Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 7
oana_bucur spune:
Tonnia bine ai venit printre noi.
Aiska...pe unde ai disparut!?
Eu azi merg la doctorel ...inseamna ca o sa vad mai mult decat la 5 sapt cand era doar o patutza. Ieri mi-am luat rezultatele analizelor si arata bine cu exceptie monocitelor care au o valoare mare (nu stiu ce inseamna). N-am achizitionat toxoplasmoza intre timp si ma bucur. Ce mi s-a parut de-a dreptul dubios este ca grupa de sange mi-a iesit A cand toata viata (de la 14 ani incoace) stiam ca e B. Grupa B imi iesise la 14 ani cand se faceau analizele ptr a se stampila pe buletin. Ce sa zic!? Care sa-mi imaginez ca e gresita? Parca n-am chef sa ma duc iar...om vedea ce zice doctorelul.
Si eu ma lupt cu greturile dar in masura in care imi dau silinta si reusesc sa nu vomit...pot manca in acelasi timp cate ceva dar putin si pe aleselea rau de tot...ca si Anis cu salata simpla ma impac...desi m-am frichinit un pic caci am auzit din multe parti ca trebuie spalata excesiv de bine ceea ce inseamna ca este de evitat saa o mananci in restaurant.
Asta e...cum o vrea Dumnezeu...
Va pup... si ma duc la dusuletz...
Eu si Noi
8+
Helenutza23 spune:
fetele voua ce analize v-au dat sa faceti prima data?
mie mi-a scris asa:
HLG (hemoleucograma)
Rh
Glicemie
Uree
Creatinina
TGO
TGP
VDRL
HIV
Examen urina
bubulina1 spune:
Tonnia, bine ai venit!
laurak, mie la primul consult mi-a facut direct eco transvaginala (si cu toate astea, am avut apoi o pata roz pe chilotel, cred ca a fost nitel atins colul). Avea bb doar 4 sapt si abia s-a vazut o pata mica de tot. Maine voi avea 5 sapt si 3 zile si sper sa vad mai bine saculetzul. Tin pumnii stransi! (si eu o sa am nevoie maine).
oana_bucur, bafta si tie la eco, sa vii cu vesti noi despre bb! La voi deja ii bate inimioara, cred ca este o senzatie super! Nu stiu ce sa zic de analiza grupei, eu stiu ca am A2, cine stie ce-mi iese? Mama are 01, tata A2, alta grupa nu am cum sa am. Nu stiu insa RH, de abia astept sa aflu. Voua trimiterea de analize v-a dat-o ginecologul sau medicul de familie?
Bubulina
5+
laurak spune:
Oana_Bucur sa stii ca trebuie sa fie undeva o gresala la grupa sanguina pentru ca aceasta nu se schimba, deci daca la 14 ani ti-ai facut-o si era B atunci asta e toata viata, sigur au gresit ceva, atunci sau acum. Mie mi-au facut grupa sanguina la 2 ani pentru ca am suferit o operatie si era BIII iar anul asta cand am repetat-o era tot BIII.
5+
cristia spune:
Salut fetele!
Bun venit Tannia si celorlalte burtici (creieru' in vacanta)! Am o prietena care a ramas insarcinata cu bb 2 la 3 luni de la nasterea, prin cezariana, a primului.Totul a fost f bine!
Cora: e nasol dc e rosu si cu cheaguri.Slava Domnului ca a trecut!
Catalina: super senzatii! F frumos ce ai zis de Radoi.Ma tenteaza si pe mine.Face el echo la fiecare control?
Si eu am facut echo transvaginala la primul control.Am uter retrovers si nu se putea altfel.Sper ca urmatoarea echo sa fie pe burtica si sa vad mai multe
Eu am inceput parca sa ma simt mai bine, adica imi mai e rau doar seara.In restul zilei nu prea imi mai e greata dar persista in continuare foamea de lup.
Intrebare: luati acid folic chiar daca luati prenatale?
Cristiana mama lui Andrei (29 Sept 2004) si
7+
poze [/b]
aventura spune:
Buna fetelor.
Iata ce analize trebuie facute - m-am documentat ceva ca sa le gasesc:
- Toxoplasmoza - IgG si IgM
- Chlamidia
- Citomegalovirus - IgG si IgM
- Rubeola
- Listeria
(acestea de regula e bine sa fie facute inainte de sarcina dar...)
- Hemoleucograma
- Grup sanguin + RH - atat mama cat si tatal-
- Glicemia
- Calcemia
- Trigliceride
- Uree
- Creatinina
- Acid uric
- TGO
- TGP
- Bilirubina
- Coagulograma
- Colesterolemie
- Transaminaze
- Ag. HBS
- Ac. anti HVC
- Ex. secretie vaginala + cultura col
- Ex. Babes Papanicolau
Cu exceptia Ag. HBS si Ac. Anti HVC (hepatitele), de toate beneficiati gratuit. Medicul de familie este obligat sa va ia in evidenta si sa va dea trimitere gratuit pentru ele.
Eu asa am procedat si am facut toate analizele la IDS pe Dorobanti care are decontari CAS. In plus, e laboratorul recomandat de Dr. Tutunaru.
Eu, inca bine, nu am greturi in general, doar un pic ameteala aseara...
Va pup pe toate!
6+
aventura spune:
Fata draga Cora,
, eu zic totusi sa mergi la ginecologul tau sa te vada cat mai repede. Nu te lasa numai pe mana unui tratament prescris de un medic de garda.. Am vazut atatia medici pe dinafara in incat...
Si eu zic ca e ok, dar totusi mergi sa te vada ginecologul tau, este cel mai bine!
Te pup cu drag!
Aventura
6+
laurak spune:
Se apropie prima intalnire cu medicul ginecolog si am emotii din ce in ce mai mari, imi vine sa plang. Sper sa fie totul bine. Va rog tineti-mi pumnii.
5+
marinar spune:
buna burticoase
in sfarsit am reusit si eu sa intru (am avut la munca PC-ul virusat)
ieri am descoperit cel mai bun remediu pt a scapa de greturi si senzatii de rau: m-am jucat toata ziua cu nepotzica mea care are 4 luni si jumatate. u am uitat ca am un samburel in burtika, dar am scapat de rele. Chiar am putut sa mananc tot ce am vrut. a fost super. m-am culcat pe la 1 noaptea pt ca am stat la taclale cu mama, nici nu am dormit ff bine pt ca mai sunt obisnuita sa dorm acolo (in vechea mea camera) si acum mor de somn.
vreau acasaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
marina
pozici
Catalina spune:
Cristia, eu ti-l recomand desi sunt de putin timp pacienta lui. Personal cred ca fiecare trebuie sa incerce ceva si sa nu se ia exclusiv dupa ce zic altii si sa isi faca o parere personala. Mergi si vezi. Mie mi-a facut eco la ambele consultatii. Mi-a dat mobilul din prima si e calm si zambitor. Pt mine conteaza.
Succes!
Catalina