Am 90 kg, 1.67cm si sunt hypotiroidica....

Am 90 kg, 1.67cm si sunt hypotiroidica.... | Autor: mormelvio

Link direct la acest mesaj

Am 30 de ani neimpiniti inca, 90 kg, 1.67cm si sunt hypotiroidica.... suferim de acelasi lucru?? Sunt aici o groaza de metode de slabire, o groaza de sfaturi...nu stii de unde sa incepi si ce sa alegi. Toate bune si frumoase pana la faza de a le pune in practica...lasand la o parte faptul ca ele se aplica in general la persoanele sanataoase si nu la cele care se stiu bolnave si se afla sub tratament ca mine sau ca multe altele dintre noi. Nu stiu in ce masura e indicat sa tii un astfel de regim si ce efecte pot sa apara in masura in care iei si medicamentul specific hypotiroidei: Eutyrox.
Inainte cu un an sa ma marit, adica prin 2002, ajunsesem la 'frumoasa' greutate de 83 de kg. Atunci a fost momentul cand am spus gata. Pana aici. Trebuia sa fiu o mireasa frumoasa si nu un sac. Asa ca timp de aproape un an m-am chinuit cu supa de varza, cu cura de orez fiert fara sare si fara nimic altceva, cu cura de 13 zile...nu mai stiu cum se numeste...cu tot ce aflam prin ziare si reviste...cu cea disociata..etc. Am inceput sa merg la sala si la masaj. Va spun ca pana la nunta...am reusit intr-un an, sa ajung la 72 kg. Deci cam 10-11 kg am dat jos. Nu eram slaba...dar am fost o mireasa frumoasa..zic eu..(vezi poze daca nu ma crezi pe cuvant)...dar am revenit repede din euforia nuntii, cand in luna de miere, imediat dupa nunta, am revenit la o alimentatie normala, ii drept un pic schimbata ca am fost in Africa, si acolo se manca altfel decat la noi, dar concluzia e ca in 12 zile am pus 6 kg inapoi. Ok..eram la 78...tot era bine..decat acum...
A urmat o perioada destul de stresanta pentru mine, am schimbat Bucurestiul cu Satu Mare, am schimbat locul de munca, au aparut si alte probleme, si uite asa am reusit din cauza stresului sa pun 10 kg in 3 luni iar in 2005 si pana in prezent am pus cam 18kg.. Atunci m-am speriat si m-am dus la doctor. Mi-a facut analizele si asa am aflat ca am tiroida Hashimoto (hypo). Doctorul mi-a spus sa nu ma chinui cu cure de slabire pt ca indiferent ca ma voi chinui, organismul slabeste cand vrea el din cauza bolii...si teoretic daca incepe sa asimileze pastilele voi slabi de la sine....
Uite ca din februarie si pana acuma m-am mai ingrasat vreo 4 kg....si parca tiroida mea nu da semne de stabilizare. Ca sa nu mai spun ca nu am ramas niciodata insarcinata...si acum ne chinuim sa facem un bebe...
Sunt total demoralizata...stiu ca boala nu e o scuza dar e o realitate. Vreau sa fiu mamica si stiu ca obezitatea reduce sansele de a ramane insarcinata. Vreau sa fac ceva sa slabesc dar nu stiu ce...Imi e frica sa ma apuc de cure....
Sunt sigura ca nu sunt singura in situatia asta. Poate ca o terapie de grup de genul celor pe care am vazut-o in filme ajuta. Nu stiu ce sa zic. Cele care suferiti de acelasi lucru ca si mine va rog sa postati si voi, ca poate ne ajutam reciproc.
Pana atunci spun:
Buna sunt Mihaela, am 30 ani, 90 KG, sunt hypotiroidica...si sunt OBEZA!!!

poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna, sunt Cristina...si-s la fel de obeza . Am 90 de kilograme la 1,60, am 32 de ani, numai ca sunt stabilizata la greutatea asta de cativa ani buni. Tratament pentru tiroida nu iau pentru ca o data mi-a zis o endocrinoloaga cam asa: "daca ai curaj ia Eutyrox". Oscilatii mari de greutate nu am avut, am pus constant de 10 ani, de la 57 de kilograme am ajuns aici la 88-90.
Poate ma starnesti si pe mine sa ma duc la endocrine iar.
Bebe nici la noi nu a venit, culmea e ca imi ies bine analizele hormonale, adica in limite....
Da, boala e o realitate, nu o scuza, insa eu nu ma lupt numai cu pofta de mancare ci si cu faptul ca nu stiu...nu scad in greutate asa de repede ca altii si ma demoralizez dupa o saptamana-doua si renunt la regim.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Intr-adevar, ai fost o miresica tare frumoasa!

Sa sti ca, regimul alimentar nu are nici o legatura cu Eutyroxul, ba din contra. Cum sa nu tii regim, daca vrei sa slabesti? Si sa te simti bine? Atunci cum crezi ca vei da jos kg care te apasa?
Dar ce ai tinut tu pana acum, au fost cure de infometare si de anemiere. Nu asa iti obisnuiesti organismul cu o greutate la care sa te si mentii.
Pe langa medicamentul, pe care il vei lua constant, ar trebui sa renunti la niste mici delicii si obisnuinte. Iar dupa asta, cand psihic, vei accepta scimbarea sa-ti faci un tabel cu toate alimentele si caloriile lor/100gr. Si in fiecare zi sa-ti calculezi singura max 1500cal. Iar mancarea sa o pregatesti, mai nesarata, neprajita, fara dulciuri si maxim 2 felii de paine (nu alba). Fara lichide dulci. Si sa faci miscare cat poti mai mult. O sa vezi ca vei slabii!

Nu incepe, pentru inceput, nici un regim. Acomodeaza-te cu genul de alimente light si nu max 1500cal/zi, mai intai!

Bafta!

Ti-o spun din experienta mea!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

aissa: nu pot sa-ti spun bine ai venit in clubul nostru, dar macar am aflat ca nu sunt singura cu astfel de probleme. Draga mea, lasand la o parte greutatea, eu cred ca totusi ar trebui sa vezi ce faci cu tiroida asta, ca netratata are destul de multe complicatii, din cate am citit de pe net. Asa ca te rog eu frumos...sa mergi si sa vezi cum stat treaba si la tine...ok? Si hai ca ne mobilizam si tre sa ajungem si noi la o grautate normala, ca doar am trecut fiecare dintre noi si peste lucruri mai grave, nu?? Dar asta numai dupa ce vezi cum stai cu endocrinele! Please....
miria_cristina: sa stii ca nu mananc dulciuri decat foarte rar, de obicei in week-end o savarina...sau o inghetatta, dar in timpul saptamanii nimik. Si nu imi impun asta, ci pur si simplu nu simt nevoia de dulce. Ciocolata cred ca nu am mai mancat de la Craciun....
In schimb sunt f f f pofticioasa. Imi curg balele dupa orice....
O alta problema pe care stiu ca o am este ca nu pot bea multe lichide pe zi. In afara de cafeaua de dimineata, si eventual un pahar cu apa toata ziua....nu-mi mai trebuie lichide. Stau la birou, pe scaun toata ziua, aer conditionat avem, temperatura e constanta, si urmarea e ca nu-mi trebuie lichide. In schimb noaptea dorm cu sticla de apa minerala langa mine. Nu beau multa, dar trebuie sa fie langa pat, ca altfel sigur ma trezesc ca-mi e sete si eu nu am apa.
A...si inca ceva....de ani buni nu mai beau apa de la canal ci numai apa minerala..ca aia plata nu-mi place...O fi bine sau nu, nu stiu...dar eventual a-si putea sa beau apa minerala cu lamaie daca trebuie...
O sa incerc sa nu mai mananc paine....desi aici in Ardeal fac astia o paine de casa de mori ce buna e....iar feliile sunt cat roata de la car...asa ca treaba cu maxim 2 felii pe zi...nu merge aici..
Probabil ca va trebui sa renunt la masa de pranz, care pana acum o luam la cantina...si sa fac rost de un frigider, ca sa pot sa-mi pregatesc singura cate ceva, la serviciu. O sa ma gandesc la variante...
Te rog sa ne mai scrii si sa ne sustii....

