinit 3 luni, ii tot spuneam sa zica "ma", se uita fix la mine si a reusit sa repete. Dupa cateva zile m-a imitat cand i-am spus "mam". Acum, la 3 luni si o saptamana, dupa cateava "m"-uri si "ma"-uri, spune "mama". Dac-ati sti cat se straduieste, mititica, si e asa bucuroasa ca ii iese. Nu e intamplare, a reusit de trei ori. Sigur ca nu stie ce inseamna, dar ma bucur tare mult ca ma imita constient.
Recunosc ca am rugat-o sa spuna "mama" de sute de ori, dar sa nu va imiaginati ca doar asta ii spun. Vorbesc cu ea cate in luna si in stele, dar avem cate doua-trei reprize a cate un sfert de ora pe zi in care invatam sa spunem "mama".
Culmea e ca atunci camd vorbeste taica-su cu ea, ii spune si lui "m" si "ma"... De asta cred eu ca nu e intamplare ca a reusit sa spuna si "mama">>.
Acum nu o mai stresez prea tare, am inteles ca daca invata prea repede sa vorbeasca, e posibil sa dezvolte mai greu alte abilitati. Nu prea stiu ce sa cred...
Medeea76 spune:
Va povesteam ieri ce bucuroasa sunt ca fetita mea ma imita constient cand spun eu "mama". Ei bine, astazi eram impreuna cu soacra mea si palavrageam, iar copilul, nebagat in seama, a spus clar si raspicat "mama". Ne-au dat lacrimile amandurora, intrucat a fost prima data ca a spus-o fara sa fie rugata. Si, da, are 3 luni si 12 zile.
mirelaispir spune:
mai bebe Tea, da vorbareata o sa mai fii! bravo!
noi mergem in picioare!
de cateva zile incercam sa facem cate un pas (da' fundu mare, atarna greu) si abia azi am reusit mai multi. si eu si tata-sau stateam si ne uitam unul la celalalt si nu stiam ce sa mai zicem. de-acum sa te tii
Tia spune:
cea mai tare chestie pa care a facut-o Alexandru - 1 an si 3 luni
noi aruncam pampersii intr-un cosulet de nuiele situat imediat langa masa de infasat sa nu trebuiasca sa strabatem toata casa de fiecare data cand il schimbam. int-o zi Alexandru a luat cosuletul unde ramasese un pampers nearuncat, s-a dus pana in sufragerie cu el in brate, apoi l-a intins spre buni zicand: "caca"
alondra25.2006 spune:
Alice acum de 1 an fara o sapt.a inceput sa se legene ursuletul in brate si sa-i dea ceiut sa bea din biberon.e o dulce.