Mamici de iulie - august 2006 (67)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

mamanati, huacin multumesc pentru sustinerea impotriva soacrei.

huacin sunt convinsa ca soacra mea nu a vorbit cu nici un preot. astea sunt aberatiile ei. ei sunt romano-catolici. dar si la catolici conteaza mult obiceiurile zonei. probabil ca la Roman (de acolo vin ei) acum ... ani asa o fi fost obiceiul. dar in banat obiceiurile difera fata de moldova in multe privinte. Si apropos de botez, eu am o matusa care are 60 de ani si anul trecut s-a botezat catolic. Motivul e unul destul de sinistru: vrea sa-ti cumpere loc de veci in cimitirul catolic din lugoj (acolo e familia mea). in fine, soacra-mea e batuta in cap si am vrut sa va arat si voua o monstra din "perlele" ei.

Consi 33+ si Luca meu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060803/k/5be7/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roconsuela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 25miky spune:

hey buna ! nu e nici-o problema cu sarcina ,asa e doctorul meu ,iti da sansa sa alegi daca vrei sa iti provoace sarcina pe o anumita data ,procedura e simpla ,folosesc un bat sa ...stii tu ,ca un balon ,sa ti se rupa apa ,apoi se administreaza Potossin care ajuta cu contractiile,asta se administreaza oricum ,si la nastere normala.Plus ca e plecat pe 4 iulie cand trebuie sa nasc si trebuie sa nasc cu alt doctor ,deaceea mi-a spus de nastere provocata .Inca nu am luat o decizie ,ne mai gandim.

quote:
Originally posted by avmaria

Crissa, nu ezita sa ma intrebi daca ai nevoie de vreo traducere sau mod de folosire. Cu cea mai mare placere.

Miky , vezi ca nu sant sigura ca daca ti-o provoaca travaliul e mai scurt, si oricum tot ti se rupe apa (sau ti-o rup ei la spital dar e mai dureros). Sau n-am inteles eu bine ce inseamna inductie?
De ce vor sa ti-o provoace, e vreo problema?

miky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Ufff, acum vad ca am scris un milion de mesaje...
Saru'mana de grija... Bebe pare ok. In ziua in care ma plingeam ca nu miscase destul, la vreo 2 ore, a inceput topaiala... Mama, si ce topaiala... ma uitam si rdeam cu lacrimi in ochi! A miscat de m-am linistit... Nu am mai mers la medic pentru ca nu a mai facut pauze mai mari decat de obicei. Oricum, merg in zilele urmatoare si ii spun si povestea cu pauza. Mi-am masurat si eu burtica; am 91 cm, masurata in picioare... Cu greutatea se pare ca recuperez vertiginos, am luat cam 1,5 kg in 3 zile; eu nu am prea mancat, tot cam ca de obicei, adica putin, asa ca, presupun, bebe a luat mai mult in greutate...
Aveti grija de voi si de pui. Mult a fost, dar putin a mai ramas. Cateva zile/ saptamani de clocit acum, ne scutesc de niste ani de chin; asta cred c-o spun mai mult pentru mine...
suprapozabil de patut asa cum am promis, am tot intrebat... am gasit o "masuta de infasat" ce parea foarte practica de pus peste patut (in genul celor care sunt peste cadita de baie) pe bd. dacia, intre eminescu si piata galati la Happy Baby, la 800.000 rol. Sper sa fie utila informatia...
Eu mi-am facut aproape toate cumparaturile. ca de obicei, am vrut sa aleg eu tot, asa ca am lasat patutul si cadita pe ultimul loc, pentru ca stiu ce vreau si de unde. In rest am facut cateva razii, am luat absolut tot, inclusiv un Ariel de 9 kg . Am fost si la farmacie, cu listuta in mana, am luat tot, de la fese la Baby Drink si Bonissan. La fel am facut si Cora, mi-am luat tot, de la tampoane, la gel antibacterian... V-am spus, daca ma stiu "cu sacii in caruta" sunt mult mai linistita.
Zilele trecute am facut putina ordine; eu am fost cu indicatiile, sotul meu a facut revolutia. Sunt bosumflata, m-a abandonat menajera; a vandut un pamant si ia o pauza de la munca... Ma obisnuisem cu ea... Pica tare prost, iar eu ma acomodez greu cu cineva strain in casa...
Va pup, sa auzim numai de bine!