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Imi pare rau ca nu am poze pe care sa le pot pune, ca sa faceti diferenta intre cum arat acuma si cum eram inainte. Cine nu m-a vazut de 6-7 ani ramane socat.
Si reusesc sa ma mentin, cu cateva oscilatii, practic, nesemnificative pentru ca de fiecare data le dau jos. Deobicei, cand sunt speriata de cate-o boala mananc nu neaparat mai mult, ci gasit de altii, care nu respecta regulile de pregatire pe care le folosesc eu.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Si eu am exact acelasi diagnostic ca si tine, sunt ŽdolofanaŽ (ca sa am exprim elegant), nu pot bea apa nici in ruptul capului (desi stiu ca trebuie), m-am tratat la greu ca sa fac bb (si pana la urma nu cred ca a avut legatura cu tratamentul, ca am ramas insarcinata cand imi luasem orice speranta si nu mai faceam nici un tratament), insa Hashimoto nu exclude o dieta, dimpotriva, intrucat tiroida ta e mai lenesa, mai lenes devine si metabolismul si de-aia te ingrasi. Eu m-am ingrasat mult dupa sarcina (in sarcina am luat numai 8 kile)si din ianuarie am slabit 15 kg. O sa ma intebi cum: cu Weight Watchers, fara sa flamanzesc si mancand paine si cate ceva dulce zilnic. Probabil ca n-ai chef sa-ti numeri punctele mancate (pe asta se bazeaza WW), insa te sfatuiesc sa incerci sa nu depasesti 1000 de kcal pe zi, e cam acelasi lucru cu WW. Si inca ceva f. important: nu manca dupa ora 18. Ai sa vezi ca se slabeste, chiar si cu Hashimoto, trebuie sa ai vointa pe...termen lung. Eu am slabit fara sa fac nici un fel de sport si fara sa beau cei 2 l de apa pe zi...
Mult succes !

Carmi

Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Cum sa fac sa nu mananc dupa ora 18??? Ca abia pe la ora 18.45 ajung acasa de la serviciu, pana fac dus, ma schimb, se face 19.30. Acum de cand a dat caldura incerc sa ies in parc cu sotul si catelul dupa ce mancama seara. Ca sa facem un pic de miscare...ca si el s-a ingrasat de cand ne-am casatorit...de la 67 kg a ajuns la 84 acum...si e cam mult si pt el...ca avem cam aceeasi inaltime... Mai nou, in gluma zice ca de la cat il stresez, o sa faca si el ceva cu tiroida....

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Buna
Si eu am avut acelasi diagnostic.
Am fost la Parhon ,mi-au facut toate analizele si mi-au zis ca e "doar rea vointa".
Am si eu vreo 10 kg peste limita normala.Dar am nascut de doua ori ,si de ce sa nu recunosc am cam lasat kg sa se adune.
De la Parhom mi-au recomandat o dieta pe baza de 1000 cal/zilnic si f multa miscare.Cam o ora de mers pe jos zilnic.
Momentan tin regimul disociat 1-1-1 si din cind in cind mai ajung si pe la sala.
E greu ,dar ceva ,ceva se vede.
Vino cu noi pe femina-regim disociat.
Succes!

Eve

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mda...eu mananc nu dupa 18....ba chiar dupa ora 21 uneori....

Cristina

Mergi la inceput

Stai linistita, ca si eu mananc asa tarziu....nu mereu dar se intampla destul de des....Asta pt ca ajung tarziu acasa...si ma mai opresc pe undeva...si se face si mai tarziu si eu nu am mancat inca...si doar nu ma pot culca flamanda, nu???
Dar de maine, sau...de azi....mai bine de azi...nu mai mananc dupa ora 19. Si o sa incerc sa ajung acasa astfel incat sa ma pot tine de cuvant....

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

E bine sa uiti de cina
Nu neaparat! Sa nu mananci seara nimic este intr-adevar un sfat bun pentru a opri imbatranirea. Dar nu este o conditie obligatorie ca sa slabesti. In fond, iata ceea ce conteaza: cantitatea totala de calorii in fiecare zi trebuie sa se afle sub consumul real de energie. Cine reuseste asa ceva are voie sa mai inghita o gustare si inainte de culcare. Dar orgiile culinare nocturne sunt contraindicate, daca vrei o silueta frumoasa.

sursa http://www.avantaje.ro/index.php?a=849

Mergi la inceput