sunt bune pireurile din magazin?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si noi le folosim cu succes. Pana pe la 1 an si 4 luni au reprezentat alimentatia de baza, acum ii mai dam atunci cand suntem plecati de acasa, sau daca nu este chiar nimic in frigider (cam rar).

Ei ii placeau asa: biscuiti cu mar de la Nestle, pui cu legume de la Hero si fructele de la Hipp. Carnea sau legumele de la Hipp si Nestle nu i-au placut.

Sunt scumpe, ce-i drept, dar eu sunt convinsa ca sunt exact asa cum trebuie, ca sunt naturale, nu cred ca se joaca nimeni cu sanatatea copiilor.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

eu i-am dat la baiat de la inceputul diversificari si pana pe la 1 an jumate anisori borcanele doar de la GERBER!
... am fost in romania cu el si am ramas fara macarica lui, am fost sa cumpar si mi-a venit rau sa gust si simt cat de rau la gust erau borcanele de curcan cu numai stiu ce si erau asa de groase de nu puteam sa dezlipesc mancarica de pe borcanel !!! de atunci nu a mai vrut borcanele de nici un fel

Elena15+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Borcanele Hipp i-am dat fetitei, Nestle nu am incercat. Ii plac. Practic, la inceput nu manca nimic gatit de mine. Ii dadeam amestecat piure din borcanel cu cel facut de mine, pana am descoperit secretul: cele care ii placeau tare erau cu conopida sau brocoli (cele de la 4 luni). Si am bagat si eu in piureurile mele conopida sau brocoli. Acum ii mai cumpar rar, cand nu am timp sa-i gatesc sau cand plecam undeva. In schimb ii iau frecvent afine + mere care sunt preferatele ei, pentru ca in piata nu gasesc afine.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

tot eu

sunt exagerat de scumpe in romania ! aici sunt 2 borcanele la aproape 1$ si depinde de unde cumperi ca de multe ori gasesti mai ieftin.

Elena15+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aici borcanasele de la Gerber (cele mai bune, dupa parerea mea si nu numai a mea) costa 58 centi bucata, dar le poti lua si cu 48 de centi, cu cupon. Si normal ca e cantitatea mica, cit ar trebui sa pape la o masa, ca odata desfacute nu le poti tine foarte mult.

Mamaaaaa, da' ce diferente de preturi, intr-adevar!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Aici borcanasele de la Gerber (cele mai bune, dupa parerea mea si nu numai a mea) costa 58 centi bucata, dar le poti lua si cu 48 de centi, cu cupon. Si normal ca e cantitatea mica, cit ar trebui sa pape la o masa, ca odata desfacute nu le poti tine foarte mult.

Mamaaaaa, da' ce diferente de preturi, intr-adevar!

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Al meu copil mananca mai mult de 125g/masa.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pai da, maninca mai mult, dar un borcanel e felul 1, apoi urmeaza si desertul: iaurgel cu fructe, placintica de piersici, etc. Si uite asa ajunge perfect, ba chiar mai si ramine un pic. Raluca mea e inca mititica, are doar 7 luni.

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

sunt si borcanele de 200 sau 220g.azi i-am luat piersici cu branza de la HAME-25000lei-195g.iau placutmult dar mie mi sau parut f.subtiri fata de ce ii fac eu .eram in vizita ca ias fi pus cereale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nu mai papa decat borcanele - ce ma fac?
tania-z
fete dragi cu experienta, am nevoie de ajutorul vostru!

Stefanelul meu, care face imediat 9 luni, s-a invatat atat de tare cu papa din borcanel, incat tot ce ii fac eu in casa pare sa fie otrava curata . La inceputul diversificarii, pe la 5 luni, a papat combinat, adica ii si gateam, ii dadeam si borcan, depinde cum stateam cu timpul (este vorba numai de masa de legume, fructe papa fara probleme). Ei, apoi, de pe la 7-8 luni a inceput sa refuze tot mai mult mancarea gatita in casa. A urmat concediul, in care a papat numai din borcanel si ne-am intors acasa cu gandul sa trecem la ofensiva si sa incepem, incet-incet, sa-l obisnuim si cu mancare facuta de mami: dezastru total!