Valentina 33+ (30ani), Alexandru(5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

consi din fericire pentru mine, soacra-mea e o minune de OM, fara gluma. Ma inteleg cu ea mai bine decat cu mama. Si toate astea pentru ca a fost suficient de inteleapta sa inteleaga ca un sfat al dumneai are mai multe sanse sa-l ascult, daca nu incearca sa-l impuna...Nu as spune acelasi lucru si despre mama, dar, mama fiind, e mai simplu sa ne certam si sa ne impacam. Dar, sincer, la romano-catolici, nu stiu sa existe limita celor 2 saptamani, presupus ca mi s-ar fi spus si mie inainte sa decidem ca-l botezam pe Alex ortodox. probabil e o chestiune de obicei al locului, dar preotul nu are dreptul sa refuze, asta-i sigur; dovada cea mai buna e matusa ta

Valentina 33+ (30ani), Alexandru(5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

M-am mai uitat la tv si tot nu sa pot dorm, si e groaznic de cald...
Arcenciel, te invidiez pt ploaie si pt baile din lac. Profita din plin !
Daca puneti saltea in plus de salteaua tarcului cred ca e ca si cum ar fi in pat de lemn... Vezi ca in Franta poti sa inchiriezi de la farmacie aparatul de muls (inchiriezi unul electric care e scump de cumparat). Noua asta ne-a recomandat moasa la cursurile de pregatire pt nastere, din pacate nu am retinut marca recomandata si cea de evitat. Urmau dezbatute toate astea in ultima sedinta care a fost vineri si la care nu m-am putut duce pt ca am fost imobilizata la pat.
A, si a propos de patut, ne-a recomandat daca putem sa il culcam intr-un spatiu mic la inceput (a propos de inchiriat ne recomandase chiar si varianta cu inchiriatul acelor paturi transparente mobile cum sant la spital, ne daduse si firma care le face si le inchiriaza). O alta solutie ar fi landoul de la carucior, sau niste perne speciale (pour caler le bb in fr) care le pui in patul normal. Recomanda aceasta pt ca bb in burtica e intr-un spatiu mic si se simte mult mai in siguranta intr-un spatiu limitat si mic la inceput, pana se obisnuieste cu lumea din afara. Eu am noroc ca imi imprumuta o prietena un patut mic de tot (berceau) cum se faceau pe vremuri,cu voal sus, de la Natalys, in care sta bb pana pe la 6 luni, dupa aia iau patut.
Hai ca incerc si eu sa ma duc la culcare.
Somn usor si multe vise frumoase la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hop si eu la spartul targului
Monica banuiesc ca ai nascut pana acum,te asteptam cu povestea si iti doresc un bb sanatos,mancacios.
Kehleyr sa iti traiasca noua printzesa,sa fie sanatoasa iar tie recuperare rapida.
Cristina sper sa fiu pe faza sa pot face si eu galerie,daca nu eu iti doresc de pe acum un Luca sanatos iar tu sa iti revii cat mai repede si sa ai muuuuuult laptic.
Ioana bine ca nu a fost nimic,in ce priveste DPN-ul,sa stii ca si la mine la ultima eco am avut 4 DPN-uri,cel mai repede dupa masuratoarea caputzului 1 iulie,nu mai tzin minte celelalte date insa dupa eco bb masura cu 3 saptamani mai mare,normal DPN-ul dupa UM este 2 august,insa nu mi s-a mutat data,e doar bb mai mare,nu toti bebelusii sunt standard,ecograful e doar o masina,bb o sa stea in burtik cat ii trebuie,chiar daca e mare.
Eu nu ma stresez de diferentze,si e vorba de 1 luna,daca era vreun motiv de ingrijorare imi spunea doctorul,chiar daca nu imi place de el ,il consider profesionist si merg pe mana lui,stie mai bine decat mine

