Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Cu pareri de rau pentru intarziere,

La Multi Ani Ana Ilinca!
La Multi Ani Daria Maria!
La multi Ani Sara!
Ce mai trupa de fete, numai una si una! Sa traiti sanatoase, fericite, sa va fie viata plina de bucurii si impliniri!

E aproape miezul noptii si abia acum reusesc sa-mi arunc si eu un ochi pe aici...

Loreen, imi pare rau ca Delia e bolnavioara, sper ca acum e mai bine si ca te-ai mai linistit si tu. Bine ca a existat si o alta alternativa si nu ai stat la cheremul celebrei. Probabil ca pe asta se baza si ea..... asa oameni merita scuturati bine sa cada de pe piedestalurile alea inalte de unde ne privesc cu atata ignoranta!

Androix, eu zic ca cinci minute in care te vei simti penibil - desi nu e cazul ca e dreptul tau - vor fi rasplatite de urmatoarele vizite fara nervi la pediatru. Ia-ti inima in dinti, inventeaza o scuza pluzibila si du-te unde simti tu ca va fi mai bine.

Teddy, am vazut filmuletele, e tare scumpa Alyssa! Sper sa aveti o vacanta de neuitat, sa vii cu bateriile incarcate la maximum!

Corail, imi pare tare rau ca nu a fost sa fie! Ai incredere ca Alexia va avea si suriorul dorit poate mai repede decat crezi!

Ioana, astept cu interes filmuletzul cu Mogaldea!

Elisor, cum e cu apa aia pana la urma, vine sau nu vine? Macar se anunta vre-o ploaie, ceva?

Iar sunt rupta de oboseala si imi fuge imaginea din fatza ochilor!

Multumim mult pentru vorbele frumoase si pentru toate incurajarile!
Acum ma chinui sa ii fac un nou program Mayei, nu m-am astepatat sa se dea totul peste cap odata cu intarcatul.
Ziua doarme super bine, are doua reprize de somn de cate o ora si jumatate pana la trei ore, dar adoarme numai afara in carut. Nu credeam ca va mai folosi carutul vreodata dar uite ca acum imi e de mare ajutor!
Problema e ca eu trebuie sa stau toata ziua telelu pe strazi si seara pic de oboseala, abia mai pot sa-i fac baitza. Norocul meu ca inca doarme cu mama si ma pot odihni bine noaptea.
Nu reusesc sa o fac sa bea mai mult de 100ml lapte pe zi. Azi a baut trei biberoane de ceai, lapte nu vrea sa vada.

Gata, am fugit ca nu mai pot....

Noapte buna!

Tina 13+ sau 14- si Maya
Pozele noastre
Maya la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

pana invata sa mearga bine, un copil mai cade, mai da cu capul.
lasati-le liberatatea pt a deveni siguri pe ei, numai asa prind curaj si pasesc tot mai sigur cu fiecare zi care trece, dar atentie la miscarile lor. in aceeasi zi ema si-a spart buza si a cazut dupa canapea. am prins-o din zbor de picioare, inainte sa dea cu capul de parchet. cred ca daca i se intampla asta sotului meu il trimiteam sa doarma in masina.va arat maine un filmulet reprezentativ cu ema care cade si se loveste, da cu capul si ii spun sa se ridice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Urla noaptea-n creierii mei si eu nu pot dormi de frica sa nu faca Delia febra mare...pana a venit sotu' de la farmacie avea 39,1...acum 38...
Mi-a spus dr. ca sunt copii care nu reactioneaza la nici un fel de antitermic cunoscut si sa-i dau a sasea parte dintr-o aspirina daca vad ca sub nici o forma nu scade...ea a facut stagiu cu dr . de la Smurd Tg.Mures,imi scapa numele acuma, pe urgenta pediatrie...si -mi povestea de cazuri de copii care nu reactionau la tratamentele clasice...sper sa nu fie cazul totusi...
Este si cald in dormitor la mine si am impresia ca arde si mai tare...
Iarasi imi spunea dr. ca la pneumonie copii mici zac,se tanguie si se jelesc,sunt apatici...ceea ce nu a fost cazul Deliei azi,mai ales ca am fost cu ea la o aniversare a unui prieten de parc si s-a zbenguit acolo in voie...

