Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?"
Raspunsuri - Pagina 7
mcrissa spune:
aliona
pe noi cand ne-am casatorit m-a intrebat bunica lui:"de ce va grabiti maica, esti gravida?", ca la un an dupa ce ne-am cunoscut am hotarat sa ne casatorim si i se parea prea repede.
Mcrissa
Amely spune:
Acuma ca m-am mai "racorit" nitel stau si ma gandesc ca mai sunt si situatii cand omu' vrea doar sa faca conversatie, neavand habar ce r... rascoleste cu intrebarea asta, in fond te intalnesti sa zicem cu un fost/fosta colega de facultate, dupa niste ani buni, si ce poa' sa te intrebe decat de casatorie, sot, servici si... inevitabil - copii. Daca au bun simt, in momentul cand ai zis ca inca nu...dar speri, aproba zambind si schimba delicat subiectul. Pe mine nu genul asta ma enerveaza, ci aia care desi stiu foooaaarte bine cat ne dorim bb, au o deosebita placere in a invarti cutitul in rana. Cumnata-mea nu scapa nici un prilej sa-mi spuna "faceti draga mai repede, ca altfel pentru ce munciti? uite, noi am avut cele mai mari realizari abia dupa ce am facut bebe, acum vrem deja sa trecem la al doilea, ca trece timpul". Si asta in conditiile in care si ea a pierdut o sarcina, dupa care timp de 1 an nu mai stia pe la ce biserici sa se roage ca sa ramana gravida, deci stie cum e... Sau poate a uitat?... Ce usor uita unii aceste lucruri, dupa ce se vad cu sacii in caruta, in schimb de sfaturi si pareri nu duc lipsa. Si macar daca ar fi sfaturi utile, dar din astea gen "mai du-te la biserica" sau "fii si tu mai atenta cu sotul ca pare cam stresat" nici nu ma mai fac sa rad, mai rau ma scot din sarite... Ultima oara i-am zis cumnatelei dragi "pai barbata-tu pare mult mai stresat decat al meu, uite ce nervos e tot timpul, si totusi ati facut copii. In plus al meu sot are o spermograma excelenta, testata recent, eu sunt cea defecta, dar el oricum ma iubeste" si i-am inchis gura.
Da, m-am facut rea ca nu se mai poate...
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Kariris spune:
Nu, da pe bune mai fetelor, voi cand faceti un bebe??
Cred ca m-ainjurat aia "cu cearcanele" ca am racit la tzeasta de la aerul conditionat si am niste cearcane imense si ma doare capul, mi-l simt mare cat al lui Axinte din vacantza mare...
sheherezada spune:
lachi mereu sugubeata fie ploaie,fie soare!
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
crinuta71 spune:
quote:
Originally posted by lachione
Nu, da pe bune mai fetelor, voi cand faceti un bebe??
Cred ca m-ainjurat aia "cu cearcanele" ca am racit la tzeasta de la aerul conditionat si am niste cearcane imense si ma doare capul, mi-l simt mare cat al lui Axinte din vacantza mare...
Lachi e prima data cand zambesc si nu imi vine sa plang cand vad/aud intrebarea aceasta. Nu am crezut ca se va intampla vreodata.
poze
gabiu spune:
Amely, apropos de uitat, nasa-mea care acum are un bb de 10 luni, dar care s-a chinuit ca si mine aproape 3 ani ( eu intre timp am atins 5) imi spune sa nu-mi fac griji acum ca uite cate hainute voi avea de la al ei. De parca asta-mi era mie, ca n-am cu ce-l imbraca. Doamne, da-le minte celor care s-au vazut cu sacii-n caruta ca multa le mai trebuie. Imi este draga, dar la faza asta m-a cam lasat masca.
gabi
mcrissa spune:
gabiu pentru vorbele nashei.ei nu or fii intelegand ca daca nu am avea cu ce sa-l imbracam nu cred ca ne-am mai dori noi atat de mult un bebe.
si acum putin off-topic:sorei mele ii spunea si ei nasha ei si o verisoara de-a noastra ca fa si tu bebe ca iti dau doi saci de haine(sora mea i-a cumparat ea bebelinei ei hainutze de nu a a vut cand sa le imbrace pe toate) si cand a nascut nu au mai adus vorba niciodata de haine.
Mcrissa
Stelutza_36 spune:
fetelor.
hopp si eu in clubul vostru. soacra mea nu are curajul sa deschida subiectul pt ca se simte cu musca pe caciula, ca din cauza lor ne-am casatorit dupa 12 ani de lupte grele cu ei, si nici atunci nu au vrut sa vina la casatorie, dar au vazut ca nu mai pot sa ne impiedice si atunci chipurile au fost si ei de acord. asta a fost acu 3 ani, de atunci am devenit nora preferata. dar de intrebat nu indraznesc. si bine fac.
mamica mea mai ofteaza din cand in cand, dar stie ca ne chinuim si ne intelege. ceea ce a inteles mai greu este ca de ce a avut nevoie ginerele ei de 3 ani timp de gandire ca sa-si faca o spermograma.
in schimb ma streseaza prietenele mele care au deja copii. de fapt nici nu stiu ce e mai rau: prietenele care au reusit si acum sunt de parere ca nu am destula ambitie, de aceea nu reusesc sau o alta prietena de a mea care spune ca probabil asa e mai bine sa nu avem copii pt ca probabil asa vrea Doamne Doamne.
dar chestia cu ambitia ma scoate din sarite. nu am prea am povestit in stanga si in dreapta de incercari, medicamente, dozari hormonale, HSG si altele, altele, dar daca nu stiu despre ce este vorba cum au tupeul sa vorbeasca despre ambitie. na, acu m-am enervat din nou.
odata, la nervi, am zis ca nu facem pt ca nu vrem copii. si cu asta am inchis gura tuturor.
kitty_nic spune:
am revenit si eu in clubul de "d-alea de nu fac copii ca nu vor sa fie deranjate si trezite noaptea".
Ieri seara m-am intalnit cu o cutra care sta la trei scari de mine si care bineinteles ca in clipa in care m-a vazut m-a intrebat:"ce faci fata, nu faci si tu un bb odata, sau nu vrei sa te deranjeze si sa te trezeasca noaptea? ca stiu ca de placut copii iti plac, da' e mai usor sa-i pupi pe-ai altora decat sa-ti urle-n cap al tau in continuu."
Inchipuiti-va ce imi venea sa-i trag o paruiala in mijlocul drumului. Dar am reusit sa ma abtin si i-am zis ca "mai, noi lucram intens in directia asta, ca sa-ti spun drept prefer sa-mi urle al meu non-stop in cap decat sa-l pup pe fi-tu care oricum tot in capul meu urla. Hai pa ca ma grabesc.". Si am plecat. (n.a. toti copiii din bloc se strang si se joaca si urla si isi fac numarul in fata scarii noastre, mai precis sub geamurile mele care stau la etajul 1, asa ca era cu directie sageata otravita). Nu cred ca mai este cazul sa va spun ca dupa ce am plecat de langa ea mi-a fost ciuda pe mine ca am amestecat copilul in discutie, dar chiar mi s-a parut nesimtita in modul in care ma apeleaza. Oricum fi-su este nesuferit rau de tot si foarte prost crescut, iar eu nu ma omor din dragoste pentru el. Chiar am fost nesimtita.
Dar faptul este consumat. Acum puteti sa va distrati...pe seama mea.
Poze
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.