Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?"
Raspunsuri - Pagina 5
Elise spune:
quote:
"draga copiii cand sunt mici sunt atat de dulci incat iti vine sa-i mananci... cand se fac mari, iti pare rau ca nu i-ai mancat!"
sa fie asta regretul vietii mele....
Elise
Amely spune:
Pe mine ma enerveaza maica-mea de mor (desi o iubesc si ma sustine cat poate) ca se scapa si bate toba pe la cunostinte/rude cica, "de ce sa te ascunzi, draga? ce, e secret ca va doriti copil?" Pai cred si eu ca e greu de inteles, doar ele (si ea si sor'sa, adik matusa-mea) sunt familie de "iepuroaice". Iar eu trebuie sa suport sfaturile tuturor babelor grijulii, vadit afectate de "boala" mea, gen: "mai du-te si tu maica pe la biserica, boteaza un copil-doi, da niste acatiste si poate te ajuta D-zeu". Ce sa le spun, "stiti, eu nu fac parada din asta dar chiar merg la biserica si ma rog atat cat pot si simt nevoia, cat despre botezat este foarte frumoasa ideea, dar nu-mi vine in minte decat Romanita care a botezat copii pe banda ca sa-si spele pacatele cu cele 8 avorturi provocate. Iar D-zeu pana si pe ea a ajutat-o si acum e din nou gravida. Chiar n-o sa se milostiveasca la un moment dat si de mine?"
etc, etc...
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
aniast72 spune:
Astazi m-am intalnit cu o fosta amica de pe bancile facultatii. Nu ne mai vazusem de multa vreme. E insarcinata in luna a 8-a. M-am bucurat pentru ea pana cand mi-a pus intrebarea: Si tu...cand? Mi-am muscat buzele atunci si n-am stiut ce sa fac...sa-i spun bancul pe care l-am citit mai sus sau sa-i spun cu zambetul pe buze: Dragutza, nu stiu care dintre noi urmeaza...
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
Elise spune:
Amely,
kestia asta cu provenitul din familii "iepuresti" e frustranta rau: eu stateam la dr. in cabinet si ma intreba dak mama a avut pb, daca matusile au avut...etc.
Si nu.
N-au avut.
Numai eu sint altfel.
Barbatu-meu: aceeasi kestie: multi frati surori, neamuri cu cite 4-5 copii... numai la el ioc.
Asa ca sintem precum un cal maro in ambele familii.
Toti vor sa nu mai faca, noi sa facem....
oricum, acum ne-am linistit si avem alta replica: "cind o sa aveti copil?"
"Cind il gasim!"
Vrem sa infiem...
Dak se strimba cineva ii replicam linistiti ca vrem unul cu okii albastri.
Si noi n-avem okii albastri.
Deci dak il facem noi slabe sanse la oki albastri.
Si daca nu iese cu okii albastri nu-l vrem... si ce facem cu el?!
Deci ne ducem si il il selectam in fctie de culoare.
Mai bine sa ne creada tzacanitzi decit sa ne compatimeasca.
La urma urmei.
Elise
aileene spune:
mcrissa si absolut toate fetele pe care v-am citit , aveti dreptate in tot ceea ce scrieti , apropo'urile batute de cei care n-au trecut pe strada "infertilitatii" sunt o gramada si nu-si dau seama cat e de greu sa le spui tuturor celor din jurul tau ca pur si simplu nu poti avea propriul tau copil , chiar daca ai facut si faci trat de tot felul , echografii , fel si fel de investigatii (de multe ori inutile) in sensul asta , ca doara nu le poti spune tuturor povestea ta ca sa ai totusi impresia ca cineva in sfarsit te-a putut intelege !
Uitati la mine , eu traiesc in Franta , unde lumea e f diplomata (nu toti) si nu-s prea curiosi (prin fata) dar prin subtilitatea lor , totusi sunt fara delicatete si diplomatie !
Intr-o zi asteptand pe Alexandre sa iasa de la scoala , m-am apropiat de-o mamicuta , care tinea o fetita (ghemotoaca) in marsupiu si am inceput sa-i vorbesc si s-o cocolosesc , atat de dulce era ! Iar o femeie care statea mai departe de noi s-a apropiat si m-a intrebat : "de ce nu-l faceti pe-al 2-lea?) iar cum mie mis es parut intotdeauna o persoana antipatica , mereu singura-n coltul ei , i-am raspuns : "ati auzit vreodata de FIV-ICSI ? La care buimacita imi raspunde : NU ! La care eu ii raspund : "pai atunci daca nu cunoasteti problemele celorlalti , nu puneti intrebari asa idioate ! Mi-am iesit din fire , n-am putu cu toata bunatatea mea ce-o am de obicei sa-i raspund altfel ! Iar d-na care tinea fetita , m-a intrebat de fata cu ea , ce-nseamna FIV-ICSI , si atunci am inceput sa-i spun in mare...prin cate-am trecut ca sa-l am pe baietelul meu , la care mi-a spus f admirativa ca sunt o curajoasa si o luptatoare !