Adina eu temperatura o iau 99% din cazuri rectal...doar cand sta incerc axial...si supozitorul il bag intreg,la novocalmin ma refer...desi de data asta nu a avut efect la ea...cele mai eficate sunt si raman picaturile de algocalmin fiola,cam 10...
Delia in schimb nu are diaree dar are niste scaune extrem de urat mirositoare si am trecut-o rapid si de graba pe Humana HN...iar daca spui ca Ema are diaree ar trebui sa eviti supozitoarele...alterneaza nurofenul cu panadolul,sau amandoua la 6 ore cate 5ml,la interval de juma de ora unul de altul...
La Delia eu banuiesc ceva viral...
Legat de accidente cu timpul uiti ...eu am avut unul nasol lasat cu traumatism cranian,spitalizare la terapie intensiva vreo 2 zile, daune de platit,victime rezultate si un sot vinovat de neacordare de prioritate cu o masina mai veche ca bunica,plus ca traiam cu socul ca a murit Bianca in accident,pe atunci avand 8 luni...nu mai puteam suporta masinile,la 20 km la ora mi se parea ca au 120,toate masinile din sens invers mi se pareau ca intra in mine...iar acum am carnet de 6 ani,luat cu japca ca nu am facut scoala,pe pile recunosc cinstit...si conduc de mama focului fara nici un fel de retinere...

Corail imi pare nespus de rau pentru sarcina pierduta...este traumatizant si demoralizator in acelasi timp...insa data viitoare va fi cu mai mult noroc...eu am patit la fel chiar inainte de Delia,la 5 saptamani avort spontan,ma descurajasem definitv ca mai avusesem o sarcina de 22 de saptamani oprita-n evolutie si s-a intamplat deodata...
Curaj pentru data viitoare...

Sufletica programul redus este de 6 ore cu plata integrala pana la implinirea varstei de 2 ani,sau cu plata de 85% pana la 6 ani...la mine de exemplu este procedura simplificata,adica fac un raport prin care solicit asta in baza OUG 96/2003,aia cu protectia maternitatii la locul de munca...mai mult le aduc la cunostiinta ca eu stau 6 ore...in civilie banuiesc ca trebuie sa fie stipulat in contractul colectiv de munca...

Pisik in sinea mea imi doream ceva sa se intample ca sa nu mai merg la servici insa nimic legat de copii...dar va trebui odata si-odata sa fac pasul asta...ca de imbolnavit har domnului nu vom duce lipsa ani buni de-aici incolo...

Cuscra,Andutzy da cum ati vrea mama draga sa faceti copii?!Sa va rapeasca extraterestrii si va aduca gata gravide...ei bine va dezamagesc...va trebui sa va reimprieteniti cu zgarbanvicul madular si cu ceea ce este el in stare sa faca,fie ca aveti mucii pe piept sau draci pe titularul organului...scopul scuza restul si trage turma...oricum procesul tehlogic in sine nu dureaza mult daca este facut la momentul oportun dupa care puteti invoca amendamentul fundamental al gravidei si apoi al lauzei cum ca sexu' dauneaza grav sanatatii mintale si libidoului inexistent al femei si scapati de obligatiile conjugale pentru ani buni de-aici incolo...dar pana atunci fiti Zoe...

Elisor tot n-am inteles daca aveti apa sau nu?!

Iar eu nu ma potolesc ...ma doare gatul,abia mai vorbesc de raguseala insa dovedesc cutie dupa cutie de inghetata si nu din aia mica la 100 gr,da de unde ...doar la kil si cat mai Delta sa fie,eventual Nirvana cu praline...dar ma multumesc si cu cea tip sendvish...
Ma duc sa mai testez temperatura si poate mai revin ca somn nu am gasit in congelator...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Loreen, sanatate Deliei. Cum mai este? I-a mai scazut febra...

