sunt bune pireurile din magazin?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am venit in Romania cind fetita era micuta si am inceput acolo diversificarea. Pentru ca nu am gasit legume despre care sa stiu sigur ca sint de provenienta organica am inceput cu Hipp. Intr-adevar, pret dublu fata de borcanelele de aici.
Din pacate nici nu gasesti o gama suficient de variata.
Apoi cind a mai crescut am inceput sa-i dau si mincare gatita, de multe ori in combinatie cu borcanel.
N-a refuzat nici borcanele, nici mincarea gatita.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

crisul meu la 41/2 luni,cand am inceput diversificarea,n a acceptat supica sau alta mancare gatita,ci numai borcanele.ajunsesem sa cumpar cate 2 borcanele pe zi,de ma uscase la bani.a tinut o asa vreo 2 luni,apoi treptat,a inceput sa manance si supica,piure de legume,insa daca refuza mancarea,se stia ca borcanelul il accepta.i am dat borcanele pana pe la 11/2 ani,cand nu i au mai placut deloc.eu cred ca sunt destul de sanatoase,ca altfel n ar fi primit avizul pediatrilor.si cred ca s ar fi facut destula valva daca ar fi fost ceva in neregula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calatoare spune:

Ii dau borcanele de la Hipp si Nestle cand plecam de acasa sau cand mai uit pe foc mancarea . Sucuri n-am incercat. Majoritatea copiilor le mananca cu placere. Mie imi inspira incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Cam asa este ca nu sunt tocmai in regula ca stau pe rafturi cateva luni chiar un an pana sa le manance copilul dar pasteorizarea asta garanteaza. Sunt trecute brusc de la temperaturi foarte inalte la temperaturi joase si astfel sunt distruse toate bacteriile. La fel ca si laptele UHT. Dar cine stie de cate ori am luat lapte 'la punga' si l-am aruncat pt ca, desi era in termen, era acru sau branzit. Deci da, ii mai dau borcanele cand suntem pe fuga sau cu masina. Mai rar, ce-i drept. Si verific sa nu aiba acid citric sau alte prostii, pt ca Atentie! si cele de la Hipp sau Nestle mai au in componenta asa ceva(numai unele).

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asa e, si la Hipp citeam etichetele si alegeam in functie de asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by Guguluff

Cam asa este ca nu sunt tocmai in regula ca stau pe rafturi cateva luni chiar un an pana sa le manance copilul dar pasteorizarea asta garanteaza. Sunt trecute brusc de la temperaturi foarte inalte la temperaturi joase si astfel sunt distruse toate bacteriile. La fel ca si laptele UHT. Dar cine stie de cate ori am luat lapte 'la punga' si l-am aruncat pt ca, desi era in termen, era acru sau branzit. Deci da, ii mai dau borcanele cand suntem pe fuga sau cu masina. Mai rar, ce-i drept. Si verific sa nu aiba acid citric sau alte prostii, pt ca Atentie! si cele de la Hipp sau Nestle mai au in componenta asa ceva(numai unele).

Dar de ce-i asa rau acidul citric? Se gaseste si in fructe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by felicia74

quote:
Originally posted by Guguluff

Dar de ce-i asa rau acidul citric? Se gaseste si in fructe...

Corect! Pai nu mai dati nici citrice la bebei/copilasi, ca-s pline de acid citric!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

nu am incredere in borcanase. Le foloseam doar in caz de forta majora. In rest preparam eu mancarea lor.
Totusi nu pot sa nu ma intreb: chiar nu aveti jumatate de ora/zi pentru fiintele atat de dragi voua sa le pregatiti mancarica in casa? E vorba de o perioada relativ scurta, cateva luni, cat papa ei pireuri, ca doar dupa un an trec la mancare obisnuita...

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Gabi nici eu nu-i dau decat cand chiar nu am timp sa-i gatesc. Dar ce gatesti in juma de ora? MIe numai curatatul legumelor imi ia 20 de minute, apoi cu fiert la oala sub presiune inca 20 (ca dureaza pana fluiera oala)... Iar daca e carne de vita e si mai si!

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca28 spune:

Dragele mele,

Borcanasele sunt foarte bune pentru bebelusi. Sunt ambalate in vid si pasteurizate la temperaturi inalte, de une si termenul de garantie atat de mare, si pretul atat de costisitor. Dar legumele si fructele sunt ecologice, adica nu contin tot felul de hormoni si ingrasaminte prezente in legumele si fructele existente pe piata.
Ceea ce scrie pe eticheta este absolut corect, marile companii gen nestle si chiar hip nu si-ar risca credibilitatea informand-ne gresit. Mai ales UE controleaza in permanenta aceste etichete.
Copii din Europa de vest, cel putin in Franta unde mancarea este un adevarat cult, cresc foarte bine cu aceste piureuri, de unde si gradul de obezitat infantila redusa.
Singurul dezavantaj al piureurilor din comert este gustul.Nu dezvolta suficient pailele gustative, sunt destul de sarace din acest punct de vedere.
parerea mea este ca trebuie sa combinam si mancarea facuta acasa, si borcanase, dar cat timp suntem in voiaj este solutia ideala.

Mergi la inceput