Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (20)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mio75 spune:

Roxana draguta, numai o imputernicire simpla semnata si stampilata de firma.

quote:
Originally posted by roxana c.

Raspund si eu la apel, chit ca am mai raspuns si dimineata.
Donia, la celelalte sarcini nu stiam cate stiu acum, datorita internetului si forumului mai ales,la prima sarcina nu prea am fost stresata, la Oana am fost cu risc, am fost stresata rau, la Ana nu prea, iar acum ....dupa cate am citit ca se pot intampla....ma stresez cam mult, dar am incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine.
Dolores, lasa, fata sau baiat conteaza mai putin, bine ca stii ca-i bine, stiu, curiozitatea e mare, dar vei afla tu...
Mirona, multumesc ptr PM, am primit.
Fetelor, ce-i cu Dandusa, a spus ca pleaca pe undeva si n-am vazut eu?
Mioara, tu esti in domeniu, stii cumva daca la iesirea din tara cu o masina a firmei unde lucreaza sotul, am nevoie de imputernicire facuta la notar sau facuta in firma, cu stampila, cu tot ce mai trebuie?

Roxana18+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carliema spune:

Multumesc la toate fetele care mi-au transmis urari de bine cu ocazia nuntii mele si eu va doresc voua numai bine si multa fericire.
pentru mine a fost foarte obositor, abia am rezistat dar a trecut totul si acuma incep sa ma odihnesc dar am si sesiune ca sunt la masterat. in 10 iulie voi merge la mare unde probabil ma voi odihni mai bine. va pup . sa nu imi recomandati alte destinatii fiindca eu nu ma urc acuma in avion.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mio75 spune:

Mirona , asa pe fuga incerc :
- certificatul medical ar trebui in mod normal sa ti-l dea ori medicul cu care firma voastra lucreaza ori cel de familie, banuiesc ca in baza unuia eliberat de ginecolog- mai bine intreba la voi la resurse umane care e obiceiul
- indemnizatia si de pre si de post natal este 85% din baza de calcul care se determina ca medie a veniturilor tale lunare din ultimele 6 luni pe baza carora ti s-a platit contributia pt.concedii si indemnizatii de catre firma ta, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare ( practic ultimele)
- plata acestei indemnizatii prin card este o chestiune de politica a firmei ( intreba de asemenea la resurse umane), dar cred ca prin card in continuare
-indemnizatia pt. CIC nu se vireaza de catre angajator ci din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Solid.Soc. si Fam.si ti se va comunica atunci cand iti vei depune cererea si actele solicitate la Directia de Munca, Solidaritate sociala si Familie, unde si cum ti se va vira.
Cand voi mai avea vreme si daca vei vrea iti voi scrie si actele necesare si altele, ok?
Acum fug, pupici

quote:
Originally posted by Mirona

[quote]Originally posted by ama.lia
... Si eu am o intrebare la Mioara cand are ea timp:
iote ce am gasit azi pe la legislative:
Plata concediului prenatal se face de catre angajator (sau de catre casa de sanatate daca exista asigurare individuala). Angajatorul va plati la casa de sanatate mai putin cu ceea ce primeste (viitoarea) mamica. Deci statul suporta, dar banii ii primesti de la angajator.
Concediul si indemnizatia de maternitate se acorda pe baza certificatului medical (trebuie dus la angajator in termen de 5 zile de la sfarsitul lunii pt care se acorda). Graviduta si/sau mamica nu mai trebuie sa faca nimic altceva pt a obtine aceasta indemnizatie.

Intrebari:
1. certificatul medical il iau de la medicul de familie sau de la ginecolog?
2. cat se plateste prenatalul? 85 % din salarul pe care al la ora actuala?
3. imi voi primi salarul la fel ca si pana acum - adica pe card din tranzactie intre contul firmei si al meu?
4. la fel se va proceda si pentru posnatalul de 42 de zile? (doar cele obligatorii - intentionez sa mi le iau).

Sunt atat de in ceata cu atatea acte cate trebuie sa facem ... ca nici nu indraznesc sa te intreb ce va urma pentru CIC. Mai am timp sa inteleg nu? NU sunt chiar atat de pierduta pt societate, nu?

Multumesc anticipat.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Deborah, ! Sa ai o sarcina frumoasa si o nastere usoara, un bb frumos si sanatos si tot ce altceva iti doresti! Mai alatura-te si tu noua pe forum acilea, sa ne mai spui ce mai faci...