Adina, cum este Ema? are buza umflata? o doare?

noi in seara asta am fost la festivalul vrajitoarelor. A fost tare bine. Ned-am simtit super si am facut si gratar cu colegii lui Seb:

FESTIVAL

Beatrice, mami de Alex pifos

www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">

MERG SINGUREL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mi-e o ciuda de-mi vine sa mor!!! Fir-ar sa fie de treaba, de atitea ori au cazut fetele, nu foarte rau, ca in general sint destul de atenta si numai cu ochii pe ele stau, dar tot au mai cazut si putea sa se intimple oricind si mult mai rau. Si in seara asta, Tudora a dat scurt cu gurita de un tarus de fier, din parc, pe linga care s-a jucat de 'npe mii de ori pina acum, ca o atrage ca un magnet, cum o iau de acolo, cum se pune pe urlat... si si-a ciobit un pic unul din dintii centrali de sus. Nu e grav, putea sa si-l rupa pe jumatate sau chiar de tot, dar nu mai e rotund cum era si, din pacate, cred ca asa va sta cu el pina ii va cadea si ii va creste altul. Am un suflet atit de greu, imi pare rau, rau de tot, chiar daca problema e doar din punct de vedere estetic, adica sper, pentru ca nu a plins, nu a curs singe, deci nu cred ca e afectat dintele. Asa ca, mamici dragi, aveti grija de dintisori, ca uite, se pot intimpla si lucruri neplacute... Macar daca ar fi cazut, dar asa... intr-o fractiune de secunda si gata, dinte ciobit pentru ani de zile de acum incolo. Moama, ce mi-e ciuda, mooooor! Acum doarme si ma tot uit in gurita sa vad cit de rau se vede. E o ciupitura, dar se vede!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Am verificat copilul ...este bine...pana la 4 cand trebuie sa-i dau tura a doua de siroape cred ca nu se mai intampla nimic...

Nelia stiu ca nu te consoleaza cu nimic...Bianca avea ciobiti toti incisivii,si de sus si de jos,unul nu a scapat fara o spartura...si era usa de biserica comparativ cu Delia...insa cu timpul nici nu mai observi diferenta...ca te obisnuiesti...bine macar ca nu le doare ...cand va incepe sa rontaie se mai slefuiesc si cand par a se uniformiza trebuie sa-i schimbe...sanatosi sa fie,fara carii...nu avem cum sa-i ferim de rele...doar sa-i tinem in brate,altfel nu vad cum...Delia de la spartura la buza a ramas cu cicatrice si iti dai seama aia cum se vede...

Cuscra ca mi-am amintit de dr celebri si tampiti...eu cand o sa-mi retrag copilul de la celebra intai ma duc in avangarda si fac un scandal monstru,desi nu ar merita nici macar efortul unei scuipaturi intre ochi,fie vorba intre noi mi-ar face placere sa-i vad fatza oripilata de indignare sa vada si ea cum este,dupa care imi bag barbatul la inaintea sa se duca sa ia fisa copilului...sau varianta a doua...pur si simplu nu mai calc pe la ea si inscriu copilul la alt doctor...Eu nu am notiunea de bun simt cand este vorba de sanatatea copiilor mei,mai ales cand vad ca nesimtirea troneaza cu parafa in mana...

Fran eu nu ma gandesc asa departe incat sa aplic personal tratamente anticonvulsive...pentru ca de panica nici nu stiu ce-ar trebui sa fac mai repede...in mare am nabar...dar in particular gandul ma terorizeaza...
Legat de biscuiti Delia s-a cam plictisit de Hero si Lu 4 cereale si cum este in plina eruptie ma gandisem ca-i mai foloseste pe aia la masat gingii...ca doar asa scrie pe cutie...

Clara voua nu v-am vazut fatuca pe ziua de azi,pardon de ieri...ce faceti?!...

Legat de odiseea biscuitilor nu va zic ca am mers pana acolo incat am trimis e-mail la Nestle.ro...credeti ca am primit vreun raspuns?!da de unde....da cine mama dracului ma cred eu de astept sa fiu bagata in seama de un asemenea gigant?!Durlea spataru'...