Sper ca d-na care a pus intrebarea aceea idioata sa fi tras o lectie de la viata si sa nu mai fie atat de curioasa , ptr ca DOARE prea tare asemenea intrebari si nu-si dau seama de efectele asupra celor care trec prin atatea ca sa obtina bb-ul lor mult dorit !
Fetelor , va pe toate si ma bucur de acest subiect , bravo mcrissa
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos
Kariris spune:
Amely, macar rubedeniile tale se incadreaza in limitele normalului... o prietena de-a mamei mele (ca nici a mea nu-si tine gura) i-a spus ca ar trebui sa merg la o manastire sa stau acolo si sa ma caiesc si apoi sa ma duca ea la una cu puteri divine care sa se roage pentru mine si sigur o sa raman gravida! Ca prin rugaciune si cainta o sa mi se faca si trompa la loc (aia taiata de la ectopica) si ca ce daca cealalta trompa e defecta, ca cu o ora de rugaciuni in fiecare dimineata cum ma trezesc, se rezolva si o sa raman! Doamne fereste! Am intrebat-o pe mama cum a putut sa asculte asemenea ineptzii! dar deh, e prietena ei din copilarie, chiar asa dusa cu capul cum e, e tot prietena ei!
crinuta71 spune:
Din pacate fetelor, si eu am parte de asemenea intrebari. Mai ales ca eu nu am spus aproape la nimeni de problema noastra (nici la rudele apropiate, doar sora mea stie din familie). Eu le spun ca nu am chef, ca nu am timp de asa ceva si vreau sa ma mai distrez, ca mai vreau sa invat, ca ar trebui sa renunt la prea multe din cauza unui copil (ca ar fi cheltuieli prea mari), ca sotul meu e mai mult plecat (asta e adevarat). Cred ca ma considera o egoista multi, dar nu ma intereseaza parerea lor. Nu merita sa mai intereseze daca nu au bunul simt sa nu mai intrebe. Eu intotdeauna am evitat sa intreb pe cineva cand se casatoreste sau cand face copii, sau de ce nu fac lucrurile astea. Chiar inainte sa stiu ca am probleme nu puneam astfel de intrebari, nu vroiam sa ma bag in viata nimanui. Asa ca chiar nu inteleg de ce unii tot intreaba si nu vor sa renunte sa ma sacaie, chiar daca le raspund cum v-am scris inainte. Iar intrebarile acestea numai bine nu imi fac, pentru ca apoi cand ajung acasa, incep sa plang.
poze
ileana spune:
....De la intrebarea asta, am devenit eu "acra"cu tot clanul...
Si poate nu ati aflat...
Soacra unei prietene, a aflat...zacea plina de suparare pe fotoliu cand a venit prietena mea de la servici...a intrebato, ce are?
Raspuns bestial ( al soacrei): "Uite, pana si Angelina Jolie FACE COPII"
Replica:"da, dar ii face cu Brad PITT"....
crinuta71 spune:
Da, Ileana si eu m-am cam izolat de toata lumea din cauza aceasta (nu numai de rude, ca de rude nu prea poti scapa intotdeauna). Dar tot ma mai "prind" sa ma intrebe uneori.
Ce fain raspuns,
poze
iepumic spune:
Buna seara.
Eu fac parte probabil dintre norocoasele care INCA nu sunt sacaite prea des cu aceasta intrebare....ai mei nu ma intreaba pt. ca pe ei ii ingrozeste ideea ca eu sa am un copil acum (li se pare ca e prea devreme), socrii nu indraznesc sa ne intrebe prea des pt. ca ei nu ne pot ajuta in nici un fel si le-am raspuns ca "n-avem bani de Pampers" acum. Insa mi s-a pus si mie intrebarea "pe alocuri" si am raspuns cu cata diplomatie am putut dar de maniera sa evit repetarea...de exemplu chiar azi m-am intalnit cu un fost coleg de facultate cu 2 ani mai mare dar casatorit deodata cu noi si m-a intrebat "si, al treilea membru al familiei?" si eu zic "pai unde te grabesti asa? nevasta-ta ce zice, si pe ea o impingi de la spate?".....vreau sa zic ca i-am aruncat pisica moarta in gradina pt. ca de fapt el era cel care nu voia copii acum.
o
Off-topic: Delfinas, vad ca esti din Valeni! Pe la Homoraciu ai fost???
Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.