Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 23
Donia spune:
Daca se face strigarea, apoi ies si eu din umbra si raspund la apel. Despre mine nu stiu ce sa va scriu. Eu lucrez jumatate de norma si imi prieste nespus de mult, va dati seama... Inca mai am zile cu greturi, uneori senzatie de voma, mai ales de la cate un miros care nu-mi pica bine.
La doctor eu ajung mult mai rar decat voi, plus ca aici nu vezi rezultatele analizelor, asa ca esti nevoita sa crezi doctorul atunci cand iti spune ca totul este bine. Si nu stiu, poate din cauza asta, poate pentru ca sunt la a doua sarcina, dar ma simt mult mai relaxata. Imi aduc aminte de o fosta colega, ea avea doi copii si mereu spunea ca la primul copil esti foarte agitata, pui intrebari, ai emotii, etc, iar la al doilea esti din contra, mult prea relaxata... Si continua ea, probabil ca la al treilea ajungi la un echilibru
... Sunt curioasa daca ne confirma asta fetele care sunt la al treilea copil.
Oricum, eu si la prima sarcina, dar si acum, am ajuns la un moment dat la senzatia ca totul va fi bine, e vorba de o traire intima, o siguranta care nu stiu de unde vine... Dar e un sentiment foarte bun. Aveti si voi sentimentul asta?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
lavdani spune:
Buna,
Sunt Lavinia si datele mele sunt
DN 23.10.1976
UM 19.02.2006
DPN 26.11.2006
Maternitatea Polizu, Dr. Dana Oprescu
Nu stiu cum sa fac sa apar in lista aceea de la inceputul subiectului.
Si vad ca voi va cunoasteti deja toate si vb intre voi, eu nu stiu daca o sa ma bage cineva in seama.
Eu sunt fericita de ceea ce mi se intampla dar si foarte speriata. Am amenintare de avort, din saptamana a cincea au inceput durerile si trebuie sa stau obligatoriu in pat si sa urmez tratament. Am luat Duphaston, acum mai iau doar No-Spa si Scopantil. Durerile sunt acum mai rare.
Am citit aici atatea povesti triste si mi se pare ca eu nu stiu nimic despre nimic. Am crezut ca sarcina e ceva mirific si cand colo imi fac numai griji, plang, sunt panicata.
Va urez la toate numai bine si sarcini usoare!
Lavi
m_monique spune:
donia, si eu incep sa am sentimentul ca va fi foarte bine.
joi merg sa iau rezultatul de la TT si nici nu ma gandesc ca ar putea fi o problema. sper sa nu ma insel.
15+
Nunta noastra
Donia spune:
Mi-am adus aminte ca vroiam sa raspund cate ceva unor fete.
Lavinia P, poti totusi sa faci ceva ca sa atragi atentia ca ai o poza noua in album, poti pune poza asta ca si "coperta" a albumului... adica noua poza se va vedea atata timp cat albumul nu e deschis... of, nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa.
Incearca sa urmezi pasii urmatori: deschizi albumul tau si sus vei vedea ca scrie Edit album, apoi ai optiunea Cover & Background pe care apesi din nou, apoi Edit album cover, dupa care poti alege poza care sa fie pe post de cover, coperta sa zicem. Si poti face asta de cate ori pui o poza noua, o poti face coperta a albumului, ca sa tragi atentia ca exista o noua poza in album.
Almo, si parca a mai intrebat cineva, scuze ca nu mai retin numele. Eu am avut parte de o singura examinare vaginala pana acum, si asta pentru ca am ajuns la urgente cu o scurgere care mi se parea cam maronie si care s-a dovedit a nu fi nimic serios. Dar altfel nu as fi fost consultata vaginal, asa e procedura pe aici. De altfel doctorita de familie mi-a si spus ca nici ginecologul nu abuzeaza de examinari vaginale daca nu sunt probleme deosebite, ei prefera sa nu stimuleze zona daca nu e neparat necesar.