Hai ca ma var in pat langa copilut si incerc sa adorm ca sfoaraie al meu barbat cu toata gura...probabil face zgomot sa nu vina tantarii...si nici nu pot sa-i servesc niste gesturi tandre la gioale ca-i copilul intre noi...
Hai noapte linistita voua...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Loreen, ma consoleaza, simplul fapt ca m-am dat cu capu' de pereti si cineva m-a vazut si ma intelege... Bine ca Delia e bine! Ca ma gindeam si eu la pneumonie, ca de cite ori face vreuna febra mare, fara un motiv clar, nu ma gindesc decit la aceasta boala. Stiu ca cei mici pot raci imediat la plamini si daca stau transpirati, si de la baie...
Cit despre ferit de rele... eu sint genul de mama care imi las fetele sa umble, sa se manifeste, sa-si traiasca bebeluseria si copilaria asa cum simt, nu asa cum vreau eu. Stau ca o leoaica in spatele lor, dar nu le inhib de nici un fel, au cam facut ce au vrut. Bine, ca am si eu niste reguli stricte, legate in special de igiena personala, mincare, somn, comportament (aici intra in primul rind respectul), dar sint putine. In rest nu prea intervin nici in jocul lor, nici in stabilirea activitatilor, a preferintelor, a relatiilor... De aceea imi este mereu frica sa nu li se intimple ceva, in toata zbenguiala asta a lor. Mi-a fost frica de cind le am de ochi loviti, de dinti sparti, rupti, stricati (poate si pentru ca eu am suferit si sufar din cauza danturii) si nu numai. Si uite ca de ce ti-e frica nu scapi! Poate ca exagerez, ca e o ciobitura mica, zici ca nu a crescut inca definitiv incisivul, dar mi-e rau de la stomac cind imi aduc aminte. Pina acum nici una nu are semne vizibile, ne-a ferit Dumnezeu. Agata are o cicatrice la genunchi, ca a cazut la doi ani, de doua ori intr-o ora pe acelasi genunchi si si-a facut o rana urita... dar imi pare rau si pentru aia de cite ori o vad, ca as fi putut sa fiu mai atenta si sa nu o mai las sa alerge cind stiam ce-si facuse deja, Iar astazi... a fost un ghinion, ca a cazut de atitea ori Tudora... de data asta nici macar nu s-a lovit, a fost din scurt, a dat din cap si buf! Sub ochii mei si la un metru de mine.[bang] Asa mi se pare ca port raspunderea si asa si este, pentru tot, sint datoare sa livrez marfa intacta. Stiu ca nu se poate, ca accidente se intimpla, unele cu urmari, dar sufar pentru fiecare zgirietura a lor. Asta inseamna sa fii mama! Dureros de frumos pe de o parte, dar coplesitor pe de alta. Gata, ca ma apuca plinsul acum! Acum dorm ingerasele lui mami, cu minutele date peste cap si tare relaxate.
Elisor, apa!?! A venit sau nu a venit... asta e marea intrebare.

Ma duc si eu la nani, sotul e la sala si nu mai vine, desi ar fi trebuit sa ajunga de vreo doua ore... si e si cu masina... Nu stiu ce am in seara asta, de fapt toata ziua am fost asa, dar clar trebuie sa ma potolesc, ca atrag toate energiile negative asupra noastra... daca nu am facut-o deja.

Ah, voiam sa va mai intreb ceva: spuneati de margelute de ambra... Danelutza si Pisik parca... detaliati va rog un pic, ca habar nu am despre ce vorbiti, desi am tot timpul parerea despre mine ca stiu cite -n luna si stele. Ah, da, si Pisik, nu stiu zau de ce nu ti-a iesit brinzica... e ciudat. Ce grasime aveau laptele si iaurtul folosit? Eu folosesc de 3.25 si de 2 parca, oricum cele mai grase, ca acum au nevoie de grasimi. Si organice! Dar imi aduc aminte ca mi-a iesit si din lapte normal, dar cu iaurt gras si organic.

Gata, la somnic, daca oi putea... ca sotu' tot n-a venit!

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Corail, imi pare rau! Nu a fost sa fie!
Beatrice, am vazut pozele! Super! Asa imi plac si mie festivalurile astea, mai ales alea traditionale. Sa fie dom'le pentru orice festival, ca sint multe lucruri bune, frumoase si demne de sarbatorit pe lumea asta. Am marele noroc sa fi nimerit intr-un oras al festivalurilor, sint nu mai putin de 25 (parca) in Montreal! Cel mai tare imi place cel de jazz, e si singurul la care am cam ajuns. Miercuri, de ziua Agatei (asa s-a nimerit sau a vrut sotul sa ma felicite pentru printesa daruita...), in cadrul respectivului festival am bilet la B.B. King. Ziua sarbatorim fetita, seara pe mami! Abia astept! Ca nu mai stiu cind mai pup eu vreun bilet la vreun spectacol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna dimineata!
iote ca tot n-ati scapat de mine...daca tot n-am somn m-am gandit sa va prezint 'cronica unei nopti de kko'
acus tre' sa decolam (vorba vine...mergem cu toroboantza patrupeda, nu cu conserva zburatoare) si ciuciu bagaje gata, ciuciu curatenie si alte planuri marete. sunt chiauna de somn si-mi atarna dovleacul dintre urechi ca mi-am lesinat neuronii fix 3 ore azi noapte, in acorduri mieroase de pitika si-un curent suierator la felinarele rimelate c-a tinut sotzer toate gaurile casei deschise sa ne racorim bunatate de oase...de concertul de sforaituri am scapat c-a dormit pe coltar, deh...in patul conjugal e prea cald.
deci cum va spuneam, pe la 2 noaptea eram in toiul pregatirilor, dadeam ture cu boarfele-n mana dintr-o camera in alta, indesam valize si apoi scoteam ca-s prea multe si dupa atente sortari reuseam sa mai elimin cate-un ciorap sau chiar un amarat de tricou...ba ma mai ajuta si pitik tragand cu sete de tot ce era calcat si bine aranjat!
facui si potol, tocanita de porc cu cartofi si o oala de sos ragu'...le ducem cu noi ca sa ma salvez de cratitzit in concediu...o sa stam la o casa cu bucatarie si alea alea...exact ca acasa! (marea la 2 pasi salveaza totusi situatia!)
inutil sa va mentionez ca toata treaba am facut-o cu pitika de gat...m-am si certat cu consortul ca nu voia sa se duca la culcare, rupt in gura de oboseala facea eforturi neandertalice sa stea treaz...ce naiba sa faca nu stiu ca de ajutat n-ai sa vezi!
ca sa fie tacamul complet mi-am tras o mega arsura pe brat cu calcatorul, o vanataie neagra si umflata pe picior si mi-au mai venit si musafirii rosii...bine macar ca nu-s ca ma angajam la spart pereti cu capul!
acum misun pe mosie dinainte de ora 6, dupa un lapte scuipta elegant intre felinare si o ora de serenade piticesti semi-adormite... parca-s fuma o tigara.
hai ca plec in concediu! v-am pupat!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna dimineatza,
Tdi concediu placut si sa auzim de bine
Laura sanatate Deliei, sper ca se simte mult mai bine si nu mai are febra.
Nelia pupici pentru guritza lovita , noroc ca astia cad si cresc altzii, nepotul meu are un dinte rupt dintr-un accident cind avea vreo 11 ani, deci merge inainte ca nu-i mai creste altul.
Corail imi pare rau, eu am trecut prin situatzia asta la 7 saptamini, asta acum 3 ani. Am crezut ca innebunesc pentru ca nici nu mai ramineam insarcinata cu altul. Curaj, putere o sa treaca, chiar daca o sa doara si n-o sa uiti.
Pisik multzumeste-te deocamdata cu 2-3 pashi, ca atunci cind o ia la sanatoasa, vine pericolul, da cu capul in peretezi, cade, tu din urma ca sa vezi pe unde-si mai prinde cap, picioare, miini, asha ca mai bucura-te de liniste un picutz
Bea frumoase pozele

Isabella la un anishor
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami, Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Mergi la inceput