Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 15
dolores spune:
diseara descarc pozele de la mare si o sa pun si in album
dolores 16+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."
almo spune:
Adinazot imi imaginez prin ce ai trecut cand ai pierdut sarcina la 24 sapt. Cred ca nu a fost usor nici fizic nici pshic. Dar de ce ai pierdut? Ai avut probleme cu sarcina? Acum sper sa fie diferit si sarcina asta sa o duci fara nici o problema pana la capat.
Ma sperii si eu cand aud cata grija aveti unele dintre voi si eu merg inca pe bici la servici. Sper sa nu fac ceva rau dar ma simt bine.
Sa stiti ca eu desi am 20 sapt nu pot sa ma laud cu ce il simt pe bebe. Aproape in ficare zi simt ceva misacare acolo. Simt, tresar, apoi vreau sa mai simt sa vad ce a fost dar...nimic. Beblina mea nu mai vrea sa-mi mai dea inca un semn. Cand va aud pe unele dintre voi ca simtiti ca se intinde sau ca se zbenguie mor de invidie
N-ar fi nimic poate asa cum se intreba cineva o sa fie linistita si dupa ce iese din burtica.
Ieri am fost la pescuit o placere de-a mea, chit ca m-am plictisit mai devreme decat ma asteptam dar aici pt un pescuit mergi cu masina pe autostrada vreo 1.5 ore si e obositor. Apoi am trecut pe la o ferma si am cules capsuni. Aici o alta metoda, mergi la ferma, iti culegi capsunile singur daca vrei, iar ceea ce mananci e gratis. Cand m-am vazut intre capsuni am macat fara sa le mai spal ca nu aveam apa chit ca nu pareau murdare, dar apoi toata noaptea m-am gandit la asta. Abia astept sa se coaca si aici ciresele ca sa merg sa-mi culeg cirese. Voi acolo in ro mancati de mult cirese din gradina dar aici nu cred ca s-au copt inca.
Moni19+ cu
roxana c. spune:
Dolores, tin pumnii ptr maine. Vrem pozele mai repede!
Almo, gand la gand. Intru totul de acord cu tine: si eu simt ceva si cand ma intreb daca a fost bebe- pauza, ca nu mai da nici un semn, si eu le invidiez pe fete cand spun ca se agita bebe pe acolo
Am uitat sa spun BUN VENIT fetelor noi, si LA MULTI ANI celor care si-au serbat sau isi serbeaza ziua de nastere.
Cand simt ceva prin burta, parca simt pe stanga, unde-am simtit si cu fetele, burtoiu il am rotund parca, stau si ma intreb :oare o fi vazut bine aia la eco puta? Ea a fost foarte sigura, mi-a scris si pe foaia aia la sex: masculin. De-abia astept eco 3d de pe 10 iulie(imediat ce vin de la mare), daca imi spune ca-i fata pun bazooka pe doctorita. Nu de alta, dar am anuntat tot familionul ca-i baiat
La urma urmei, sanatos sa fie bebe indiferent ce are intre picioare
Roxana18+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
adinazot spune:
DRAGA ALMO!
sarcina trecuta am pierdut-o fara nici un avertisment,am dus-o f bine pina cind am intrat in travaliu prematur si in 3 zile s-a terminat totul,am inceput sa am contractii,fiind prima sarcina nu stiam exact ce se intimpla cu mine,ma durea tare burtica si se contracta la intervale regulate,o noapte m-a tinut tot asa si a doua zi cind m-am dus la wc,am descoperit pe chilot singe cu mucus,era dopul gelatinos pe care il eliminasem,nu s-a mai putut face nimic,dupa zile a murit bb in burtica ,pt ca nu mai avea licid amniotic.Vreau sa iti spun ca toate astea mi s-au intimplat in spital.
Doamne,sa stiti fetelor ca nu vreau sa va indispun cu ale mele,sper sa nu treaca nimeni prin ce am trecut eu.
De asta ,la sarcina asta sunt f ingrijorata.Apropo,la prima sarcina,cea pe care am pierdut-o nu a stiut sa imi zica nimeni cauza.Dar acum mi s-a depistat colul scurt si nu tocmai inchis si presupun ca si data trecuta a fost la felk,dar nestiind ,mi-am continuat activitatile zilnice fara menajamente,dat fiind ca ma simteam grozav.Si nu am luat decit vitamine fara alte tratamente.
acum fac tratament,stau la repaus,in pat,sper sa reusesc ,dar din pacate am zile bune si zile rele,as vrea sa stau mai bine la capitolul psihic.Dar ma straduiesc,ca tare mult mi-l doresc pa micut sau micuta ca inca nu stiu ce e.
Tu ziceai ca inca mergi pe bici la servici,daca nu ai probleme e ok,mcu toate ca ar trebui sa te menajezi putin mai mult...parerea mea.
Pupici,raminem in contact!
madaluta spune:
Din cate mi-ati raspuns voi,vad k nu mai luati asa multe pastile ca mine....dar la mine s-au adunat din mai multe parti: de la Tutunaru unele(utrogestan , acid folic , magne b6) , de la medicul meu ginecolog de aici altele(aspenter si duphaston )si de la medicul de familie, altele(tardiferon, materna).Sambata sunt programata la gineclog si voi intreba clar ce sa mai iau si cat, caci mi se face si rau cand vad pumnul de pastile...Si toate in afara de utrogestan sunt vitamine, minerale si nu mai stiu ce....cred k sa il zapacesc pe saracul bb cu atatea.si nu inteleg de ce mi-au prescris toti atatea, caci analizele au iesit bune toate.
Madalina 15+
http://pg.photos.yahoo.com
Mirona spune:
buna fetelor,
am intrat sa va pove si eu cate ceva de miscareatza mea.
Mi-am cumparat o revista super interesanta si acolo scria cum sa procedezi sa intretii contactul cu bebele:
1. Dimineata, intinsa in pat, asculta pret de cateva minute o melodie pe care o consideri potrivita pentru a face trecerea de la starea de somnolentza la cea de trezire. La inceput incearca o piesa lenta, apoi creste-i ritmul si intensitatea.
2. In timp ce asculti muzica pune o mana pe burtica si ureaza-i puiului tau "Buna dimineata!".
3.Ridicate si fa cativa pasi de dans prin incapere. Incearca sa vizualizezi culorile si formele pe care ti le inspira muzica.
4. Dupa ce melodia s-a terminat, spune-i burticii tale ca-i urezi sa aibe parte de o zi minunata.
5. Seara inainte de culcare, invata un cantec de leaan si canta-l in timp ce-ti masezi burtica. Fii atenta la toate schimbarile ce au loc: cum iti percepi copilul in timp ce canti, ce se intampla dupa, daca-si schimba pozitia, daca-ti urmeaza caushul palmei.
6. La sfarsitul zilei, nu uita sa-i urezi somn usor si vise placute. Avantajele unei astfel de activitati sunt stabilirea legaturilor afective.
7. Antreneaza-lsi pe tatic in astfel de ritualuri. Micutzul se va obisnui astfel si cu vocea lui.
Asta fu asa pe scurt.
Apoi ... dimineata nu prea am timp ... tasnesc din pat si fuga in baie si rapid pregatirea pt scarbici.
DAR - am incercat seara faza cu cantecul de leagan, cu mangaiatul si imi urmeaza mana pe burtica. Vorbesc zilnic cu ea si parca uneori imi raspunde. Azi am intrebat-o daca doarme si mi-a tras una ... de am tresarit nu alta. Si pe tati il punem sa aibe contact cu micutza. Deja stie ... cand apar si-mi etalez burtoku inainte ... tre sa treaca la mangaiat si la pupat.
Nu mai stiu in ce zi ... dar intr-o zi parca nu o simtisem deloc. Ma tot necajeam ca nu o simt, ca nu a batut decat un pic de dimi .... o ia tati la mangaiat si ii da vre-o doua pupe ... si sa vezi miscareatza ce-o inceput sa bata ... de i-or dat lacrimile lu tati.
ZAU CA MERITA SA INCERCATI.
Si fiindca v-am laudat atat de mult revista ... v-am facut cateva poze din ea ... pentru cine are timp de LECTURA OBLIGATORIE. O voi trece si in listutza. Merita sa cititi ... e interesanta.
P.S. tin pumnii pentru testele TT si pentru mersul la eco la toate burticile stresate.
Miro20+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
m_monique spune:
alexandra_25 esti binevenita printre noi.
si mie mi se umfla picioarele de la caldura. dar asta mi se intampla si inainte.
15+
Nunta noastra
pitikot spune:
Buna seara! Ajutati-ma cu un raspuns !Am 17 saptamni si 2 zile,pana cum m-au tot durut sanii in special in zona sfarcurilor,si erau si foarte umflati.Acum am terminat de facut baie si vad ca sunt mai dezumflati si nu ma mai dor.E NORMAL ?Sa nu ma mai doara asa dintr-o data ??Medicamente iau exact aceleasi din prima una,adica acid folic,magneB6,Utrogestan.La voi cum a fost ?
Cleomoni spune:
Buna Alezandra 25, si eu sunt noua aici si tot citesc discutiile dintre fete.Eu am un bebe baitel in burtica si are 18 saptamani.Am simtit ca a miscat dar nu foarte des.Oare sa imi fac probleme?
Va pupic pe toate sa vorbiti si cu noi noutele ca vrem si noi sa vorbim cu voi!
Donia spune:
Of, cand citesc ca bebeii vostri misca, iar eu de abia am 14 saptamani! De abia astept si eu! Dar imi si amintesc cu drag cum era la prima sarcina, stateam intr-o anumita pozitie seara si mangaiam burta si imediat fetita incepea sa miste, cand se marise ii simteam bine de tot calcaiul, parca vroia sa iasa din burta. Doamne, minunate senzatii, de abia astept sa le am din nou.
Bun venit noilor viitoare mamici!
Adinazot, imi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o durere atat de mare cu ocazia primei sarcini. Nu stiu, poate s-a mai discutat asta, dar nu este indicat cerclajul in cazul tau? Oricum, tinem pumnii sa fie bine de data asta, e bine ca ai grija de tine si esti mai pregatita acum.
Almo, pe unde ai fost la pescuit si la cules de capsuni? Noi am trecut sambata pe langa multe ferme de ciresi, in zona Niagara, inca nu erau coapte ciresele, dar cam in doua saptamani cred ca se deschide sezonul la cules de cirese. Poate ne aventuram si noi la cules.
Alexandra_25, hai ca mai e putin si o sa-l simti si tu pe bebe. Ai vazut ce scriu si alte fete, nici la ele nu se simte foarte clar sau foarte des, dar cu timpul o sa fie adevarate revolutii in burtile noastre. Oricum, consoleaza-te ca tu esti mai aproape de momentul asta decat mine...
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)