Amalia, imi aduc aminte ca la prima sarcina incepusem sa ma simt in plus in anumite situatii, nu mai eram consultata atunci cand se luau decizii pentru viitor, ca si cum de ce sa se mai deranjeze cineva din cauza mea, daca eu oricum urma sa plec in cateva luni? Atunci ma cam irita situatia, dar acum de abia astept sa termin cu serviciul si sa ma concentrez pe copiii mei
, fetita mea si surpriza din burtica. Oarecum, dupa ce am nascut prima data mi s-au schimbat prioritatile, iar serviciul care era pe un loc fruntas a cazut liber...
Donia spune:
Monique, iti doresc sa fie bine cu rezultatul de la triplu test, asa cum le doresc tuturor, de altfel. Eu inca nu stiu rezultatul, mai am de facut un set de analize pana atunci, dar nici eu nu ma pot gandi la nimic rau. E un sentiment fain, nu?
roxana c. spune:
Raspund si eu la apel, chit ca am mai raspuns si dimineata.
Donia, la celelalte sarcini nu stiam cate stiu acum, datorita internetului si forumului mai ales,la prima sarcina nu prea am fost stresata, la Oana am fost cu risc, am fost stresata rau, la Ana nu prea, iar acum ....dupa cate am citit ca se pot intampla....ma stresez cam mult, dar am incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine.
Dolores, lasa, fata sau baiat conteaza mai putin, bine ca stii ca-i bine, stiu, curiozitatea e mare, dar vei afla tu...
Mirona, multumesc ptr PM, am primit.
Fetelor, ce-i cu Dandusa, a spus ca pleaca pe undeva si n-am vazut eu?
Mioara, tu esti in domeniu, stii cumva daca la iesirea din tara cu o masina a firmei unde lucreaza sotul, am nevoie de imputernicire facuta la notar sau facuta in firma, cu stampila, cu tot ce mai trebuie?
Roxana
18+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
saryta spune:
buna seara, multumesc pt. urarile aduse printesei mele si imi pare rau ca nu am mai dat nici un semn de viata dar net-ul asta cind merge cind nu.ramin in urma si pina apuc sa citesc vine sotul si-mi spune"mai stai mult" si uite-asa nu mai apuc sa scriu.maine o sa pun vreo 2 poze cu saryta.nanasica ei nu a putut sa vina acum dar peste 2 sapt. avem alta petrecere mai mare atunci taiem motul cum se zice.
nici eu nu stiu ce sa mai cred cu TT pt. ca eu abia sapt trecuta aveam aproape 17 sapt. si atunci cind l-am facut aveam 14-15 sapt dupa mine(eu am ramas sigur pe 5 martie, dar ciclul l-am avut pe 13 febr. o mica mare dif. dar doctorii nu se iau dupa cind spunem noi).
va scriu si eu val. mele
-beta HCG 44.402,0 VAL NORMALE 7.000-64.000
-estriol 1,96 1,4-6,5
-afp 9,68 16-93
geneticianul la care am fost mi-a spus ca nu e foarte mare dif., dar acum 3 ani am nascut un bb cu malformatie pe cord(avort terapeutic-27 sapt.)si pt. siguranta e mai bine sa fac amniocenteza.acum nu stiu ce sa mai cred o sa vad peste 2 sapt. cind o sa-mi faca iar amniocenteza(tura asta m-a intepat de 2 ori).
astazi am avut chef de scris mai vb.
Mariana-18+
Mirona spune:
quote:
Originally posted by ama.lia
... Simt ca parca vrea sa-mi ia ceva al meu, si il ia cu forta. Eu ma gandeam la concediu de maternitate prin octombrie (dpn este 01.12).
si eu voiam sa-i raspund Amaliei:
draga mea .... cred ca toate simtim la fel. Depinde insa de sef. Tu ai un sef OK d.p.d.v. al managementului. La mine insa am inceput eu actiunea ... seful a inteles care e treaba si a continuat-o. Nu spun ca sunt de neinlocuit in firma ... dar aveam cam multe pe cap ... multe si marunte. Bine e si ideea ca eram singura femeie in trupa ...
