Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Scriu pe fuga cu Iepu' in carca...
Am fost la pedi si a zis ca n-are nici pe naiba, temperatura e de la masea, de fapt a si inceput sa saliveze asa ca am facut infanrix. Si ne-a laudat pentru cum ii merge, cica ori sunt eu o mama foarte buna ori mergem la un pediatru foarte bunA ramas ca si una si alta, sa nu se supere nimeni...
Am fost la pino-sunt destul de putini expozanti, mai mult gradinite. Am luat robotul care gateste cu abur de la chicco(3,3mil) ca v-am zis ca eu umblu cu bucataria ambulanta. Mai sunt eurokids-cu articole Disney,Lyada-carucioare si jucarii shelcore(am impresia ca imita little tikes-da' mai ieftine...), litaf...cu hainutele destul de subtirica oferta, multe carucioare inglesina si multi pantofi-sandalutze. Cam 800-1mil , da' am asistat si la o discutie in care o mamica intreba daca niste adidasi ca pt. 6-7 ani sunt de piele-cica da , si cat costa, a, 3milioane. Si am primit si cupon de reducere la ciufolici, asa ca acu' musai...
Mai sunt si carticele-unele simpatice cu magneti -se pot pune pe paginile cartii-80.000. Sunt si cei de la Graco si au si reduceri la carucioare...si aratau tare bine...
Florentina-biscuitii sunt la articole de bebei, la cereale
Loreen-venim noi cu biscu' la mare, da' la sfarsitul lui iulie. Pana atunci putem trimite prin posta cred, daca vrei, pe aici sunt peste tot

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Fetelor, luminatzi-ma si pe mine, cum datzi voi ficatzel de pasare, de porc, la bebelushi. A mea nu-l maninca de nici o culoare, il scuipa . De fapt am incercat si crenvurshti, i-am fiert, taiat feliutze si a trebuit sa ma sacrific eu, ca fiica mea nu i-a papat.

Isabella la un anishor
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami, Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

monu ignor-o pe soacra. Chiar asa multa satisfactie ii dadea supararea si agitatia voastra? Ce ma enerveaza e ca sustin ca-si iubesc fii.
danelutza nici al meu nu mananca ficat. Ca de altfel nici branza, nici carne de nici un fel. Ieri am reusit sa-i var paine cu pateu cu pateul ascuns sub unt. El mananca paine cu unt cu placere si asa bag si ou si pateu sau ficat maruntit pe paine si ascuns sub unt.
Andutzy nu am reusit nici noi sa ne impartasim decat la botez. De atunci pauza. Cred ca D-zeu vede si intelege, nu te necajii ca sufletul e in paza lui.
Loreen cum mai e Delia?
Nelia asta este cosmarul meu de cand ne-au crescut dintii si cu asa dracusor ca al meu cred ca nu vom ajunge cu ei intregi. Se mai repara cum cresc si consoleaza-te ca nu-s aia permanenti. La un prieten si-a rupt in doua incisivul permanent la sanie exact pe cand i-a iesit. Acum are copilul 16 ani si nu stiu ce i-au facut ca nu se vede nimic si nici nu i-au imbracat. Are un fel de plomba super faina care tine de minune. Asa ca daca tot te va deranja... puteti incerca mai tarziu sa-i repare. Cat despre atentia pe care trebuie sa dam dovada cu astia mici, pe mine cel putin al meu ma depaseste. Oricat stau cu mana pe el tot plin de cucuie si julituri e. Nu-ti fa reprosuri ca nu ai cum sa le tii de mana tot timpul.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Florentina felicitari pentru Maya!
ioana intrebai de Olga mustata - e bine, l-au recuperat pe tati. Totul e ca nu are vreme sa intre sau sa scrie ca trebuie sa faca pe acolo mancare, sa se ocupe de pitica. A fost cu micuta la doctor si cica totul e bine, nu se pune problema sa aiba ceva neurologic doar ca are ritmul ei. E sanatoasa si bine dezvoltata, merge tinuta de manutze deci doctorul a incurajat-o pe Olga sa nu-si mai faca nici o grija.
Tony al meu a dormit de la 11 la 5. Ce credeti, e destul pentru un pitic agitat? Cateodata ma intreb cum creste copilul asta fara somn si mancare. Asa ca de azi dimineata stau planton si il intretin pe domnul Tony si ma rog de el sa doarma sau sa manance ceva.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

nelia, am folosit whole milk de vaca si iaurt organic facut din whole milk, cred ca astea sunt cele mai grase. de capra nu stiu, am vazut o cutie si am inhatat-o rapid. nici eu nu stiu de ce nu a iesit??? am facut asa cum ai zis tu.

cu dintisorii nu te mai consuma. faci bine ca le lasi sa zburde, o sa fie mai bine sa fie indraznete si sa aiba incredere in ele chiar si cu cateva julituri decat fara nici o zgarietura dar sa nu faca nimic de frica sa nu se murdareasca sau sa se zgarie. si a mea are un dinte ciobit de la cat roade cu ei. si ce, o sa-i schimbe!

ambra: bunica-sa i-a facut cadou un lantisor de ambra, nou, pe care il poarta mama 24 de ore ca sa-l "incarce" apoi bebele, inaintea unor eruptii dentare, cica ar atenua durerile. daca insa le puneti margelutele prea tarziu nu mai au efect. eu i-am pus sub body, nu avea cum sa-l atinga. o data la 2 sapt il tineti 3 minute sub jetul de apa rece, apoi il lasati 24 de ore pe o mobila pe undeva dar sa nu bata soarele pe el, si apoi iar la bebe. cam asta e.

danelutza, te-a auzit fi-mea. acum nu mai vrea sa mearga deloc fara sprijin. bucurie mare pe coloana lui maica-sa.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

amanam plecarea la mare cu o sapt.azi ema a avut 7 scaune nici in parc n-am putut ramane.nu mai vrea sa manance decat mamaliga si banane. a slabit mult, o doare poponeata si cand o spal.i-am dat smecta si HN.daca nu-si revine in weekend,mergem la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara voua...

A mai trecut o zi de canicula ...tare cald mai este aici nu am pomenit asa ceva...sau ma rog temperaturile or fi normale dar nu pentru mine care nu suport caldura...si-asa turismul romanesc la litoral este compromis ar putea sa vina ploaia si frigu din punctul meu de vedere...

OlgaT Delia cred ca este mai bine ...a mai redus episoadele febrile...acuma la culcare avea 37,7 si binenteles ca s-a lipit de niste supozitoare...astept sa vad peste noapte ce se intampla...

Daniela cred ca depinde de gustul copilului pana la urma,ficatul fiind prin esenta lui un aliment inncecacios si destul de oribil la gust...eu il fac numai la cuptor si cu sos de rosii cu usturoi,condimente,mozzarella ...destul sa nu fie fad...si asa il mananca cat de cat...

Adina e normal sa nu vrea sa mananca...mititica nu stie ce se intampla cu ea dar stie ca o deranjeaza ceva si atunci se autoprotejeaza...daca ar bea formula HN ar fi un castig totusi pentru ea...si multa hidratare ca pierd lichide multe prin diaree...
Sanatate va dorim si refacere grabnica...

Simona ce minunatii de masini...si ma uit la Dragos si ma intreb de ce sa-l tunzi ca nu prea are par mare....sau cumva vrei de tot sa-l rezolvi?!

Andutzy eu am fost cu Delia o singura data la spovedit impartasit sau cum io mai zice,anul trecut de Sf.Maria si dupa ce mi-a tinut popa o prelegere de genul ca nu trebuia sa manance inainte de betivaneala cu lingurita mi-am bagat picioarele si am zis ca nu ma mai prinde nici un popa tafnos cu copilul la biserica...eu oricum nu-s prietena deloc cu popii asa ca daca Doamne Doamne va vrea sa aiba grija de copii mei si de mine o va face si fara sa ma duc sa ma ploconesc la popi ...
Iar cu sofatul da-i inainte ca o sa vezi ce bine-ti va prinde....eu nici nu concepeam sa conduc pana acum 6 ani iar acuma nu concep sa nu conduc macar un km pe zi...

Ioana nici eu nu am putut vedea poza...

Mai eu nu stiu ce am de la o vreme...mananc ca o sparta in disperare parca tin cu tot dinadinsul sa arat ca o vaca celulitica vineri cand incep munca...asta seara mi-am trimis sotu la pizzarie si am balotat aproape una intreaga si ma uit disperata in congelator ca nu am inghetata...daca am halit-o azi noapte ca disperata...de luni trebuie sa fac ceva sa ma strunesc putin si sa incep un regim usurel ca altfel nu ma vad bine deloc...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

hop si noi...cred ca n-am mai bantuit la ora asta pe forum de cand eram gravida !

nelia, malina a cazut pe la un an si ceva si si-a ciobit dintele din fata, ce-i drept e o ciobitura mica si daca nu stii, nu remarci. Dar sperietura noastra de atunci a fost groaznica, era mititica cu gura plina de sange, eu credeam ca si-a muscat limba, ca i-au picat toti dintii (din cauza sangelui nu se mai vedeau deloc), am fugit la spital ca disperatii dar ne-a linistit instant doctorita si ne-a explicat (pe-ntelesul nostru) ca nu e nimic grav. Oricum la 6-7 ani ii schimba, asa ca nu-i nici o tragedie!

corail, imi pare rau ca n-a fost sa fie acum, dar sunt sigura ca va veni si bb2 cat imediat! Spor la treaba !

babygirl, pe Malina am dezvatat-o tarziu de pampers, abia la 2 ani, imediat dupa ziua ei, a vazut-o pe verisoara ei stand pe olita si-a inceput sa se ceara singura. Iar trecerea de la pampers la chilotei a fost brusca, in nici 2 saptamani am renuntat la ei. Acum i-i mai pun doar noaptea (mai mult din cauza mea, sunt eu fricoasa sa nu ude patul) insa aproape in fiecare dimineata ii gasesc uscati. Ba chiar are si nopti cand se trezeste pe la 3-4 dimineata sa ceara la olita.
Asa ca parerea mea e sa ii lasati sa constientizeze singuri ce si cum e cu olita, fara sa le impuneti nimic deocamdata. Plus ca la varsta asta nu stiu cat de bine se pot controla si pot cere la olita. Da, e posibil sa-si formeze reflexul sa faca pe ea atunci cand ii pui (pana si Daria daca tot o vede pe Malina se mai aseaza in joaca pe olita si uneori chiar face, dar tot in pampers ca eu nu i-l dau inca jos), insa cu siguranta nu stiu sa se tina sau sa o ceara cand au nevoie. Nu-i nimic rau sa-i puneti pe olita din cand in cand sa le formati relfexul, insa pana pe la 1 an jumate, poate chiar 2 o sa tot fie accidente. sau cel putin eu asa cred, dar e doar parerea mea personala.
Si sanatate multa emei, eu zic sa dai totusi o fuga pana la doctor; recunosc ca am citit mai mult pe diagonala in ultima vreme, dar parca e ceva vreme de cand te tot plangi de scaune moi, asa ca n-are sens s-o mai lungesti. Sa nu fie vreo viroza intestinala ceva si sa fie nevoie de antibiotice sau alte medicamente, ca inteleg ca doar de la smecta nu prea s-au produs schimbari in bine.

monu, da-i ignore la socrela! a mea e de nota 10, chiar acum o am in vizita si tare bine e, insa daca a ta e de alt soi, n-are sens sa-ti faci degeaba sange rau. Stiu ca in perioada asta esti mai vulnerabila sentimental si pui mai usoar la suflet, dar eu sunt convinsa ca poti s-o lasi in durerea ei si sa-ti vezi linistita de treaba ta. sanatate multa sotului.

Maya, felicitari pentru primi pasi!

ioana, intinde draga linistita hainele....ce atata stres cu vecinii? Doar n-o sa stai cu hainele ude sa treaca sarbatorile! Sper ca le-ai intins deja pana la ora asta

loren, multumim de complimente. Daria nu pare slabuta, dar la cantar asa iese. Tin mainte ca malina avea peste 10kg la un an, iar ea nu cred ca a depasit cu prea mult 8.5. Oricum nu ma mai stresez, e-n limite normale.

Hai ca am fugit si eu la nani....sau mai degraba la o tigare! Week-end placut tuturor!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Pisik pe mine ma plimba peste tot, ma ia frumusel de mina si ba vrea la baie, ba la bucatarie, ba afara, in rest circula peste tot in casa si afara singurica. Doar cind sint ushile inchise ma rupe cu plimbatul. Margelutze de ambra are si Isabella i le-am pus pe la vreo 4 luni si de atunci, pauza la git au ramas, ce spalat, ce incarcat cu energie ceva. Nimic, vad ca merge bine cu ele. De fapt aici, totzi copii, baietzei, fetitze ii vezi cu margele de ambra.
Olga T inseamna ca sint norocoasa ca doar ficatul nu-i place, brinza ar minca si cind doarme, seamana cu tatsu, iar carne papa destula, seamana cu mamasa.
Babygirl sanatate Emei, du-te la doctor sa nu aiba vreun virus ceva.
Loreen dar ce popa, Doamne iarta-ma, avetzi voi ? Auzi sa duci copilul nemincat. Aici si pe cei de doi ani ii impartaseste daca au mincat. Am sa incerc si eu sa fac altfel ficatzelul, i-am dat o bucatzica, l-a limpait cu limbutza, dupa care mi l-a bagat in gura. A priceput ca nimic nu se arunca, mama fiind coshul de gunoi. Cit despre mincat, hmmm si eu bag inghetzata in mine si miine vreau sa maninca pizza, asha ca m-am urcat dimineatza pe cintar, iar am pus 600 de grame. De-acum cind le-oi da jos, nu stiu.

Isabella la un anishor
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami, Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Feteleee,buna seara!
Noutati: 1.Dragoselu a inceput sa mearga tinut numai de o manutza! BIneinteles, dupa o fetita in parc, ea l-a motivat!!!
2.Vestile nasoale mai la urma: nu mai vrea 2 bucati nani pe zi, daca doarme o ora- o ora si jumatate la 12, la 4 nu se mai lasa culcat. Azi l-am lasat sa se zbenguie 2 ore si abia la 6 a atipit, si doar atipit pentru ca minunea a tinut doar 20 minute! Cati somnici au puii vostri pe zi? Pe mine ma sperie gandul doar unui singur nani pe zi!!!. Ar trebui sa imi reorganizez diagrama intregii zi, cu programe si toate alea!
In rest, azi am vb cu pedi Craciun si ne-a sfatuit sa lasam laptele mai gras pt septembrie, sa mergem in continuare pe 1,8 nu de alta dar vara e sezonul diareilor si laptele gras predispune la asta. Ne-a zis de asemenea sa ne pregatim pt Priorix acum la un an si o luna, ca rapel la antirujeolicul de la 7 luni pe care l-am facut ca asa a vrut idiotul de la dispensar...din pacate atunci nu il aveam pe Craciun. De aer cond a zis ca e ok daca nu bate pe copil, de bubitze a zis pudra de talc...si cam asta l-am intrebat.
Fug la nani, ca mor de somn!
Pe maine!

Andra si Dragoselu - 31.05.2005

NUNTA MAMI SI TATI

DRAGOS ALEXANDRU- la botez

31 MAI 2006-am un an!

MOTZUL LUI DRAGOSELU

Mergi la inceput