Stefania
www.snugglepie.com/cb/103904.png" target="_blank"> Bebe

www.snugglepie.com/ezb/525300.png" target="_blank">David

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Pika esti OK? Ai simtit cutremurul de azidimineata? Cum a fost prin partea voastra?
Pe noi ne-a scuturat destul de zdravan.Fara pagube din fericire.

Stefania
www.snugglepie.com/cb/103904.png" target="_blank"> Bebe

www.snugglepie.com/ezb/525300.png" target="_blank">David

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Buna dimineata !
Millikiki bine ai venit printre noi! Zi-ne datele tale (data nasterii tale, data probabila a nasterii si unde nasti) ca sa le treaca madyn pe listutza noastra.
Ioana81 - curat ghinion; bine ca totul e o.k. si ca nu sunt altfel de probleme.
Cristina_Ioana dragutzo, se pare ca vrei sa mi-o iei inainte rau de tot . Eu ti-am zis ca te las, dar mai ai si tu rabdare un pic pana maine!

38+, http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;19/st/20060704/dt/8/k/bb09/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Neatza(de fapt dimineata a fost cand ne-am trezit noi...pe la 3-4-5..).Of,antipatice sunt noptile.Cand imi pomeneste cineva de noapte si de somn..ma apuca depresiile.
Kehleyr tre sa vina azi acasa,nu?Poate ne spune cate ceva.
Monicutza..nimic?
Cristina _ioana - oare azi e livrarea sau mai tinem galeria pana maine?

Pt. fetele cu fetitze - ati cumparat cercei?Eu am fost la Unirea zilele trecute si am luat unii mici, mici de tot si am inteles ca ii va pune cu cateva ore inainte de iesirea din maternitate.Of, deabea astept sa vad minunea cu cercei!
Am pregatit acasa haine pt. iesirea din spital pt. toate anotimpurile si temperaturile posibile si mi-a iesit (dupa o triere la sange!)un pungoi muuult prea mare pt. a incapea in orice valijoara de spital.M-am resemnat si il las acasa si ii spun sotului ce sa aduca...

Eu personal folosesc pastile pt. tantzari Raid si orice alte marci si zau ca nu cred ca pot dauna cumva lui BB.Si voi pune si dupa ce se naste ea ca doar no sa las vampiroii sa-mi piste fata.

Daca sunteti adeptele unghiilor taiate (eu personal nu suport manusile puse la BB),nu uitati sa luati cu voi la spital si forfecutza caci veti avea nevoie de ea chiar de a doua zi.
Si mai luati si o sticla de plastic sau ceva in care sa puneti florile de la vizitatori.

Mor de nerabdare sa-mi vad puiul la fatza.M-a apucat o agitatie...!

A!Eu am fost la homeopat si mi-a dat o gramada de bobitze de luat.Am cateva pt. durerile de cezariana, am unele pt. constipatie de dupa si am unele (sper sa fie bune!)pt. emotie si depresie post-natala.P-alea de emotie mai, mai ca le-as lua de acum.Cand ma gandesc ca peste o saptamana pe vremea asta stau cu iubita mea in bratze.....iar ma ia cu ameteala.

Pup fetele si revin

Irinuca 36si 6 zile+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Huacin sa inteleg ca tu ai sa speli hainutele lui bb cu Ariel si atat (adica fara detergent pt bb si fara balsam)? Pentru ca eu nu stiu ce sa fac ce fel de detergent sa folosesc.

31+, Codrin

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput