Preparate din oua
Raspunsuri - Pagina 2

akella spune:
Oua cu cartofi si carnati
Ingrediente: 4 oua, 1 kg cartofi, 4 carnati, untura, ceapa, lapte, patrunjel verde, marar, sare, piper
Cartofii felii se prajesc putin in untura fierbinte, se adauga 1-2 cepe taiate ca pentru salata, se amesteca si se adauga carnaciorii taiati feliute si ouale batute cu lapte, sare si piper. Se orneaza cu verdeata tocata.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu ceapa
Ingrediente: 4 oua fierte tari, 2 cepe, 2 rosii, ulei, sare, piper
Se caleste ceapa tocata in putin ulei si se adauga rosiile oparite si curatate de pielita; dupa 5 minute se adauga ouale taiate cuburi, sare si piper.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu ciuperci
Ingrediente: 200 g ciuperci (Champignons), 4 oua, 4 felii sunca, 1 ceapa, 3 lg. smantana, œ lingurita boia, sare, piper, patrunjel verde
Ciupercile se taie marunt si se fierb cu ceapa tocata, smantana, boia, sare si piper dupa gust, pana se ingroasa sosul. Se repartizeaza in 4 farfurii, iar la mijloc se aseaza cate un ou fiert la capac si infasurat in sunca. Se orneaza cu patrunjel verde.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


Gabbriela spune:
Cateva din retetele mele preferate pt preparate din oua...
Oua umplute:
Ingrediente
4 6 oua, pateu, mustar, maioneza (din doua oua daca nu aveti cumparata la borcan). sos de rosi (100 g) sau bullion, o ceapa mare, o foaie de dafin, vegeta, piper, patranjel verde
Mode de preparare:
Cele 4 6 oua se pun la fier intregi, dupa ce sau fiert bine se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in jumatate pe lungimea lor.
Galbenusurile se amesteca cu pateu, vegeta, piper, sosul rosu ce va urma mai jos si patranjel verde. Se umplu si dupaia se asaza ouale pe un platou putin adancit.
Sosul:
Se pune la calit ceapa taiata foarte mic in putin ulei, cand ceapa este aurie se toarna sosul de rosi peste, se pune foaia de dafin, vegeta si putina apa. Se lasa la fiert la foc mic, se amesteca din cand in cant... pana devine un sos gros si omogen.
Dupa ce s-a racit se da acest sos de rosi si ceapa printr-un stracurator fin fin, iar compozitia obtinuta se amesteca cu maioneza (trebuie la sfarsit sa fie un sos roz-portocaliu putin acrisor) si se toarna peste ouale umplute si aranjate pe platou. Se orneaza cu patranjel verde si se servesc reci ca aperitive
Pofta Buna!
Ciuperci cu ouă
Ingrediente: 200-300 g ciuperci, 3-4 ouă, o ceapă, 30-40 g unt, mărar, pătrunjel, o lingură de smîntînă, 1/2 linguriță sare, ulei.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește un minut cu o lingură de ulei, adăugînd ciupercile bine spălate și tăiate în felii mari. Se lasă să fiarbă acoperite la foc mic pînă scade apa și se înmoaie. La nevoie, se adaugă cîte puțină apă să se înmoaie bine, apoi se sărează și se aromează după gust. După răcire, se adaugă în ouă care se amestecă bine cu smîntîna. În tigaia înfierbîntată dinainte, se prăjește la foc mic pînă cînd devine aurie, adăugîndu-se imediat compoziția cu ouăle, lăsînd-o să se coaguleze la bază, apoi se amestecă pînă se coagulează după dorință. Ciupercile se servesc ca fel întîi sau ca fel doi, cu diferite salate de crudităti.
Legume cu smîntînă si ouă fierte tari
Ingrediente: 500-800 g legume fierte, 3 ouă fierte tari, 150 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet.
Mod de preparare: Legumele fierte și strecurate se așează într-un vas uns cu unt, alternînd cu ouăle fierte și tăiate în felii rotunde. Deasupra, se distribuie smîntîna și se presară pesmetul și bucățele de unt. Se introduce în cuptor cu 10 min înainte de servire.
Ochiuri românești cu smîntînă
Ingrediente: 4 ouă, 200 ml smîntînă, 100 ml lapte, o linguriță cu vîrf de făină, sare, piper, unt, cașcaval ras sau telemea rasă.
Mod de preparare: Făina se diluează cu laptele rece și smîntînă, se adaugă un vîrf de linguriță cu sare și, facultativ, un vîrf de cuțit cu piper. Se pregătesc ochiuri românești și se așează într-un vas rezistent la foc. Se toarnă smîntîna peste ochiuri, se presară și cașcavalul și se pun cîteva bucățele de unt deasupra. Se dau la cuptor, cu 10 -15 minute înainte de servire, ca smîntîna să se lege cu făina ca un sos.
Omletă cu ciuperci
Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt și 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brînză telemea rasă sau cașcaval ras.
Mod de preparare: Ciupercile, bine spălate, se taie în felii subțiri. Ceapa tăiată mărunt se călește cu o lingură de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adaugă ciupercile, un vîrf de linguriță cu sare, un vîrf de cuțit cu piper, lăsîndu-se să fiarbă acoperite, pînă cînd scade complet apa ce o lasă (se adaugă cîte puțină apă dacă este necesar) și se înmoaie. Se aromează cu frunze de mărar și pătrunjel tăiate mărunt. Se păstrează acoperite, pe un vas cu apă fierbinte. Omleta se pregătește ca și cea simplă, coaptă în tigaie mijlocie de clătite, avînd grijă să nu fie mai groasă de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate și, dacă este groasă, se va rupe). Se prăjește numai o parte, deasupra rămînînd cremoasă (moale) de 1/2 cm. Se răstoarnă ciupercile peste ea, se împăturește în jumătate și se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă sau parmezan ras și se servește caldă.
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">

Those who are too smart to engage in politics are punshed by being governed by those who are dumber. - Plato


akella spune:
Oua in coaja
Ingrediente: 8 oua fierte tari, 2 lg. smantana, marar, sare, piper, 2 felii subtiri de paine, lapte, pesmet, ulei
Ouale se taie pe lung cu un cutit foarte bine ascutit, fara a rupe coaja. Se toaca albusurile si galbenusurile, apoi se amesteca bine cu painea inmuiata in lapte, sare, piper si marar tocat. Se umplu cojile cu compozitia de oua si se prajesc usor in ulei, dupa ce partea umpluta a fost trecuta prin pesmet.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua in cuib
Ingrediente: 4 oua, 4 felii subtiri de jambon, 400 g orez fiert, 50 g branza rasa, 20 g unt, sare, piper
Intr-o tava se aseaza feliile de jambon, incretite ca sa formeze o floare. Se bat albusurile spuma tare, se adauga branza si se repartizeaza in mijlocul feliilor de jambon. Se dau 5-6 minute la cuptor.
Se scot, se pun galbenusurile in fiecare cuib si se mai lasa la cuptor 2 minute. Se servesc pe orez fiert, garnisite cu salata verde si rosii.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu dovlecei
Ingrediente: 8 oua, 3 dovlecei, 1 ceapa, 3 lg. ulei, tarhon, sare, piper
Dovleceii taiati rondele si ceapa tocata se calesc in ulei pana scade tot lichidul. Se bat ouale, se adauga tarhonul tocat, apoi se toarna peste dovlecei si se lasa pe foc 8 minute. Se rumeneste pe ambele parti.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu icre I
Ingrediente: 9 oua, 4 lg. lapte, 40 g unt, sare, piper, codite de ceapa verde, 4 lg. icre rosii
Se bat 8 oua cu coditele de ceapa verde taiate, sare si piper. Se toarna compozitia in untul incins si se lasa la foc mic, amestecand de la margine spre centru. Cand incepe sa se intareasca, se adauga un ou intreg, amestecand bine totul. Se fac 4 portii si se servesc cu icrele rosii la mijloc.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu icre II
Ingrediente: 8 oua fierte tari, 300 g icre de stiuca (sau crap), 6 masline fara samburi, patrunjel verde
Ouale se curata, se taie pe lungime, se aseaza pe un platou cu galbenusul in sus, se ung cu icre (batute, daca sunt de crap) si se orneaza cu rondele de masline si patrunjel verde tocat.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Oua cu legume si costita
Ingrediente: 8 oua, 200 g costita, 1 kg ardei grasi, 1 kg rosii, 2 cepe, 1 ardei iute, ulei, untura, sare, piper, 1 lingurita miere, 2 catei usturoi, patrunjel verde
Ardeii se taie fasii, se pun intr-o cratita cu putin ulei si se prajesc pana ce prind o crusta. Se adauga ceapa si rosiile tocate, ardeiul iute rondele, sare, piper si miere; se fierbe pana se ingroasa sosul si se da deoparte.
Separat, se prajeste costita feliata in untura fierbinte. Dupa 1 minut se scoate si se prajesc in locul ei ouale batute cu sare si piper, apoi se toarna peste legume si se mai tin pe foc putin. Se adauga usturoiul pisat si se aseaza amestecul pe un platou. Se orneaza cu patrunjel verde tocat si felii de costita prajite.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