Liniute roz...hmmm...noi incercam cam de vreo 5 ani sa avem un bb...bine cu mici intreruperi, deoarece ba era el plecat prin lumea larga, ba am fost amandoi si am zis ca nu e cazul sa avem un bb...si uite asa nu prea am prins noi ovulatia si anii au trecut. La un moment dat eram chiar panicata ca nu pot face copii, am mers la medic, mi-a dat trimitere pentru diferite anlaize specifice, nu am mers si am zis ca mai incercam macar o luna. Si uite ca-n luna aia s-a-ntamplat (martie). Era sambata dimineata, in ajunul Pastelui. Eu eram agitata cu mancare, finisare curatenie, oua rosii bla bla...si zic...hai sa-mi fac un test. Ciclul imi intarziase deja, insa pentru mine nu era motiv de panica, deoarece mereu imi intarzia ciclul, intre 7 si 10 zile...Asa ca, fuga la baie, pipi si...dupa 3 minute...2 liniute roz...era sa pic jos...sotul meu motaia inca in pat...am fugit efectiv in camera si am strigat...Cristi, 2 liniute roz...testul e pozitiv...SUNT GRAVIDA! In doi timpi si trei miscari era in picioare si el si ne holbam la testul ala mic si nu ne venea sa credem...ne-am imbracat si urgent la clinica pentru eco...Medicul ne-a zis ca, inainte sa sarim in sus, ar trebui sa mai astept o saptamana ca inca sarcina e prea mica si nu e sigur...dar NOI STIAM...si uite-asa iepurasul de Paste ne-a adus bb-le mult dorit! Speram sa fie bine pana la capat!

Va pup pe toate . Povestea fiecareia e emotionanta si unica...

Oana 14+

Mergi la inceput

Am mai adaugat 2 poze noi in album....

Oana 14+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Daconst

Am revenit si eu din concediu si m-am gindit sa salut burticile mai mari care sunt exemplu pentru mine!
Miro,te pupic si ma bucur ca ai intrebat de mine...esti o dulce ca intotdeauna.
Am fost o saptamana la mare ne-am balacit si am stat la plaja ca in zilele bune.Suntem ok iar simptome de sarcina tot nu am...doar burtica mare.

Va pup pe toate si va citesc in continuare,ca am ce invata!

Dana 12+

Dana, bine ai revenit din concediu! Ia pune niste poze sa vedem cum ai petrecut si sa-ti vedem si noi burtica!

Marcela, Roana, Cristinaaaaaa, ce-i cu voi de dati asa rarut pe la noi??????? Hai mai scrieti ce si cum pe la voi ca ne e dor! Pupici...

Oana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Asiza cata dreptate ai. Toate povestile sunt unice in felul lor.

Mie mi-au placut toate ... nu as putea sa ma hotarasc la un top ... la toate am lacrimat. Iar fetele cu doi, trei copii ... ganditiva cum ati perceput testul cu 2 liniute la primul copil, asa-i ca ati simtit ceea ce simtim noi acum?
Va pupic pe toate si mai asteptam si alte povesti.

Eu am tot respectul pentr fetele care isi doresc copii si se chinuie de ani buni. Stiu ce inseamna, stiu ca la mine au fost doar 2 ani ... dar uitati ca avem si noi in grup fete care s-au chinuit mult mai multi ani ... si te doboara asta. De unde am aparut eu ... sunt atatea fete chinuite ... cu tratamente si ras-tratamente si tot nimic. E groaznic sa nu poti face copii.

Va multumesc tuturor pentru explicatiile cu pre si posnatalul. Mioara cand ai tu timp ... presteaza si o listutza ... ca-i trag o foto si o pun in link-urile utile in josul listei de pe prima pagina.

Pupici tuturor ... si mai vrem vesti si de la fetele din umbra.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Salutare mamici!

Miro vad ca ne-am inmultit nu gluma!!! Cand am inceput noi sa scriem eram 15-20 maxim.
Bun venit tuturor - multa sanatate va doresc si frumosi si sanatosi!
Despre mine sa va zic ca am fost in medical o luna - era prea mare stresul la servici asa ca doctorita mea de familie a zis sa iau o pauza - asa ca am stat pe acasa, pe la mama - oricum a trecut foarte repede.

Eu m-am hotarat - mai lucrez luna iulie si de la 1 august imi iau concediu de odihna si apoi prenatalul de 84 de zile. Voi nu v-ati gandit cum faceti? Sau poate voi ati discutat subiectul si n-am observat eu.

In august merg la mare - care sunt parerile despre acest subiect???

Va pup pe !!!!

Simo 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

fetelor povestile noastre sunt unice si probabil irepetabile, e pacat sa nu ne aducem aminte..

la povestea lui miro m-a busit plansul in birou la faza cu "nu mai plange, miro"...n-am mai rezistat, va jur..

va pup pe toate si sa avem bebei frumosi si sanatosi ca tare i-am mai asteptat...

desiree

Mergi la inceput

Simo, da' demult n-ai mai scris!!! Si eu intentionez sa merg la mare in august...la Eforie Nord...nu sunt contra-indicatii...am mai discutat cu fetele pe forum asta...expunerea la soare sa fie la orele permise, adica inainte de 11.00 si dupa 16.00, eventual cu palariuta si burtica acoperita...apa sa nu fie prea rece si valurile prea mari...in rest...!

Ti-ai facut TT???? Daca da, imi poti spune unde si sa-mi dai mai multe detalii, pleaseee!

Oana 14+

Mergi la inceput