Acum avem inca una .. iar din septembrie mai angajeaza 2. Cica femeile sunt mai fidele.
Asadar - i-am spus sefului ca eu, daca e totul in ordine pana in octombrie, intru in prenatal la 1 si ca as vrea sa-mi preagatesc colega cu ceea ce ii las pe cap. Mi-a dat directive sa dau mai departe la alti 3 colegi. Adica 4 ani de zile am facut eu tot si acum sa impart la 3? Mama da ce buna am fost!
Incet incet mi-am invatzat colegii ceea ce trebuia si acum .... ma simt inutila.
Suna Germania - vorbesc cu mine ... iar eu ... dau mai departe ... deci ma simt un fel de distribuitor de munca. Intr-o alta zi a venit un proiect in firma ... au inceput sa dezbata, sa vorbeasca intre ei ce si cum sa faca ... pe mine nici nu ma bagau in seama ... io imi vedeam de treaba. Mi s-a parut enorm de greu sa stau deoparte ... dar incet incet incep sa invat. E greu la inceput ... dar mai apoi iti dai seama ce bine e fara stres si ca mai ai mult timp liber pt DC.
Dolores mama nu-ti mai fa griji - iote cate ti-am spus ca esti ok si la fel si bebe. Calmeaza-te si va fi totul OK. Nu mai stresa bietul copil. Mai bine ia picteaza-ti tu butoku ... sa-ti mai distraga atentia ... si sa mai vedem si noi ceva nou la Funny Faces.
Donia bine ai revenit. Benefica strigarea din cand in cand, nu?
Momentul asta de care vorbesti la mine nu a venit ... in schimb eu de la inceputul sarcinii oscilez intre optimism si pesimism, cand si cand ... dar nu ma las. Si mi-e o frica de nastere .... sora cu moartea.
Si mie mi-e dor de Dandusa. Oricum .... cam de multe fete nu mai stim nimic. Io tot strig pe aici, ma aud unele dintre voi ... si ma bucur cand reveniti ... dar ce bine ar fi daca ar reveni toate.
Si eu am o intrebare la Mioara cand are ea timp:
iote ce am gasit azi pe la legislative:
Plata concediului prenatal se face de catre angajator (sau de catre casa de sanatate daca exista asigurare individuala). Angajatorul va plati la casa de sanatate mai putin cu ceea ce primeste (viitoarea) mamica. Deci statul suporta, dar banii ii primesti de la angajator.
Concediul si indemnizatia de maternitate se acorda pe baza certificatului medical (trebuie dus la angajator in termen de 5 zile de la sfarsitul lunii pt care se acorda). Graviduta si/sau mamica nu mai trebuie sa faca nimic altceva pt a obtine aceasta indemnizatie.
Intrebari:
1. certificatul medical il iau de la medicul de familie sau de la ginecolog?
2. cat se plateste prenatalul? 85 % din salarul pe care al la ora actuala?
3. imi voi primi salarul la fel ca si pana acum - adica pe card din tranzactie intre contul firmei si al meu?
4. la fel se va proceda si pentru posnatalul de 42 de zile? (doar cele obligatorii - intentionez sa mi le iau).
Sunt atat de in ceata cu atatea acte cate trebuie sa facem ... ca nici nu indraznesc sa te intreb ce va urma pentru CIC. Mai am timp sa inteleg nu? NU sunt chiar atat de pierduta pt societate, nu?
Multumesc anticipat.
Miro
21+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
saryta spune:
draga Miro eu iti raspund la prima intrebare-din spital iti da un certificat constatator in care se trece numele copilului, data nasterii si ora parca cu acesta mergi la primarie si ti-l face pe ala original.
EU acum primesc indemnizatia de la posta (mi-o aduce postasul) nu mai am nici o treaba cu angajatorul.(pe doc. care l-am facut am trecut sa iau banii pe card ,dar casa de asig. inca nu are contract cu toate bancile asa ca mai astept).Pa.
Mariana-18+