Ce nu i-am facut: pireut de cartofi, morcovi, combinatie, radacinoase, cu carnita de pui, cu carnitza de vita, tot felul de retete luate si de pe forum, nici macar o lingurita nu am reusit sa-i dau. Am mancat eu, si uite-asa mai pun neshte kg nedorite! Stiti cum face? Incepe sa-si frece toata fata cu mainile, isi intinde pireul ala si in cap, plange isteric si scuipa! daca cumva vreo firimitura ajunge in guritza tuseste de parca ar vomita! Am incercat sa-i dau si supitza....maxim 10 ml bea si aia cu chinuri.

Cristina_C
Combina-i mancarea la borcanel cu mancarea facuta in casa, la inceput mancarea la borcanel sa fie in proportie mai mare, apoi reduci treptat.

leeloo2004

Cristina ti-a raspuns deja exact ce vroiam si eu sa-ti spun... Eu zic ca pe masura ce creste si isi diversifica gusturile, va refuza treptat borcanele pentru ca au acelasi gust si va incerca din ce in ce mai mult mincarea ta, care are gusturi diferite!

tania-z
Cristina, Leeloo multumesc de raspunsuri!

Ma gandisem si eu la varianta asta (de fapt, mi se parea cam singura realizabila), ce m-a retinut pana acum a fost frica de refuz total, adica, ce patesc eu cand Stefanel refuza primele 2-3 linguritze: se incapataneaza si se supara ca i-am dat ceva ce nu-i place si nu mai vrea sa pape nimic, nici macar din ceva ce inainte ii placea. Dar cred ca nu voi avea incotro, va trebui sa incep chestia cu amestecul, chiar cu riscul sa nu-mi manance vreo cateva zile!

A incercat vreuna dintre voi varianta asta? daca da, cam cat a durat?

Leeloo, am observat ca avem titulatura asemanatoare asa ca nu m-am putut abtine si ti-am admirat flacaul! E tare frumos si a crescut atat de mare! (m-am uitat mai intai la pozele de 1 an si apoi la cele de 2, pentru ca-mi sunt dragi cei cu numele Stefan). Sa-ti traiasca!

dalimana

Subscriu la ce a spus Cristina; ti-as recomanda sa inlocuiesti cam 20 ml pe zi. Rabdare si bafta!

Denise
In plus fata de ceea ce ti-au recomandat fetele, ti-as mai recomanda ca, atunci cand ii servesti masa, sa pui papa in borcanel, sa il deschizi in fata lui, ca sa il pacalesti ca e mancare "de borcanel". Bafta!

Ripley
Cuscra, de acord cu combinatul rand pe rand al mancaricii din borcanel cu cea de casa, si cu pusul pt abureala in borcanel, dc ii dai direct de acolo. Sau in fata lui toarna din borcanel in vasul in care ii dai sa pape.
Las' ca vine la soacra la Cluj si-l aburesc eu cu o ciorba buna si niste sarmale :)

dordia2000

Tania eu zic sa combini dar daca nu merge...lasa-l nemancat si spunei ca nu va primi altceva. Si ii dai la masa urmatoare sa manance. Si sa vezi ce baga Stefanul la legume. Mai poti incerca si varianta cu bagatul piureului de legume in borcanel.

Al meu baiat mananca de rupe dar mancarea lui contzine sare, ulei si alte ingrediente care fac ca hrana lui sa aiba gustul f.bun si sa nu aiba cum sa nu ii placa. De obicei daca mie nu imi place nici lui nu ii place dar...pana acum am avut noroc si a mancat tot ce i-am dat!

andora

Draga Tania, dar la mancarea voastra nu pofteste? Asa a avut fii-ma o perioada pe la 7 luni parca, nu manca decat piureuri si carnita ff fina, alte chestii pauza, dar cand i-am dat un sos zdravan cu ceapa prajita si un bors original moldovenesc cu de toate in el nu s-a abtinut deloc. ideea pe caer o sustin e sa-i pui in borcanel mancarea, va crede ca e de acolo, sa-i iei castronase frumoase, sau sa-i distragi atentia cand papa. Bafta!

daniela1075
Am avut si eu problema asta cu mancatul doar din borcanele si l-am lasat asa o perioada pana s-a plictisit si cand am incercat din nou mancare gatita i-a placut.
Daca nu merge cu combinatul borcanelelor cu mancarea gatita poti incerca si asa

monica-elizabet
asa a fost si la noi...diin borcanash manca si cand ii faceam in casa nu...pana cand dr-ul pediatru ne-a spus sa-i scoatem telina si pastarnacul sau ma rog sa-i pume in cantitate fff redusa si fara pic de sare...daca ai vazut mancarea din borcanash parca zici ca nu are nici un gust pentru noi adultii...dar lor le place
bafta

Bic
Tania, iti raspund aici.
Si noi am avut aceeasi problema, mai ales dupa ce ne-am intors din Romania unde a mincat borcanase la greu.
Din intimplare am descoperit mai multe strategii.
Una: sa-i dai mincarea facuta de tine dintr-un borcanas de papa din oras. Fraiera mea nu s-a prins si a mincat mincarea mea.
Doua: Sau sa ascunzi alimente mai neplacute in ceva ce-i place foarte mult: la noi functioneaza cau iaurtul, ca la multi bebelusi.
A treia varianta: incearca sa imiti textura mincaricii din borcan. Am descoperit de curind, de cind am ajuns la perfectiune in ceea ce priveste cerealele cu fructe, ca maninca cu mult mai mult spor de cind textura e foarte similara cu cea din borcanas.
Pofta buna!

Field_mouse
Si la mine a mers varianta cu pusul mancarii in borcanase. oricum, crede-ma, este ceva temporar, intr-o luna - doua ii trece!
Stai linistita sinu te stresa.

slippers76
Uf borcanashele astea...
Cand imi amintesc ma apuca groaza. Noi a trebuit sa renuntam zor nevoie la ele, pentru ca am avut interdictie la orice aliment din comert. Avea o alergie rebela care nu se dadea batuta nici cum. Varianta a fost:
- mami gusta borcanash
- mami isi stoarce creierii sa combine alimentele astfel incat sa aiba acelasi gust
- mami intra in trepidatie langa blender pana se face papica praf si pulbere (ca la borcan)
- bebe stramba din nas (n-am prea pacalit-o), dar incet, incet a inceput sa manance.

A facut ea foamea vreo trei zile, dar dupa aceea nu am mai avut probleme.

tania-z
mama, fetelor, m-am mai racorit si eu, chiar ma simt mai optimista dupa atatea sfaturi! Am mai multe variante sugerate, o sa le incerc pe toate!
cateva chestii:

1. Andora - din pacate bebe NU POFTESTE la mancarea noastra si eu vedeam chestia asta ca o problema. E ciudat: absolut orice - in afara de mancare - duce imediat la gura. daca-i dau o bucatica din ce mancam noi, se uita la ea cu scarba, o zdrobeste la greu printre degete, o intoarce pe toate fetzele posibile - pastrand expresia de sila pe fatza- si sfarseste prin a o arunca pe jos. Nu pune gura, neam!

2. BIC, Slippers, sa stiti ca si problema de consistentza mi-am pus-o. Intr-adevra, mancarea din borcanele e mai uleioasa, auneca mult mai usor pe gat, acuma, vb voastra, bate-ti capul mami sa creezi ceva asemanator. Cred ca voi transforma bucataria in laborator

multumesc pentru toate raspunsurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Miruna papa cu mare placere borcanasele cu fructe de la Hipp..cele de la Nestle nu-i plac. Eu ii amestec de ex piersica sau caisa (ca nu se gasesc acum iar ea e fan) cu mar, para, banana sau ce alte fructe mai am in casa. Cu legumele nu prea se omoara, dar le mananca de nevoie. Io aic ca-s cea mai sigura varianta atunci cand esti plecat undeva. Sunt fara conservanti, naturale, deci foarte bune

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput